Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Archman - Xfce 2019.09-1 - Kod Adı: Balıklıgöl - Kararlı Sürüm Hazır


sonageldik
 Share

Recommended Posts

Selamlar...

Kıymetli topluluğumuz;

Archman - Xfce 2019.09 Kod adı: Balıklıgöl - Kararlı Sürüm Hazır

Archman Linux sadece Arch linux'tur. Hızlı, görsel, kararlı ve kolaydır.


Archman GNU/Linux dağıtımı Arch Linux tabanlıdır ve hiçbir Arch linux türevinin çatallaması değildir. Doğrudan Arch Linux üzerine kendi çalışmalarımızdan ibarettir. Her sürüm için sorunlar ve pürüzler olmaması adına  mümkün olduğunca yoğun testler yapılır. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler de değerlendirilerek makul olanları çalışmalara dahil edilir. Archman saf ve sade bir Arch linuxtur.

Archman GNU/Linux, sürüm numarası olarak inşa edildiği tarihleri kullanmaktadır. Ortalama her 3-4 ayda bir kod isim değiştirdiğimiz ana sürümlerimiz mevcuttur. Bunların arasında her ay ya da uygun gördüğümüz zamanlarda ara güncelleme sürümleri ve topluluk sürümleri yayınlayacağız.

Kıymetli topluluğumuz,  bir kaç aylık bir zamanın ardından Archman 2019-09 sürüm sizlerin kullanımına hazır. Bu sürüme Güneydoğu Anadolu Bölgemizin güzide şehirlerinden Şanlıurfa ilinin  tarihi, kültürel ve inanç sembolü değerlerinden biri olan Balıklıgöl adını koyduk. Bildiğiniz üzere bölgelerimizi sıra ile dolaşıp önemli değerlerimizi tanıtmaya çalışıyoruz.. Bu sürümde Şanlıurfa Balıklıgöl ile ilgili bilgiler ve görsel tanıtımlar bulacaksınız.. Ayrıca duvarkağıdı ve kullanıcı belgeleri altındaki popüler her türden uzantılara da Balıklıgöl ile ilgili dosyalar ve içerikler koyduk. Yine arkaplan resimlerini de açık kaynak internet araştırmalarından ve topluluktan gelen görsellerden derlediğimiz ve üzerinde kozmetik güzelleştirmeler yaptığımız Balıklıgöl görselleri olarak belirledik.
 

Alıntı
BALIKLIGÖL - ŞANLIURFA
Lake-With-Fish.jpg

Balıklıgöl (Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri), Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu iki göl, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerlerindendir.

İbrahim Peygamber, devrin zalim hükümdarı Nemrut ve halkının taptığı putlarla mücadele etmeye, tek tanrı fikrini savunmaya başlayınca, Nemrut tarafından bugünkü Urfa Kalesinin bulunduğu tepeden ateşe atılır. Bu sırada Allah tarafından ateşe "Ey ateş, İbrahim'e karşı serin ve selamet ol"' emri verilir. Bu emir üzerine, ateş suya odunlar da balığa dönüşür. İbrahim bir gül bahçesinin içersine sağ olarak düşer. İbrahim'in düştüğü yer Halil-ür Rahman gölüdür. Rivayete göre Nemrut'un kızı Zeliha da İbrahim'e inandığından kendisini onun peşinden ateşe atar. Zeliha'nın düştüğü yerde de Aynzeliha Gölü oluşmuştur.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Bal%C4%B1kl%C4%B1g%C3%B6l
 


Archman - Xfce 2019.09 Balıklıgöl sürümü de öncekiler gibi desteklenmeyen ekran kartı sürücülerini ve wireles sürücülerini tanıyacak şekilde hazırlanmıştır. Desteklenmeyen sürücü paketleri güncellenmiştir. Arch linux depolarının yanısıra, desteklenmeyen sürücü paketleri, dağıtımımıza has sanat çalışmaları, sistem yükleyici, paket yükleyici gibi paketleri barındıran kendi depomuz da mevcuttur. AUR yani Arch kullanıcıları deposu ise varsayılan olarak etkindir. AUR kullanımı için ise güncellenmeyen ve desteklenmeyen yaourt yerine trizen paketi sisteme dahil edilmiştir. yaourt -S paket yerine trizen -S paket şeklinde derleme yapabilirsiniz.

