Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Usr Neyi Ifade Ediyor?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

sk8er_boi, 23 dakika önce yazdı:

usr linuxtaki kullanıcıya özel  /usr klasörünün ismidir. Windows'taki kullanıcılar klasörü gibi, kullanıcı bilgileri burada tutulur. /usr/root/ klasöründe root kullanıcısının dosyaları bulunur.

Teşekkür ederim.  Peki isminde bunun olmadığı romlarla arasında ne fark var?

Link to comment
Share on other sites

sk8er_boi, 9 dakika önce yazdı:

Yanlış anlamışım sanırım. Rom ismindekiyle yazdığımın bir alakası olmamalı :)

Bak şimdi olmadı ? çözdüydük ne güzel. Birde Kuntau vardı daha. Bu kim yada ne? ☺️ Bu romların editörümü? Zenci bir çocuk var custom romları anlatan o olabilirmi?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
Alıntı

Next, find the model name of your phone. For Galaxy S4 devices, this will be JFLTE (plus another three letters for your carrier, such as vzw, spr, tmo, usr, glte for google play…). S5 phones use numbers starting with klte (Kltetmo, kltevzw, kltespr). In short, each phone has its own model number. Finding this is simple: Go to this wonderful search engine,

Please register to see this content.

 

Bu sayfada yazdığına göre usr gsm şebekelerin isimleriymiş.

Link to comment
Share on other sites

sk8er_boi, 29 dakika önce yazdı:

Please register to see this content.

 

Bu sayfada yazdığına göre usr gsm şebekelerin isimleriymiş.

Birinci yazdığın daha mantıklıydı. Çünkü İngilizcede olsa ona benzer yazılar görmüştüm. Birde USRobot var.  Yalnız sonuncu yazdığın nasıl ilişkilendirilir, açıklanır belirsiz. Mesela Turkcell in tek sim lisi var. Onların sonunda zaten açıkça .tuk eki var. Neyse maksat ne yükledimizi bilmek. Deneme ve akıl yürütme ile bulmaya çalışıcaz artık. Sağol.

Link to comment
Share on other sites

Wani, 13 saat önce yazdı:

Stok romlarda USR (Ultimate Stock Rom);  nihai  versiyonu (final / en son / güncel sürüm) temsil eder. 

Mesela birde Kuntao var. Aslında dövüş sanatı Ama araştırmama göre Lenovo P2 bin cod adıymış.? Nasıl eşleştirmeyse artık.? Ama her şeyde de yazıyor.

Link to comment
Share on other sites

Wani, 9 dakika önce yazdı:

@abdulhey_ Özellikle custom romlarda kişisel isimler verildiği için ilk başlarda mevzuyu anlayana kadar baya kafa karışıklığı olabiliyor. Aslında eskiden tek tek yazarlardı kısaltmaların ne anlama geldiğini, neden o ismin kullanıldığını falan. Belki şu anda yazıyorlardır ama ben pek rastlamadım. Bi de uzun süredir ilgi alanım dışında kaldıkları için görememişte olabilirim. Custom rom işine girdiyseniz zaten ilk durağınız XDA Forum olacaktır. Oradan da rom yayıncılarına yazarsanız tek tek bilgi veriyorlar. Sizin içinde daha kolay olur böylece.

Custom olması değil sadece  gerçi orjinal saf bir P2 romu da nasıl oluyor hangisidir onuda bilmiyorum. bu Kuntao ne alakası varsa artık romların içinde dahi dosya olarak ismi geçiyor. Trump ın Trump Pence diye geçmesi gibi bir şey herhalde :) eşbaşkan anlamına geliyor olmalı..

Link to comment
Share on other sites

Wani, 42 dakika önce yazdı:

Şöyle ufak bi bakındım nete bu kuntao nedir diye. Stock romla alakalı bir ifade değilmiş sanırım. Belki bölgesel bir terim olabilir diye düşündüm ama custom romu hazırlayan takımın ismiymiş. Reddit'teki konuda Kuntao Ekibine rom için teşekkürler falan yazmışlar. 

Benim P2  için birisi geri dönüşüm ürúnü olabilir dedi. Restart sorunu var. Gerçi nadir atıyor ve periyodik ve belli nedeni yok. Sistem uygulaması olarak Lenovo Companion var. Onda telefonun tüm bilgileri varmış. Daha yeni öğrendim. Ordan baktım aynı PC deki bilgiler çıkıyor. IMEI uyuyor fakat ürün nosu bu telefonumla eşleşmiyor.  Başka bir ürün seri numarası çıkıyor.

Birde ota dan indirdiğim yamalar çok nadir sorunsuz yükleniyor. Sürüm güncellemelerinde ise indiriyorum 2 GB. Fakat bu yüklenemez imza eşleşmiyor diyor.  

İşte cihazdanmı yoksa orijinal rommu gerekiyor veya orijinal rom hangisi oluyor bilmiyorum. ? 

Link to comment
Share on other sites

Wani, 30 dakika önce yazdı:

Lenovo telefon hiç kullanmadığım için içerik yapısını pek bilmiyorum. Ancak stock rom indirmeden önce cihaz detaylarını tam öğrenmeniz gerekir. Model numarasına ek olarak bölge ve sürüm numaralarını falanda öğrenmeniz gerekiyor. Mesela ben Samsung kullanırken stock romlar için Samsung Update ve Sammobil sitelerini kullanıyordum. Lenovo içinde benzer destekler vardır sanırım. Size tavsiyem ise yerli olarak Maxicep gibi, yabancı olarakta Xda gibi sitelerden yardım almanız yönünde olur. En sağlıklı ve detaylı bilgileri buralardan rahatlıkla temin edebilirsiniz. Yok bu olaylara yeni başladıysanız; olayı anlayana kadar baya kafa karışıklığı ve cihaz sorunları yaşamanız gayet normal. Öğrendikçe basitleşir zaten.

Bu telefonu ilk elime aldığımda 2.el sahibinden.com dan aldım., Kozmetik olarak sıfır ama 125 MB lık güncelleme vardı.  İndirdim uygulanırken% 25 te error verdi. Sonrada recovery modda kısır döngü ye girdi. Bir çok tamirciye gösterdim. Hemen hepsi direkt Lenovaya bakmıyoruz dedi.  En sonuncu format atarım düzelir ama 50 TL ni alırım dedi. O arada hemen sıvıştım doğru eve PC ni  başına. Daha önce hiç Lenovo kullanmadım, Sony kullandım. Ve hiç bu şekil bir sorun ile karşılaşmadım. Ama çok rom yükledim. Bunu da 3 saat içinde çalıştırdım.

Artık ikna oldum bu telefonu böyle kabullenmek ten başka çarem yok. Zaten internette danıştığım tecrübeli kişiler hatta bizim mahalledeki tamircide hep aynı şeyi söyledi. Bunun sorununu bulamayız dedi. Böyle kullan dedi.  İnternet teki grup yöneticisi ise bunun anakartını değiştirsen yine düzelmez dedi. Çünkü aynı şeyi yaşamış  neyse ilginiz için teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...