Jump to content

Recommended Posts

tosunpasa, 12 dakika önce yazdı:

hocaların en emektarı.. teşekkür ederim

şimdi mi9t tlf uma bi rom atayım da.. öncelik onun.. malum o iş herşeyden önemli...  güya android 11 e geçecez dedik.. stable rom dedik.. ayrı sorunlar yaşar olduk

kesin kararlıyım linux e taşıncam... xfce nin sadeliği ne kadar güzel olsa ve arch da ne kadar cazip gelse bile ubuntu ve gnome kullanacam sanırım.. gnome un desktop plugin eklenti sayısı çokdukça geniş ve ubuntu nunda destek grubu aşırı fazla. şahsen gönlüm arch dan yana olsa da destek ve netde örnek çözüm bulmak şahsım açısından zor oluyor. 1-2 defa arco nun forumunda da yazdım cevab alamadım. örnek çoklu monitör deki video playerların geçiş sorunları gibi. her yeni gelen vmware de key update sorunları gibi. 97 de vmware ile tanıştım ve makinada yüklü olmaması en büyük eksikliklerimden biri oluyor

dün sanal pc de şunu farkettim. Multi procecor (kısaltması MPT gibi birşey) ubuntu da aktif gelmiyor.. john isimli şifre kırma programı ile test çalıştırdığımda bana çok düşük ve 1 işlemci gösterdiğini farkettim. sanal pc lerime bile ben 4 çekirdek veriyorum. hyper ile toplamda 16 çekirdeğe ve 20mb cache sahib ESKİ işlemcim var. misal aynı yazılımı arch da çalıştırdığımda MP nin aktif olduğunu görürken debian ın özellikle ubuntu serilerinde aktif olmadığını görüyorum. çok eski kali 1.0.1 de aktif iken ilerleyen serilerinde de deaktif edildiğini gördüm. yük bindikçe de devreye girmiyor gibi veya yazılımlar algılamıyor. htop ile baktığımda çekirdek yüklenmelerini görebiliyorum ama john kullanırken maalesef 1 işlemci değerini görüyor. dolayısı ile de decrypte işlemlerim çok yavaş oluyor. kendime bir combo pot oluşturuyorum da. normalde john un da cpu dan değilde gpu dan çalışması gerek ama gpu dan da çalıştırtamadım. yabancı forumlarda da cevab alamadım.

Arch serilerinden PlayOnLinux diye sanallaştırma paketi var. hatta içinde oldukça büyük arşiv listesi de var. ubuntuda tam olarak o aşamaya kadar gelemedim.

Android'i bilmem ama harmonyos Huawei nin yeni çıkaracağı işletim sistemi bence büyük ses getirecek öyle tahmin ediyorum ki büyük geçişler yapılacak bu sisteme custom room vs.muabbetleride bu sayede bitebilir.Herkesin telefonunada uyumlu yapıp dagitimlarda eğer bencede tanıtım ve geçişler için denemek isteyenler geçiş yapar buda bir bakıma bir strateji girişimi olacaktır huaweinin bende dortgozle bekliyorum emui 9.1 de kaldım artık update gelmiyor banada.

Archlinux evet harika bir taban dağıtım olmasına rağmen ne yazikki bu distronun sadece ingilizce dil destekli forum,wikide kalması ve desteklenmesine büyük bir dezavantaj yaratmakta ilk ve orta seviye userlar ya da geçmeyi düşünen kullanıcılar için büyük bir zorluk yaratmakta.Rolling release dağıtımlardan manjaro linux bu kapsamda iyi bir tercih ama yinede Türkçe bir forumu yok archman Türkiye topluluğu üzerinden destekle belki arch ve tabanlı dağıtımlar bu kapsamda kullanılabilir denenebilir. Dağıtım hızlı sağlam ve yapılandırılabilir bir yapıda,destek konusunda tr olarak sınıfta kalıyor maalesef.

Ubuntu debian başından sonuna kadar doğru bir seçim her konuda bence linux dağıtımlarının aslinda belli başlı komut farklılıkları dışında aralarında büyük bariz farklar yok bence en doğru karar Ubuntu kurmak olacaktır Gnome veya diğer masaüstü seçenekleri bu kısımlar tamamen zevk meselesi.ne varki linux kurduktan sonra arayüz yüklemek işin en kolayı.demem odurki , Gnome yüklenmiş bir pcde xfce, cinnamon vd.lerinide yazılım merkezinden konsoldan yüklemek beş dk.i almaz oturum ekranında seçimle ilgili masaüstü arayüze istendiğinde geçiş yapılabilir mi bende 4 farklı masaüstü arayüzü mevcut xfce,i3,openbox,kdeplasma hepsinde canım sıkıldığında,tek linux üzerinden rahat şekilde geçiş yaparak kullanabiliyoruz.

