Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

5-10-20-50-100 Bin Liran Olsa Ne Yaparsınız ?


yineben
 Share

Recommended Posts

Güzel tavsiye fikir vs. lerinizi paylaşırsanız

lazım olana faydalı olacak diye düşünüyorum. 

5 bin liran olsa ne yaparsınız ?

10 bin liran olsa ne yaparsınız ?

20 bin liran olsa ne yaparsınız ?

50 bin liran olsa ne yaparsınız ?

100 bin liran olsa ne yaparsınız ?

Link to comment
Share on other sites

5 Bin Lira    = Kuzenimin Düğünü ne Harcardım Ki Harcandı yarısı Yarısı da harcanacak ( Zorunlu Mecburiyet )

10 Bin Lira = Kuzenimin Düğünü ne Harcardım  ( Zorunlu Mecburiyet )

20 Bin Lira = Hayatımda bir aciliyet tablosu belirler gerçekten acil olan gerçek ihtiyaçlarımı giderirdim

50 Bin Lira = Gerçek İhtiyaçlarımı  ( Ailem ve Kendimin ) karşıladıktan sonra gerisini Dolar yada Euro yapar Yada Altın a çevirip gerkektiği zamanlarda kullanırdım

100 Bin Lira = Evlenirdim %80 ihtimalle ....
 

Link to comment
Share on other sites

senin kafanda ne var hic birşey almak yatırım amaçlı kullanmıyacaksa hayır işi yap sevindir helal paraysa hayır işle idda veya benzeri yerlerden geldiyse harman savur haram paranın faydasını gören olmadı arkadaş lotadan para cıktı 10 binlira şimdi kaza yapti  borçu çok oldu haramsa savur salla ye bir gecede helalse aileden kalmaysa yatırım yap sana kalmış bir konu kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Günümüzde 100bin e hiç bir şey alınmaz ne ev alınır ne de güzel bir araba.. Düğün yapsan anca altın ve düğün masraflarına gider.. Bari şuraya 250 bin TL üstü anket yapsaydınız.. 100 Bin tlye gece kondu bile zor bulursun ?

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

bozart, 5 dakika önce yazdı:

Günümüzde 100bin e hiç bir şey alınmaz ne ev alınır ne de güzel bir araba.. Düğün yapsan anca altın ve düğün masraflarına gider.. Bari şuraya 250 bin TL üstü anket yapsaydınız.. 100 Bin tlye gece kondu bile zor bulursun ?

Standartlar bile artmış desene ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 bin liraya kadarına altın alırdım, üstü miktarlarına ise üçe böler bir kısmına altın, bir kısmına dolar, diğer kısmına da yüro alırdım. Fani dünyanın her türlü hali var. . Bu paralarla ciddi boyutlu birşey alınamaz ki. Ancak böyle yatırım amaçlı değerlendirip on yıllarca bekledikten sonra belki alınır. Şu an ancak en alt versiyon yada ikinci el araba belki düğün dernek olur ama ev mev alınmaz. Herşey fırlatıldı ve de  alım gücü düşürtüldü. 

Link to comment
Share on other sites

senyor3, 3 saat önce yazdı:

Standartlar bile artmış desene ?

aynen :)

by_mehmet_emin, 1 saat önce yazdı:

Paranın miktarı fark etmez. Ticaret yapılır.

bu  havada şemsiye satılır ustad :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Borsa oynayıp kaybederdim. Acayip zevkli oluyor... !!  Bunu Dikkat çekmek için yazdım.  Size bir abi tavsiyesi Biliyorum Türkiyede para kazanmak kolay değil mecburda kalabilirsiniz Ama Asla borsaya girmeyin.  Herkeste aynı olmayabilir. Bir süre sonra adrenalin bağımlılığı yapıyor yüksek oranda kaybedeceğinizi bilseniz bile girmeden duramıyorsunuz. Diğer bir daha kötü yanını söyleyeyim eksiyede düşebilirsiniz ve gittikçe dibe vurursunuz. Her insan intihar etmez bende para için intihar etmem ama borsada intiharlar böyle oluyor. Şöyle düşünün o kumar borcuna dönüşen ki muhtemelen kredi borcudur genelde sizi öldürmesede 25 yıllık maaşınıza denk geliyor !! Ne yapardınız?? Düşünmesi bile dehşet değilmi? Ama inanın o hale gelmek hiç uzak değil. !!  

Birde şu var ; aa kağıda bak 3-5-9 ayda yada 2 yılda % 650, 1000, 2000..  hatta % 6800 4 ayda  kazandıran hisse bile var. bakın o hisse senetlerinin  Yukarı doğru giden grafikleri , formasyonu sizi büyülemesin onlar öyle göründüğü gibi masum değil . İşte borsanın en aldatıcı yanı budur ben malesef bunu epey geç öğrendim. Hiç yakalayamazsınız demiyorum ama ya yakalanırsanız..?? şöyle söyleyeyim aslında o dağ gibi yukarı gitmiş zikzaklı formasyon aslında göründüğü gibi iki üç yada 5 ihtimalli kombinasyondan oluşmuyor öyle olsaydı spekülatörlerin olmasına gerek kalmaz borsada herkes kazanırdı. yani göründüğünden sizin hesap edebileceğinizden çok daha fazla kombinasyon var ve spekülatörler işte bunu çok iyi kullanıyorlar.  Defalarca size yüksek fiyattan aldırıp tabandan sattırırlar hele birde çömezseniz bunu nasıl yaptım ben diye giden paranızın arkasından bakakalırsınız.

Tabi herkesin kendi aklı, fikri iradesi zekası var.  Herkes meşru olan her şeyi yapmakta özgür.  Ben sadece anlattığım bu perişan hallere düşebilecek potansiyeldeki kişileri kurtarabilmek için yazdım. Bir kaç genci kurtarabilirsem ne mutlu bana.. İşte fazla para delikanlıyı bozar denir ya işte bu şekilde bozma ihtimali var. Onun için ne yapacağınız değil ne yapmamanız gerekir o konuda uyarmak gerçek örnekler göstermek istedim..

Link to comment
Share on other sites

İhtiyacım olsa dahi almazdım çünkü başlığın soruş biçimine bakılırsa ödül veya piyango tarzı dini yönden caiz olmayan (haram) para olacak kalsın almayalım.Öbür türlü insanlar emeğinin hakkıyla kazandığı parayı nerelere harcıyacağını çok iyi biliyor zaten bunu dillendirmenin bir manası yok.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...