Jump to content

Prevent Disk Sleep V2.5


semsibey
 Share

Recommended Posts

  • Editor

Prevent Disk Sleep v2.5

Screenshot

https://vovsoft.com/software/prevent-disk-sleep/

Uyku moduna geçmesini istemediğiniz HDD'leri sürekli hazır tutun

Modern sabit diskler, dosya işlemleri artık gerçekleşmediğinde otomatik olarak uyku moduna girer (boşta çalışma süresi olarak da bilinir). Bu, fiziksel diski soğutmaya ve ömrünü uzatmaya yardımcı olan bir yöntemdir. Bununla birlikte, bunun olmasını engellemek istiyorsanız, örneğin diskin uzun süre boşta kaldıktan sonra bile dosya işlemlerine hızlı bir şekilde yanıt vermesini istiyorsanız, makinenizin yerleşik ayarlarını kapatmak üzere düzeltebilirsiniz HDD uyku modu.

Ancak bu yöntemi sıkıcı bulursanız, kullanıcı etkileşimini taklit edebilmek için küçük boyutlu dosyalar oluşturarak HDD'yi uyanık tutabilen yazılım araçlarına dönebilirsiniz. Prevent Disk Sleep işte böyle bir program.
Sıradan kullanıcılar düşünülerek tasarlanan Disk Uykusunu Önleme, kullanımı son derece basittir. Yerel veya harici olsun, istediğiniz herhangi bir diskte düz bir metin belgesi (TXT) oluşturmak için zamanlanmış olabilir. Minimum müdahale gerektiren hızlı bir kurulumun ardından, araç mevcut tüm seçenekleri gösteren düz bir pencere açar. Uyumasını önlemek istediğiniz diskleri belirledikten sonra, bir menüden eşleşen sürücü harflerini seçmek, diskin yazma aralığını ayarlamak (saniye cinsinden, minimum 10 saniyedir), oluşturulacak TXT belgesinin adını düzenlemek gerekir. 'Başlat' düğmesini tıklayın. İlk adım, verilen adı taşıyan metin belgesini oluşturmak. Seçili diskin kök dizinine yerleştirilir, bu nedenle izlenmesi zor olmamalıdır.

Prevent Disk Sleep, her diske yazıldığında birden fazla dosya oluşturmaz. Bunun yerine, bir belgeyi tarih ve saat damgası ekleyerek günceller. Bu aynı zamanda etkinliğini günlüğe kaydetmek ve her disk yazma işleminin tam zamanını bulmak için de faydalıdır. Disk Uykusunu Önle'yi devre dışı bırakmak istediğinizde, ana uygulama penceresine döndükten sonra işlemi durdurmanız yeterlidir.

Language: English, French, German, Arabic, Turkish

License: Freeware

http://files.vovsoft.com/prevent-disk-sleep.exe

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...