Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

mcEnGin, 2 saat önce yazdı:

@forjest hocam, vermiş olduğunuz linkten wps office kurulumunu yaptım. Fakat program dili türkçe olmadı. açılışta da otomatik update yapmaya çalışıyor. Bu sorunları siz nasıl aştınız. Yol gösterebilir misiniz.

  • WPS ofis'in kendisinde ne yazıkki Türkçe dil mevcut değil.Ben kendim dil paketini sonradan ekleyerek,gerekli olan yapılandırma ve optimizasyonları evvelinden yaptımki,sistemi kuran arkadaşlarımız rahat kullanabilsin,bu işlerle hiç uğraşmasın anlayışıyla hareketle temel amacıda buydu sistemi hazırlamamdaki gayeyle bu şekilde yaptım.
  • Diğer taraftan gelelim WPS Ofis'in Türkçe yapılmasına ve Türkçe dil paketi olayına,dili ekleme ve aktif etme beraberinde bahsettiğiniz update/güncelleme fonksiyonlarının iptal vb.durumun nasıl yapıldığına dair bir video çekip dil paketiyle beraber paylaşmakta yarar görüyorum.Sanıyorum bir video ekleyip paylaşırım bugün inş.
  • Yoğun bir ve gergin birgün geçirdim bugün gerçektende.Yazarken dahi keyifsiz şekilde yorumluyorum malumdur "şehir metropolitanında" kamu binalarında yaşanılan kronik negatif dialoglar oldu biraz,"az çok tahmin edersiniz" biraz etkisindeyim hal@!.Anı yaşa yaşadığını gerçekliğide ifade et anlayışında ve erdeminde olan biri olarak ekleme gereksinimi duydum konu dışı oldu biraz kusura kalmayın.
  • Ben bahsettiğim WPS Ofis "Türkçe dil paketi" ve "nasıl işlemler yapılıyorun video'sunu", <->> Buradan <<-> hazırlayıp bugün inş. Sunacağım değerli kardeşim.
  • Umarım aceleniz yoktur.Bu konuyuda gündeme getirdiğiniz için bu vesileyle bir video yapma bahaneside oldu teşekkür ederim size. En derin saygılarımla. :) 
Link to comment
Share on other sites

Senkron2, Şimdi yazdı:

görsellik olarak windowsu andırınca hemen indirdirdim hala deneme fırsatı bulamadım ama ilk fırsatta aklımda :D paylaşım için teşekkürler abi eline sağlık

Hiç düşünmeden windows'tan disk alanı ayır orn: 40-50 gb. Ayrılmış olan bu bölüntüyü seçip diske kur gitsin derim. Kurulum sonunda zaten "Grub boot loader ile" iki farklı sistem kullanmış olacaksın. Ayrıca windows'ta sorun çıktığında kurtarma müdahale kiti gibi dahi düşünülerek kurulabilecek bir_sistem. "Winbuntu,Macbuntu,TNCLinux" her üç sistemde mükemmel derecede linux platformunda son kullanıcının rahat edebileceği ve kullanabileceği sistemler iddaalıyım ve övüyorum gerçektende öyle. :D 

Temel amaçta zaten, windows'tan linux işletim sistemine geçişlerde,windows aşinalıklarını gidermek sistemi rahat kullanma kanaatleriyle düşünülerek hazırlandı. Yoksa zaten bir dünya dağıtım var piyasada bana göre en yakını ve pratik olanı linux mint işletim sistemi bu konseptte bakıldığında çalışmalar taktir edilirki yeterli seviyelerde.

