Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bir Usb Sürücüsünü Her Seferinde Yeniden Yüklemem Gerekiyor.


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

Dvb sky s960 usb tv kartım var.  Dün akşam tv dizisinin devamını izlemek için açınca dvb dream ı  DVB donanımı başlatılamadı offline modda çalışacak diye uyarı verdi. ok a tıklayınca dvb dream penceresi açılıyor ama yayın yok. programın aygıt seçme penceresi açılıyor ama orada ilgisiz bir aygıt var normalde üç tane olması gerekiyor. Bda mıydı onu seçince çalışıyordu sanırım. yani sorunsuz olanı öyle.

ilk önce donanımı kontrol ettim usb tv kartına elektirk gelmiyor sanki hiç bir ışık falan yok. başka usb portuna taktım anten girişini denetledim yine aynı.power fişini çıkarıp taktım yine aynı. sonra denetim masasından aygıt yöneticisini açtım. usb driverlerinden biri sorun işareti gösteriyor aşağıda resmini vericem. geçen akşam telefonda ekrana ulaşamamıştım burayada yazmıştım. sist arayüzü çaşımama sorunu vardı ancak yeni rom atarak düzeltebilmiştim. ama o ara telefonun içeriğine ulaşabilmek için DR. fone diye bir uygulama yüklemiştim hala kaldırmadım.o programla çakışma falanmı oldu bilmiyorum.

Yani bu akşam yine aynı şey oldu şöyle çözüyorum; ilgili driveri indiremedim tam ismi ile bulamadımda zaten. bende "gerekli driveri bilgisayarda ara" dan gidiyorum ve altta bilgisayarda yüklü driverlerden yükle seçeneğini tıklayınca direkt o dirver geliyor. seçip ileri diyorum ve sürücü başarı ile yüklendi diyor ve ünlem işareti kalkıyor Dvb dream ı tıklayınca direkt çalışıyor usb s 960 tv kartında da yeşil ışık yanıyor. yani sorun çözülmüş oluyor.  peki dirver zaten yüklü iken niye her seferinde yüklemek gerekiyor?  o dirveri paket olarakmı yükledim nasıl yüklendi bilmiyorum. ne yapmalıyım bu durumda en kısa yoldan?

Ekran Alıntısı2.PNG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Arkadaşlar aynı konuyu daha deneyimli biçimde tekrar sormak durumundayım.

Bunun donanımla değil chipsetle ilgisi varmış. :)  Sürücü tarihi 2006 tarihli idi.  yani şu sonu 1E26 ile biten üzerinde ünlem işareti olan.  Bilgisayarın ve anakartın  yani Asus un sitesinde ki, model Asus cm6870 chipset paketini buldum. Fakat 2012 tarihli ve win7 ve win 8 x64 e ait sürücü 250 mb civarında.  Zaten daha ileri yani windows 10 uyumlu falan sürücü  yok sitede en son bu yani. üstünde ünlem işareti olan sürücüyü kaldırdım. sonra ilgili chipset paketini göstererek güncelledim. tarih baktım 2006 iken 2012 oldu. ve tüm çalışmayan cihazlar sürücüler çalıştı. yani işlem başarılı.

Fakat tüm bunlara rağmen bilgisayarı kapatıp bir dahaki açışımda yeni 2012 tarihli sürücü yüklü olmasına rağmen yine aynen yukarıdaki gibi ünlem işareti oluyor. ve özellikle tv kartım çalışmıyor.  sadece o değil bir kaç usb daha var çalışmayan.

Ancak üstünde ünlem işareti olan sürücüyü bilgisayardaki yüklü olduğu yerden gösterip yeniden yüklersem yine hepsi çalışıyor.  2006 veya 2012 tarihli olması farketmiyor.

