Jump to content

Hangi işletim Sistemi Kullanmalıyım


casper0007
 Share

Recommended Posts

Bildiginiz üzere zamanın en iyilerinden olan xp ye mıcrosoft fiş çekerek son verdı  tabıkı kullanan hala var

Windows 7 içinde yıkım hazırlıkları hali hazırda devam ediyor

Alt segment bir sisteminiz var ise ve vazgeçemiyorsanız sizler için en iyisi 2gb ram için  windows 7 pro vl 2ve üstü içim 64 provl tercih edilmeli

Diyelimki 7 dende tamamen el cekmek zorundasınız en stabil ve hafifi wındows10 home ve ltsb olacaktır

 

Güzel yorumlarınızı esirgemeyiniz

Edited by casper0007
  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 8.1'i niye es geçiyorsunuz? anlamıyorum.

Ben her zaman Windows 10 yerine windows 8.1 tercih etmişimdir. 

Sebebi müdahalesi kolay.

Windows 10 sürekli güncelleniyor.  Güncellemeler neredeyse GB ları buluyor.

Bir sistem var olduğundan beri sürekli güncelleniyorsa ve sürekli update için yırtık ... arıyorsa o sistemden korkmak lazım.

Windows 8.1 ve türevleri benim vazgeçilmezimdir. Yani 8.1 home, pro, enterprise, Embedded v.s.

  • Like 4
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

NAMIKABI, 11 dakika önce yazdı:

Windows 8.1'i niye es geçiyorsunuz? anlamıyorum.

Ben her zaman Windows 10 yerine windows 8.1 tercih etmişimdir. 

Sebebi müdahalesi kolay.

Windows 10 sürekli güncelleniyor.  Güncellemeler neredeyse GB ları buluyor.

Bir sistem var olduğundan beri sürekli güncelleniyorsa ve sürekli update için yırtık ... arıyorsa o sistemden korkmak lazım.

Windows 8.1 ve türevleri benim vazgeçilmezimdir. Yani 8.1 home, pro, enterprise, Embedded v.s.

Aynen katılıyorum.. Halen Windows 8 up3 embedded kullanıyorum.. Metro uygulama ve güncelleme derdi yok... Gittiği yere kadarr kullanacam 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 8 Pro kurulu bir sistemim var şuanda tıkır tıkır çalışıyor. @forjest hazırlamıştı zamanında. Tüm güncellemeleri başarıyla alıyor herhangi bir donma kasma dahi yok. 7 den sonra bence büyük bir çoğunluk 8.1 ile yola edecek. Benim şahsi fikrim şu yönde 2015 ve altında üretilen sistemler için 8.1 Embedded Pro veya Windows 10 LTSB. 2015 üzeri için Windows 10 Home yada LTSC. Şuan kendi cihazımda Windows 10 Enterprise kullanmamım tek nedeni ise şirket içi dosya paylaşımında ve sunucuya bağlanmakta en iyisi olmasıdır.

Link to comment
Share on other sites

İşletim sistemleri üzerinde normal kullanıcılar hariç olarak ne aranıldığına ve hangi amaca daha iyi hizmet edeceğine bakılarak (donanım uyumlulukları çerçevesinde) doğru işletim sistemi seçimi muhakkak olması gerekliki sorunsuzlukları en aza indirgesin ve beklenenleri karşılasın.

Son çıkan hiçbir işletim sistemi (Win8 ve üzeri olanlar özellikle),ne xp ne de win7 kadar konforlu alışkanları anımsatan ve rahat kullanım sağlamamakta olduğunu az çok hepimiz bilmekteyiz.Bu kapsamda bakıldığında dahi ortaya çıkan sonuçta az çok ortaya çıkmakta.Win10 için bariz şekilde halen daha finalde kalamayıp ya da farklı izlenen ve ilerisi için düşünülen bir stratejiden olsa gerek,donanımsal ve yazılımsal yetersizlikler hatalar vb.durumlardan kaynaklı olarak yıllardır beta gibi davranmaya;az çok herkezcede bilindiği gibi,bana görede (son sürümleri halen beta'dır!) sürekli olarak yeni update'lerle,düzeltme fix dosyalarıyla uğraşmaktalar ve yayımlamaya devam etmekteler aynı şekilde süslü püslü adlar sürüm bilgileri bir kaç değişiklikle esd'li algoritmaları kullanarak boyuttan tasarrufla indirme ve zamanlamayıda hesaba katarak olsa gerekki, bir sonraki değişim içinse tekraren aynı şekilde düzeltme paketleriyle beraber tekrar tekrar sunmaktalar.Microsoft ve bağlı bulunan siteler forumlar yazılım şirketleriylede aynı senkron düzende diğer bir tabirle aynı davulu çalarak devam ediliyor win10 maceraları öyle görünüyorki bu daha da devam edeceğe benzemekte. :D 

