Jump to content

Türk Telekom İhalesi İptal Edilebilir


Conspicuous®

Recommended Posts

25978kw2.jpg

Yatırımlar gecikti, Türk Telekom'da lisans devri iptal edilebilir...

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini satın alan Oger Telecoms'un, 2006 yılı için taahhüt ettiği 950 milyon dolarlık yatırımın yalnızca 300 milyon dolarını gerçekleştirmesi imtiyaz sözleşmesini tartışmaya açtı.

Lübnanlı Hariri ailesinin sahibi olduğu Oger Telecoms ile Telekomünikasyon Kurumu (TK) arasında 2005 yılında imzalanan imtiyaz sözleşmesine göre Oger, 2006-2010 yıllarını kapsayan 5 yıl içinde Türk Telekom'a 3,5 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt etmişti. 2006 için yatırım tutarı ise 950 milyon dolar olarak belirlenmişti. Ancak, Oger Telecoms, Türk Telekom'-daki yatırım tutarı 1 yılın tamamlanmasını bir aydan kısa bir zaman kalmasına karşın 300 milyon dolarlık yatırımda kaldı. Geçen hafta yapılan 120 milyon dolarlık yeni bir yatırım sözleşmesiyle miktar, 400 milyon doları aştı. Ne var ki bu miktar sözleşmece tespit edilen seviyenin ancak yarısında kalıyor. Oger'in yıl sonuna dek taahhüt ettiği yatırım miktarını tamamlamaması halinde, 21 yıllığına aldığı imtiyaz sözleşmesinin iptalinin gündeme gelebileceği tartışılıyor. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Mevzuat neyse uygulanır. Bir eksiklik bir hata kesin olsa bile bir anda sözleşme feshedilir, imtiyaz yok olur demek o kadar basit değil. Bir hareket yaptığınız zaman, yan etkilerini de düşünmeniz gerekir. Bir nokta atışı yaptığınızda dalga dalga yayılır." diyor.

Acarer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yakın çevresine yaptığı 'Türk Telekom'da işler yavaş yürüyor' açıklamasını doğrulayarak, yatırımların mutlaka yapılması gerektiğini vurguluyor. Oger'in yatırımlarda geciktiğinin net olarak ortaya konulması durumunda Türk Telekom'un öncelikle uyarılacağını kaydeden Acarer, "Şu kadar sürede düzelt uyarısı yapılır. Sonra da o hata ya da eksiğin önemine göre bir ceza müeyyidesi uygulanır. Daha sonra başka müeyyideler gündeme gelebilir." diye konuştu. Acarer, 2006 yılının, 'Oger için Türk Telekom'u tanıma yılı' olduğunu, beklenen gelişmenin 2007 yılında olacağını düşündüğünü vurgulayarak, aceleci davranmamak lazım geldiğini ileri sürüyor.

Zaman

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...