Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bios çok Geç Açılıyor


mrtayfreat
 Share

Recommended Posts

Merhabalar herkese, sorunum son 1 aydır devam ediyor. Eskiden bios ekranı tuşa bastıktan 5 saniye sonra gelirken şimdi çok uzun süre sonra geliyor. 2 gündür bildiklerimi deniyorum. Bios pili değiştirdim, ram'leri tek tek test ettim, bios sıfırladım, en son ekran kartına bakarken onboarda aldım direk düzeldi. Ama dahili ekran kartımda hiçbir problem yok gibi performansta veya bi bozukluk sorunu yok. Acaba bu onboard ekran kartıyla çakışıyor olabilir mi ? açılışta vs bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Merhabalar anakart modeli,işletim sistemi,donanımlarınıza ait en ufak bir bilgi yok sadece yaptığınız işlemlerden rutin temel seviye bilgisi olan herkezin yapabileceği işlemlerin dışında bir detay vermediğinizden dolayı yorumlarda neye göre yapılacak.Yaşanılan sorun ve yaptığınız işlemler doğru gibi görünüyor ilk etapta ancak iş bios olunca bu gibi bilgiler yer almalıdır kesinlikle değerli kardeşim.System information hardware sistem ve donanım bilgilerinizi eklerseniz eğer,olumlu veya olumsuzda olsa, bir şekilde çözümlerde yorumlarla beraber gelme durumuda hız kazanır.

Ben muhtemel sorunları alta ekleyeyim ilk yorum benden gelsin:

  1. - Anakart'ta kısa devreye sebep olan bir partikül olabilir komple yıkamak gerekebilir bazen gözle görülmeyen zerre kadar oksit vb. durumlar.
  2. - Bios ayarları farklı kurulan üst bir sistemle  uyumsuzdur.
  3. - Bios frekans overclock cpu,ram,power management bölümü ekran kartına ve dağılıma göre ayarlar,hdd disk bağlantıları sata,ide,raid vb. ayarların birbiriyle uyumsuz oluşu yer değişimi arabirimlerin fonksiyonlarının değişimi deneme yanılma + gözden geçirilmeleri.
  4. - Power supply PSU'nuz artık yeteri kadar,anakartı ve donanımları "özellikle ekran kartını" (Teknik sorun yoksa eğer) > Voltajlamasınız_besleyemiyor olabilir "özellikle buraya odaklanmalı) ekran kartının soğutma işlemci termik macunu yenilemesi özetle elden geçirilmesi gerekli olabilir!
  5. - Harici ve dahili olan bir donanım parçalarının veya  işletim sistemleri yazılımlarının_sistem üzerindeki uyumsuzlukları (Sürücüler,eksik bileşenler vb.) 
  6. - Elek.Bağlantılarınızı gelen akımları kontrol edin,voltaj değerlerinde yanıltıcı bir voltaj değişimi varmı.Varsa eğer bir şekilde  bu gibi anlamsız durumlar söz konusu olabilir..
  7. - Herşey tamam sorun hallolmuyorsa eğer (teknik bilginiz varsa eğer!) anakartı tamamen soyun ve en ince ayrıntısına kadar temel bilinen_temizlik kurallarına bağlı yönergelerle fırçalama,kontak spreyle devreleri iyice elden geçirme vb.gibi işlemler.Diğer taraftan da,Harici "Ekran kartınızı" farklı makinelerde deneyerek bu konuda da sorunsuz oluşunu dikkate alarak emin olduktan sonra,en son,anakartı hepsi beraber toplayıp yeni bir sistem kurarak güncel sürücülerle tekrar'dan deneyin kolay gelsin.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...