Saygılarımla. :) 

Edited by forjest
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

kilicmuhsin, Şimdi yazdı:

Windows gibi kurulunca hemen çalışsa güzelde.Görünüşü güzelde kullanım şekli çok zor.Yada bana öyle geliyor.Windows gibi kullanabilsem bi daha windows kurmam

  • Android telefonu bile 1 hafta kullanamadım zorluk çektim desem yeridir. Şimdilerde kendime bakıyorum şakır şakır kullanıyoruz alışıyor insan. Bazı şeylere alışmak için zaman gerekli sanıyorum herşey bir anda olmuyor malumdur. Windows'un yanına 2.sistem olarak kurarak ara ara kullanmak deneme yanılmalarla ilerleme kaydetmek bu kapsamda daha mantıklı gibi kanaatimce 40-50 gb'lik bir alan ayırıp rahat şekilde kurulabilir grubboot loader ile multi sistem menüsü üzerinden seçimle her iki sistemde kullanılır alternatif iyidir.
  • Şahsi olarak ben uzun zamandır bu şekilde hep kullanırım. O kadar çok sistem deneyip kullandımki zorun zoru var derler ya hani o tarz sistemlerede denk geldim diskleri yanlışlıkla üzerinde sildiğim başka linux dağıtımlarıda oldu. Ancak en kolay kullanılabilir sistemler şu an için aklıma gelenlerden "DeepinOS,ZorinOS,Linuxmint,TNCLinux,Winbuntu,Macbuntu" olarak belirtebilirim. Nihayetinde herkeze illaki bir linux dağıtımı mevcut. Aranılanların dahil edildiği Türkçe olarak çok yaygın istenilen kıvamda linux dağıtımları fazla değil bir kaç tane amaca uygunluk windows'tan linux'e geçişlerde kolaylıklar sağlanması düşünülerek hazırlandı.
  • Türkiye'de başta "Pardus linux,Archman linux" işletim sistemleride denenebilecek harika sistemler. Ne varki kıyaslamaları yaparak içlerinden en uygununu sabit diske monte ederek herhangi birini kurup kullanarak yol almak linux sistemlerinin ruhunu anlamada daha fazla yardımcı olacaktır.
  • Zorluklar her zaman var bunu windows10'nun ilk çıktığından (priview,insider,alpha,beta ve final) sürümlerinden bu yana halen daha,bende dahil olarak ayrıca. Alışamayanların olduğunuda genel olarak az çok hepimiz biliyoruz örnek niteliğinde belirttim farklılıklar değişiklikler iyidir değişim şart her sistemde uygulamada vs..
Link to comment
Share on other sites

Murat abi selamlar, normalde yenisi alınmak üzereyken bir öğrenci harçlığı kurtardı bu sistemin. İki gündür sağını solunu şiddetle kurcalıyorum gerçekten hoş bir iş olmuş eline sağlık.  Değinmek ve fikrini almak istediğim bir iki konu var.

İlki shift + s yapınca masaüstü değişimine gidilmesi durumu. Cümle başı yaparken shift çokca kullandığımız bir yol bir kaç kere kestik ve ç önümü.
İkincisi crtl + s kısayolu. Buda ofisten tut notepada kadar hızlı kayıt alırken kullandığımız yegane yol, bir kaç defa engel oldu yine bana. Bu bahsi geçen durumları değiştirip farklı tuş atamak yada devre dışı bırakmak mümkün müdür?

Son olarak, ofis konusunda yoğunlaşmam gereken bir nokta var. Bu laptop bu tür sistemlerin kullanımında hiç tecrübesi olmayan birine gidecek. Tamam ben yıllardır kullanıyorum biliyorum vs ama son kullanıcı akla hayala gelmeyen yöntemlerle kullanabiliyor makineyi :) Bu yüzde libreoffice ile wps arasında gidip geliyorum. Redditten okuduğum kadarıyla wps msofis ile daha uyumlu ama kapalı kaynak ve çin yapımı oluşu makine benim olmadığı için tedirgin ediyor. Allah korusun kart bilgisi veya herhangi bir parola çalınması durumunda telafisi mümkün dahi olamaz, kullanacak olan kişi öğrenci çünkü. O yüzden bu konuda fikrini almak istiyorum. Ben mi fazla abartıyorum acaba...

