Jump to content

Oyunlar Hakkında İzlenimleriniz, Görüşleriniz vs.


morning
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar bu başlık altında oyun izlenimlerini paylaşabilirsiniz.Oyun indirecek/alacak arkadaşlar için umarım faydalı bir konu olacaktır.

İlk olarak biraz eski oyunlardan başlıyorum.Benim bilgisayar yenilerini kaldırmıyor da :)

İlk incelemeye artık klasik haline gelmiş olan Half-Life ile başlıyorum.

Half-Life (1998) - PC

half-life.jpg

Grafik : 95

Ses : 95

Oynanabilirlik : 95

Eğlence : 90

Senaryo : 95

Genel: 95

Artılar:

+ Zamanına göre müthiş grafikler

+ Oyuncuyu oyuna bağlayan gizemli senaryo

+ Ortamlar

+ Silahlar

+ Geliştirilebilir yapısı ile sonrasında çıkan bir çok mod

Eksileri:

- Bir çok hata içermesi

Oyunun en büyük eksiği bu sanırım.Ancak yapımcılar sonraki Update'lerle bir çok yenilik geldi ve hataları giderdiler.

- Bir de eksikler arasında karakterin hiç konuşmaması sayılabilir, ancak bunun oyunun gizemini daha da arttırdığını düşünüyorum.

- Size yardımcı kimsenin olmaması olabilir,Ancak silahların çeşitliliği ve giydiğiniz özel kıyafetin sizi korumasıyla bu eksik de kapanıyor.

FPS oyunları ile az çok ilgilenen herkes,bir şekilde Half-Life'ı biliyordur.Muhteşem grafikleri(zamana göre), Oyuncuyu oyuna bağlayan senaryosu, fonksiyonel silahları, canavarları ile çıktığı zaman patlama yapan oyundu.Hayatımda oynadığım en güzel oyundur(HL2 hariç).Bir labaratuvar, başarısız test,yaratıklar ve birsürü soru işareti.Oyun ilerledikçe,oyuna bağlanıyorsunuz.Bilgisayarı gece geç kapatmamın sebebidir bu oyun.

Oyunu İncelemeye Yapısından başlayalım.Half-Life, geliştirilebilir ve kolay anlaşılabilir oyun yapısıyla, Ayrıca yayınlanmış olan geniş içerikli SDK'sıyla kendi FPS oyununu yapmak isteyenlerin önünü açıyordu.Özellikle Counter-Strike bu modların en iyisiydi.Counter-Strike ve diğer yüzlerce mod ve harita sayesinde Half-Life, senelerce PC'lerden silinmedi.Hafızalardansa kesinlikle silinmeyecek.

Half-Life'ı şimdi oynarsanız grafikleri iğrenç gelebilir.Ancak 10 sene öncesinde bu grafikler, bir devrim olarak nitelendiriliyordu.Mekan tasarımları,o güne kadarki hiç bir oyunda böylesine iyi olmamıştı.Silah,canavar tasarımları, karakter animasyonları gerçekten ilgi çekiciydi.

Oyunun; sizi oyuna bağlayan,Gittikçe akıllarda daha çok soru işareti bırakan senaryosu ise kesinlikle harika.Elinde çantalı bir adam, xen diye bilinmez bir dünya ve bunların ne olduğunu anlamaya çalışırken, aksiyonun içine giren bir kahraman(Freeman'dan bahsediyorum tabii ki).Ondan sonra çıkan belki de hiç bir oyunun senaryosu bu denli lezzetli değildir.Oyun yaklaşık 5-6 saat sürmekte orta bir oyuncu için.

Oyunda çeşitli bulmacalar da mevcut.Örneğin Bir treni kullanabilmek için binbir türlü yere gidip çeşitli şeyleri açmanız gerekecek.Bu bulmacalarla, oyun monoton olmaktan çıkıyor.

Silahlardan Söz edecek olursak, Çeşitli bir çok silah var ve bunların da çeşitli fonksiyonları var.Mesela Makineli Tüfeğe sağ tıkladığınızda küçük bir bomba atıyor.Bu, karşınıza bir çok düşman çıktığında son derece etkili.

