Jump to content

Gigabyte Anakartları çöpe Dönüştüren Windows 10 Kurulum Hatası


efe34
 Share

Recommended Posts

https://www.webtekno.com/gigabyte-anakart-windows-10-kurulum-hatasi-h87046.html

 

Windows 10’da garip bir kurulum hatası keşfedildi. Microsoft, Windows 10’un geliştirirken BIOS tarihi 19 Ocak 3001 ve sonrasına ayarlanmış bilgisayarlara kurulmasına izin vermiyor. Gigabyte tarafından üretilen AMD ve Intel anakart kullanan kullanıcılar, Windows 10’un bu garip engeli nedeniyle bilgisayarlarına Windows 10 kuramayabilirler.
 

YouTuber Carey Holtzman, Windows 10’da ilginç bir hata keşfetti. Holtzman, BIOS'u 19 Ocak 3001 ve üzerinde bir tarihe ayarlanmış bilgisayarlara Windows 10 kurulamadığını keşfetti. Holtzman, BIOS’u benzer bir tarih ayarlanmış bilgisayarlarda Windows 10’unun kurulumunun yarıda kaldığını ve tekrar denemenin de başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. 

Holtzman, BIOS tarihini değiştirip tekrar Windows 10 kurmak istediğinizde, kurulum sırasında Windows 10’unun BIOS tarihini yine kuruluma izin vermeyecek bir tarihe ayarladığını söylüyor. BIOS tarihinde ortaya çıkan bu hata, Windows 10’unun kurulmasına yine izin vermiyor. 

Windows 10’unun bu hatası başlangıçta sabit sürücüden önyükleme yapmaya çalıştığında sistemin donanım özellikleri üzerinde yaptığınız değişiklikleri ortadan kaldırmıyor. Yani eğer kurulum hatası alırsanız, kurulumu yapacağınız sabit diski tamamen temizlemeniz gerekiyor. Sabit diskin tamamen temizlenmediği koşullarda ise kurulum devam ettirilemiyor. Ancak yapılan denemelerde Gigabyte H370 HD3 ve Gigabyte x570 Aorus Elite anakartı kullanan bilgisayarların da bu hata ile karşılaştığı belirlendi. 

Windows 10 BIOS kurulum hatası

Windows 10, kurulum işlemine başlamadan önce BIOS tarihi de dahil olmak üzere bütün sistem gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığını kontrol etmek üzere geliştirilmiştir. Kurulum ancak sistem gereksinimleri karşılanıyorsa gerçekleşebiliyor. 

Windows 10’unun desteklemediği bir tarihe ayarlanmış anakarta sahip bir bilgisayarın sahibi, kurulum başarısız olduğunda muhtemelen ilk olarak kurulumu yeniden yapmayı dener. Deneme başarısız oldğunda ve sorunun BIOS’tan kaynaklı olduğunu gördüğünde ise anakartını değiştirmek zorunda kalabilir.

Windows 10 BIOS tarihi kurulum hatası

 

 

Windows 10’unun kurulumunda yer alan bu hatayı keşfeden Carey Holtzman, BleepingComputer’a verdiği demeçte Gigabyte’ın sattığı bütün anakartlarda BIOS tarihini düzeltmesi gerektiğini ve Microsoft’un da kurulum işlemi sırasında makul bir tarih kontrolü eklemesi gerektiğini söyledi. 

Windows 10 1909’daki BIOS tarihi hatasının çözümü:

  1. BIOS tarihinizi Windows 10’unun izin verdiği şekilde 18 Ocak 3001 ve öncesine ayarlayın
  2. USB veya DVD kullanarak Windows 10 kurulumunu tekrar başlatın.
  3. Windows 10’u yüklemek istediğiniz sabit diskteki tüm sürücü bölümlerini temizleyin ve sadece kurulum işlemini başlatın.
Edited by efe34
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Yazıyı da yapıştırsaydın sade bir linkle haber mi olur yada konu mu haber gibi konuda cöp

 

Bios tarihini hangi mal 3001 tarihine ayarlar ve bunu hata olarak sunar diyecem ama cıkıyor işte macera arayan mal bile demek mala hakaret olur

 

Edited by wendor11
Link to comment
Share on other sites

Ben haberi baştan  bu şekilde algılamadım: 3001 in tarih olarak ayarlanabildiği gigabyte anakartlarda normal tarih olsada sorun olarak anladım baştan: Ama yine de microsoft hatası ya da Gigabyte hatası : bios tarihi3001 olarak ayarlanabilliyor mu her kartta gerçekten bilmiyorum benim anakartlar Asus: akşam bakabilirim.

Nasanın açığını bulmaktan farkı yok bence mal dediğiniz adamın yaptığı.

 

Çöpse yönetim karar verir atar çöpe:

 

Arada şöyle bir not var ve bu nota göre olay bir  hata

 Windows 10, kurulum işlemine başlamadan önce BIOS tarihi de dahil olmak üzere bütün sistem gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığını kontrol etmek üzere geliştirilmiştir. Kurulum ancak sistem gereksinimleri karşılanıyorsa gerçekleşebiliyor. 

Windows 10’unun desteklemediği bir tarihe ayarlanmış anakarta sahip bir bilgisayarın sahibi, kurulum başarısız olduğunda muhtemelen ilk olarak kurulumu yeniden yapmayı dener. Deneme başarısız oldğunda ve sorunun BIOS’tan kaynaklı olduğunu gördüğünde ise anakartını değiştirmek zorunda kalabilir. 