Tekrardan ellerine sağlık abi. Sağlık durumun bir an önce iyiye gider umarım. İyi çalışmalar dilerim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

BU ÇALIŞMAYI 4 GB LIK  USB 2,0 lık diske rufus ve ultra iso ile ayrı ayrı yazdırdım ama sonuç olumsuz oldu çalışmadı .sonra ultra iso ile denedim onunlada başarısız .kmp ve gurup 2 üzerinden denedim gene başarısız oldu en sonunda tam silip atacaktım  birde şu    WinSetupFromUSB_1-8_x64    usb ye yazma proğramıyla deneyip bakalım  ondan sonra gerekirse atarım boşuna elimde tutmam dedim  . evet   bu  WinSetupFromUSB_1-8_x64  usb ye yazma proğramı son derece başarılı oldu ve usb den sorunsuz şekilde çalıştı .onun için bundan sonra benim usb ye  iso yazdırma proğramlarımın en kıralı ve başarılısı bu   WinSetupFromUSB_1-8_x64  proğram olmuştur .iyiki böyle bir proğram yazmışlar ve bizim kullanımımıza sunmuşlar diyor ve bu proğramı yazanada teşekkürlerimi sunuyorum . bu linüx  çalışmasınıda başarılı buldum forjest dostuma da teşekkürlerimi sunuyorum 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

senacobain

  • klavye ayarlarını açıp ilgili yolu çift tıklayıp değiştirebilirsiniz iki saniyeyi alır sadece. Klavye ayarlarında,"slingcold arayın  görürsünüz çifttıkla farklı kısayol atanabilir." kolay gelsin kardeşim yorum için teşekkür'ler.

harktu

  • Live sistemde,o anki oturum kapama açmada winbuntu olarak geçer.Kurulum sonunda belirlediğiniz şifre varsa ayrıca onu girmeniz gerekli doğru anladıysam.
  • Zaten live sistemler direkt açılır şifre tanımsız şekilde ayrıca.Kolay gelsin.

tahsin4345

  • Yazdırma işlemlerinde muhakkak farklı soruna işaret eden yönergelere bağlı birdurum olmuştur. Tüm usbdisk bootable yazdırma araçlarının temel mantıkları aynıdır değişmez ancak bahsi geçen winsetupfromusb uygulaması,çoğu son çıkan programlar yokken işlerimizi büyük ölçülerde ve hala daha multiboot işlemlerinde dahi kullanılan sağlam sorunsuz programlardan katılıyorum üstad size.Devamı niteliğinden daha gelişmiş sorunsuz bir multiboot düşünürsen denemek vs.
    Please register to see this content.
    iso'laro  copy/past etmek yeterli boyut,dosya formatı ntfs fat32  vb. ayrım yapmadan efi legacy sorunsuz tüm isoları boot eder.Biraz karmaşık yapılandırması var ama bana göre en  baba program :D  | Kolay gelsin.

(Dip not:) Yorumlara ancak cvp verebildim lütfen kusuruma bakmayın değerli Arkadaşlarım hepinize hürmetler umarım sorunsuz bir linux deneyimlerini yaşarsınız sistemlerle ilgili geri bildirimlerinizi lütfen eksik etmeyin varsa birşey yorum olarak buraya belirtin ben yoksam dahi diğer uzman değerli arkadaşlarımız bilenlerde yardımcı olacaklardır.Bir kaç tane screenshot görmek isterdim real sistemlerden şu ana kadar  göremedim sağlık olsun vardır kurup kullananlar eminim indirme sayısı bir hayli fazla görünüyor sayaçta. :) 

Saygılarımla.

 

Link to comment
Share on other sites

tahsin4345, Şimdi yazdı:

forjest  son paylaşmış oldugunuz IDM de sorunlar yaşadım ağız tadıyla kullanamayınca .diğer paylaşımcı dostların katılımsız paylaşımlarına geri döndüm .bu sıkıntıyı sadece benmi yaşadım yoksa başkada yaşayanlar varmıdır.