Oyunun Sesleri ise yine görünüme ve senaryoya uygun.Bilim adamlarının attığı çığlıklar,ortam sesleri, yankılar vs. hepsi düşünülmüş.Silah sesleri de güzel.

Oyunda nerden neyin çıkacağı da belli olmaması, oyunu biraz da korkunç hale dönüştürüyor.Tabii böyle bir ortamda pek de eğlence olduğu söylenemez.Mesela tüm yaratıkları öldürüp ilerlemeye başladığınız anda aniden ışınlanıp sizi öldürmeye çalışan bir yaratık tüm sessizliği mahvedebilir.Oyunda genel anlamda iki düşmanınız var,biri yaratıklar diğeri de askerler.Yaratıklar ve askerler de birbirlerine karşı savaşıyor tabii.

Ama askerlerle savaşırken eğlence olmadığını söyleyemeyiz.

Ayrıca, hiç fps oynamadıysanız oyuna girmeden önce antreman bölümünden oyunun nasıl oynandığını da öğrenebilirsiniz.

Oyundaki eksiklikleri yukarıda yazdım,ancak bu eksikliklerin çeşitli yöntemlerle kapatılması ile pek de problem kalmıyor.

Özetle : Bu oyunu oynamadıysanız çok büyük bir hata yapmışsınız.Yalnız, oyunun grafikleri bu zamanda ilgi çekici gelmeyebilir.Ancak oyunun 10 sene önce çıktığını düşünerek oynamanızı tavsiye ederim.

Link to comment
Share on other sites

Half-Life 2 - 2004

half_life_2_006.jpg

Half-Life serisi içinde en sevdiğim oyundur.

Grafik : 100

Ses : 100

Aksiyon : 100

Oynanabilirlik : 95

Eğlence : 95

Senaryo : 95

Genel : 98

Artılar:

+ Hala muhteşem sayılabilecek grafikler

+ Yeni düşmanlar, yeni arkadaşlar

+ Tam gaz aksiyon

+ Muhteşem fizik motoru,oynanabilirlik

+ Üstün yapay zeka

Eksiler:

- Merdivenler

- Multiplayer olmaması ama bunu da HL2 deathmatch oynayarak çözebilirsiniz.

Half-Life 2 İle, Half-Life serisi muhteşem bir dönüş yaptı.Grafikler, Sesler,Karakterler,Yeni silahlarla Half-Life çok daha güzelleşmişti.Bu sefer oyunumuz genel olarak bir şehirde (City 17) geçiyor.Şehirde Yeni karakterlerle tanışıyoruz.

Oyunu tanıtmaya Grafik ve Fizik motorundan başlayacağım.Grafikler halen bile, birçok oyundan üstün.Fizik Motorunda ise kimse HL2'nin eline su dökemez.Şehirde binaların, arabaların vb. hiçbir detayı atlanmamış.Gravity Gun dediğimiz aletle çoğu nesneyi çekebilir,yaratıkların üstüne fırlatabilirsiniz, daha bir çok getirisi var bu fizik motorunun.

Karakterlerin detayları, animasyonları unutulmamış.Bu arada karakter demişken yapay zekadan da bahsedelim.Oyunda çok akıllı bir yapay zeka var.Ve en güzeli de bazen, Bazı sivillerin size yardım etmesi.

Oyunun yaklaşık ilk 10 dakikası çevreyi izlerken geçiyor.Ondan sonrasında ise kaçarak aksiyona başlıyorsunuz.Ondan sonrası da hep aksiyonla geçiyor.Birçok bulmaca da sizi bekliyor olacak.

Oyundaki sesler de oldukça kaliteli.Ayrıca Altyazıları açarak karakterlerin az çok ne dediklerini anlayabiliyorum.Böylece Resmen Film izler gibi oynuyorsunuz.

Her ne kadar bazı yeni eklenen canavarlar gıcık olsa da, genel anlamda canavarlar çok daha güzel ve çeşitli şeylerle eğlenceli hale getirebiliyorsunuz.Örneğin, Gravity gun ile zombilerin üzerine keskin nesneler fırlatarak zombileri ortadan ikiye ayırabiliyor, Yanıcı maddeler fırlatarak yanarak ölmelerini sağlıyorsunuz.

