Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Youtube Için Gerekli Programlar Neler ?


TimeShift
 Share

Recommended Posts

Kayıt yapmak istiyorum fakat hangi programları kullanmalıyım hangileri işlevsel bilmiyorum rica etsem yardımcı olur musunuz ? Kayıt programı olarak hangisini kullanmalıyım ? Boyut küçültmek için hangi program daha işlevsel ? Ses ayarlarını hangi program daha kaliteli veriyor ?

Link to comment
Share on other sites

ugur4721, 2 dakika önce yazdı:

Premiere pro fazla kaçar sony vegas ile ses video dönüştürme işlerinin hepsini halledebilirsin

merak ettin başka sorun varsa yardımcı olayım

Hocam bir tane program vardı adını unuttum bir daha da bulamadım. Program da sese ince ayarlar veriyorsun az da olsa kalitede fark oluyor daha pürüssüz geliyor ses.

Bunun dışında hangi programla kayıt almalıyım hangisi ile boyutunu hangi programla kalitesini fazla bozmadan düşürebilirim ?

PS bilgim var fakat sony vegas bilgim yok onuda artık youtube dan öğrenerek yaparım bi şekilde bana şimdilik temel programlar lazım

Link to comment
Share on other sites

ses için cubase kullanıyorum, adobenin au kullanabilirsin 

video kaydı için shadow  play kullanabilirsin 

Please register to see this content.
videoyu convert yapmanı önermem kayıt programının çıkışı ne kaliteteden fedakarlık etmemelisin dosya boyutuna katlanacaksın eğer bu sektördeysen iyi ki 4k çalışmıyorsun :trollface: 
sony vegas(şimdilerde magic markası aldı ismi magic vegas oldu) zor değil güncel render codecleri olmadığı için terketmiştim ben vegas'ı sen kabiliyetine göre seçersin (sony vegas, premiere pro, davinci resolve, final cut da var başka sorarsan)
telif hakkı talebi olmayan müzikleri seçmeye dikkat et
Link to comment
Share on other sites

Daha önce linkedin üzerinden Enes Batur' dan gelen edit yapacak kişi ararken Adobe premiere pro, Cinema4D bilen bir yardımcı arıyordu. Bildiğim kadarıyla büyük yayıncılar görüntü kayıt proğramı olarak OBS kullanıyorlar. Editler içinde daha çok premiere pro kullandıklarını söylüyorlar. Premiere proğramı ile yaptığın video kaydının sesini düşürebiliyorsun, videolarda kesip biçme bana göre sony vegasa göre çok daha basit. İşlemleri tamamladığında kayıt ederkende youtube yüklemeye özel templateleri de var. File-Export-Media yolunu açtıktan sonra gelen ekranda format kısmını H.264 - Preset kısmından da Youtube seçeneklerinden kaç p olarak kaydetmek istiyorsan seçiyorsun,  son işlem olarakta aynı ekranda basic video settings kısmında frame rate kısmındaki tik'i kaldırıp kaç fps olarak kaydetmek istiyorsan seçiyorsun. Kısaca kayıt için OBS kullanabilirsin. Sebebi tüm büyük yayıncılar OBS kullanıyor ve OBS ile twitch yayını açma imkanın v.s de var diye biliyorum. Video, ses v.s içinde adobe premiere pro tavsiyem. Premiere pro bana sony vegastan daha basit geliyor. Biraz araştırıp, kafa yorarsan güzel işler çıkarabilirsin...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...