Please register to see this content.
geçtim hem ücretsiz hemde son sürat indirmede arayüz benzerliği vb. bakımından daha kullanışlı geldi bana tavsiye.IDM son sürümünde hatalar söz konusu,orijinal dosyasında eklenme eklensede iletiler vb.hatalar çıkmaktaydı ben manuel olarak kurmama rağmen chtome'a eklendi indirme yapmadı hatalarla karşılaştım sııfır sistemlerde de denendi.Uzak dururum herhalde artık idm'den gereksiz listemde yerini aldı desem yeridir sanıyorum özetle hata programın kendisi şu ara. :D 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, forjest said:

harktu

  • Live sistemde,o anki oturum kapama açmada winbuntu olarak geçer.Kurulum sonunda belirlediğiniz şifre varsa ayrıca onu girmeniz gerekli doğru anladıysam.
  • Zaten live sistemler direkt açılır şifre tanımsız şekilde ayrıca.Kolay gelsin.

denedigim sistem WINBUNTU 2020 x86-x64 MULTILANGUAGE/TÜRKÇE

"yok ustad 'winbuntu' kabul etmedi, saglik olsun. tnclinux'u deneyeyim. :) 

Edited by harktu
Link to comment
Share on other sites

harktu

  • Yazdırma işleminde yönergelerde yada yazdırmada iso nun tam inmemiş olması,yazdırmada eksik dosyalardan kaynaklı olması muhtemel. Çünkü "iki makine real ve sanal olmak üzere " tüm sistemlerden testlerden geçirilerek sizlerle paylaşıma sunulur.Hata görsem anında iptal ederdim diğer taraftanda  -
  • - Konularda yazdıklarımın dışında "1kb lık dosya  fazla dosya" ya da,herhangi bir değişiklik ile ilgili sistemsel vb. kesinlikle içermez.Taktir sizin elbette. "TNCLINUX"  herşeyiyle tam yüklü! her aracı bünyesinde barındıran,uzun süre destekli lts "nihai daimi sabit disklerle kullanılabilecek linux dağıtımı oldu" uygulamalarda biraz abarttım daha iyi olsun diye amaçlı tabiiki.Bir sonraki şaşırtıcı çalışmamda çok daha değişik özelliklerle gelecek şimdilik bu çalışmamı örneğin windeki gibi "final değilde,"beta gibi düşünülebilir!" ne varki, herşeyin yüklü geldiği eksiksiz bir sistemdir! kurup kullanan kişi memnun kalacağıkanaatindeyim altı ve üstü tamamen yüklü ve dolu bir sistem.
  • İlk kez kuracaklarda kurulum süreci ve sonrası bazı uygulama kullanımı vb. ufak tefek farklılıklar zor gelebiilr zaman içerisinde zaten oda,otomatik olarak alışıverir kullanıcı sisteme. Adapte olur kısaca saygılarımla kolay gelsin güle güle kullanınız. :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Winbuntu 2020.11 | 17 Kasım tarihli güncel işletim sistemi hazırlandı ftp ile yükleniyor.

Sistemle gelen bazı uygulamalar: Zoom,Googlechrome,FireFox,Libreoffice,Ses video ekstra sürücü paketleri ve dahası.. Detaylar konuya eklenecek.

> Esenlikle kalınız! TNCTR.Com_

Link to comment
Share on other sites

Winbuntu 2020.11 Kasım ayı tarihi itibarıyla son sürümüne güncellenmiştir. Ubuntu 20.04.1 Lts uzun süreli destekli iso kalıbı kullanılmıştır seri atak ve işlevsel bir yapı optimizasyonlar tamamen yapılı şekilde gelir. Windows'tan linuxe geçiş yapacak olanlar,ev kullanıcıları,öğrenciler ve bireysel kullanıcılar için ücretsiz olsun temel uygulamalarla beraber yüklü gelsin diyenlere çok ideal bir sistemdir virüs girmez bakım gerekmez. Donanım ısı,ram,işlemciler ve SSD disklerin sağlığı için birebir optimize edilmiş tam kıvamında bir sistem olarak hazırlanmıştır. TNC.TR.Com 'dan ilk!

