Jump to content

Kredi Alamayanlara Kredi çıkarttığını Söyleyenlerin Kullandığı Yöntem


Maarj
 Share

Recommended Posts

Herkese Selam,

Son dönemlerde kredi çıkartamayan kişilerle kredi çıkartabiliriz diyen insanlarla, hem sosyal medyada hemde gerçek hayatımızda oldukça sık karşılaşır olduk. Bu kişiler belirli bir komisyon karşılığı (Bu oran genelde %20) sizlere kredi çıkartabileceklerini iddaa edip, bankada tanıdıkları olduklarını söyleyen BİLGİLİ ama yalana yatkın dolandırıcılardır.

Konuya başlamadan önce sizlere açıklama yapmak istiyorum.

+ Bu kişilere güvenilir mi? Bana göre güvenilmez ama bazı arkadaşlarım ne yazık ki bu tuzağa düşüp ellerindeki paralarını da kaptırdılar :) siz  siz bu kişilere itibar etmeyin. Zaten kullandıkları tüm yöntemleri size anlatacağım.  Aslında uyguladıkları yöntemler şaşırtıcı ve bir o kadarda basit görünen bilgiden oluşmaktadır

1 -      X Kişi ile temas kurdunuz ve krediye ihtiyacınız olup olmadığını size sordu. Sizde "İCRA DAVAM VAR" bana çıkmaz  dediniz? X kişisi de size "İCRA DOSYASINI E- DEVLETTEN SİLERİZ ve KREDİ ÇEKERİZ "  dedi. 

1. Diyaloğun açıklaması Şimdi bu diyaloğun %50'si KISMEN DOĞRU, %50'side Yalan'dır.  Kısmen doğru olan E-Devletten icra dosyaları silinemez ama dosyalar gizlenebilir. Yalan olan ise bankanın sizi icra dosyası nedeniyle 5 sene kara listeye alması ve kredi kullandırtmasının mümkün olmaması.

Ama burada şöyle bir durum var, diyelim ki 4.senenin başlarında sınız ve ödemeleriniz normal ama kara listedesiniz. Banka iş deneyimizine ve SSK dökümanınıza bakarak size Kredi vermek yerine K.Kartı veya Eksi Hesap açabiliyor. Sadece bu ikisinden kaynaklı 15K kadar bir limitiniz olabiliyor. (Burada artı bilgiler var, her banka bunu yapmıyor. Nedeni konusunda net bir bilgim yok ama teorideki fikrim, Kampanyalar kaynaklı, ilk kez müşterisi olması kaynaklı, Findex puanı ile kaynaklı) Neyse konuya dönelim...


X Kişisine inanan sizde bu teklifi diyelim ki kabul ettiniz. Bu sefer size X kişisi şunu söylüyor " E-DEVLETTE KAÇ TANE İCRA DOSYAN VAR " diyelim ki 3 tane dediniz ve X kişisi "DOSYALARI İÇERDE ADAMIM VAR ONA SİLDİRİCEZ ve ONA PARA VERMEMİZ LAZIM BEN ALMIYORUM O ALIYOR. BEN KREDİ İÇİN KOMİSYONDA ALIRIM" dedi. Sizde tutarı felan sordunuz... oda tutar olarak dosya başına 500TL istiyor.

İnanmamanız durumunda veya kanıt istemeniz durumunda, sizin E-devletinize girip 3DK içerisinde dosyalarınızdan 1 tanesini sildim ayağı ile gizleyebiliyor.  Sadece E-devletteki icra dosyalarını gizleyip "kredi alacaksın" vaadiyle adama 1500TL para veriyorsunuz.

X kişisi sizin dosyalarınızı Edevletten gerçekten kaldırdığını gördüğünüz için parayı yollar veya verirsiniz.  Sizde bu noktada 1. Dolandırılmanızı yaşarsınız.

Dosya gizleme yöntemi şu şekildedir. E devlet üzerinden oturum açıp, dava dosyaları veya icra dosyalarınızı gizleyebilirsiniz. UYAP araması yapıp vatandaş girişine tıklayarak UYAP sayfasına resmi yönlendirme alırsınız. Soldaki bölümde "Dosya gizleme" seçeneğine tıklarsınız ve dosyaları seçip gizleyebilirsiniz. Ek bilgi vereyim, Dosyalar gizlendiği için E-DEVLET üzerinden ve UYAP üzerinden görüntülenemez. Kaldırma işlemi sırasında size uyarı verir ve sadece ıslak imzalı dilekçe ile geri getirilebileceği bilgisini size söyler. Gizlenen dosyanın duruşmaları devam eder ama görüntülenme sağlamanız mümkün olmaz.

 

2. X kişisi sizden Findeks Risk Raporu ister ve raporda puanınız diyelim ki 1000'dir.  Bu puan ile çekebileceğiniz kredi miktarını kafasına göre söyler veya size ne lazımsa sorar 30K-50K-100K :) Hatta açıklama yapar " İSTERSEN ÖDEMEYE BİLİRSİN". Sizde heycanlanırsınız ve 100K istersiniz.  Oda size " BU PUAN İLE BUNU ÇEKEMEM AMA BANKADA ARKADAŞIM VAR SENİN HESABINLA OYNAYARAK PUANINI YÜKSELTEBİLİRİM " der. E-devleti halletmiş biri karşınızda durduğu için Banka diyaloğuna inanmamanız mümkün değil :) Sonrasında Bankacıya para verileceğini anlarsınız ve sizden ne koparabilirse 1000-2000-3000 ister.   Diyelim ki sizde min tutarı 1000 olarak ödersiniz...


