Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

  • 5 ay sonra...
GemaR, 7 saat önce yazdı:

exe'ler için wine yok sanırım bunda software uygulamasından otom indirilebiliyor mu acaba

  • Yazılım merkezinden,konsoldan ayrıca kurabilirsiniz playonlinux olarak aratıp kurun tüm bağımlılıklarıyla kurar.Synaptics uygulama yükleyicisinde kurmak yeni güncel kararlı olanları görmek için daha mantıklı olacaktır exe vb..dosyaları hepsi olmasa bile çalıştırma olasılığı var windows yoğun bileşen bazlı oyun,ıuygulama içeriklerinde yükleme sorunları yaşanabilir.Kuracağınız herhangi bir uygulama için muadil olan programlarda söz konusu olabilir forum ve netten ayrıca araştırmak iyi olacaktır.

WINE-Hq_PlayonLinux Konsol üzerinden kurulum komutları:

Alıntı

Wine-hq kurulum:

  1. wget -nc
  2. sudo apt-key add winehq.key
  3. sudo apt-add-repository 'deb bionic main'
  4. sudo apt install --install-recommends winehq-stable

PlayonLinux (Oyun ve uygulamalar için)

  1. wget -q "http://deb.playonlinux.com/public.gpg" -O- | sudo apt-key add -
  2. sudo wget
    Please register to see this content.
    -O /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list
  3. sudo apt-get update
  4. sudo apt-get install playonlinux

Kolay gelsin.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

red_d, 17 dakika önce yazdı:

@forjest  Üstadım bir konuda Winbuntu16.04.2LTSx64 elinizde olmadığını söylemiştiniz, yanlış mı hatırlıyorum?

Evet ne yazıkki elimde mevcut değil :( doğru hatırlamışsın.web sayfalarına baktım çoğu link uçmuş sunuculardan elinde olan arkadaşlar vardır sanıyorum casper üye arkadaşımızda olması gerekiyordu diğer arkadaşlarda da var eklerlerse konu altına iliştiririz artık daha evvel soranlar olmuştu yine. :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

forjest, 31 dakika önce yazdı:

Evet ne yazıkki elimde mevcut değil :( doğru hatırlamışsın.web sayfalarına baktım çoğu link uçmuş sunuculardan elinde olan arkadaşlar vardır sanıyorum casper üye arkadaşımızda olması gerekiyordu diğer arkadaşlarda da var eklerlerse konu altına iliştiririz artık daha evvel soranlar olmuştu yine. :) 

Tamam doğru hatırlamışım :) elinizde olmadığını söyleyince eklemek istedim üstadım. Böyle değerli çalışmaların muhafaza edilmesi gerek :D Ayrıca benim wifi driverini tanıyan nadir sistemlerden biridir.

Please register to see this content.

Edited by red_d
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

red_d

Son çıkan debian ve ubuntu sistemlerde nedense özellikle harici wifi antenlerinde sorun çıkarmakta olduğu yorumlarına denk gelmiştim,sürücüyü tanımamasıyla ilgili değilde güvenlik nedeni ile bir kaç değişiklik yapmak gerekli,laptop üzerinde ve external  harici wifi anten takıldığında mac adresi atamasından kaynaklı bir çakışmadan olduğu belirtiliyor.

Konsola root/yönetici olarak giriş yaparak alttaki komutla ilgili "NetworkManager.conf"dosyasını açarak değişimle sorun çözülmekte zaten çözülmüyorsa eğer farklı bir yol izlemek gerekli wifi cihazının chipsetine bağlı bir fix paketi mutlaka vardır ilave edilebilir.evvelinde alttaki işlemleri denemek gerekli İşe yarayabilir. :) 

Alıntı

Konsola root olarak girip alttaki satırı copy/past edip enter.

sudo nano /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf

Açılan conf dosyasına alttaki satırı ilave ediyoruz

[device]
wifi.scan-rand-mac-address=no

Network bağlantılarına restart göndererek resetleyip yeni ayarı etkinleştiriyoruz

sudo systemctl restart NetworkManager

 

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Winbuntu 2020 x64 Yeni sistem hazırlanmıştır! Sunum hazırlanması ve upload süreci aşamasındadır arkadaşlar yeni sistemden resimler eklendi.Bittiğinde tüm detayları ve link eklenecek bilgilerinize sunulur saygılar. :) 

  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

kilicmuhsin, 2 saat önce yazdı:

forjest ustam bu sistemi USB'ye kurabilirmiyiz

Sistem USBdisk,dvddisklere yazdırılarak Live kurulumsuz ya da kurulumlu çalışmaktadır.