Ayrıca bazı yerlerde kullanacağınız arabalarla da oldukça eğlenceli vakitleriniz olabilir.Örneğin robotları bir çırpıda ezebilirsiniz.Ya da bulundukları yerin altındaki tahtaları kırarak toptan çökertebilirsiniz.Bu gibi şeyler, oyunda aksiyonun yanında eğlenceli vakit geçirmenizi de sağlıyor.

Oyun 14 Bölümden oluşuyor ve oynanış süresi de oldukça tatmin edici.HL1'deki gibi oyundaki bir çok şey, sizi oyuna bağlıyor.Arada mola vermeyi,gerçek hayata dönmeyi unutmayın :)

Oyunda, Hl1'deki Gizemlerin çözüleceğini sananlar ise yanılıyorlar, kafanızda daha çok soru işareti kalacağı kesin.

Oyunda gördüğüm tek eksiklik,merdiven sisteminin kötü olması.Merdivenden çıktıktan sonra merdiveni bırakmak için binbir takla atıyorum.Ama artılar bu eksiği kapattığı için bir sorun olmuyor.

Özetle : HL1'i oynadıysanız kesinlikle deneyin, oynamayanlar da denesin, Aksiyon ve FPS sevenlerin mutlaka oynaması gereken bir oyun.

Edited by morning
Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...
  • 2 hafta sonra ...

Max Payne 2

Karısını kaybeden kalbi kırık ve kızgın bir polis, kara film türüne yakışır bir aşk hikayesi, kötü adamlarla mücadele etmeye adanmış bir hayat, hızlı ve heyecanlı aksiyon sahneleri ve tabii ki Matrix’in bize tanıttığı bullet-time teknolojisi. Kısacası Rockstar Games sözünü tuttu ve Max Payne 2’yi 15 Ekim’de piyasaya sürdü.

maxpayne02.gif

Rockstar Games deyince akla GTA serisi, Midnight Club, Italian Job ve tabii ki Max Payne gibi süper oyunlar geliyor. Rockstar’ın fazla yaygara çıkarmadan oyunları piyasaya sürmesi ise alçak gönüllülüğü seven oyuncuların hoşuna gidiyor. Şirket, Max Payne 2’yi, Half Life 2 ve Doom 3 gibi oyunların büyük gürültü kopardığı E3 fuarından uzak tutarak oyunseverlerde “Yoksa yetiştiremeyecekler mi?” endişesi yarattıysa da sert polisimiz tam zamanında raflardaki yerini aldı ve macera tekrar başladı.

maxpayne01.gif

İkinciye geçmeden önce ilk May Payne’i hatırlayalım biraz. İlk oyunun en ilgi çekici yanları bölüm arası anlatımlar, bu tür oyunlarda pek tercih edilmeyen üçüncü kişi bakışı ve tabii ki bullet time’dı. Birçok oyun şirketi bölüm geçişlerini ve arada olan olayları uzun ve yüklenmek bilmeyen demolarla anlatırken (Mafia iyi bir örnek olabilir), Rockstar Max Payne’in hikayesini çizgi roman formatında anlatarak içimizi ısıtmıştı. Çizgi romanımsı anlatımdaki ironik ton ise Max karakterini tamamlayan ve oyunu gerçekçi kılan öğelerin başında geliyordu. İlk oyundaki üçüncü kişi bakışı hemen herkesi şaşırtsa ve acaba kahramanın gözünden görünen kamera yok mu diye aratsa da, üçüncü kişi kamerasının aksiyon sahnelerine olan hakimiyeti dikkat çekmişti. İyi bir donanımla oynandığında Max Payne sahneleri iyi bir aksiyon filminden alınmış gibi görünüyordu. Bullet time ise işin tuzu biberiydi, Max öne doğru sıçrayarak yavaşlatılmış zamana giriyor ve kurşunlar yanından vızıldayarak geçerken düşmanların işini bitiriyordu.