Archman GNU/Linux, paket yükleme aracı olarak PAMAC uygulamasını kullanır. Yine depomuzda bir başka paket yöneticisi TKPACMAN mevcuttur. Sistem yükleyici olarak ise  universal framework sistem yükleyici CALAMARES kullanılmıştır. UEFI kurulum desteğimiz vardır.


Bu kararlı sürümde de sağlamlığın yanısıra görselliğe ve hızlı olmaya özel bir önem verdik.Simge setimiz son sürümlerimizden bildiğiniz üzere Surfn Arc simge setidir. Tema ve pencere dekorasyonu olarak ise Qogir-Lite tema kullanılmıştır. Duvar kağıdı ve giriş arkaplanı olarak, kod adımıza uygun tanıtımların yapıldığı ve açık kaynak internet araştırmalarından ve topluluğumuzdan temin ettiğimiz BALIKLIGÖL görselleri kullanılmıştır. Yazıtipi olarak ise Liberation Sans font tipi, öntanımlı font olarak belirlendi. Giriş yöneticisi olarak Lightdm , lightdm-slick-greeter kullanıldı. Temel prensip olarak internet bağlantısı olmayan bir kullanıcının standart ihtiyaçlarının tamamını sağlayacak, görsel, zengin, donanım dostu ve düşük kaynak tüketen sürümler hazırlamaktayız. Ayrıca bu sürümde altta yüzde 70 ölçeklenmiş dock tarzı kullanımda bir panel bulacaksınız ve akıllı kullanım modunda size maksimum pencere kullanım alanı bırakacak.


EKRAN ÇIKTILARI:

archman-linux-xfce-201909-desktop.png

archman-linux-xfce4-14-201909.png

 



Bu sürümde kullanılan belli başlı paketler ve çalışmalardan birkaç örnek:
linux  5.2.11.arch1-1(linux çekirdeği)
pamac-aur  8.0.4-1(paket yükleyici)
surfn-icons-git 9.7-5 (simge seti)
archman-settings-manager  0.5.5-4 (archman ayar yönetimi)
archman-example-files 20190831-1 (archman örnek dosya tipleri)
archman-wallpapers 20190903-1 (archman arkaplan resimleri)
archman-xfce-settings 20190902-2 (Archman Xfce varsayılan ayarları)
Qogir-light-theme 20190103-1 (Entegrasyon ve pencere dekorasyonu iyileştirmeleri: tulliana)
calamares 3.2.13-1 (sistem yükleyici)
firefox 69.0-1 (internet tarayıcı)
Xfce4 4.14 Kararlı Sürüm (masaüstü yöneticisi)
libreoffice-still 6.2.6-1 (ofis uygulamaları)
gimp 2.10.12-2 (resim düzenleyici)
inkscape 0.92.4.-8 (vektör düzenleyici)
virtualbox  6.0.10-1 (sanal bilgisayar)
Calamares slaytları (Tulliana - Archman çekirdek geliştirici ve sanat işleri (slaytlar tamamen .svg biçimindedir)
Archman Arkaplanları (Açık kaynak internet araştırmaları ve Archman topluluğundan gelen görseller)
En güncel sürücüler
Desteklenmeyen sürücüler - Güncellendi
AUR depoları varsayılan olarak etkindir.
Multilib depolar varsayılan olarak etkindir.
Ekran alıntı kısayolu PrtSc tuşuna atanmıştır.
Üstten açılır terminal F12 tuşuna atanmıştır.
Başlat menüsüne başlat tuşu Super+L atanmıştır.
paketlerin tam listesine buradan bakabilirsiniz.


