Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Microsoft’un Yeni Işletim Sistemi Windows Core Ortaya çıktı


benwade_21
 Share

Recommended Posts

Microsoft’un Yeni İşletim Sistemi Windows Core Ortaya Çıktı: İşte İlk Detaylar

 

Microsoft’un kişisel cihazların mobilleşmesiyle birlikte işletim sistemi konusunda bir atak yapmak için çalıştığını biliyorduk. Bu çalışmalar son derece sessiz bir şekilde gerçekleştiriliyordu. Tayvan’da düzenlenen Computex 2019 fuarında, Windows Core OS için ilk detaylar açıklandı. Gelin yeni Windows’a ilk defa birlikte göz atalım.

 

 

2017’de Microsoft’un mobil cihazlardaki başarısız girişimleri artık yeni bir strateji ihtiyacı doğurmuştu. Bu ihtiyaç doğrultusunda firma daha hafif, daha stabil, daha uyumlu bir sistem için çalışmalara başlamıştı. Bir yandan Windows 10 ile bilgisayardaki pazar hakimiyetini sürdüren Microsoft, diğer taraftan gizemli bir işletim sistemini hayata geçirmeye devam etti.

Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenen Computex 2019’da onlarca yeni Windows ekosistemine dahil olacak bilgisayar tanıtıldı. Bu bilgisayarlar, Windows’un gelecek yıllarda daha önemli bir noktaya geleceğini gösteren önemli bir işaret. Microsoft’un son açıklamalarından hareketle Windows yoluna “Core OS” ya da Türkçesiyle “Çekirdek İşletim Sistemi” adıyla devam edecek. 

 

391c58eb804a1895ee21f9996eae9cf040499a7a

Microsoft yetkilileri, Computex 2019 (Sağdaki bilgisayarlarda Windows 10 var, yanlış olmasın.)

 

 

Bilgisayarlarda yaşanan donanımsal değişimn ve devrimlere daha uyumlu olması beklenen Windows Core OS, hepimiz için iyi bir haber. Zira Microsoft, ilk defa resmi bir şekilde Core OS’nin nihai sürümü için çalışmaları başlattığını duyurdu. 

Fuarda yapılan açıklamalara eş zamanlı olarak Windows Blog üzerinde yayımlanan bir içerikte, Core OS’nin bazı özellikleri de ortya çıkmış oldu. Dizüstüler, katlanabilir telefonlar, çift ekranlı bilgisayarlar ve daha fazla mobil cihaz türü için özelleştirilmiş bir deneyim sunulacağı kesinleşti. 

 

Windows Core OS ile birlikte Windows Lite da ortaya çıktı:

4ee8f37818abbab35e4468f5b2fa07c75cc64f21

 

 

Bir süredir beklenen stabil işletim sistemi Windows Lite’ın da ilk resmi detayları bu açıklamalar sırasında belli oldu. Core OS’nin daha hafif bir sürümü olacak Lite, daha modern ve anlaşılabilir bir arayüzle, daha yaygın cihazlarda kullanılabilecek. 

Windows Blog’da yayımlanan makalenin şu kısmı oldukça önemli:

“Modern ekosistemler, kullanıcıların temel ihtiyaçlarını her türlü kişisel cihazlarından karşılamasını, anlık güncelleme desteğini, saldırılara karşı standart güvenlik korumalarını, hızlı bağlantıları, 5G’yi, daha hızlı Wi-Fi erişimini talep ediyor. Microsoft, bu modern işletim sistemi gereksinimleri için araştırma yapıyor, elektronik dünyasında yaşanan gelişmelere uyacak yeni deneyimler üzerinde çalışıyor, güçlü bilgisayarlar, bulut sistemleri ve yapay zekanın gücünden faydalanmak istiyor.”

Windows Core OS temel olarak şu özelliklere sahip olacak:

  • Sorunsuz güncelleme,
  • Varsayılan standart güvenlik koşulları
  • Her zaman internete bağlı kalma
  • Sürdürülebilir performans geliştirmeleri,
  • Bulut sistemleri entegrasyonu
  • Yapay zeka entegrasyonu
  • Üst düzey uyumluluk
  • Donanımsal değişimlere uyumluluk (Form factor uyumluluğu)

Microsoft her ne kadar Windows Core OS ismini kullanmaktan çekinse de “modern OS” kalıbını sık sık vurguluyor. İşletim sisteminin henüz resmileşmese de yapılan güncelleştirmeleri 1 dakika içerisinde cihaza kurabileceği de fuarda konuşulanlar arasında. 

 

kaynak: webtekno

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...