Elektrikler kesilmiş daha sistemi yeni yüklemeye başladım biraz gecikeceği benziyor hızda düşük şu ara,işlerden daha yeni farkettim. :) 

LvJayZ.png
Link to comment
Share on other sites

forjest, Bir saat önce yazdı:

Sistem USBdisk,dvddisklere yazdırılarak Live kurulumsuz ya da kurulumlu çalışmaktadır.

Elektrikler kesilmiş daha sistemi yeni yüklemeye başladım biraz gecikeceği benziyor hızda düşük şu ara,işlerden daha yeni farkettim. :) 

 

  İçeriği Görüntüle

LvJayZ.png

Siz ne iyi insansınız Forjet ustam her soruya cevap veriyorsunuz.Teşekkür ederim

Link to comment
Share on other sites

Denemek istiyorum fakat D sürücüdeki arşiv gider diye korkuyorum. HDD biçimlendirme ekranı farklı oluyor linuxların. Deepin OS kurdum en son. Biçimlendirme ekranı karışık geldi. Youtube'da bir videodan bakarak  3 parça yaptım. 2 bölüm ext4, 1 bölüm ext3 olarak ayarladım. Velhasıl kurulum bitti masaüstü geldi ekran birbirine girip donma yaptı diye kaldırıp, tekrar Windows kurdum. Şimdi yine bir linux sürümü ve yine çelişkideyim ??

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ersan7474

  • Dünyanın en kolay kurulan sistemleri arasında esasen,Disk alanı,bölge dil klavye kullanıcı adı şifresi belirleyerek yükle demek yeterli olmakta kurmak için.gerisini zaten sistem halletmekte.MacOSX dahi kurulumda bir çok detaya sahipken emin olun windows ve mac 'ten dahi pratik kurulum arayüzüne sahip önemli olan biraz aşina olmak.
  • Önemli olan temel bir araştırma (Forum,video,resim vb.) makaleleri hızlı bir incelemek yeterli olmakta donanım özellikleri vb.detaylar ufak tefek farklılıklar göstersede temel olay aynı.
  • Dualboot yöntemi kurulumda,windows üzerinden ayrılmış olan biçimlendirilmemiş boş ham disk alanını seçerek ext4 dosya günlüklü,biçimlendir tiki ve root / simgesini seçip disk bölümünde yükle seçeneği ile ilerleyerek kurulum bir kaç dakikada halloluyor.Grub2 bootloader son aşamada yüklendiğinden dolayı diğer yüklü olan win sistemleride otomatik olarak dahil ettiğinden ilk açılışlarda tüm yüklü sistemleride (varsa birde fazlada olabilir) göstererek ilgili sisteme geçiş sağlanmakta özetle durum bu.
  • Aslında bununla ilgili video çekebilirim ancak donanımım çok eski ne yazıkki.Pentium dualcore işlemci eski nesil cihaza sahibim sanallaştırma uygulamalarında pelt oluyor ağırlaşma vb.Yoksa 5 dakikalık bir anlatım yeterli aslında gerçi internette yığınla forum ve sitelerde sabit olan bir çok anlatımlarda söz konusu bana kalırsa yeterli içerikler.
  • Dikkat edilerek durum ayrılmış disk alanının,kurulumda çıkan disk mbr partition bölümlendirme alanında,"boyutundan tahminle" hata yapmamak için ilgili hdd diski seçemek gerisi zaten üstteki belirttiği hususlar bu kadar kolay aslında değerli kardeşim. :) 
  • Diğer bir detayda windows üzerinden aomei partition araçları kullanarak ayrılan disk alanını ext4 ve swap alanları oluşturarakta,linux kurulumuna ayrıca hazırlanabilir.Bu durumda zaten ayrılmış olacağından,kendi dosya yapısı olduğundan ilgili ayrılmış hdd disklerin sadece ext4 olanını seçip kurulumu bu şekilde de karmaşaya neden olmadan devam edilebllir.Ben bunu Archlinux üzerinde rahatlık olsun diye daha evvel yapmıştım inanın bende bir çok hatalar yaptığımı hatırlıyorum ne kadar  kolay desemde herşeyin ne yazıkki ilki oluyor bu konularda bilmeyince değerli Ersan kardeşim saygılar.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@forjest üşenmeden uzun uzun yazmışsınız elinize sağlık. Benim linux bilgim sizin yanınızda %1 bile değildir. Ben ilk linux denememi  videoya bakarak yaptım. Biçimlendirme ekranı kafamı hala karıştırmakta. Yarın gündüz gözüyle sakin kafa ile tekrar bakacağım. Linux denemek isteyenler için sıfırdan bir video hazırlamak yerine internetteki kısa ve öz anlatımları bir konuda toplarsanız birçok insan istifade eder ve kafası karışmadan tek konu ile mantığı kavramış olur diye düşünüyorum. Son olarak benim de kullanmakta olduğum sistem eski bir kasa ve Deepin Os arayüzden dolayı beğendiğim bir sistem, tek sıkıntım 1 üst mesajımda da belirttiğim gibi kurulum sonrası ekran geçişleri arasında görüntü sorunu oluşmakta. Ayrıca harddisk sürekli kullanım halinde ve ses yapmaktadır. Acaba driver sorunu mudur? Elle driver kurulum mümkün müdür? Fazla soru sordum kusura bakmayın fakat linux kullanan ve ileri derecede sizin kadar bilgi sahibi tanıdığım yok ne yazık ki ?