Uzun süre win10 işletim sistemi kullanmadım ve çok fazlada bir etkisini göremedim bu kısa zaman diliminde (kendime göre ve bir çok kullanıcıların sorunlarına bakarakta haklı düşüncede olduğum düşünceleriyle vazgeçmeme neden oldu) akabinde de,bana bilgisayar kullanıyormuyum acabaa dedirten izlenimlere kapıldığımıda ekleyerek w10 kullanım maceram 'en azından kendi donanımım için bunu belirteyim' fazla uzun sürmedi doğrusunu söylemek gerekirse.

Bende NAMIKABI üstadın belirttiği ve bahsettiği düşüncelerine katılarak hatta altına imzamıda atarak.Win8.1 işletim sisteminde kalmayı kullanmayı daha rahat akıcı stable en azından win7'e yakın olarak benzerliliği müdahale kolaylıkları bağlamında tercih edip uzun süredirde memnun kalarak kullanmaktayım ve sanıyorum uzun sürede devam eder.Tek hdd üzerine zaten bilindiği üzere birden fazla işletim sistemi kurma seçenekleri opsiyonlarıda mümkün illa bir tek sistemde kalmakta yersiz eğerki işlerinizi farklı sistemler üzerinde yapmak için gereksinim duyuluyorsa eğer,buda ayrıca güzel bir seçenek tabiiki.

Buradaki kastım sevilen sistemle beraber,ayrılmış olan hdd disk alanlarına ikinci bir işletim sistemininde ayrıca kurabiliyor olmakta hem işlerin görülmesi hemde deneyimlemeleri gözlemlemek adınada iyi birşey.Konu dışı olsada bence bilmeyenler için en azından yararlı bir özellik denenmeye ve ilerisi için yeni sistemlerin kontrolleri ve testleri bakımından işlevsel fazladan zarar gelmez misali. + sanal makine emulatorleri üzerinde de ayrıca kullanmakta mümkün elbette (vmware,oragleV.Box) vs. son gelişmeleri ve özellikleri hususlarında fikir ve tetkik etme bakımından iyi seçenekler.

Windows 10 LTSB (Long Term Servicing Branch)

Uzun vadede alt orta ve üst seviyede kullanımlar için genel olarak,her türlü işlemleri görebilecek olan bir sistem seçmek isteseydim eğer windows 10 safında,"Windows 10 LTSB açılımı (Long Term Servicing Branch)" serisini tercih ederdim.Ne sistemi ne donanımları şişirecek ve gereksiz yüklü uygulamaların bulunmaması metro,mağaza vb. rahat ve akıcı bir deneyim sunacağından bu seriyi kurmayı düşünürdüm sanıyorum en azından üzerinde de kişiselleştirme performans derlemeleriyle değerlendirilebilecek ve kurulabilir uzun vadede tercih edilebilir sağlam alt yapıda sadece security update'leri veren güvenli doğru bir seçenek diye düşünüyorum.

Kaynak: 

Windows Embedded 8.1 Industry Pro Evaluation

Uzun yıllardır kahrımı çeken üsttede belirttiğim gibi ve halen kullandığım işletim sistemi sürümü metrosuz,gereksiz mağaza uygulamaları bulunmayan tıpkı "ltsb sürümleri" gibi düşünülebilir.Memnun kaldığım işletim sistemi,eğerki cihazına donanımsal özellikleri bakımından uygunsa ve  kurulabiliryorsa çevremdeki komşu ve arkadaşlarada önerdiğim sistem olarak tavsiye etmekteyim bu sistemide.