Kolaylaştırılmış Terminal komutları

sudo pacman -S yerine sadece pac kullanabilirsiniz
pac komutu ile uçbirimden paket yükleyebilirsiniz. Örnek: pac firefox

sudo pacman -Ss yerine sadece pacs kullanabilirsiniz
pacs  komutu ile uçbirimden paket bağımlılıklarına bakabilirsiniz. Örnek: pacs firefox

sudo pacman -Syy yerine sadece pacu kullanabilirsiniz.
pacu komutu ile uçbirimden yansıları yenileyebilirsiniz.

sudo pacman -Syyu yerine sadece update kullanabilirsiniz.
update komutu ile uçbirimden sistemi güncelleyebilirsiniz.

sudo rm /var/lib/pacman/db.lck yerine sadece unlock kullanabilirsiniz.
unlock komutu ile pacman veritabanı kilitli kaldığında kilidi kaldırabilirsiniz.

sudo reflector --verbose --latest 15 --sort rate --save /etc/pacman.d/mirrorlist yerine sadece mirrors kullanabilirsiniz.
mirrors komutu ile uçbirimden en hızlı 15 yansıyı belirleyip yansı listesine yani /etc/pacman.d/mirrorlist dosyasına yazabilirsiniz.

sudo reflector --verbose --latest 15 --sort rate --save /etc/pacman.d/mirrorlist && sudo pacman -Syyu yerine sadece upgrade kullanabilirsiniz.
upgrade komutu ile uçbirimden en hızlı 15 yansıyı belirleyip yansı listesine yani /etc/pacman.d/mirrorlist dosyasına yazabilir ve en son güncellemeleri alarak sistem güncellemesi ve sistem yükseltmesi yapabilirsiniz.

sudo pacman -Scc yerine sadece clean kullanabilirsiniz.
clean komutu ile uçbirimden ön bellekte bekleyen ve yer işgal eden eski paketleri ve paket listelerini silip temizleyebilirsiniz.

sudo pacman -R yerine sadece remove kullanabilirsiniz
remove komutu ile uçbirimden bir paketi kaldırabilirsiniz. Örnek: remove firefox

sudo pacman -Qi yerine sadece info kullanabilirsiniz
info komutu ile uçbirimden bir paketin inşa bilgilerini görebilirsiniz. Örnek: info firefox

trizen -S paket-adı yerine sadece aur paket-adı kullanabilirsiniz

trizen -S paket-adı --noconfirm yerine sadece aurno paket-adı kullanabilirsiniz



Sağ tık menüsünde orta kısmı Türkçe yapmak için şu komutu girin ve oturumu kapatıp açın:

wget http://archman.org/source/uca.xml && mv uca.xml /home/$USER/.config/Thunar/


Başlat menüsünde ofis uygulamarının açıklamalarını Türkçe yapmak için:

git clone https://gitlab.com/Archman-OS/ofistr.git && cd ofistr && mkdir /home/$USER/.local/share/applications/ && mv *.desktop /home/$USER/.local/share/applications/




Kurulumdan sonra grubun Türkçe olması için:

sudo leafpad /boot/grub/grub.cfg

girin ve ardından set lang=en_US bulun ve set lang=tr_TR olarak değiştirin. Kaydedip yeniden başlatın, açılış seçeneklerinin Türkçe olduğunu göreceksiniz.

Daha önceki Archman kurulum medyalarından sürüm yükseltmesi yapıp Balıklıgöl sürümüne sistemi yuvarlayabilirsiniz. Uçbirimden:

update
pac release-archman
lsb_release -a

komutu vermeniz yeterlidir.