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

ersan7474

  • Deepin desktop arayüzü ne kadar güzel olsada kde melezi donanım kaynaklarını tabiri caizse vistaya yakın şekilde kullanmakta buralardan bakınca az çok tahmin etmek mümkün.Bu sistemi kötü yapmaz elbette.Ne varki deepinos ubuntu sonrası,debian üzerine yapılandırmalara gitti şu anda bu yapı üzerine inşaa edip iso kalıplarını paylaşmaktalar.Demem şu olurki donanım seviyeniz en azından harici nvidia ekran kartını saymazsak benim donanım konfigürasyonumla eş değerlerde size tavsiyem deepinos yerine,arayüzü donanım kaynaklarını az tüketen farklı bir dağıtım kurmanız olabilir Mate,Gnome,Budgie vb..Deepin desktop'ı beğeniyorsanız eğer şu alternatifte uygun olabilir Manjarolinux/parduslinux veya deepinmasaüstü kullananan farklı dağıtımlarla deneyerek sonuç etmek bahsi geçen duruma binaen uygun olabilir.Açık söylemek gerekirse Deepin masaüstünün Archlinux üzerinden çok hızlı çalıştığını belirtebilirim.Soruna gelirsek eğer donanımsal olma ihtimali olabilir.Yazılım merkezi üzerinden ya da sürücü yükleme yazılımlarıyla tarama yaparak ve sistem tamemen güncelleyerek bazen sorunların bug ve iletilerin önüne geçilmiş olmakta çoğu zaman buda denenebilir sonuç elde etmek mümkün bir ihtimal denemek gerekli üstteki belirttiklerim tahminlerden yola çıkarak yorumladığım durumlar.Farklı donanımsal gelişmeler bios,teknik sorunsallar vb. detaylarda malumdurki anlamsız donanım sorunlarınıda beraber getirebilmekte ısı,power supply yetersizlikleri,işlemci ram ve ekran kartı sürücüleri vb. çakışmalar hatalı yüklemeler vs.. gibi. 
  • Bunlarla ilgii benzer sorunları olanlar nasıl çözmüşler ya da varmı kendi forumlarından ya da farklı dağıtımlar üzerinde deepin arayüzlü sistem kullanıcılarının çözümlere ilişkin yorumlarını incelemek gerekli yararlı olabilir. 
  • Linux kurulumlarıyla alakalı çok fazla bir karmaşa yok iş son kullanıcının temel bir araştırma yapacağı işlemlerle ilgili senaryosunu netleştirerek işleme bu bilgilerle notlar,video belki sanal makineler üzerinde evvelinden denemeler live çalıştırma inceleme ve gözlemleme işlemleriyle sonuç elde etmemesi mümkün değil merak,araştırma ve sonuç gerisi gelir zaten bununla ilgili ufak bir anlatım şekli yapmaya çalışırım özet şeklinde inş. kolay gelsin saygılar. :) 
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Winbuntu konu sayfasındaki karmaşayı önlemek ve anlaşılırlığı sağlamak mantığında düzenleme yapılmıştır değerli arkadaşlar bilgilerinize sunulur saygılarımla.