Belli bir zaman sonra artık akıllara yok archmi kurayım yok gentoo,suse,redhat vs.mi kurayım soruları meskuliyetleri artık kesiliyor alışmak ve üzerinde yoğunlaşmak işin püf noktası belkide.🙂

Uygulamalar bazında,forum ve destekler bakımından hiç şüphesiz debian,Ubuntu sistemleri kesinlikle en iyi seçimlerde.en iyi sistem konusu çok geniş kapsamlı ve herkese göre linux eko sisteminde büyük değişiklikler göstermekte aynı zamanda da yerli yabancı forumlarda zaman zaman denk gelmekteyim bu gibi dağıtımlar arası karsilastirmalar yaparak çatışmalara veya rekabet gösterisine benzer tutumlara diyelim 🙂

İşin özü bir dağıtımda karar kılarak olunuz dağıtımıyla devam etmek ve azimle araştırma yaparak hataları minimal boyutlara indirgeyerek devam etmek tabiki yapılacak işlemlerde hataları en aza indirmek içinse bol bol yedek almak bir sonraki hatalı olası hamilelerde ,geriye dönüş olsun bunun için timeshift recovery Back-Up nonstop Back-Up vs.uygulamasini kesinlikle öneriyorum sistem kurulumu sonrası güncelleme,yapılandırmadan sonra sistemin bir yedeğini bu uygulamayla alarak yedeklemek iyi olacaktir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlardan ibaret yorumlarım ve deneyimlerim benimde bu şekilde. Farklı birşey olursa eğer bildiğim taktirde cevaplamaya çalışırım değerli kardeşim.

Saygılarımla.🙂

 

Link to comment
Share on other sites

ne hoş tecrübeler bunlar

ben şimdilerde çok konu edilen "eko sistem" kelimesine bir türlü alışamadım. uzun yıllar önce atom santrallerinde - termik santral karşıtları ve kimyasal ilaçlamada kullanıldı. zamanla güneş panelleri yapısında ve şimdi de bu kelime alındı Bilgisayar OS yapıları için gündem yapıldı

işin garibi şu. tüm eko sistem yapıları tarif edilirken hiçbirininde bilgisayar otomasyonları içerisinde windows gündem olmuyor  :-)  yani malum firma kendi eko sistemi kurmaya çalışırken daha önce mirsofot batırdığı mobil tlf larda başaramadı ama Linux/Android yapısı daha oturmuş bir yapı olması ve tüm geliştirilen yeni network lerde unix kökenli bir taban olması da ayrı bir konu. ama gelecek de macos un yapacağı yapı merak konusu. bir dönem arm ye tamamen taşıncam derken yeni işlemci yapısı gelişti karşı tarafda. intel bu yapı dışında kaldı. qualcom derken. benim tahminim yeni işlemci mimarisi ne olursa olsun bu işde yine en öne çıkacak veya tüm sistemlerin arka planında Linux/Android yapılandırmaları olacak gibi. bazen ios a göre çok hakir görülse bile bir android yapısı her geçen gün gelişiyor. korkuyorum ilk reel 3D yapısına android geçecek diye. ki compiz gibi bir yazlım ile sanal 3d yapısı oluşturuluyor. ssd mimarisi daha ileri safhalara eriştiğinde desktop ve dosya yönetim konsolları gerçek bir arşiv yönetim mimarisine geçer. ve os lar artık bir ep-rom seviyesine inecektir. tabiki biz o devri görebilir miyiz bilmiyorum ama ep-rom os yapısı geldiğinde ayrı bir sanat olacak. işletim sistemi kurmak için eprom yazıcılar ile çalışacak ve internel disk den bağımsız ve oldukça hızlı bir OS.

bu arada tlf uma miui 12.1.2 rom unu da yüklemiş oldum.

hala aynı şeyi dicem.. OS un arşiv dosya kısmından/diskinden tamamen bağımsız olması gerek.

nas cihazları biran önce daha gelişip daha da ucuzlasa da bireysel arşivleme yapımızı arttırabilsek

 

selamlar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Macbuntu Bigsur 2021-6 X64 Multilanguage - Turkish

Macbuntu BIGSUR 2021-6 x64 Bit Multilanguage çoklu dil ve Türkçe  yeni işletim sistemi tekrar'dan hazırlanmıştır. Sistemle ilgili gelen talepler ve istekler karşısında cevapsız ve sessiz kalınmamış olup. Sistemi daha minimal ve ufak boyutta hazırladım bu sefer kurulum live çalışma hızları genel optimizasyonlar yapılı şekilde gelir. Gereksiz olan uygulamalar vb içerikleri kuran kişi kendi istediğine göre yapılandırır kurar kullanır anlayışıyla minimal boyuta indirgenmiştir. Güle güle kullanınız saygılarımla. :) 

Güncellenme tarihi: 20 HAZİRAN 2021 |->  1.Sayfaya gider

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

temhem1234, 7 saat önce yazdı:

Hocam Monterey gelicek mi?