Bu sürümü sanal ve gerçek makinelere kurun, kullanın didikleyin. Taleplerinizi ve tespit ettiğiniz hataları bu başlık altından geri bildirim yapınız. Böylece her sürüm daha öncekinden daha mükemmel bir şekilde size geri dönecektir.
Bu sürüm, kararlı depolardan hazırlanmıştır ve kararlıdır. Kullanıcı taleplerinin ön plana çıkanları ile ortalama bir linux dağıtımının standartları kombine edilerek hazırlanmıştır.


Kararlı sürümü beğeneceğinizi umarım.


KURULUM MEDYASI USB AKTARIMI:

Kurulum medyasını Suse ImageWriter uygulaması ile USB'ye aktarmanızı öneririz. Bu uygulama Archman depomuzda imagewriter olarak bulunur ve Archman sürümlerinde varsayılan olarak kuruludur.

ya da

dd komutları ile kurulum medyasını USB diske yazmak için:
Linux sistem üzerinde terminal üzerinden de kalıbı USB diske yazdırabilirsiniz.
Bunun için önce USB diskinizi şöyle bir komut ile biçimleyin:

sudo mkfs.vfat /dev/sd? -I


ardından kalıbı şu komut ile yazdırınız:

sudo dd bs=4M if=/dosya-yolu/archman.iso of=/dev/sd? status=progress && sync


Bu komuttaki dosya-yolu kalıbın bulunduğu dizindir. Kurulum kalıbı nerede ise o dizini yazmalısınız. archman.iso yerine ise indirdiğiniz kalıbın tam adını yazmalısınız. ? işareti yerine ise usb diskinizin harf etiketini yazmalısınız.

 

Alıntı
BAĞIŞ: Archman Linux çalışmalarına verdiğiniz gönül desteği, Archman Linux kullanımınız, testleriniz ve geri bildirimleriniz bizim için maddi kıymet biçilemeyecek kadar değerlidir. Her türlü katkıya her zaman açığız ve her türlü desteğinize ihtiyacımız var. Archman Linux çalışmalarına, sunucu hizmetleri, alan adı hizmetleri, donanım hizmetleri gibi alanlarda maddi sarfiyatlar mevcuttur. Bu sarfiyatlar için maddi katkı vermek isterseniz http://archman.org/archman-bagis/ bağlantımızdan faydalanarak bize katkı verebilirsiniz Bağışları elimize ulaşan topluluk üyelerimize şükranlarımızı sunarız.  Kıymetli topluluğumuz, her türlü destseğiniz için teşekkür ederiz.
 



Saygılarımla...

@tulliana



BURADAN İNDİR


2019-10 sürüme güncelledi
SHA1SUM

bd91b22da52ef53e7e3450756d1f668730c2912e


MD5SUM

fbda3fdabb411a86310a6d948acffe78



Arch tabanlı sistemler ve Archman Linux hakkında daha fazla bilgi ve belgeye ulaşmak için BELGELER bağlantısını incelemeyi unutmayınız

Pacman Komutlarını öğrenmek için buraya, pacman (paket kurulum, sistem güncelleme vb) çözümleri için ise buraya bakabilirsiniz.

Archman linux'u 3 adımda birkaç dakika içinde Arch Linux'a dönüştürmek için buraya bakabilirsiniz.

 

Kaynak ve geri bildirim bağlantısı: http://archman.org/forum/index.php?topic=3453.msg20821#msg20821

Edited by sonageldik
2019-10 sürüme güncellendi, bağlantılar yenilendi
  • Like 7
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Sistemi indirdim. Bu sistemi dizüstü bilgisayarıma bağlı harici harddiske kurmak istiyorum. Mümkünmüdür? Eğer mümkünse yol gösterebilirmisiniz? Teşekkürler şimdiden.

Edited by onuluturk
Link to comment
Share on other sites

İndirdiğin iso dosyasını rufus ile usb belleğe yazdır ve laptopunu USB bellek ile başlat.

