Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Defender Yerine Anti-virüs Yazılımı Ne Kullanıyorsunuz?


shiftdeletenet
 Share

Recommended Posts

Cyph3r, 19.01.2020 - 00:14 yazdı:

Ücretsiz hiçbir programa güvenmiyorum... ücretlilerde işi abartıyor...  

İşte niye güvenmedigimin sebebi... Yeri gelmişken konuya eklemek istedim. 

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Önce şunu yazayım; "Yeni işletim sistemi eskisi gibi değil artık.. "
-Windows Defender Virüsten Koruma; e-postalar, uygulamalar ve internet üzerinden yayılan virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar gibi yazılım tehditlerine karşı gerçek zamanlı koruma sağlar.

Ev kullanıcısı olarak 8 Yıldır Antivirüs programı  kullanmıyorum, internetden dosyada indiriyorum  ve Torrentden de dosya indiriyorum  herhangi  bir sıkıntı yaşamadım.Şüphelendiğim siteler bellidir sadece ona dikkat etmek gerekir.
Arada Malwarebytes yukleyerek temizleme yapıyorum( senede 1  gibi)  

İş kurumu olsaydı satın alınmış bir Antivirüs programı şart olurdu tabi ..(eset,norton,avast bunlar değil) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SSD iyileştirmeleri içerdiği için şimlidik Emre028 arkadaşımızın Win 10 Home Lite sürümünü kullanıyorum. Defender silinmiş bir sürüm. Yorumları da okudum, şu an anti virüs yazılımı kurmayı düşünmüyorum. Bir şekilde defenderi etkin hale getirebilirsem yeterli. Görüş yazan herkese teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Ben tamamen kendi deneyimimi aktarayım sizlere;

Sistemimde katılımsız programlar mevcut. Bazen cracklı uygulamaları kendim de katılımsız yapıyorum. Ayrıca Siber Güvenlik ilgi alanım olduğu için çok farklı forum sitelerinden vs bazı araçlar indirip ayrıştırıyorum. Şuanki kullandığım laptopu yaklaşık 5 sene önce aldım ve alır almaz McAfee LiveSafe kurmuştum.  Sadece geçen seneyi ücretsiz antivirüs kullanarak geçirdim ve bilgisayarımdaki değişimi farkettim. Yani kelimelerle anlatamam ama hani yağ gibi akmak vardır ya onu hissettiriyor McAfee varken. Bir sene kullanmayınca anlamsız donmalar yaşadım. Baktım olmayacak, belki de biraz alıştırdı kendisine namussuz (:)), tekrardan satın aldım ve halen kullanıyorum.  Kendi sitesine girip müşteri temsilcisi ile mesajlaşırsanız %50 indirimli alabilirsiniz. Kendi sitesinde yaklaşık 200₺ diyor ama ben 99₺ ye alıyorum ve sınırsız cihaz. Format attığım her PC ye de kurabiliyorum. Bizim ailemizde mevcut tüm mobil cihazlarda ve pc lerde kurulu. ? 

Please register to see this content.
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

Şu linkten rastgele e/posta ve bilgilerle üye olup, siteye giriş yaparak 6 aylık indirebilirsiniz..  İndirip sistemimde 1 ay kadar misafir edeceğim. Kasma belirtisi görürsem  sistemden kaldırırım. Eğer tatmin edici bir durum oluşursa 5 ay daha kullanmaya devam eder satın alırım. Yıllık 90 küsür lira makul bir miktar. Ancak PayPal v.b ödeme aracı yok, kredi kartı bilgileri istiyor, o da bende yok..

Konuya katkısı olan tüm forum müdavimlerine tekrar teşekkür ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

ersan7474, 22 saat önce yazdı:

Eset Endpoint Security + Webroot Secure Anywhere + Usb Disk Securtiy bunlara ek olarak tarayıcımda uBlock Origin reklam ve zararlı site engelleme eklentisi mevcut. Dual Core eski sistemde hepsi uyumlu kasmadan çalışıyor.

Please register to see this content.

İkisinden birini kullansan yeterli bence iki tane birden antivirüs çalıştırmak pek akıl işi değil :)

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Yer yer CCleaner ile temizlik (reg+çerez) yapın. Tarayıcılara kesinlikle uBlock Origin (tavsiye) gibi reklam engelleyen eklentileri kurun. Kaspersky kullanmayı tavsiye ederim, eskiye oranla gayet stabil. Birçoğunu test etmiş birisi olarak en sorun çıkarmayan ve stabili bana göre o.  Evet antivirüs olmadan şayet ben de kullandım. Ama yeri geliyor bir konuda girip çıkmadığım sayfa yok arkaplanda neyin döneceğini gözünüz kesmiyor. Fud yerseniz zaten o ayrı dert. Bankacılık vs işlemleri yapıyorsanız kesinlikle güvenliğinizi alın. Deep web denilen şey ortaya keyfi olarak atılan bir şey değil.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bankacılık ve ciddi kurumsal bağlamda işlemler yapacaksanız eğer.Çift sistem kullanmakta ayrıca bir çözüm olur örneğin: Windows kurulu olan harddisk üzerinden,ayrı bölüm oluşturarak "50/100gb" oranında,bu bölümede Linux işletim sistemlerinden popüler olanlarından herhangi birini kurarak (Ubuntu,Mint,Pardus,Manjaro vb.sistemler) virüs vb.tehlikeli riskli dosyaların bulaşmamasının önüne geçer! kafanız rahat şekilde bankacılık vb.işlemlerinizi rahat şekilde yapabilirsiniz.Amaç virüs'ün girmemesi,windows'a uyarlanan ve üzerinde "Cryptolocker,Ransomware,logger,key logger,spam,truva atları,trojen vb." riskli dosyaların girmesini çalışmasını engellemekse eğer,  & "Linux işletim sistemi" bu konuda en sağlam kesin çözümdür! Arkadaşlar aklıma gelmişken yorum olarak belirteyim dedim. :) 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

kilicmuhsin, 1 saat önce yazdı:

Bi kurabilsem güzelde.Arkadaşla bi kuralım dedik hiçbir program çalıştıramadık.Tarayıcıyı bile kullanamadık.Yoksa windows gibi kullanabilsem 1 dakka durmam.Sizin gibi usta olsam hemen geçerim

Usta olmaya gerek yok.. Windows kurabiliyor ve kullanabiliyorsanız örneğin; 

Please register to see this content.
 DeepinOs kurup deneyebilirsiniz.. Çok emin değilseniz, eski bir disk bulup oraya kurun veya bir usb belleğe kurarak ısınma turları atın.. Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...