Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

öğretmenler Günü


UZUNLAR
 Share

Recommended Posts

Bu gün aslında öğretmenler gününden daha önemli bir gün millet Mekteplerin açılışı  ile başlayan eğitim seferberligin başlangıcı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün baş öğretmen onurunun verilmesi.Bu vesile ile tüm eğitim çalışanların günü kutlu olsun: 12 eylül cuntasının anlamını unutturturmak için uydurduğu bir gündür. Asıl anlamı ile hiç bir zaman kutlanilmadi yada çok az bahsediliyor.

Please register to see this content.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

red_d, 5 dakika önce yazdı:

Uyduruk da olsa bir günümüz var, buna da şükür :D 

5 ekim değerli hocam: tüm dünyada

Başöğretmenin anılmaması benim kasdım...

24 Kasım, bir çok anlam içeren bir gün olarak bugünlere geldi. Darbecilerden bir ‘armağan’ olarak gelen 24 Kasım’ı kabul etmeyip hala 5 Ekim’i kutlayan eski öğretmenlerimiz hala bulunmakta. İster 5 Ekim, ister 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kabul edelim, her gününü öğrencilerine adayan, dünyanın en kutsal mesleğini her türlü zorluğa rağmen aşkla, sevgiyle yapan bütün öğretmenlerimizin gününü kutlarız

Edited by efe34
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Öğretmenlerin uçmasına, ışınlanmasına, gerek yoktur, zaten imkânsızı başarmaya çalışarak süper kahraman olma yolunda hızla ilerliyorlar.

Görevlerimizi yerine getirirken yönetmeliklere ve bürokrasiye uymanın yanı sıra, bugünün öğretim ortamının zorlukları için kendimizi koşullara uygun hale getirmek zorundayız. Bu genellikle keşke daha fazla enerji, belki daha rahat bir ayakkabı ve olumlu bir tutum geliştirmek kadar basit değil çoğu zaman.

Akademik bilginin yanı sıra, her başarılı öğretmenin, normlarını korumak için kullandığı 10 “süper güç” vardır. Biraz gülümseyerek, biraz da düşünerek okuyalım…

1. X-Işını Gücü

Öğrencilerinin mümkün olan en az çabayla ortaya koydukları yaratıcı beyaz yalanlarını “görmek” için bu güç gereklidir.

“ Birisi kitabımı çaldı, bu yüzden ödevi yapmadım. ”
“ Denemenin bugün için olduğunu bilmiyordum! ”
“ Üzgünüm; Bir daha olmayacak. ”

 

2. Maaşı Esnetme Gücü

Her yıl ülkemizde yaşam maliyeti artar. Birçok şirket yıllık artış oranına sebep olarak bunu açıklarken, artan masraflarla, öğretmenlere ücret artışları ters orantılı gelişir. Yine de, öğretmenler bu güç sayesinde duruma adapte olur.

3. Şifa Gücü

Zedelenmiş egoları ve öğretmenlere karşı olan ön yargılarıyla onları incitmek isteyenlere karşı, karşılıklı en az hasara sebep olacak şekilde durumu iyileştirme gücüne sahip olması gerektiğini bilir.

4. Kalkan Gücü

İş ortamındaki olumsuzluklar, aile problemleri, sınıf kaosu, ders materyallerindeki aksilikler gibi enerjilerini emmeye çalışan rahatsızlık veren sorunlara karşı korunma kalkanları vardır.

5. İkna Gücü

Günümüzde sorumluluğu olsun olmasın ders çalışmayı ya da ona sunulan etkinlikleri yapma konusunda direnç gösteren öğrenciyi, karşısındakini etkileme yeteneğini kullanarak ikna etmeye çalışır. Çoğu zaman, onların yararına olduğunu hatırlatmak için küçük bir sebebe ihtiyaçları vardır; lise ve üniversiteyi bitirdik ve aynı şeyi başarmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz!

6. Azim Gücü

Yüksek binaların üzerinden atlamak için değil, görevlerini layıkıyla yerine getirmek, bir dizi idari, ebeveynsel ve sistemsel engelleri aşmak için.

7. Yıldırım Hızı Gücü

Daha fazla işi kısa zamanda nasıl tamamlayabilirler? Sınıf yönetiminden, disiplin sorunlarının ele alınmasına, velilerle telefon görüşmelerine, not defterlerine… Ve çoğunun öğle yemeği arası yoktur bunları yapabilmek için.

8. Aşılmaz Cesaretin Gücü

Daha iyi nasıl öğretebilirim endişesi yaşarken, alınan tehditler, iş belirsizliği, bütçe kesintileri, saldırgan ebeveynler, kurumdaki mobbinglerin sözü bile edilmez… Buna rağmen cesaret ile ilerlemeye devam eder.

 

9. Sabır Gücü

4 -18 yaşındaki istekli, isteksiz, çocuklarla dolu bir sınıfla çalışmak kolay değildir buna rağmen öğretmeyi başarabilirler.

10. Görünmezlik Gücü

Eve vardığında, kulaklar sağır, ayaklar yorgun düşer fakat iş bitmez, özel hayatlarının dışında öğrencileri için hazırlayacakları materyaller, okunması gereken yazılı kâğıtları beklemektedir. Katılmaları gereken hafta sonu etkinlikleri, şube, veli, zümre, kurul toplantılarını da ekleyelim… Bunun için ertesi güne yakıt ikmali şarttır. Herkesin beklentisine cevap vermeye çalışırken, kimseler bu kadar emeği görmez…

Özetle; Eğitim sistemine, müfredata, kötü fiziki koşullara, yönetime, evinin konforlu alanından çıkıp gelmiş prenslerin, prenseslerin daha fazlasını beklediği ilgiye ve gündüz kuşağında çocuğuna üstün zekâlı tanısı koyup, akşam kuşağında etkin zaman aktivitesi olarak çocuğuyla beraber izlediği TV programlarını göz ardı edip, “kitap okumuyor, ders çalışmıyor” diye yakınan veliye rağmen, gelecek nesillerimizi şekillendirirler.

İçindeki süper kahramanı hiç yitirmeyen öğretmenlerimize saygı ve minnetle…

Bir gün değil her gün kıymetlerinin bilinmesi dileğimizle.

Kaynak: 

Please register to see this content.

Matematiksel

Edited by efe34
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...