Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Recommended Posts

Upload tamamlanmıştır link eklendi / Tanıtım videosu'da konuya eklendi değerli Arkadaşlar bilgilerinize sunulur!  Güle güle kullanınız saygılarımla. :) Macbuntu 2020 (x86x64) Multilanguage-Türkçe | Update : 17 Şubat 2020

 

Please register to see this content.

Dosya tipi: ISO / Boyut: 1.5 GB | Sunucu: MegaNZ Teklink! | Update: 17 Şubat 2020

ISO MD5 CHECKSUM: FBF074D818DE7B335B9A5B58991AFAA0

 

Edited by forjest
  • Like 4
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

isnetus

  1. Düzgünden kastınız nedir,yaptığınız "winbuntu kurulum ekran screenshot_görüntüsünü ekleyebilirmisiniz buraya!? "
  2. Windows ile mukayesenize bir anlam veremedim windows98'i en son ne zaman kurdunuz?  merak ettim doğrusu.(Bu arada tüm windows'ları kullanmış biriyim!) :) 
  3. Tavsiyem sadece Linux sistemleri ile ilgili biraz araştırma yapmanızı öneririm.Yorum yorumdur ayrı bir konu ne varki,burası karalama,windows ile mukayese etme konusu değil  sistemi kurup sistemle ilgili sorun veya farklı bir şey varsa belirtmeniz daha yerinde olurdu çok gereksiz ve anlam ifade etmeyen için boş bir yorum olmuş sadece.
  4. Kullanamadım kuramadım ya da farklı sorunlar yaşadıysanız eğer buraya belirtin yardımcı olmaya çalışalım emin olun yardımcı oluruz ben ve diğer uzman arkadaşlar bana çok inandırıcı gelmedi yorumunuz.
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Görsellik ve efektler muhteşem olmuş @forjest üstadım, deepinOS gibi canlı canlı ve pırıl pırıl bir görüntüsü var, genel performans gayet güzel gayet hızlı, sistem açıldıktan sonra takılma donma vs yok, günlük kullanımda lazım olabilecek her şeyi koymuşsun, benim için en güzel tarafı wifi sorunsuz gördü. Winbuntu ile aynı temel üzerine kurulu olsa da (xubuntu) Winbuntu benim wifi driveri görmemişti, bunda öyle bir sorun olmadı. Ses sürücüsü gayet performanslı çalışıyor, laptopun verebileceği maximum ses yüksekliği ve kalitesinde ses veriyor, VLC ile filmlerde görüntü harika, codecler tam oturmuş. Direk kurulum yapmadım ama live olarak bile harika çalışıyor. Arşivimdeki yerini aldı, gerçekten beğendim, tekrar ellerine sağlık.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

red_d

Beğenmene sevinmekle birlikte duyarlı ve sistemler hakkında bilgilendirici yararlı yorumlarda bulunmanızda ayrı bir güzel doğrusu ben bile buradan bilgilenmiş oldumki,diğer üye kardeşlerimizinde benim gibi düşüneceği kanaatindeyim.Sürücü olayına gelince winbuntu iso kalıpları adı ve yıl olarak atanmış şekilde yayımladık ileri zamanda boyutları düşük ve hafif,sürücü destekleride bol olan winbuntu2020.1/2.3.4 aya göre adlandırarak sanıyorum daha mantıklı gibi. iso kalıpları verebiliriz ne varki elimdeki makine ve int. hızı ne yazıkki düşük uzun süredirde öyle önümüzdeki günlerde bir makine olabilir kısmet bakalım.yoksa sorun değil bazı işlemleri elden geçirip yayımlamak kısmetse ileri zamanlarda inş.farklı bir çalışma olabilir.Konseptin dışına çıkmak istemiyorum alıştık bir kere xfce'i masaüstüne en azından akıcı ve sorunsuz çalışma konforuna sahip bir arayüz hepimizin bildiği üzere tekrar teşekkür ederim değerli yorumunuz için saygılarımla üstad. :) 