Archman açılınca USB HDDyi tak ve programlardan Gparted adlı uygulamayı çalıştır.

Laptop UEFİ destekli ise USB HDD de 256 MB lık fat32 formatında esp bölümü oluştur. Bölüm bayrağını esp olarak işaretle.

Diskin kalan kısmını ext4 ile oluştur.

Sonra programlardan Calamares sistem kurucuyu başlat. Calamares sana yol gösterir zaten.

Eğer yazdıklarımdan hiçbir şey anlamadıysan hiç bulaşma derim.

Sorun olursa çekinmeden sor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Memoli, 6 saat önce yazdı:

İndirdiğin iso dosyasını rufus ile usb belleğe yazdır ve laptopunu USB bellek ile başlat.

Archman açılınca USB HDDyi tak ve programlardan Gparted adlı uygulamayı çalıştır.

Laptop UEFİ destekli ise USB HDD de 256 MB lık fat32 formatında esp bölümü oluştur. Bölüm bayrağını esp olarak işaretle.

Diskin kalan kısmını ext4 ile oluştur.

Sonra programlardan Calamares sistem kurucuyu başlat. Calamares sana yol gösterir zaten.

Eğer yazdıklarımdan hiçbir şey anlamadıysan hiç bulaşma derim.

Sorun olursa çekinmeden sor.

Teşekkür ederim yanıtın için. Daha önce Linux Mint kurdum ve biraz da kullanmıştım. Açıklamaların yeterince  bilgilendirici. Sanıyorum sorunsuzca kurarım inşALLAH. Açık kapı bırakıp sorularım olduğunda yanıt yazmamı belirtmişsin. Eğerki sorun olur veya olmazsa buraya olumlu-olumsuz yorumumu yazarım. İlgin için özellikle teşekkür ederim.  ALLAH razı olsun kardeşim.

Edited by onuluturk
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By freekays

      FreeBSD 14 vdi XFCE GUI masa üstü


      root
      12345

      Masaüstü için startx komutu girin

      DOWNLOAD
    • By forjest
      Ubuntu 21.10 Impish Indri Final

      Hakkında
      Ubuntu’nun kod adı “Impish Indri” olan yeni sürümü 21.10 duyuruldu. Ubuntu ekibi, Ubuntu 21.10 “Impish Indri”nin duyurulmasından memnun olunduğunu belirtirken, en yeni ve en büyük açık kaynak teknolojilerinin yüksek kaliteli ve kullanımı kolay GNU/Linux dağıtımı altında sunulması için üretilen sistemin, yeni özellikler içerdiğini ifade ediyor. GNOME 40’ı içeren yeni sürüm, NVIDIA kartları için Wayland oturumlarını etkinleştiriyor. 5.13 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; glibc 2.34 ile gcc 11.2.0 içeriyor. Elbette ki Ubuntu’nun diğer versiyonları Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio ve Xubuntu’nun 21.10 “Impish Indri” sürümleri de yayınlanmış bulunuyor. Varsayılan masaüstü olarak bir Wayland oturumunda çalışan GNOME ile birlikte gelen sistem, yerleşik Active Directory etki alanlarına katılma yeteneği de taşıyor.
    • By forjest
      ARCH LİNUX EN KOLAY KURULUM YÖNTEMLERİ 
      Güncellenme tarihi:  7 HAZİRAN 2021
      KONU: Archlinux yalın kurulumu,masaüstü sürücüleri amd,nvidia ve Intel seçmeli kurulumu
       "GUI ARAYÜZ CALAMARES KURUCULU İKİ POPÜLER 3 ADET, ARCH LİNUX KURUCULAR EKLENMİŞTİR."