Oyunun hikayesi pek iç açıcı ya da yeni olmasa da (Ailesi öldürülen polis intikam yemini eder…) bölümlerin yapısı (Max’ın kabus gördüğü bölümler mesela) anlatımı güçlendirerek Max Payne’i bir klasik haline getiriyordu.

İkinci bölüm ile ilgili en iyi haberimiz de ilk oyundaki bu üç unsurun korunarak ve hatta geliştirilerek yeni oyuna dahil edilmiş olması. Oyunun developer’ı olan Remedy’nin ve Rockstar Games’in, ilk bölümü oynamayanları düşünerek oyuna ilk bölümün bir özetini katmış olması ise ayrı bir alkışı hak ediyor. İlk oyunda Max’i intikamını tam olarak alamamış bir halde polis tarafından ******ürülürken görmüştük, bu bölümde ise Max’in DEA’dan ayrılıp LAPD’ye (Los Angeles polis kuvveti oluyor) katılmışken buluyoruz. Hikaye tıpkı ilkinde olduğu gibi flashbackler yardımıyla anlatılıyor. Ve macera Max’in öldüğünü sandığı femme fatalvari Mona Sax’i görmesiyle başlıyor. Max’in konu hakkındaki yorumu mu? Tabii ki her zamanki gibi:

Max Payne 2 geliyooooor!“Ölümden dönüp kafanıza tabanca dayayan bir kadına aşık olmanız için gerçekten aptal olmanız gerekir, aşk bazen acıdır.”

maxpayne03.gif

Oyunda kullanılan Havoc motoru gerçekçiliği artırıyor. Payne planlarda bulunan bütün nesneleri oradan oraya sürükleyip atabiliyor. Böyle yazınca yararı hemen anlaşılamasa da bu durum hareketli bir aksiyon sahnesine fazladan kaos ekliyor.

Max Payne 2: The fall of Max Payne yeni grafik motoru, daha çok silah, daha iyi grafikler ve en az ilki kadar etkileyici olan anlatımıyla geri döndü.

Minumum Donanım:

1Ghz PIII/Athlon ya da 1.2Ghz Celeron/Duron işlemci

32MB AGP ekran kartı

256MB RAM

1.5 GB hard disk alanı

Windows 98/ME/2000/XP

DirectX 9.0

Link to comment
Share on other sites

brtoher in arms hell highway

grafik 95

senaryo 95

gerçekçilik 100

oynanabilirlik 95

call of duty modern warfare

grafik 99

gerçekçilik 100

oynanabilirlik 100

senaryo 85

ben fps severim hayatımda oynadığım en iyi 2 fps

indirmeyi düşünenler varsa hiç düşünmesin gerçi oyunlar eskidi ama oynamadıysanız mutlaka oynayın

birde caps koymadım resim eklemeyi bilmiyom

bir hastası olduğum oyunda sniper elite

ben askerdeyken kannas çıydım kesinlikle oyun tam olarak keskin nişancılık kurallarına uygun ve çok zevkli

ama ne yazıkki çok eski oyun grafik konusunda tatmin etmiyor keşke yenisi çıksa

Edited by mumak
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Crysis Warhead(16 Eylül 2008)

Grafik 100

Gerçekçilik 100

Oynanabilirlik 100

Senaryo 70

Bu Oyunu Oynadım.Grafik Olarak Gerçekçilik Olarak ve Oynanabilirlik Açısından Şahane Bir Oyun.(Her Ne Kadar Ekran Kartım Yetmese de :() ama Senaryo Olarak Baktığımda Biraz Düşük Olduğunu Gördüm.Oyun Çabuk bitiyor ve Aksiyona Doyamıyorsunuz.Crysis 1 Den Bile Kısa Olmuş ama Olsun Yinede Güzel Bir Oyun.İndirmek İsteyenler Düşünmeden İndirsin.

Önerilen Sistem:

Çift Çekirdek İşlemci(Amd x2 Series,Intel Core 2 Duo Series)

2 GB Ram

512 MB Direct X 9 Destekli Bir Ekran Kartı(Ati HD Series,NVIDIA GeForce 6800 GT )

İşletim Sistemi XP,Vista

15 GB Hdd Alanı.

Link to comment
Share on other sites

Call Of Duty 4 : Modern Warfare

Geç de olsa bir inceleme olsun benden.