Dip notlar: Winbuntu2020x64 Yeni sistemin Upload'ı sürüyor... + Sunum ve Ekran görüntüleri şimdilik eklenmiştir.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

kilicmuhsin

Çalışmada playonlinux/wine exe çalıştırıcı veya online windows program ve oyun kurma platformuyla geliyor ilaveli eklendi dileyen ms-office veya kurulabilen uygun olan uygulamaları kurabilmekte daha evvel'ki çalışmalarımda pek istemediğim birşeydi ancak bu çalışmada son dakika iso'yu paketlemeden evvel aklıma  geldi ve bu uygulamayıda dahil ettim.Aslında bir çok uygulama eklenebilir ne varki,boyutta çok fazla artar bu haliylede zaten büyük oldu kabul edilebilir boyutta elbette. :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

WINBUNTU 2020 X64 Multilanguage/Türkçe [Yeni!] dosya upload’ı tamamlanmıştır!

Sistem bilgileri,Tanıtım videosu,Ekran Görüntüleri + Sunum ve açıklamalar detaylı şekilde eklenmiştir değerli Arkadaşlar bilgilerinize sunulur.

Güle güle kullanınız saygılarımla. :) 

  • Like 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

forjest, 4 dakika önce yazdı:

WINBUNTU 2020 X64 Multilanguage/Türkçe [Yeni!] dosya upload’ı tamamlanmıştır!

Sistem bilgileri,Tanıtım videosu,Ekran Görüntüleri + Sunum ve açıklamalar detaylı şekilde eklenmiştir değerli Arkadaşlar bilgilerinize sunulur.

Güle güle kullanınız saygılarımla. :) 

başladım indirmeye güzel bir sisteme benziyor emeğinize sağlık

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Winbuntu 2021.6 Multilangugage - Turkish

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Winbuntu 2020.12 32 Bit (i386) Türkçe
      Linux işletim sistemidir. Taban:  ubuntu Masaüstü: xfce Destek: Uefi legacy + Live çalışma özelliği (kurmadan)
      Kullanım alanları: Günlük iş ofis ve eğitim işlemleri kullanımı için çok uygun bir sistemdir. Eski ve windows'un artık çalıştıramadığı eski netbook ,laptop masaüstü bilgisayarlar için mükemmel bir seçimdir.
      Güncellenme ve Yapım tarihi:  12 ARALIK / DECEMBER 2020
      TANITIM KURULUM VE İNCELEME VİDEOSU
      Ekran Görüntüleri


      Eklenen uygulamalar:
      Chromium,FireFox,LibreOffice,Vlc Player,Ses video kodek bileşenleri,Clementine,AdobeFlashplayer,Javapaketleri,HDWallpaperresimleri,Windows10 simge ve tema paketleri sisteme direkt entegre edilmiştir. Bireysel,öğrenciler,ev kullanıcıları için çok ideal bir sistemdir bakım onarım gerekmez virüsler çalışmaz! Masaüstünde Web_support dizinin içerisinde, destek site kısayolları yer almaktadır TNCTR.Com,Kişisel blogsayfam ve YouTube kanalımın direkt erişim site adresler ilavelidir. Sistemle ilgili geri bildirimler vb. durumlar için yorumlarınızı gerek forum içerisinden ve diğer ekli ilgili blog ve kanalımdan bana yazabilirsiniz. Bu çalışmamda gerek boyut gereksede eski cihazlar göz önünde bulundularak fazla uygulama vb. içerikleri eklememeye , sadece temel gereksinimlerin bulunmasına özen gösterdim bu sayede de stabil ve minimal bir iso kalıbı elde edilmiştir boot , live ve normal kurulumdaki çalışması oldukça seri ve atak olacağı düşünülerek hareket edilmiştir.
      Kurulumda disk dil bölge ve disk alanı seçilir Manuel disk yapılandırması olarak , Disk formatı Ext4 / root simgesi seçilerek kullanıcı adı ve şifresi oluşturularak kurulum bir kaç dakikada tamamlanır. Sadece tek diske sahip olan cihaz için varsayılan disk seçeneğine dokunmadan direkt ileri tamam kullanıcı adı şifresi oluşturmak yeterli.
      Optimizasyonlar:
      Başlangıçta çalışan update,raporlama vb. servisler kapatıldı,Gereksiz dosyaları kalıntılardan arındırıldı,SSD Disk sağlığı tanımlaması yapıldı.Hızlı atak ve seri bir sistem.
      Başlangıçta çalışan raporlama log kayıtları tutma,update güncelleme kontrolleri bluetoth,ekran kilitleri ekran korucuyucu fonksiyonları deaktif konuma alınmıştır dileyen kendisi manuel olarak açabilir.
      Yazdırma boot işlemleri:
      USBDisklerden kurulum için , Rufus,Balenaetcher,Aioboot ventoy boot kullanabilirsiniz.  +  Dvd disklerden kurulum için, İmgburn,nero ashampoo vb. uygulamaları kullanabilirsiniz.