Kaynak: 

Please register to see this content.

Hangi sistemi kurmalıyım konusu sabit bir konu değerlendirmesi olmaması gerekli,herkezin kendine göre iş ve yaptığı işlemlere göre seçenekleri sevdiği farklı sistemlerde,kendine göre alıştığı için daha iyi gelebilir.Ne varki sonuca giden yolda değişimler için branşı ve ilgi alanları doğrultusunda güncel kalmakaraştırma hobby vb. düşüncelerle sonu olmayan bu sürekli değişen teknoloji dünyasına ayak uydurmak öğrenmek vs. düşünceleriylede farklı sistemlerede şans vermek gerektiğinide düşünmekteyim elbetteki bazı işlemlerde donanım maliyetlerinide arttırdığı hiç şüphesizdirki son çıkan windows10 saflarında bilinen gerçeklerdendir şimdilik yinede ne kötü ne iyi ne de mükemmel derecesinde bu sistem için,"bazı istisnaaları saymazsak eğer" son çıkanları dahi olsa nihai ve kalıcı stable olduğu düşüncesinde değilim hala eminim bir çok kişide zaten bu kanıdadır.Zamanla zaten bir çok gelişmeler kendini gösterecek kaçınılmaz olarak ve o gün geldiğinde belkide yine burada hepimiz yorumlarımızı belirteceğiz.Nihayetinde herkeze göre bir sistem var! " en iyi sistem kullanılan sistemdir!" diyerek fazla uzatmadan  yorumumu sonlandırayım. :) 

  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 yıl win10 kullandım fena değildi i5 sistemim vardı ama yeri geldiğinde yorardı .Win 8.1 Embedded'e geçtim bilgisayar 5 sn de açılıp kapanıyor böyle hız yok. Win10dan daha Stabil ve hızlı.Win10 geçmemin sebebi adobe programlarıydı o da Win8de çözüldü.

Ama şunu da söyleyim Win10 da eğer Win8.1 hızı ve stabilitesini yakaladığım bir sürüm olursa da geçerim.

 

Not: Benim i5  dizüstü sistemimde Win10 Home lisanslı olarak verildi. Eğer i3 ve i5 kullanıcıysanız Win8.1 öneririm ama sisteminiz i7 ve üzeriyse zaten otomatikmen yeni bilgisayarlar Win10a göre sürücüler ayarlandığı için daha  performasnlı olacağından Win10 tavsiye ederim.(Üst düzey bilgisayarlarda Tecrube edildi. )

Edited by AdemYakups
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ben de Windows 10 rüzgarına kapılıp yükleyen ve microsoftun kullanıcılara "sistemime müdahale ettirmem" ya da "para harcayıp donanımınızı geliştirin" tarzı yaptırımlarından bıkıp Windows 8.1 e dönenlerdenim. Her ne kadar Windows 10 a da birçok araçla müdahale etsekte nedense iplerin tam olarak elimde olmadığı hissine kapılıyorum. Ama Windows 8.1 öyle mi, altın girip üstünden çıkıyoruz, her şeye müdahale edebiliyoruz ve bence daha stabil çalışıyor. Windows 10 bir süre sonra anlamsız hatalar vermeye başlıyor ama 8.1 de neredeyse hiç sorun yaşamadım. Windows 10 benim gözümde Androide rakip olsun diye çıkartılan çafçaflı ama bir o kadar da sorunlu bir sistem. Şunu da belirtmek gerek, Windows 10 yeni cihazlar için tasarlanmış bir sistem ve Microsoft herkesi donanımını yükseltmeye zorluyor, hele ki oyun tutkunlarını. Abartılı bilişim yorumlarına aldanmayın Windows 7 ve 8.1 hala en stabil sistemlerdir, heleki bizim gibi eski donanıma sahip kullanıcılar için. Forever 8.1 pro (not: pro yu sadece hyper-v için tercih ediyorum, yoksa tavsiyem embedded yada home kullanın) 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Emperyalizm öyle bir şey ki; 

Bir koyundan 2, 3 değil daha fazla post çıkartma derdinde.