Ben ne yapmalıyımki her defasında kendiliğinden çalışsın? :) soru basit yani ama bakalım cevap varmı? Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Bence tamamen windows 10 uyumsuzlugundan kaynaklanıyor, sistemin muhtemel eski bir sistem chipsetin üreticisi windows 10 uyumlu sürücü çıkarmamış gözüküyor, anca dediğiniz yöntemle problemi çözebilirsiniz. Bi önerim var ama biraz saçma kaçabilir, " sonra ilgili chipset paketini göstererek güncelledim. tarih baktım 2006 iken 2012 oldu. ve tüm çalışmayan cihazlar sürücüler çalıştı. yani işlem başarılı. " bu yöntemi uyguladıktan sonra  internet cafercilerin kullandıgı gibi bilgisayarınıza deep freez programını kurabilirsiniz böylelikle yaptıgınız son ayarlar kayıtlı kalır

Link to comment
Share on other sites

MesutÖzil, 15 dakika önce yazdı:

Bence tamamen windows 10 uyumsuzlugundan kaynaklanıyor, sistemin muhtemel eski bir sistem chipsetin üreticisi windows 10 uyumlu sürücü çıkarmamış gözüküyor, anca dediğiniz yöntemle problemi çözebilirsiniz. Bi önerim var ama biraz saçma kaçabilir, " sonra ilgili chipset paketini göstererek güncelledim. tarih baktım 2006 iken 2012 oldu. ve tüm çalışmayan cihazlar sürücüler çalıştı. yani işlem başarılı. " bu yöntemi uyguladıktan sonra  internet cafercilerin kullandıgı gibi bilgisayarınıza deep freez programını kurabilirsiniz böylelikle yaptıgınız son ayarlar kayıtlı kalır

Evet Teşekkür ederim.  sürekli bir şeyler değiştiren biriyim. onun için deep freze pek akılcı olmaz onun yerine söz konusu sürücüleri  gerektiğinde yenilemek daha akılcı bence.. Asus gibi bir firma nın bunları windows 8 de bırakması hiç hoş değil.  üstelik aynı kodlu olan desktop bilgisayarımda pek alt segmentte sayılmaz.  belkide bir yolu bir yerlerde bir çözümü vardırda biz bulamıyoruzdur.

Link to comment
Share on other sites

Şöyle ilginç bir durum var; Bilgisayarı ilk açtığımda direkt Dvbdream a tıklarsam tv yi çalıştırmak için işte o zaman hata veriyor. Eğer böyle yapmazda ilk önce Denetim masasından Aygıt yöneticisini ve söz konusu sürücünün bulunduğu Evrensel seri yolu veri yolu denetleyicilerini açarsam o sürücüyle hiç bir şey yapmadığım halde ondan sonra açarsam Tv yi o zaman hata olmuyor.

Diyebilirsinizki; o zaman hata vermemesi için o aygıt yöneticisine bakacak kadar süre geçmesi gerekiyor acele ettiğinden hemen Tv yi açtığından hata veriyor. Ama sanmıyorum. Ama aygıt yöneticisini açınca hata vermemesi ile nasıl bir ilgisi var onuda bilmiyorum. 

