Jump to content

Zaman her an kitap zamanýdýr


ConFiDant

Recommended Posts

Zaman her an kitap zamanýdýr

Kitapsýz geçen her gün, kayýp bir gündür. Hele Rabbimiz’in bize hususi mektubu olan Kur’an’sýz geçen günlerimiz ise tam anlamýyla israf olmuþ zaman dilimlerini oluþturur.

Çevremizde duyabileceðimiz, “Okul biteli þu kadar yýl oldu, elime bir kitap bile almýþ deðilim!” sözleri asla bir “övünç” ifadesi olamaz.

Her an hayat geliþmekte ve yeni yeni þeyler oluþmaktadýr. Bizim asla derinleþemeyeceðimiz, tecrübe kazanamayacaðýmýz alanlarda birileri bizim için ter dökmekte ve bu tecrübelerini kitaplaþtýrmaktadýr.

Sarýkamýþ’ta Allahu Ekber daðlarýnda neler mi yaþandý, kendimiz araþtýramayýz ama ciddi bir kaynak bize o günlerin soðuðunu, açlýðýný, zorluklarýný yansýtabilir. Yine eðitim ve saðlýkla ilgili merak ettiklerimizi, kitaplardan çok rahat öðrenebiliriz. Çocuðunuz niye sýradýþý davranýyor? Yoksa, sebebi siz olmayasýnýz? Kâinat bir kitapsa ve biz okumasýný bilmiyorsak ne yapabiliriz? Nafile ibadetler yapmak istediðimizde, neyi nasýl yapacaðýmýzý nereden öðrenebiliriz? Tabii ki kitaplardan.

Çok gezen mi bilir, yoksa çok okuyan mý? Tabii ki gezerken çok okuyan! Hele bir de onlar “Göz gördü, kalem yazdý” deyip gezi yazýlarý yazmýþsa, bizim gidemeyeceðimiz yerlerin kokusu, buðu buðu tüter satýr aralarýnda.

Kalp, akýl, nefis ne demektir? Tasavvuf yolunda kiþi hangi merhalelerden geçer. Marifetullah ve Muhabbetullah yolunun incelikleri nelerdir. Büyük zâtlar hangi çileli manevi yolculuklar yaþamýþ? Tüm bu sorularýn cevaplarýný ancak kitaplarda bulabiliriz.

Kaynak:

Zaman \ Ailem

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...