Benim bilgisayar COD4'ü çalıştırmıyor (ottomandozer abi HL2yi çalıştırıyor tabii canım ;) ) ama oldukça övülen bu oyun neden bu kadar övülüyor diye gittim oynadım valla.

Oyunun tüm bölümlerini oynayamadım,yaklaşık yarısını oynayabildim.

"Ben bu oyuna gözüm kapalı 100'ü basarım" derdim ama grafikleri de azıcık iyi olsa 100 alırdı.

Grafik 90/100

Ses 100/100

Atmosfer 100/100

Oynanabilirlik 100/100

Eğlence 100/100

Multiplayer 100/100

Genel 98/100

Sesler,atmosfer,senaryo,bölüm tasarımları,silahlar... Herşeyiyle dört dörtlük oyun.

Özellikle atom bombasının patladığı bölüm ve sonraki Aftermath bölümü,son bölüm ve 15 yıl öncesine gittiğiniz bölümler mükemmeldi.

Oyunu tamamen bitirdikten sonra açılan uçak görevini de oynayın.Güzel.

Oyunda bir kısım saçma gelmişti.Cpt. Price hala nasıl yaşıyor diyordum, Cod4'teki Price, Cod2'dekinin torunuymuş galiba aldığım duyumlara göre.

Oynanabilirlik de eski cod serileri gibiydi.İyi yani. Ama varsayılan ayarlarla gelen bıçak tuşu (v) biraz uzak kalmış.Oyunu başlarda multiplayer oynadığımda hiç haberim yoktu.Tesadüfen buldum.Ama tuşu değiştirebildiğimiz için önemsiz bir detay.

Oyunda bulduğum tek eksik grafiklerdi.Biraz daha iyi olabilirdi.Hele o tarihlerde Crysis'in gerçek gibi görüntüleri,videoları filan çıkınca (Cod4,Crysis'ten önce çıktı) Cod4'ün grafikleri yetersiz kaldı gibi geldi.Çok detaylı bakmadım,belki oynadığım bilgisayarda ayarlar düşüktür.Ama grafikler pek de tatmin etmedi beni açıkçası.Tabii çok kötü değil.Ama Crysis ağzımızı sulandırınca biraz sönük kalmış gibi.

Multiplayer da çok iyi.

Haritalar çok iyi tasarlanmış.

Özellikle az sayıda oyuncunun oynayabildiği Shipment gibi haritaların olması çok iyi olmuş.

Multiplayer'da hoşuma giden bir özellik daha var:seviye atlama.

Çok güzel bir sistem.Atladığınız seviyeye göre yeni silahlar ve özellikler açılıyor.

Özetlersek : Kesinlikle oynanması gereken, klasikler arasına kesinlikle girmeye hak kazanmış bir oyun COD4.

Not : Cod5'i sadece Co-Op modunda Nazi zombileri bölümünü oynadığımız için incelemesini yazmadım.Fırsat bulursam tek kişiliğini oynayacağım. Nazi zombileri çok iyi olmuş.

Pek oyun oynamıyorum bu aralar.

Biliyorum genellikle eski oyunlar yazıyorum hep ama.

Oynayabildiklerim bunlardı.

Bu sene çıkmış oyunlardan önerebileceklerim,

Strateji sevenler için Empire Total War

Macera sevenler için Mirror's Edge

Resident Evil 5 ve Lotr : Conquest de alternatif olabilir.

Oynamadıysanız Gta IV oynayın.

Tabii GTA4 bitmez, o da ayrı :D

Haziran'da çıkacak The Sims 3 de aksiyondan,savaştan biraz sıyrılmamızı sağlayabilir.Hadi bakalım. The Sims 2'yi beğenmiş biri olarak, her ne kadar bilgisayarımda oynayamayacak olsam da :dribble: TS3'ü bekliyorum.

Half-Life 2 Episode 3 ve COD6 (2009 sonu - 2010 başında gelebilirmiş!) da beklediklerim arasında.