Link to comment
Share on other sites

  • TV Kartına yeterli güç gitmiyor besleyemediğinden dolayı bu tarz sorunlar ortaya çıkmasına sebep oluyor.Chipset ve işletim sistemleri uyumsuzlukları ayrı bir konu tabii Dvbdream yerine ProgDVB uygulamasıda alternatif çözüm olabilir.
  • Sürücü hata onarımlarıyla ilgili iobit driverbooster,driver talent programlarını kullanarak denemek gerekli çakışma veya eksik bir bileşen varsa ilave edilir veya güncellenebilir.
  • Windows 10 safında son versiyonlar yerine w10_ltsb/ltsc sürümleri ilk çıkan insider sürümlerlede belki bu kapsamda çözüm anlayışında kurularak bu sistemlerden sonuç almakta mümkün eğerki durum sistem uyumsuzluğuysa ki öyle görünüyor sürücülerin tarihlerine bakılırsa eğer eski sürücüler chipset ile,uygun olması muhtemel buda bir seçenek yoksa çalışan en sağlıklı sistem hangisiyse o mantıklı bana kalsa hemen Linux'e geçerim :D 
  • Skystar2 tv kartım varken bayağı uğraşmıştım bu tv kartı işleriyle bir zamanlar kartı aldığımda almanca uygulama çıkmıştı kuru cd'sinden programı kendime göre dil çevirisini yapıp ufak ufak ilerlemeye çalıştım zamanla farklı programlar oynatıcılarda çıkıncada işler daha da kolaylaşmıştı.XP,Vista ve 7 'de oldukça seri çalışıyordu kart bu bahsettiğim tvkartı direkt olarak pci slotuna entegre edilenlerdendi uydu bağlantısıda kasa arkasından tv kartına bağlantı yapılıyordu.Ne varki sisteme fena yüklenip kasıyordu sanki yüksek fps'li bir oyundaymış hissini veriyordu.Buradan düşününcü usb port vd.bağlantılar üzerinden de ilave yük getirdiğini tahmin ediyorum yinede sistemlere anakartın birinci usbport'una uyarlayıp bios üzerinden varsa farklı güç frekans değerleri ayarları yükseltmekte bir bakıma iyi olabilir.Diğer taraftandan da,donanım güç ayarlarını en yüksek performansa nihai olarak tanımlamakta bu kapsamda ek performansta sağlayabilir denemek gerekli tabiiki. :) 
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

casper0007, 6 saat önce yazdı:

Kim ne derse desin win 10 beta surumler ile devam ediyor gelişen oturmuş tam bı yapisi yok.windows uyumluluk modunu kullanarak driverleri setup tan kurun güncellemeleri kapatın.Bazen güncel sürücü yerine eski sürücüleri seçmek verimi arttiri

2 tespit  yapmışsın 1. si Windows 10 ile ilgili 2. si driver ile ilgili. Bence 2  tespitin de doğru.

1-)  Windows 10 a hergün yüzlerce MB güncelleme geliyor hala oturmuş bir yapısı yok. Biz güncelleme geldikçe seviniyoruz.  Güncellemenin bize faydası ne ki?

2-) Bazen güncel sürücü yerine eski sürücüleri seçmek verimi artırır. 

a-) Daha önceleri HP HDX 9200 model laptopum vardı NVdia ekran kartı hiç bir güncel sürücü ile çalışmıyordu. Sanırım 2011 tarihli çok eski bir NVdia sürücüsünü kurunca sorunsuz çalışıyordu. Bu konuda internette yüzlerce paylaşım var.

b-) Halen kullandığım Toshiba P50t laptobum var. Realtek marka ses driverinin güncelini yükleyince kesinlikle ses gelmiyor. Realtekin 2014 yılına ait 6.0.1.7173 driverini kurunca sorunsuz çalışıyor.  Bu konu da internette  yüzlerce paylaşım var. 

Belki sizlerinde başına gelmiştir. 

Yani  Abdulhey kardeş; TV Kartının tüm eski sürücülerini bulup bunları tek tek denemekte fayda var.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hepinize teşekkür ederim. Her zaman yaptığımız bir cevap şekli ; konuyu ayrıntısına hiç bakmadan yardımcı olduk işte düşüncesi ile yanıt vermek.  DJ_Rush her zaman yardımcı oldun unutmadım eyvallah sağol. Ama asus un yani bilgisayarımın sitesindeki ilgili sürücüler zaten win 7 ve win8 x64 başka yok dedim. 2012 tarihli en son dedim. ve onu yükleyincede bir şey değişmiyor.  

her zamanki gibi Forjest usta tüm ayrıntıları ile yazar. Eyvallah. 

casper0007  ve NAMIKABİ ise Önplana çıkan soruna değinmişler. Bende o konuya katılıyorum.  Yani Windows 10 uyumsuzluğu.. Çünkü son windows 10 güncellemelerinden sonra oldu bu sorun.

