Jump to content

Bulaşıklar Için


blue_izgi
 Share

Recommended Posts

Bulaşıkları yıkarken kulladığım deterjan kimyasal içerdiği için hep elim çatlıyor. Acaba bildiğiniz kimyasal içermeyen bulaşık temizleyicisi var mı? Hani boron un çamaşırlar için çıkardığı kimyasal içermeyen temizleyicisi gibi.

Link to comment
Share on other sites

Yıllardır elimde yıkarım bulaşıkları deterjan falan seçmem esasen doğruda değil tabiiki alışkanlık diyebiliriz  ancak,cilt hassasiyetleri olan kişiler evinde varsa eğer,bulaşık mekinesinde yıkamaları daha uygun olacaktır illa elde yıkayacaksa,DJ_Rush üstadın belirttiği gibi eldiven kullanması gereklidir.

Son yıllarda organik bitkisel adı altında katkısız çeşitli temizlik malzemelerinin reklamlarının yapıldığınada görmekteyiz ne kadar güvenilir ve kullanışlıdır bilinmez iyice araştırmak gerekli belki bu tarz ürünlerden istifade edilebilir kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Şimdi uyanık doğrudan pazarlama girişimcileri gibi olmasına ama  :D gözümle farkı gördüğüm için söylüyorum Amway'in bulaşık deterjanını bir deneyin derim... 

Please register to see this content.

Hep bulaşıklar için hemde cilt için kaliteli bir ürün. Linkteki kutu konsantre şekilde satılıyor, yanında sulandırma kabını da alıyorsun... çoğaltarak kullandığın için diğer ucuz markalar ile aynı fiyata geliyor hemen hemen...

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

slma kolay gelsin

'Ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin' sözü aklıma geldi

bulaşıkları ılık su ile yıkaman faydalı olur

tavsiyem yıkamadan sonra ellerine krem veya catlamayı onleyecek 1 şeyler sürmen

 

Link to comment
Share on other sites

Hanımlar cevap vermiş ben de yazayım temizlik işlemi aşındırıcı bir durum olduğundan ellerinizin zarar görmemesi kaçınılmaz eldiven kullanmak şart bu nedenle. Boraksı bulaşıklarda da kullanabilirsiniz, unutmayın derinize değen bütün kimyasallar saniyeller içerisinde ciltten absorbe olur (hatta çeşitli ilaçlar cilt yoluyla kullanılmaktadır) yiyemeyeceğiniz bir şeyi çamaşırlarınızda veya kişisel temizlikte de kullanmamalısınız. Ne tür deterjan olursa olsun lipofilik olduğundan her türlüsü canlılar için irrite edicidir, çünkü canlı vücudunun %50'si yağlardan oluşur. Sıcak su ve çitileme yetersiz kaldığında elbette bunlardan yararlanmak durumundasınız.

Deterjanlar organik petrol ürünlerinden üretilir, bu nedenle  vücutta biyolojik olarak reaktifdirler ve uzun dönemde hormonel problemler, kanser gibi beklenmedik sonuçlara yol açabilirler. Kısa vadede ise kanıtlanmış birçok etkileri (iritasyon, koku alamama, alerji, saç dökülmesi, psikosomatik şikayetler) bulunmaktadır. Maalesef insanların tek derdi daha iyi temizlesin ve ucuz olsun olduğundan bu tür kaygıları reklamlarla sömürülmektedir. Ne yazık ki şampuandan diş macununa kadar her türlü kişisel temizlik ürününde dahi deterjanlar kullanılmaktadır. Binlerce yıldır kullanılmakta olan arap sabunu benim birinci tercihimdir. Bunlar defalarca ninelerimiz, dedelerimiz tarafından denenip güvenli ve işe yararlılığı onaylanmış olmasına karşın ne yazık ki endüstriyel ürünler çıktıktan modernlik safsatasının reklamlarla empoze edilmesiyle bunlar birden bire unutulmuştur (if it aint broke, dont fix it). Ünlü simalar kullanılarak bu ürünlerin akılda kalıcılığı ve güvenirlilik algısı yaratılmştır (Zeki Müren'in Alo reklamında oynaması giibi). Doğal ürünlere geldiğimizde size kimse karbonatı patentleyip belirli bir ücretin üstünde karlarla satamaz, çünkü karbonat karbonattır, herkesin bildiği basit bir kimyasaldır. Boraks ise henüz araştırmalar sürdürülüyor olmasına rağmen inorganik doğal bir bileşik olduğundan şu an için güvenli gibi gözükmektedir.

Başka sayarsak (hem çamaşırlarda hem bulaşıkta kullanılabilir):

Karbonat koku giderici ve beyazlatıcı
Çamaşır sodası yumuşatıcı
Sirke parlatıcı ve kireç çözücü
Limon tuzu kireç çözücü, koku giderici olarak son derece etkilidir, tüm bunları kimyevi malzevi satan yerlerden toptan çok ucuza satın alabilirsiniz (ancak sağlığınız pahabiçilemezdir)

Lafı gelmişken kişisel temizlikte ise elma sirkesi (cildi ve saçları yumuşatır, besleyicidir), yumurta sarısı (deterjanlar gibi lipofilik özellik gösterir ve besleyicidir), zorda kalındığında ise zeytinyağlı el sabunu (sabunun türlüsü cilt mikrobiyomunuz, phınız için sakıncalıdır ve irrite eder) kullanılabilir.

Edited by furopebelu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...