Edited by morning
Link to comment
Share on other sites

100 üzerinden 100 verilecek biraz eski yenisini pc kaldırmadığı için oynıyamadım ama benim tek vazgeçilmezim far cry 3-4 defa sonunu getirdim bilgisayarınız yeni oyunları kaldırmıyosa bunu muhakak deneyin bence oyunun grafikleri sesleri atmosfer müthiş eyer oyunda takıldıgınız yer olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

Syberia 1\2

Grafik 95/100

Ses 100/100

Atmosfer 100/100

Oynanabilirlik 75/100

Eğlence 100/100

Multiplayer 0/100

Genel 90/100

Bence çok süperbir oyun gerek hikayesi gerek sesleri olsun çok güzel bir oyun bu oyun silah , araba yarısı, maç vs vs oyun türünden degildir. 1.cisini oynamadan 2.incisini oynamayın!

Çok zor geçilen bir oyundur.

Herkese oynamasını tavsiye ederim düşük sitemlerde bile çalışan bir oyun.

Bu kadar yorumlayabildim :rolleyes2: bu oyunu oynayan yorumlarını yazarlarsa sevinirim

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Assassin Creed'in ilk oyununu oynamak isteyenlere bir tavsiye vereyim. Oyunun rip'ini indirsinler. Şu doktor amcanın muhabbetlerinden gınâ geliyor. Adam konuşmaya başlıyor, ben kalkıyorum bilgisayar başından, markete alışverişe gidiyorum, geliyorum hala konuşuyor. Esc/Space ile geçiştirme şansımız da yok. ACII'yi bitirmiştim, bugün ilk oyunu tekrar kurup oynayayım dedim de sıkıldım. Ne çene var ula adam da.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
Call of Duty Modern Warfare 2'yi bitirdim. 11 GB oyun indirdik, 11 saat oynamadan bitti. O nasıl iş anlamadım.

Asıl eğlenceli olan diğer görevler. Zorluk derecesine göre fazladan puan alıyorsun vs. Onları bitirmeye çalış.

Link to comment
Share on other sites

muselmansuffe arkadaşa kesinlikle katılıyorum,cod modern warefare 2 çok kısa olmuş,oyun daha ne oldu demeden bitiyor,lakin oldukça zevkli,mutlaka oynanmalı diye düşünüyorum,benim yorum yapacağım oyun bioshock. Hikayesi;

Andrew Ryan, 1946'da Rapture şehrini kurdu ve seçilmiş sanatçı, bilim insanı ve düşünürler şehre yerleşti. İlk başta herşey iyi gitti, fakat daha sonra çalışanlar arasında isyanlar baş gösterdi. Frank Fontaine, büyük bir şirket kurup, işçileri de yanına alarak Andrew Ryan'a karşı çalışmaya başladı. Bu sırada Tenenbaum denen bilim insanı, kendini yenileme yeteneği olan bir deniz canlısı keşfetti. Fontaine ile de romantik olarak yakınlaşan Tenenbaum, bu deniz canlılarından elde ettiği alışkanlık yapıcı etkisi olan ADAM maddesini pazarlayarak Andrew Ryan'a karşı ekonomik savaş vermeye başladı.

ADAM insanları genetik olarak geliştiriyor, fakat kullanımı bırakıldığı taktirde insanlarda mutasyona yol açıyordu. Cesetlerden ADAM toplamak için Tenenbaum, Big Daddy'ler tarafından korunan Little Sister'ları yarattı. Bu sırada Jasmin Jolene isimli, Andrew Ryan'ın çocuğuna hamile olan bir fahişe fetüsü Tenenbaum'a sattı ve o da Jack Ryan(Andrew Ryan'ın oğlu, yönettiğimiz kişi) üzerinde genetik çalışmalar yaptı.

Andrew Ryan bu ihaneti öğrendi ve Jasmin Jolene'yi öldürdü. Fontaine, Andrew Ryan'ın oğlunu Ryan'a karşı bir silah olarak kullanmak için eğitmeye başladı ve nihayet 1957'de Jack'i saklanması için dış dünyaya gönderdi. Bundan sonra Fontaine ve onun ADAM bağımlısı Splicer ordusu Andrew Ryan'a karşı bir iç savaş başlattı. Çaresiz kalan Andrew Ryan Fontaine'in splicer fabrikası 'Fontaine Futuristics'i ele geçirdi ve daha güçlü plasmidlerle kendi Splicer ordusunu kurdu.