      Nasıl kurarım videolu anlatımım arkadaşlar 
       
      1. YÖNTEM - CALAM ARCH (CALAMARES KURUCULU)
       
      2. YÖNTEM - ALCI (ARCH LİNUX (CALAMARES KURUCULU)
      3. YÖNTEM - ARCH LINUX GUI (CALAMARES KURUCULU) | YENİ!
      KDE, CİNNAMON, GNOME, İ3 , XFCE MASAÜSLERİNE AİT KURULUM ISO DOSYALARI
       
    • By forjest
      Arch Linux Calamares ile kurulum, Saf arch kurulum sistemleri 2021
      Güncellenme tarihi: 21 MAYIS 2021
      İçerik: Calam-Arch - ALCI - ArchlinuxGUI

      :: Hızlı Bakış ::
      Arch linux işletim sistemini artık rahat ve hızlı şekilde sürücü ve masaüstü ortamlarını dahi seçerek calamares kurucusu ile masaüstünden live çalışan sistemle beraber, sabit diskinize Archlinux'ü kurabileceksiniz rahat kurulum için arch kullanmak isteyenler için blog sayfamda ve burada da, bu popüler linux dağıtımına, yer vermek istedim umarım yararlı olacaktır.
       
      Hakkında?   Merhabalar değerli arkadaşlar buradaki amaç , arch linux işletim sistemini rahat şekilde sistemlerinize kurulum amacı hedeflenmiştir. Bunun için bir çok method ve rolling release sistemler olmasına rağmen yinede bir taban saf arch linux kurayım eğiliminde olan kullanıcı kitleleri için böyle bir konuya değinmek ve bildiklerimi sizlerle paylaşmak için, blog sayfamda ve burada da, konuyla ilgili detaylara yer vermek istedim lafı fazla uzatamdan konuya giriş yapalım..   Bu konuda üç tane Arch linux kurucuya yer vereceğim her biri birbirinden farklı adlarda olsalarda temel amaçları, yine kesişmekte ve temel mantığı saf bir arch kurulumunu rahat şekilde yapabilmenizi sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.   1. Calam Arch Installer
      https://sourceforge.net/projects/blue-arch-installer/files/arch-installer/Calam-Arch-Installer-2021-05.iso/download   Calam Arch Hakkında? Bu arch linux kurucusu arkadaşlar. usbdiske yazdırılıp live olarak çalışan ve online internete bağlı olduğunuzda, calamares kurucusu başlatıldıktan sonra sürücülerinizi ve masaüstü ortamlarını Cinnamon,Xfce,kde,i3,openbox vd. masaüstü arayüzlerini seçmenize olanak sağlayan aynı zamanda da, Uygulamalarıda seçerek kurulum sürecinde yüklenmesini sağlayabilmektesiniz. Buradaki en beğendiğim özellik bu yükleyicide, herşeyin son sürüm ve güncel olarak arch linux kuruluyla beraber gelmesiyle bizleri güncel ve istediğimiz herşeyin yüklü olarak masaüstünün hazır olarak bizleri karşılaması anlayışı arkadaşlar.   2. ALCI [Arch linux calamares Installer]
      https://sourceforge.net/projects/alci/files/alci-iso-dev/archlinux-2021.05.15-x86_64.iso/download   ALCI Hakkında? Bu arch linux kurucusu arkadaşlar. usbdiske yazdırılıp live olarak çalışan ve online internete bağlı olduğunuzda, calamares kurucusu başlatıldıktan sonra sürücülerinizi ve uygulamalarınızı yine aynı şekilde seçmeli olarak başlatıp , sistem kurulum bitimine kadar herşeyin güncel ve yüklü olarak rahat bir şekilde kurmanıza olanak sağlayan saf bir arch linux kurucusudur arkadaşlar. Uygulamaların temel mantığı aynıdır. ALCI'da tek fark offline olarak xfce arayüzle yüklenmesini hızlı ve rahat birşekilde internetiz olmasa yapabiliyor olmanız. Açık söylemek gerekirse xfce masaüstü ortamını seven biri olarak bu kurucuyuda sevmedim desem yalan olur. Gerçektende işini layıki ile yapmakta.     3. Arch Linux GUI