Hocam daha beta sürümü, monterey için bir yapılandırma paketleri linux tarafında mevcut değil. Kendim de, henüz inceleme yapmadım açıkcası. İlerisi için olabilir belki kısmet diyelim. :) 

Link to comment
Share on other sites

yusuftas, 10 saat önce yazdı:

Merhabalar sistemi kurdum restarttan sonra bu ekran ile karşılaştım. Sadece bu işletim sistemi var diskte 

Grubboot loader sisteminizin anadiski ./sda bölümüne kurulmamış olmasından kaynaklı olarak sistem açılmamakta bunun iki çözümü var ben size kolay olanını alta ekleyeyim boot repair iso dosyasını çalıştırıp, grub boot loader yani eksik olan grub sistemini tekrar'dan yüklemeniz yeterli gelecektir. Elinizin altında bulunsun Mac,windows ve linux sistemlerinin tamamına destek veren bir uygulamadır.

Bootrepair iso dosyası (Rufus vb araçlarla yazdırıp başlatmanız yeterli gelir) Boot kaydını yönergelerle yükleyin.

Please register to see this content.

Ya da işletim sistemini tekrar'dan sıfırdan kurulum yapın. İlk kez böylesi bir durumla karşılaştım üstteki öneri çözüm olacaktır. Ancak yinede, grub kurulumlarının yapılması için kurulumda, kurulum yönergelerine dikkat ederek kurulumu gerçekleştirmeniz önerilir. Diski tamamen silip, ext4 seçili / root hakları simgesini seçerek format tiki işaretli şekilde bölge,dil, klavye kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturarak işlemleri tamamlayabilirsiniz yeni kurulumda.

Kolay gelsin | Saygılarımla.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      MacOSX Benzeri Linux işletim sistemleri 2024
      Macbuntu BigSUR 2020 | ElemantaryOS | PearOS Cupertino 20 | Ubuntu Budgie | iBuntuOS
      Hızlı Bakış: Şu an internet dünyasında en yaygın olarak MacOSX benzeri işletim sistemleri olarak tercih edilen Popüler MacOS benzeri Linux işletim sistemlerini sizler için bir araya getirdim. Amaç Derli toplu hepsi bir arada olsun aranıldığında ve erişiminde kolaylık sağlaması.Torrent ile indirmek için utorrent kullanılabilir.
      Güncellenme tarihi: 10 MART 2021
      Yeni Eklenen Güncel Sistem: MACBUNTUOS + IBUNTUOS BigSUR/Catalina ISO
      1- MACBUNTU BigSUR 2021.2

      Sistemi uzun yılların deneyimleri ve edindiğim bilgiler sonucunda,özelleştirerek kullanımını ve görsel yapısını macosx işletim sistemine benzerek yapılandırdığım,son zamanlarda da bu tarz sistemlere rağbet gösterildiğinide az çok görmekteyiz.Dolayısıyle geçmişten bugüne,macbuntu adıyla yapılan projelere ve sistemlere baktığımda çok eski kaldıklarını düşünerek ve ilham alarak kendim yapmaya karar verdim ve hızlandırılmış olan kernel ve popüler temel gereksinimlerin entegre edildiği hem live,hemde kurulabilir olarak çalışan macbuntu işletim sistemi ortaya çıktı.
      Sistemle ilgili olarak daha detaylı bilgilere forum içerisinde bulunan konu sayfasını ziyaret ederek inceleyebilirsiniz değerli arkadaşlar.
      Macbuntu İndirme linki

      &
      2- PEAROS CUPERTINO 20
      MACOSX'e benzerliliği  bakımından efekt simge ve görsel paketleri yapı itibarıyla daha fazla iddalı olan PearOS Cupertino adlı bu işletim sistemi debian/ubuntu temelinde olduğundan ubuntu sistemlerinde yapılabilen işlemlerin aynılarına sahip olduğundan yabancılık çekilmecek kurulabilir bir sistem. Optimizasyonları ve sistem işlerliliği bakımından Macosx severlerin tercihleri arasında bulunan bir linux dağıtımıdır arkadaşlar.

      PearOS Cupertino 20  İndirme linki

        &
      3- ELEMENTARY OS
      Yine benzer şekilde uzun yıllardır farklı alternatifler yokken çok fazla tercih edilenler arasında bulunan ve halen tercih edilen en popüler MacOSX benzeri görsel ve efektleri bulunan ElementaryOS linux işletim sistemi değerli arkadaşlar.