Fontaine, kendisini ölmüş gibi gösterdi ve devrimci kahraman Atlas'ı yarattı. Atlas'ın orduları 1959 yeni yıl arifesine kadar Ryan'a direnmeyi sürdürdü, ta ki Jack Ryan yani biz Rapture'a geri dönene kadar.

Kaynakça:"

Please register to see this content.

Oyunla ilgili kişisel görüşüm oyun atmosferi,içinde bulunduğu zaman dilimi ve o zamana ait teknoloji,mimari,dekoratif yapısıyla daha ilk dakikadan insanı kendine hayran bırakıyor,1950 li yılların klasikleri yaratmış o ilginç zamanı kullanıdğımız,gördüğümüz,duyduğumuz herşeyi oldukça fantastik kılıyor. Binaların mimarileri,kullandığımız silahlar,balina sesleri,basınçtan inleyen yapının sızıltıları... Su altında gelişmiş bir uygarlık fikri oldukça zekice,oyun mutlaka tadılmalı.

Link to comment
Share on other sites

Evet gördüm onları. Sniper-Fİ vs.

Ama ne bileyim, mesela Conflict Global Storm. Ula oyna oyna bitiremedim 1 hafta 10 gün.

10 saat oynamadım ya. Zoruma gitti. :)

Call Of Duty 7 geliyor umarım buda 6 gibi hemen bitmez :) Treyarch tarafından yapılıyor ve muhtemelen Küba ya da Vietnam’da geçecek.Firma 2010 yılında çıkacak olan yeni oyunun Modern Warfare 2 nin başarısını elde edemeyeceğini düşünüyor. Ancak bu COD 7'nin çıkmasına engel değil.Ve Call Of Duty 5'in devamı olacağı açıklandı.

thumb_cod7vietnam.jpg

1853.jpg

1811.jpg

Link to comment
Share on other sites

Assassin's creed 2

Grafik: 90

Ses: 100

Aksiyon: 100

Oynanabilirlik: 100

Eğlence : 100

Senaryo : 100

Grafik,ses,eğlence üçü birleşince bu oyun üzerine oyun tanımam. 8.5Gb olmasına rağmen cod4-6 gibi 4-5 saatte bitmediği gibi karakterin bir çok kombo hakereti olması bu oyunda en sevdiğim özellik.

assassins_creed_2_profilelarge.jpg

assassins_creed_2_scr002.jpg

Link to comment
Share on other sites

fallout 3 oynusüper

Fallout serisinin şu anki son oyunudur. Üçüncü kişi ve birinci kişi olarak oynayabileceğiniz bir tür rol yapma oyunu (RPG) dur. Nükleer kıyametten 200 yıl sonra ABD'de Washington DC çevresinde yer alan Vault 101 adlı sığınakta doğan karakterimizin 18 yaşından sonra Babasının bıraktığı izleri takip ederek bulduğu çok ilginç ve garip yaşadığı maceraları içerir. Oyunda Fallout serisine referanslar bolca bulunmakta ayrıca önceki oyunlar da en çok sevilen NPC lerden biri olan Dogmeat da yer almaktadır.

Serinin diğer oyunlarının aksine, bu oyunu Black Isle Studios değil, Bethesda Softworks yapmıştır.Bunun nedini Black Isle stüdyolarının 2003 yılında geçirdiği krizden dolayı kendisini toparlayamamasıdır. Bundan dolayı, pek çok kişi oyunun eski tadını vermediğini savunsa da, bazıları böyle de güzel olduğunu söyler. Oyun, diğer Fallout oyunlarının aksine izometrik kamerayla değil, birinci ve üçüncü kişi kameraları ile oynanır.Ayrıca başka bir farklılık olarak oyun California civarında değil, Washington DC civarında geçmektedir.