Dip notlar: Lütfen sunumu inceleyiniz ekran görüntüleri video vb. konu dışı vb. yorumlara cevap verilmeyecektir. Destek ve katkı yapmak isteyenler için iban eklenmiştir Projelerin devamı ve memnun kalanlar bu kapsamda taktir edip destek olmak isterlerse eğer minnettar ve memnun olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum saygılarımla. Forjest. :) 

Güle güle kullanınız.

Güncellenme tarihi: 17 Kasım 2020 | November 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

temon, 1 saat önce yazdı:

Ben download ettim ama kurulumsuz (canlı) açtım baktım, Güzeldi, teşekkürler.

Fakat dil seçimlerinde Türkçe seçimi pasifti, Türkçe yapamadım.

Global dilde düzenlendi kurulumda dil seçimi yapıldıktan sonra İnt.bagliyken tüm program sürücülerine kapsayarak kurar dil seçimi sadece sistemi kurarken live basladiginda sadece İngilizce dil mevcut. Geri bildiriminiz için teşekürler.🙂

Link to comment
Share on other sites

şrarskoz, Şimdi yazdı:

ben indiremedim sayfada beklerken bu cıkıyor

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.

Sitedeki sunuculardan kaynaklı bir süre sonra tekrar'dan deneyin. Bende de aynı sorunu verdi. Linkle alakalı değil sitede bir sorun olsa gerekli ilk defa görüyorum bende.

Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Winbuntu 2021.6 Multilangugage - Turkish

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Winbuntu 2020.12 32 Bit (i386) Türkçe
      Linux işletim sistemidir. Taban:  ubuntu Masaüstü: xfce Destek: Uefi legacy + Live çalışma özelliği (kurmadan)
      Kullanım alanları: Günlük iş ofis ve eğitim işlemleri kullanımı için çok uygun bir sistemdir. Eski ve windows'un artık çalıştıramadığı eski netbook ,laptop masaüstü bilgisayarlar için mükemmel bir seçimdir.
      Güncellenme ve Yapım tarihi:  12 ARALIK / DECEMBER 2020
      TANITIM KURULUM VE İNCELEME VİDEOSU
      Ekran Görüntüleri


      Eklenen uygulamalar:
      Chromium,FireFox,LibreOffice,Vlc Player,Ses video kodek bileşenleri,Clementine,AdobeFlashplayer,Javapaketleri,HDWallpaperresimleri,Windows10 simge ve tema paketleri sisteme direkt entegre edilmiştir. Bireysel,öğrenciler,ev kullanıcıları için çok ideal bir sistemdir bakım onarım gerekmez virüsler çalışmaz! Masaüstünde Web_support dizinin içerisinde, destek site kısayolları yer almaktadır TNCTR.Com,Kişisel blogsayfam ve YouTube kanalımın direkt erişim site adresler ilavelidir. Sistemle ilgili geri bildirimler vb. durumlar için yorumlarınızı gerek forum içerisinden ve diğer ekli ilgili blog ve kanalımdan bana yazabilirsiniz. Bu çalışmamda gerek boyut gereksede eski cihazlar göz önünde bulundularak fazla uygulama vb. içerikleri eklememeye , sadece temel gereksinimlerin bulunmasına özen gösterdim bu sayede de stabil ve minimal bir iso kalıbı elde edilmiştir boot , live ve normal kurulumdaki çalışması oldukça seri ve atak olacağı düşünülerek hareket edilmiştir.
      Kurulumda disk dil bölge ve disk alanı seçilir Manuel disk yapılandırması olarak , Disk formatı Ext4 / root simgesi seçilerek kullanıcı adı ve şifresi oluşturularak kurulum bir kaç dakikada tamamlanır. Sadece tek diske sahip olan cihaz için varsayılan disk seçeneğine dokunmadan direkt ileri tamam kullanıcı adı şifresi oluşturmak yeterli.
      Optimizasyonlar:
      Başlangıçta çalışan update,raporlama vb. servisler kapatıldı,Gereksiz dosyaları kalıntılardan arındırıldı,SSD Disk sağlığı tanımlaması yapıldı.Hızlı atak ve seri bir sistem.
      Başlangıçta çalışan raporlama log kayıtları tutma,update güncelleme kontrolleri bluetoth,ekran kilitleri ekran korucuyucu fonksiyonları deaktif konuma alınmıştır dileyen kendisi manuel olarak açabilir.
      Yazdırma boot işlemleri:
      USBDisklerden kurulum için , Rufus,Balenaetcher,Aioboot ventoy boot kullanabilirsiniz.  +  Dvd disklerden kurulum için, İmgburn,nero ashampoo vb. uygulamaları kullanabilirsiniz.