SolmazTacettin, 24 dakika önce yazdı:

bi zaman işim düşerse ubuntu Linux yerine bunu kuracağım

Ubuntu güzel sistem gerçektende,telif hakları vb.eksiklerin olması ilk ve son kullanıcıyı rahatsız etmekte ondandırki linux mint'e vd. dağıtımlara yönelişler vb.winbuntu ilkkez linux dünyasına adım atacaklar için windows sonrası aşinalıklarıda kapsayan bir yapıda iyi bir tercih olabilir herkez için elbette saygılarımla.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Söylemeyi unuttuğum bir iki nokta var @forjest üstadım, sistemde ufak tefek ingilizce yerler var, hani benim için sorun değil az çok anlıyoruz ama libreoffice tamamen ingilizce, arayüz ayarlarına baktım sadece ingilizce var, officede çok fazla menü ve özellik olduğu için Türkçe olması çok faydalı olacaktır, ileriki güncelleme için not alırsan sevinirim. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

red_d, 10 dakika önce yazdı:

Söylemeyi unuttuğum bir iki nokta var @forjest üstadım, sistemde ufak tefek ingilizce yerler var, hani benim için sorun değil az çok anlıyoruz ama libreoffice tamamen ingilizce, arayüz ayarlarına baktım sadece ingilizce var, officede çok fazla menü ve özellik olduğu için Türkçe olması çok faydalı olacaktır, ileriki güncelleme için not alırsan sevinirim. 

Sistemi en son temizlik vb.genel arındırmaya tabii tuttuğumda,bleachbit kalıntı dil dosyaları ve cache bellek dizinlerinide tamamen temizliyor işin espirisi aslında ingilizce olarak kurmak isteyenlerinde yoğun olduğunu düşünürsek eğer bu kapsamda yerinde olduğanada mantığı var.Dil güncellemeleri ve sürücüleri not aldım :)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar normalde linkte herhangi bir sorun göremedim ancak,direkt iso değilde dosyaların bulunuduğu,dizine ait olan linki direkt ekledim.ISO dosyası ve konuya ait sunum ".docx belgeside" dahil şu an link aktif görünmekte arkadaşlar saygılarımla. :) 

9bvElr.gif

Edited by forjest
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

red_d, Şimdi yazdı:

87528149_EkranAlnts.JPG.6a0a784f50a10b0ba0f75f4ee15cf3d3.JPG

 

Memoli, Şimdi yazdı:

Üstad link açılmıyor. Bakacam demiştiniz.

Firefox ta Mega eklentisi kurup oturum açınca linke tıkladığımda boş bir sayfa açılıyordu.

Eklentiyi kaldırıp linke tıkladıktan sonra oturum açınca bende sayfayı sizin gördüğünüz gibi gördüm ve indirmeye başladım.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

onuluturk, 7 saat önce yazdı:

Ben yine indiremedim. Bir yerde bir eksiklik yada fazlalık var. Neyse sağlık olsun.

üstadım meganz downloader'ı kurup hesapla daha hızlı çekebilirsin istersen biliyorsundur muhakkak saygılarımla.

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar konuya meganz'nin kendi downloader/indirici uygulaması eklidir Linux,Windows,MacOSX platformlarına desteği olan setupları ayrıca eklendi hızlı şekilde indirme işlemi için tavsiye ederim farklı yöntemler varsa eğer onlarıda ekleriz.Yandex hesabım dolu olmasaydı bu siteye yüklemezdim mecbur oldu birazda herkeze iyi birgün geçirmesini temenni ederim işiniz gücünüz rast gelsin saygılarımla. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

"Macbuntu kurulum yaparken vs. bilgilendirme!?"