      https://sourceforge.net/projects/arch-linux-gui/files Xfce https://sourceforge.net/projects/arch-linux-gui/files/archlinux-gui-xfce-pure-beta.iso/download Gnome https://sourceforge.net/projects/arch-linux-gui/files/archlinux-gui-pure-2021.05-x86_64.iso/download Kde plasma https://sourceforge.net/projects/arch-linux-gui/files/archlinux-gui-2021.05-x86_64.iso/download   Archlinux GUI Hakkında? Bu arch linux kurucusu arkadaşlar. usbdiske yazdırılıp live olarak çalışan ve online internete bağlı olduğunuzda, calamares kurucusu başlatıldıktan sonra sürücülerinizi ve uygulamalarınızı yine aynı şekilde seçmeli olarak başlatıp , sistem kurulum bitimine kadar herşeyin güncel ve yüklü olarak rahat bir şekilde kurmanıza olanak sağlayan saf bir arch linux kurucusudur arkadaşlar. Üstteki bağlantı linkinden farklı masaüstü dağıtımlarına ait olan iso dosyalarından, istediğinizi indirip kurulum için kullanabilirsiniz. Gnome,Xfce masaüstleri mevcuttur.     " Copyright © 2021 "
    • By forjest
      Arch tabanlı popüler linux dağıtımları 2021 Güncellenme tarihi: 16 MART 2021 Açıklamalar: İlk ve son kullanıcıların gözdesi olarak tabir edebileceğimiz birbirinden harika özelliklere sahip olan linux dağıtımlarını bir araya getirmekle daha hızlı erişim,indirme ve sistemlere ulaşma anlayışıyla bir araya getirildi. Eğerki stabil nihai ve uzun vadeli kullanılacak bir linux dağıtımı düşünülüp, arch tabanlı olması isteniyorsa eğer , piyasadaki netteki ve dünya genelindeki en yaygın popüler linux dağıtımları olarak bilinen linux işletim sistemleridir değerli arkadaşlar. Farklı gelişmeler sistemler olursa eğer yine arch tabanlı olarak bu konu altından eklenerek devam edeceğim açıklamar birbirine benzemesinin nedeni hepside aşağı yukarı kullanıcıların işlerini kolaylaştıran yapılara sahip olmaları nedeniyle bu şekilde ekledim yadırgamayınız. Sistemlerin herkese Yararlı olması dileklerimle en derin saygılarımla.     1. MANJARO LINUX İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://manjaro.org/download | Kaynak: https://manjaro.org   2. ARCO Linux İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://arcolinux.info/download | Kaynak: https://arcolinux.info   3. ARCHMan linux İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://archman.org/indir | Kaynak: https://archman.org   4. EndeavourOS İlk ve son kullanıcı odaklı olarak gelişmiş tüm özellikleri bünyesinde barındıran mükemmel seviyede linux deneyimini sizlere sunacak olan arch tabanlı popüler linux dağıtımıdır. indirme linki: https://endeavouros.com/download/ | Kaynak: https://endeavouros.com   Sistemler hakkında detaylar:   Arch tabanlı Linux dağıtımları Rolling release | Çoklu dil + Türkçe | Uefi legacy kurulum destekleri | Sürücü ve uygulamalar hepsinde yüklü ve  tanımlamalı olarak gelir. | Sistem kurucusu Calamares installer ile kurulum sağlamaktadır. ______________________________________________________________________________   Yararlı olabilecek linux dağıtımlarıyla alakalı hızlı ulaşım linkleri: Linux hakkında videolu anlatımlar sayfası | Eski bilgisayar için Linux sistemleri | Linux Özelleştirme ISO kalıpları oluşturma | Android işletim sistemleri PC,Laptop Bana destek olmak isteyenler için & IBAN: TR51 0001 0024 6943 2876 9550 04
      Copyright © 2021
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...