süper oyun grafik leri sağlam 20lvl kadar yetenek te 20 atlıyosun istersen kötülük yapım herkesi öldürüyorsun istersen iyilik yapıp herkese yardım ediyorsun heryaptığın görev veya yapmadığın görev oyunun senaryosunu değiştiriyor 10bine yakın senaryo var

buda fallout haritası ve görevleri:

Please register to see this content.

eğer zaman nınız bolsa tafsiyemdir oyunda mini nükler silahı cokseviyorum çok gerçekçi bir oyun herkese tafsiyem

Minimum Sistem:

İşlemci: 2,4 GHz Pentium 4 veya eşdeğeri

RAM: 1 GB (Vista için 2 GB)

Ekran Kartı: 256 MB DirectX 9.0c uyumlu (Nvidia 6800 ve üstü, ATI X850 ve üstü)

Edited by maxsiy
Link to comment
Share on other sites

Call of Duty Modern Warfare 2 İçin Yeni DLC Haziran'dan Sonra

Modern Warfare 2 harita paketi Stimulus Package, 15 dolarlık fiyatıyla oyunseverlerden büyük tepki toplamasına karşın Xbox 360 platformu için yayınlandığı ilk gün 1 milyon; ilk haftanın sonundaysa 2.5 milyonluk satış rakamına ulaşarak oldukça sağlam bir satış grafiği yakalamıştı hatırlarsanız.

Geçtiğimiz günlerde paketin PC ve PlayStation 3 için de yayınlanmasının ardından gözler, Infinity Ward ve Activision'ın "mutlu günlerinde" söz verdikleri ikinci indirilebilir içeriğe (DLC) çevrildi haliyle. Neyse ki Activision, bu konuda bir süre daha suskun kalma yolunu seçmedi ve Modern Warfare 2 için yayınlanacak ikinci ve muhtemelen son DLC ile ilgili ilk ipuçlarını oyun dünyasıyla paylaştı (ve gerçekten çok mutlu olduk!?).

Activision'dan Thomas Tippl'in açıklamalarına göre bu ikinci Modern Warfare içeriği Haziran'dan sonra yayınlanacak; ancak kesin çıkış tarihi henüz netlik kazanmış değil. İçeriğin henüz netlik kazanmamış bir diğer tarafıysa fiyatı. Ne var ki bu konuda Activision'dan bir politika değişikliği beklemiyoruz. 15 dolarlık uçuk fiyatına rağmen Stimulus Package'ın çizdiği satış grafiğine bakarsak, "üç dolara bir harita" kuralı bu yeni içerik için de geçerli olacak gibi görünüyor. Hatta Thomas amcanın sözleri de bu fikrimizi destekler nitelikte.

"15 dolarlık fiyat oyunculara hala harika bir değer sunuyor. Bunun işe yaradığını düşünüyoruz."

thgtr.com

Başka bir şey dileseymişim olacakmış demek. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Metro 2033 oynuyorum 1-2 saattir. İlk başta amma dandikmiş dedim. Sonra bir içine çekiyor ki oyun. Işıkları kapatıp odamda oynuyorum. Dehşet gerilim var oyunda. Sıkıyorsa deneyin. :) Metro'da yaşıyorsunuz. Dış dünyaya çıktığınızda gaz maskesi şart (çoğu yerde). Para denen bir şey yok, çünkü hayat yok. Alışverişler mermi ile oluyor. O sebeple boşa kurşun harcamamanız gerekiyor. Çoğu oyun gibi vur vur geç taktiği çözüm değil; çoğu yerde zeka ve tasarruf ile çözüyorsunuz meseleyi. Sessizlik (bıçak atma), sabır (devriyeyi bekleme), uyanıklılık (önünüzdeki tuzağı farketme) gibi özellikler lazım. :) Tavsiye derim.

Link to comment
Share on other sites

muselmansuffe battlefield bad company 2 oynamanı tavsiye ederim.

Özellikle online daha iyi.

32 tl ye orjinal cd key satılıyor.sp si iyi olmasada multisi cod mw 2 den iyi olduğu söyleniyor.

birde Free fps oyunu battlefield heroes var.Eğlencelidir :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...