Jump to content

Google Destekli Uydudan Ilk Resimler


kayhansel

Recommended Posts

Google sponsorluğunda fırlatılan GeoEye-1, ilk yüksek kalite fotoğrafları dünyaya göndermeye başladı. Fotoğraflar haritalamada detayların artması adına kullanılacak.

1010_google_590.jpg

Google sponsorluğuyla uzaya fırlatılan uydu GeoEye-1, çektiği ilk fotoğrafları da göndermeye başladı. İnternet devinin ücretsiz harita servisi başta olmak üzere, Amerikan ordusu tarafından da haritalama işlerinde kullanılacak olan fotoğraflara dair kamera tarafından yapılan ilk testler başarılı sonuç verdi.

Yüksek çözünürlüklü ve renkli fotoğraflar göndermeye başlayan GeoEye-1, 6 Eylül'de Amerikan ordusunun da yardımıyla fırlatılmıştı. www.geoeye.com/CorpSite/gallery/Default.aspx adresinde sergilenen ilk fotoğraflar, Kutztown Üniversitesi kampüsüne ait. Salı günü çekilen fotoğraflar, yörüngeden 681 km uzaklıktan kaydedildi.

Ordunun yanı sıra ulusal çapta çalışan coğrafik bilgi ajanslarının da kullanacağı hizmet Google sponsorluğunda 500 milyon dolarlık bir maliyetle gerçekleşti. Fotoğraf kalitesinin daha da artırılması ve Google Maps ya da Google Earth gibi hizmetlerde de görüntü kalitesinin artması hedefleniyor.

Google kurucularından Serget Brin'in uzay merakı bununla da sınırlı değil. 2011'de başlaması planlanan uzay istasyonuna yapılacak uçuşlarda kendisine yer ayırttığı bilinen Brin, bu tarzda uzaya yönelik hizmetlere yardım ederek bu hizmetlerden Google üzerinde faydalanmayı da amaçlıyor.

Kaynak: Cnet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...