      Download / İndirme linki:
      &
      Bana destek olmak isteyenler için & IBAN: TR51 0001 0024 6943 2876 9550 04
      ( Copyright © 2020 )
    • By forjest
      WINBUNTU 15.10 FİNAL 64 BİT TÜRKÇE
      HAYALLERİNİZDEKİ LİNUX SİZLERLE!

      Uzun süredir üzerinde çalıştığım Winbuntu 15.10 64 bit Linux temelli işletim sistemi tamamlandı!
      HIZLI BAKIŞ
      Güncel - Final - Stable - Açık kaynak
      Legacy - EFI Desteği - USB.Dvd disklerden Live Olarak Çalışır.
      Tüm programlar Özenle Seçilerek Orjinal ISO'ya Entegre
      Ubuntu tabanlı açık kaynak Linux işletim sistemi üzerine yapılandırılmıştır.
      Tamamen Türkçe Dilinde işletim sistemi + Uygulamalar Türkçe gelir.
      Tüm dünya dillerinde kurulum ve kullanma özgürlüğü.
      Kuracağınız diski seçin,Kullanıcı adı şifrenizi belirleyin kuruluma geçin trdil,klavyeQ,bölge ayarları (istanbul,turkey seçili gelir.)
      Her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip uygulamalar ile gelir.
      Windows ile yanyana kullanabilme,DVD/Usbdisklerden Live çalıştırılarak kullanım,Diskler üzerinde işlemler yapmak özellikleri.
      Ofis,Resim,Çizim,Video düzenleyicileri,Sanal sistem kurulumları,Sohbet uzaktan bağlantılar yapmak için kullanıma hazır.
      Root hesabı kullanıcı adı: root / şifre: root olarak belirlenmiştir.Klavyenizden aynı anda (CTRL-ALT-F1)'i tuşlayarak geçiş konsoldan root'a geçiş yapabilirsiniz.
      WINBUNTU 15.10 AMD64 FİNAL TÜRKÇE
      AÇIK KAYNAK - ÜCRETSİZ - LINUX İŞLETİM SİSTEMİ
      SİSTEM HAKKINDA GENEL BİLGİLER
      ÖNEMLİ BİLGİ:
      Farklı sitelerde paylaşacak olanlar yapımcı ismi ile alıntı olduğunu belirtmeleri rica olunur.Alternatif link verilmeyecektir sunumu okumanız önerilir.İndirme işlemleri sonrası MD5hash değerlerini kontrol ediniz.WinRAR kullanılarak kurtarma kaydı eklenmiş ve paketlenmiştir.
      Linux kurup alışmakta zorluk çekenler için windows10 simge,tema,wallpaper sistem görsellleri kullanılmıştır bu sayede linux kullanımının daha keyifli ve tercih edilebilirliliği düşünülerek bu çalışmayı yapmayı düşündüm ismide tema paketinde yer alan winbuntu olarak adlandırdım kullanımda temel gereksinimlere cevap verecek programlarda dahil edildi. 
      HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANINIZ
      ESENLIKLE KALINIZ! SAYGILARIMLA FORJEST  
      İLGİNİZİ ÇEKECEK DİĞER KONULARIM
      Winbuntu 16.04 Lts 64 Bit Türkçe
      Winbuntu 16.04.1 LTS 32 Bit Türkçe
      Xubuntu 16.04.1 Lts Customized X64 Bit Türkçe
      Macbuntu 15.10 Amd64 Final Türkçe Konusu
      Linux Mint Ubuntu Prog. / Ipuçları, Genel Bilgiler
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...