2. Diyaloğun açıklaması : 1.si Findex üzerindeki puan sizin geriye dönük, finansal harcama ve geri ödeme karnenizdir. Bu bilgiler her ay düzenli olarak KKB üzerinden tüm bankalardan çekilir ve Findeks üzerinden kullanıcıyla ufak bir ücret karşılığı istendiğinde verilir. Bilmeyenler için Buradaki puan tablosu 5 bölümden oluşur ve risk grubunuza göre kredi kullanım tutarınız belirlenir. Bu puanın yükselmesi için düzenli olarak hesabınızdan giriş ve çıkışların olması gereklidir. Düzenli ödemelerin, otomatik  fatura ödemeleri, 2 3 liralık alışverişin ödemesi gibi kart üzerinden yapılan işlemlerin  GERİ ÖDEMELERİ DİKKATE alınır ve ay sonu puan olarak karnenize eklenir.

Eğer X kişisi hesabınıza yüklü miktarlarda para yatırıp çekebilirse puanınıza bir katkı sağlayabilir ama böyle bir şey hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Ama şöyle bir durumda mevcuttur, 2. konuşmada Findeks Risk Raporunu inceleyen X kişisi, Rapor üzerindeki açıkların farkında olan birisidir. Yani E devletteki gibi dosyaları sildim numarasına kaldırabildiği gibi, Findeks Raporundaki puan arttırmanın da bir formülünü biliyor olabilir. Peki Bu mümkün mü? Kısmen evet anlatıyorum....

2ObPWO.jpg

Resimde gördüğünüz Findeks Risk Raporunda daha önce kullanılmış ve kapatılmış bir kredinin durum raporudur. Findeks puan yükseltme işlemi için 2 kural vardır ve yasal bir süreçtir. 1. Kuralımız da daha önce kullandığımız bir kredinin kapalı olması gereklidir. (Aktif olan hesapların güncellemeler aylık olarak yapılacağından itiraz yapılması mümkün değil) 2. Kuralda ise Son geçikmiş tutar olarak 987TL görünen bakiyenin 987 değilde sizin o dönemlerde ödeyemediğiniz tutar olarak kayıtlarda görünmesi gereklidir. İşte tam olarak müdahale edilecek yer burasıdır.

Şimdi Kredi puanınızı aşağı çeken veya Başka bir kredi çekme esnasında sicilinizin kötü görünmesine neden olan "son geçikmiş tutar : 987TL"  (987 yerine 1 TL veya 20000TL olsa dahi farketmez) sizin puanınızı geçmişte etkilemiş ve gelecekte de etkilemeye devam edecektir. X kişisi bu rapordaki geçikmiş tutarı görür ve "puan arttırmayı teklif eder"ken, Kapalı olan kredi deki bu tutarı KKB (Kredi Kayıt Bürosu)'ndan itiraz ederek sildirecek ve ay sonu belli bir miktar puan arttırımı sağlayacaktır. Yani burada yaptığı işlem hem yasal olacak hemde puanı + yönde etkileyecek. Benim kendime yaptığım başvurularda toplam yaklaşık 70puan olmuştur. (4 Kredi İtirazı) 70puan üstünü göremedim.

İtiraz için bu noktadan başvuru yapabilirsiniz ve itiraz edilecek uygunsuz kredinin kayıt referans numarasını (kendi findeks raporunuzda 3 diye gösterilen yerdeki) kullanacaksınız.

1pX7B1.jpg

Gördüğünüz gibi puan artışını da sağladıktan sonra artık geriye kredi çekmesi kalıyor. Daha kredi çekilmeden cebinizden 2500TL çıktı ve 100K kredi alacağınızı düşünüyorsunuz. Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Sizden 3 ay 4 ay zaman isteniyor ve unutulup gidiliyor veya numara değiştiriliyor. 

Bu yöntem şuan Türkiye'de sayılı insan tarafından yapılıyor ve bu kişilerden ciddi manada direk bilgi almanız mümkün olmuyor. Ben nasıl öğrendim derseniz, Bana kredi çekmek isteyen sazanların ağızlarını ince ince yoklayarak ve araştırarak hedefe ulaştım. Bu tip insanlar Sazan avlıyor ve yakaladıklarını da dolandırıyorlar. Düşünsenizde ayda 5 tane balık yakalayan adam en az 10K maaş bağlıyor kendine... 

Şunu hiçbir zaman unutmayın,  İCRA DOSYANIZ AÇILDIYSA VE E-DEVLETTE GÖRÜNÜYORSA  HİÇBİR ŞEKİLDE KREDİ ÇEKEMEZSİNİZ. 

Bilgileri ilk defa TNCTR'ye aktarıyorum. Hiçbir forum sitesinde bu tip bilgiye rastlamadım ve zaten bu bilgilerde SIR gibi saklanan ayrıntılardır aslında.  Saygılar...


 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...