Eklemekte yarar görüyorum,konuda da yer verdim gerçi arkadaşlar kurarken internetiniz  varsa ki çoğu kişinin var artık.Internet'e bağlı şekilde kurulum yaparsanız eğer sistemi,tüm uygulamalar + donanımınıza ait olan tüm sürücülerde update edilmiş şekilde kurar.(Internet olması şart değil)  sadece bilgi olarak eklemek istedim yinelemek babında saygılar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Macbuntu Bigsur 2021-6 X64 Multilanguage - Turkish

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      MacOSX Benzeri Linux işletim sistemleri 2024
      Macbuntu BigSUR 2020 | ElemantaryOS | PearOS Cupertino 20 | Ubuntu Budgie | iBuntuOS
      Hızlı Bakış: Şu an internet dünyasında en yaygın olarak MacOSX benzeri işletim sistemleri olarak tercih edilen Popüler MacOS benzeri Linux işletim sistemlerini sizler için bir araya getirdim. Amaç Derli toplu hepsi bir arada olsun aranıldığında ve erişiminde kolaylık sağlaması.Torrent ile indirmek için utorrent kullanılabilir.
      Güncellenme tarihi: 10 MART 2021
      Yeni Eklenen Güncel Sistem: MACBUNTUOS + IBUNTUOS BigSUR/Catalina ISO
      1- MACBUNTU BigSUR 2021.2

      Sistemi uzun yılların deneyimleri ve edindiğim bilgiler sonucunda,özelleştirerek kullanımını ve görsel yapısını macosx işletim sistemine benzerek yapılandırdığım,son zamanlarda da bu tarz sistemlere rağbet gösterildiğinide az çok görmekteyiz.Dolayısıyle geçmişten bugüne,macbuntu adıyla yapılan projelere ve sistemlere baktığımda çok eski kaldıklarını düşünerek ve ilham alarak kendim yapmaya karar verdim ve hızlandırılmış olan kernel ve popüler temel gereksinimlerin entegre edildiği hem live,hemde kurulabilir olarak çalışan macbuntu işletim sistemi ortaya çıktı.
      Sistemle ilgili olarak daha detaylı bilgilere forum içerisinde bulunan konu sayfasını ziyaret ederek inceleyebilirsiniz değerli arkadaşlar.
      Macbuntu İndirme linki

      &
      2- PEAROS CUPERTINO 20
      MACOSX'e benzerliliği  bakımından efekt simge ve görsel paketleri yapı itibarıyla daha fazla iddalı olan PearOS Cupertino adlı bu işletim sistemi debian/ubuntu temelinde olduğundan ubuntu sistemlerinde yapılabilen işlemlerin aynılarına sahip olduğundan yabancılık çekilmecek kurulabilir bir sistem. Optimizasyonları ve sistem işlerliliği bakımından Macosx severlerin tercihleri arasında bulunan bir linux dağıtımıdır arkadaşlar.

      PearOS Cupertino 20  İndirme linki

        &
      3- ELEMENTARY OS
      Yine benzer şekilde uzun yıllardır farklı alternatifler yokken çok fazla tercih edilenler arasında bulunan ve halen tercih edilen en popüler MacOSX benzeri görsel ve efektleri bulunan ElementaryOS linux işletim sistemi değerli arkadaşlar.

      ElementaryOS İndirme linki

      &
      4- UBUNTU BUDGIE OS
      Ubuntu zerafetiyle ve sağlam alt yapısı güncelleme uygulama zenginlikleri Macosx benzeri veya windows melezide diyebileceğimiz bir yapıda olan ve özelleştirilebilen Ubuntu Budgie masaüstüne sahip bu işletim sisteminide listeye alma kararı verdim. Arayüzü hızı ve kullanımı oldukça kaliteli bir masaüstüne sahip olan bu dağıtımı mutlaka denemelisiniz kullandıktan sonra geriye sizin taktiriniz kalıyor. Mac simge ve tema paketlerinide dahil ederekte daha fazla bir görünüm elde etmek mümkün bu kapsamda.