      Download / İndirme linki:
      &
      Bana destek olmak isteyenler için & IBAN: TR51 0001 0024 6943 2876 9550 04
      ( Copyright © 2020 )
    • By forjest
      WINBUNTU 15.10 FİNAL 64 BİT TÜRKÇE
      HAYALLERİNİZDEKİ LİNUX SİZLERLE!

      Uzun süredir üzerinde çalıştığım Winbuntu 15.10 64 bit Linux temelli işletim sistemi tamamlandı!
      HIZLI BAKIŞ
      Güncel - Final - Stable - Açık kaynak
      Legacy - EFI Desteği - USB.Dvd disklerden Live Olarak Çalışır.
      Tüm programlar Özenle Seçilerek Orjinal ISO'ya Entegre
      Ubuntu tabanlı açık kaynak Linux işletim sistemi üzerine yapılandırılmıştır.
      Tamamen Türkçe Dilinde işletim sistemi + Uygulamalar Türkçe gelir.
      Tüm dünya dillerinde kurulum ve kullanma özgürlüğü.
      Kuracağınız diski seçin,Kullanıcı adı şifrenizi belirleyin kuruluma geçin trdil,klavyeQ,bölge ayarları (istanbul,turkey seçili gelir.)
      Her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip uygulamalar ile gelir.
      Windows ile yanyana kullanabilme,DVD/Usbdisklerden Live çalıştırılarak kullanım,Diskler üzerinde işlemler yapmak özellikleri.
      Ofis,Resim,Çizim,Video düzenleyicileri,Sanal sistem kurulumları,Sohbet uzaktan bağlantılar yapmak için kullanıma hazır.
      Root hesabı kullanıcı adı: root / şifre: root olarak belirlenmiştir.Klavyenizden aynı anda (CTRL-ALT-F1)'i tuşlayarak geçiş konsoldan root'a geçiş yapabilirsiniz.
      WINBUNTU 15.10 AMD64 FİNAL TÜRKÇE
      AÇIK KAYNAK - ÜCRETSİZ - LINUX İŞLETİM SİSTEMİ
      SİSTEM HAKKINDA GENEL BİLGİLER
      ÖNEMLİ BİLGİ:
      Farklı sitelerde paylaşacak olanlar yapımcı ismi ile alıntı olduğunu belirtmeleri rica olunur.Alternatif link verilmeyecektir sunumu okumanız önerilir.İndirme işlemleri sonrası MD5hash değerlerini kontrol ediniz.WinRAR kullanılarak kurtarma kaydı eklenmiş ve paketlenmiştir.
      Linux kurup alışmakta zorluk çekenler için windows10 simge,tema,wallpaper sistem görsellleri kullanılmıştır bu sayede linux kullanımının daha keyifli ve tercih edilebilirliliği düşünülerek bu çalışmayı yapmayı düşündüm ismide tema paketinde yer alan winbuntu olarak adlandırdım kullanımda temel gereksinimlere cevap verecek programlarda dahil edildi. 
      HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANINIZ
      ESENLIKLE KALINIZ! SAYGILARIMLA FORJEST  
      İLGİNİZİ ÇEKECEK DİĞER KONULARIM
      Winbuntu 16.04 Lts 64 Bit Türkçe
      Winbuntu 16.04.1 LTS 32 Bit Türkçe
      Xubuntu 16.04.1 Lts Customized X64 Bit Türkçe
      Macbuntu 15.10 Amd64 Final Türkçe Konusu
      Linux Mint Ubuntu Prog. / Ipuçları, Genel Bilgiler
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...