Dediğim gibi bir ip ucu olurmu bilmem ama tekrar yazıyorum tek belirti. veya kopyala yapıştır yapayım ;

"Şöyle ilginç bir durum var; Bilgisayarı ilk açtığımda direkt Dvbdream a tıklarsam tv yi çalıştırmak için işte o zaman hata veriyor. Eğer böyle yapmazda ilk önce Denetim masasından Aygıt yöneticisini ve söz konusu sürücünün bulunduğu Evrensel seri yolu veri yolu denetleyicilerini açarsam o sürücüyle hiç bir şey yapmadığım halde ondan sonra açarsam Tv yi o zaman hata olmuyor.

Diyebilirsinizki; o zaman hata vermemesi için o aygıt yöneticisine bakacak kadar süre geçmesi gerekiyor acele ettiğinden hemen Tv yi açtığından hata veriyor. Ama sanmıyorum. Ama aygıt yöneticisini açınca hata vermemesi ile nasıl bir ilgisi var onuda bilmiyorum. "

Ayrıca şunuda denedim ; Aygıt yöneticisini açmada geçen süre ile ilgisi yok.  aygıt yöneticisinde ilgili sürücü sekmesini açmakla ilgisi var.  Yani hiç bir sürücü değişikliği yapmadan sadece  ilgili sekmeyi açmakla hata vermemesi nasıl olur. işin sırrı orda işte.. Teşekkürler.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Burada bulunan sürücüleri kast ettim, anakart değil.

Please register to see this content.

Win10 ,8.1,7 ve Xp sürücüleri bulunuyor.

Eğer bunlarıda denediysen Usb portların da sıkıntılı olabilir.  Bir usb adaptörü alıp direkt anakarta bağlı olarak deneyebilirsin. 

 

Edited by DJ_Rush
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

DJ_Rush, 8 saat önce yazdı:

Burada bulunan sürücüleri kast ettim, anakart değil.

Please register to see this content.

Win10 ,8.1,7 ve Xp sürücüleri bulunuyor.

Eğer bunlarıda denediysen Usb portların da sıkıntılı olabilir.  Bir usb adaptörü alıp direkt anakarta bağlı olarak deneyebilirsin. 

 

İlk deneme başarılı. Windows 10 2018 tarihli olanı yükledim.  İlk başlatmalarda oluyor hata. Emin olmak için bir kaç ilk başlatmalarda denemem lazım. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Tv kartının sitesindeki windows 10 sürücü ve düzeltmeleri yükleyince 4-5 gün hata vermedi ama şimdi malesef yeniden başladı. sanki birincil sorun yine usb sürücüsünde gibi..  Çünkü Ses video ve oyun denetleyicileri sekmesindeki Tv kartı sürücüsü usb sürücüsünü düzeltince otomatik olarak geri geliyor.  

Sanırım artık benim bir fikrim kalmadı. Tv yi dvbdream ı her tıklayışımda hata verdimi aygıt yöneticisinden bilgisayarda yüklü olanı ( yukarıda görüldüğü gibi 1E26 olanı) göstererek güncelleyip düzeltmekten başka fikrim yok.  Sizin varsa bir çözüm öneriniz  almak isterim.  Sağolun.

Link to comment
Share on other sites

Başka bir usb girişine taktım tv kartını sonra aygıt yöneticisine baktım  1E26 ile biten sürücü de yine ünlem işareti var. Ama bu sefer Oyun ve video denetleyicileri satırında tv kartının kendi son yüklediğim sürücüsü vardı. ( daha doğrusu cihaz var bir anlamda. oysa usb sürücüsünde ünlem işareti olduğunda o satırda tv kartıda olmuyordu)  Ama tv hata vermeden açıldı bilgisayar açılınca hemen dvbdreama tıklayınca..  hata vermedi yani. Akıl yürüterek nasıl açıklanır bilemedim. :) 

Link to comment
Share on other sites

En basit çözümü en sona bırakmak zoru sevmek mi acaba ? en son usb girisini değiştirdim. Sanırım esas sorun buymuş. 

Yalnız cihaza enerji gelmesine aldanmamak gerekiyor. Yeni cihaz takıldı, kuruldu gibi sesli ve yazılı Windows uyarısı olması gerekiyor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...