       
      Ubuntu Budgie İndirme linki

      5- IBUNTUOS BIGSur / Catalina
      Ubuntu zerafetiyle ve sağlam alt yapısı güncelleme uygulama zenginlikleri Macosx benzeri veya windows melezide diyebileceğimiz bir yapıda olan ve özelleştirilebilen Ubuntu Budgie masaüstüne sahip bu işletim sisteminide listeye alma kararı verdim. Arayüzü hızı ve kullanımı oldukça kaliteli bir masaüstüne sahip olan bu dağıtımı mutlaka denemelisiniz kullandıktan sonra geriye sizin taktiriniz kalıyor. Mac simge ve tema paketlerinide dahil ederekte daha fazla bir görünüm elde etmek mümkün bu kapsamda. 

      iBuntuOS  İndirme linki

      &
      Hazırlayan: Forjest | Copyright © 2021
    • By forjest
      Macbuntu BIGSUR 2021-2 x64 Multilanguage - Turkish [ Yeni! ] KONU Güncellenme tarihi: 13 MART  2021  " YOĞUN İSTEK ÜZERİNE! "   " TNCTR.COM 'DA VE NETTE İLK! " [ HIZLI BAKIŞ ] macOSX simge tema ve özelliklerini ve görünümünü kapsayan popüler uygulamaların entegre edildiği, Macbuntu Ubuntu tabanlı Linux işletim sistemidir macOSX severlere yönelik hazırlanmıştır.Free Opensource açık kaynak free ücretsiz zengin uygulamalar ve tüm donanımlara desteğiyle beraber kullanıma hazır.    Yeni özellikler:
      Yeni eklenen uygulamalar ve konfigürasyonlar: Kernel 5.10.14 Stable xanmod, OBS Studio, OpenShot Video Editor, 3DCompiz Fusion ve Emerald pencere yöneticisi, whatssapp messenger entegre edilmiştir.En son çıkan, ubuntu 20.04.2 LTS ISO Kalıbı kullanılarak Macbuntu tamamen yenilenmiştir. Taban: Ubuntu / XFCE Masaüstü Mimari: x64 Bit Dil: Çoklu / Türkçe Kernel: 5.10.14 Stabil XANMOD! Modifiye Kernel daha hızlı!     TANITIM VİDEOSU Hakkında ?
        İNDİRME LİNKİ | KAYNAK LİNKLER https://macbuntu-bigsur-2021.sourceforge.io https://sourceforge.net/projects/macbuntu-bigsur-2021/files/MacbuntuBIGSur2021-2x64/MacbuntuBIGSur2021-2-x64.iso/download   ISO- MD5 Hash CheckSUM: CRC32: 57493538 MD5: 88D735CFA3AD847585B7ADDBF762A342 SHA-1: 71B85E9529159D11DE202522E5BFD2A7B4CFBC33 KAYNAK LİNKLER:
      Ubuntu/Xubuntu: https://ubuntu.com | https://xubuntu.org Tema skin vb. paketler için: https://www.gnome-look.org Uygulamalar ve çeşitli programlar indirme: https://pkgs.org ISO Kalıbı derlemesinde kullanılan araç: https://sourceforge.net/projects/pinguy-os/files/ISO_Builder Kernel :https://xanmod.org Ubuntu sistemleri hakkında destek forum sitesi için: https://forum.ubuntu-tr.net Ubuntu Türkiye Forumunda Macbuntu sayfası:https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=62363.msg654283;topicseen#msg654283 Sistem Gereksinimleri:
      işlemci: Dualcore+,pentium 64 bit uyumlu işlemci mimarisi Ram: 1 Gb veya üzeri Harddisk: 25 GB ve üzeri alan Ekran kartı: 256 mb ve üzeri grafik görüntüleyicisi Kurulum için: Dvd disk writer,usbdisk portu vs. (Boot yöntemi)   SourceForge: https://macbuntu-bigsur-2021.sourceforge.io https://sourceforge.net/u/gnulinuxtr/profile   Güle güle kullanmanız dileklerimle sevgiler. Donate & Bana destek olmak isteyenler için
       IBAN: TR51 0001 0024 6943 2876 9550 04 (Ziraat bank.)
        Copyright © 2021 " Forjest tarafından hazırlanmıştır! "  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...