      ElementaryOS İndirme linki

      &
      4- UBUNTU BUDGIE OS
      Ubuntu zerafetiyle ve sağlam alt yapısı güncelleme uygulama zenginlikleri Macosx benzeri veya windows melezide diyebileceğimiz bir yapıda olan ve özelleştirilebilen Ubuntu Budgie masaüstüne sahip bu işletim sisteminide listeye alma kararı verdim. Arayüzü hızı ve kullanımı oldukça kaliteli bir masaüstüne sahip olan bu dağıtımı mutlaka denemelisiniz kullandıktan sonra geriye sizin taktiriniz kalıyor. Mac simge ve tema paketlerinide dahil ederekte daha fazla bir görünüm elde etmek mümkün bu kapsamda.

       
      Ubuntu Budgie İndirme linki

      5- IBUNTUOS BIGSur / Catalina
      Ubuntu zerafetiyle ve sağlam alt yapısı güncelleme uygulama zenginlikleri Macosx benzeri veya windows melezide diyebileceğimiz bir yapıda olan ve özelleştirilebilen Ubuntu Budgie masaüstüne sahip bu işletim sisteminide listeye alma kararı verdim. Arayüzü hızı ve kullanımı oldukça kaliteli bir masaüstüne sahip olan bu dağıtımı mutlaka denemelisiniz kullandıktan sonra geriye sizin taktiriniz kalıyor. Mac simge ve tema paketlerinide dahil ederekte daha fazla bir görünüm elde etmek mümkün bu kapsamda. 

      iBuntuOS  İndirme linki

      &
      Hazırlayan: Forjest | Copyright © 2021
    • By forjest
      Macbuntu BIGSUR 2021-2 x64 Multilanguage - Turkish [ Yeni! ] KONU Güncellenme tarihi: 13 MART  2021  " YOĞUN İSTEK ÜZERİNE! "   " TNCTR.COM 'DA VE NETTE İLK! " [ HIZLI BAKIŞ ] macOSX simge tema ve özelliklerini ve görünümünü kapsayan popüler uygulamaların entegre edildiği, Macbuntu Ubuntu tabanlı Linux işletim sistemidir macOSX severlere yönelik hazırlanmıştır.Free Opensource açık kaynak free ücretsiz zengin uygulamalar ve tüm donanımlara desteğiyle beraber kullanıma hazır.    Yeni özellikler:
      Yeni eklenen uygulamalar ve konfigürasyonlar: Kernel 5.10.14 Stable xanmod, OBS Studio, OpenShot Video Editor, 3DCompiz Fusion ve Emerald pencere yöneticisi, whatssapp messenger entegre edilmiştir.En son çıkan, ubuntu 20.04.2 LTS ISO Kalıbı kullanılarak Macbuntu tamamen yenilenmiştir. Taban: Ubuntu / XFCE Masaüstü Mimari: x64 Bit Dil: Çoklu / Türkçe Kernel: 5.10.14 Stabil XANMOD! Modifiye Kernel daha hızlı!     TANITIM VİDEOSU Hakkında ?
        İNDİRME LİNKİ | KAYNAK LİNKLER https://macbuntu-bigsur-2021.sourceforge.io https://sourceforge.net/projects/macbuntu-bigsur-2021/files/MacbuntuBIGSur2021-2x64/MacbuntuBIGSur2021-2-x64.iso/download   ISO- MD5 Hash CheckSUM: CRC32: 57493538 MD5: 88D735CFA3AD847585B7ADDBF762A342 SHA-1: 71B85E9529159D11DE202522E5BFD2A7B4CFBC33 KAYNAK LİNKLER:
      Ubuntu/Xubuntu: https://ubuntu.com | https://xubuntu.org Tema skin vb. paketler için: https://www.gnome-look.org Uygulamalar ve çeşitli programlar indirme: https://pkgs.org ISO Kalıbı derlemesinde kullanılan araç: https://sourceforge.net/projects/pinguy-os/files/ISO_Builder Kernel :https://xanmod.org Ubuntu sistemleri hakkında destek forum sitesi için: https://forum.ubuntu-tr.net Ubuntu Türkiye Forumunda Macbuntu sayfası:https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=62363.msg654283;topicseen#msg654283 Sistem Gereksinimleri:
      işlemci: Dualcore+,pentium 64 bit uyumlu işlemci mimarisi Ram: 1 Gb veya üzeri Harddisk: 25 GB ve üzeri alan Ekran kartı: 256 mb ve üzeri grafik görüntüleyicisi Kurulum için: Dvd disk writer,usbdisk portu vs. (Boot yöntemi)   SourceForge: https://macbuntu-bigsur-2021.sourceforge.io https://sourceforge.net/u/gnulinuxtr/profile   Güle güle kullanmanız dileklerimle sevgiler. Donate & Bana destek olmak isteyenler için
       IBAN: TR51 0001 0024 6943 2876 9550 04 (Ziraat bank.)
        Copyright © 2021 " Forjest tarafından hazırlanmıştır! "  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...