Şaka bir yana belki bir koyundandan bir post çıkar ama,

Keklikten (örneğimizde insan oluyor, kısaca tüketici diyebiliriz) defalarca post (yani bedel, yani ücret) çıkar.

Toparlarsak; 

Microsoft (konumuzdaki emperyalist şirket oluyor) XP yi, ME yi (Milenyum Edition'u), ve benim çok sevdiğim Windows 2000'i bitirdi.

Vista (bence gerçek bir faciaydı) bitti, şimdi sıra Win 7 ve Win 8.1 de. Win 10'a upgrade hala ücretsiz.


Sitemizde bir kaç konuda yazmıştım, 

Windows 10 ilk çıktığında win 7 ve win 8.1 den güncelleyecekler (Upgrade) için kısa bir süre (1 yıl kadar) ücretsiz olacak sonra ücretli olacaktı.

Ama görüldüğü gibi verilen sürenin üzerinden 2 yıl geçti,

Hala win 10'a update ücretsiz.

Çünkü:

Microsoft biliyor ki, dünyada ne kadar çok insan (kaçak kullanım önemli değil- Yeter ki kullanan sayısı çok olsun-Alternatif sistem kullanacaklarına Windows kullansınlar) windows kullanırsa kendisi için o kadar iyi.

Microsoft ev kullacılarından bir şey beklemiyor, Kurumsal kullanıcılardan bekliyor.

Microsoft ev kullanıcılarına kaçak mı kullanıyorlar diye baskına gitmiyor.

Kurumsal kullanıcılardan aldığı (Kamu Kurumları ve Özel Şirketler) yüksek satış fiyatı yetiyor de artıyor.

Ev kullanıcılarını kaçırtır sa kim Windows Ürünlerini kullanacak ki.

Durum budur.

Tabi Microsoft ürünlerinin birde Kişisel ve Ulusal Güvenlik durumları da var.

Oda başlı başına ayrı bir tartışma konusu.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

NAMIKABI, 1 saat önce yazdı:

Emperyalizm öyle bir şey ki; 

Bir koyundan 2, 3 değil daha fazla post çıkartma derdinde.

Şaka bir yana belki bir koyundandan bir post çıkar ama,

Keklikten (örneğimizde insan oluyor, kısaca tüketici diyebiliriz) defalarca post (yani bedel, yani ücret) çıkar.

Toparlarsak; 

Microsoft (konumuzdaki emperyalist şirket oluyor) XP yi, ME yi (Milenyum Edition'u), ve benim çok sevdiğim Windows 2000'i bitirdi.

Vista (bence gerçek bir faciaydı) bitti, şimdi sıra Win 7 ve Win 8.1 de. Win 10'a upgrade hala ücretsiz.


Sitemizde bir kaç konuda yazmıştım, 

Windows 10 ilk çıktığında win 7 ve win 8.1 den güncelleyecekler (Upgrade) için kısa bir süre (1 yıl kadar) ücretsiz olacak sonra ücretli olacaktı.

Ama görüldüğü gibi verilen sürenin üzerinden 2 yıl geçti,

Hala win 10'a update ücretsiz.

Çünkü:

Microsoft biliyor ki, dünyada ne kadar çok insan (kaçak kullanım önemli değil- Yeter ki kullanan sayısı çok olsun-Alternatif sistem kullanacaklarına Windows kullansınlar) windows kullanırsa kendisi için o kadar iyi.

Microsoft ev kullacılarından bir şey beklemiyor, Kurumsal kullanıcılardan bekliyor.

Microsoft ev kullanıcılarına kaçak mı kullanıyorlar diye baskına gitmiyor.

Kurumsal kullanıcılardan aldığı (Kamu Kurumları ve Özel Şirketler) yüksek satış fiyatı yetiyor de artıyor.

Ev kullanıcılarını kaçırtır sa kim Windows Ürünlerini kullanacak ki.

Durum budur.

Tabi Microsoft ürünlerinin birde Kişisel ve Ulusal Güvenlik durumları da var.

Oda başlı başına ayrı bir tartışma konusu.

Bende bir Microsoft Türkiye çalışanı olarak seni tebrik ve takdir ediyorum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...