Artı 3001 tarihini biosa yazılabilir hale getirmeleri de ilginç : sandiskin benim 3.1 flash diskime 2048 e  kadar garanti vermesi gibi8 1 kaçyıla klasik usb girişide kalkar ortadan

Windows 10’unun kurulumunda yer alan bu hatayı keşfeden Carey Holtzman, BleepingComputer’a verdiği demeçte Gigabyte’ın sattığı bütün anakartlarda BIOS tarihini düzeltmesi gerektiğini ve Microsoft’un da kurulum işlemi sırasında makul bir tarih kontrolü eklemesi gerektiğini söyledi.  

 

 

Özet olarak.  saçma sapan dual biosu olan bir işe yaramayan (gördüğüm ençok bios hatası yaşayan anakartdır benim tecrübem ) gigabyte gibi 1909 sürümü Windows 10 unda hatası bu durum: bulan bulmuş

İşi gücü olmayan bir adam belki eskehacettepe gibi : bulmuş sonuçta bug mı bug

iyi forumlar

Edited by efe34
Link to comment
Share on other sites

Windows 10 dan başka  yükleme kabul etmeyen pc lerde var şuan,

ki son satılan ürünler genelde hep böyle..benim laptop windows 10 harici yükleme 

kabul etmiyor

windows 7 kurdum ama sürücüler olmuyor baya uğraştım ama olmuyor.

Windows zaten ayağına kurşun sıkıyor,zorla insanları linux işletim sistemine göndereyim diye ...(yanlış anlaşılmasın linux da güzel ama her işimiz windows la olduğu için )

üreticilerde beta olan windows 10 a hemen atladılar.neydi eski günler  ahhh..

Link to comment
Share on other sites

italyano43, 2 dakika önce yazdı:

Windows 10 dan başka  yükleme kabul etmeyen pc lerde var şuan,

ki son satılan ürünler genelde hep böyle..benim laptop windows 10 harici yükleme 

kabul etmiyor

windows 7 kurdum ama sürücüler olmuyor baya uğraştım ama olmuyor.

Windows zaten ayağına kurşun sıkıyor,zorla insanları linux işletim sistemine göndereyim diye ...(yanlış anlaşılmasın linux da güzel ama her işimiz windows la olduğu için )

üreticilerde beta olan windows 10 a hemen atladılar.neydi eski günler  ahhh..

Benim 2007de aldığım pcye w7 kesinlikle kurulmuyor Xp sanalda bile kurulmuyor. 8.1 hatalar veriyor bir şekilde asiyoruz. Ama stabil çalışmıyor.

Vahşi kapitalizmin yeni prosedürü bu. Microsoftla donanım üreticileri işbirliği halinde. 

Su an 2 haftada bir güncelleme alan w10 umuz var 1909 19h2 ..360 kusur sürümünden sonra çok değişti ve güzel oldu ama yeni donanimlar için. 20h1 bug larla dolu. 

Çöp demiş arkadaş ama. Forumda okadar çöp açılan konu var bula bula bunu bulması ilginç olmuş. 

İyi forumlar. 

Benim merak ettiğim kurumlar w10 u nasıl kullanıyor. Ltsc kullanmaları gerekir diye düşünüyorum ama mesela benim kurumdaki PC. Güncellemeleri kapatılmış bir w10 pro. Edge chromiun. Bile yükleyemiyorum. Sistem güncel degil uyarısı veriyor

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Saçma da olsa adam birşeyler denemiş. Sonuç olarakta belli hatalar almış. Şimdi yazacaklarımı da muhtemelen saçma bulacaksınız ancak ben yine de buraya not düşeyim. Windows 10' un son iki güncellemesinde çoğu kişi sorun yaşıyor. Bende ilk güncelleme yaptığım anda başlayıp devam eden internet kopma, yavaşlama v.b sorunlar var. İnternette de gördüğüm kadarıyla sistemi yeni olan kişilerin bile sorun yaşadıklarını anlatıyorlar. Haricinde ilk yıkıcı Elazığ depremininin olduğu günün sabahında (deprem olmadan önce) birçok Iphone kendiliğinden açılıp kapanma olayı oldu. Benim duyduğum Iphone 4-5-6 telefon kullananların çoğu telefonlarının kendiliğinden kapandığını söylüyorlar. Haricinde son 1-2 haftadır Linux kullanmaya başladım. Ubuntu 18.04 sürümünde işsizlikten deneme yaparken terminale "yes" yazıp enterladığım da  sürekli aşağı doğru kısır döngüye giren "y" çıkıyor. Bilinen bir şey mi bilmiyorum, hata mıdır onu da bilmiyorum ancak böyle bir sorun ortaya çıkıyor. Sonuç olarak ben bu tip denemelerin yararlı olduğu kanaatindeyim. Adam denemiş hata almış. Denersen hata alacağını biliyorsun. Özellikle son dönemlerde başta abd menşeili olmak üzere cihaz ve yazılımlarda garip, kasıtlı bir takım şeyler oluyor. Daha ilginç olanı da yazayım. Bunu 3-5 ay önce sosyal medya da paylaşmıştım. Facebook Türkiye' deki kullanıcıların bilgilerini hatta bir şekilde telefon numarası girilmişse terör örgütleri ile paylaşıyor. Sosyal medya da ne zaman bir terör örgütü sempatizanı ile tartışmaya girsem ardından cep telefonumdan aranıyorum. İlk bu konuyu sanıyorum shiftdelete.net in facebook haberlerinden birisinde yaptığımda insanlar saçma buldu. Orada facebook' un bilgileri terör örgütleri ile paylaştığını ve ortaya çıktığında bir açığımız vardı, bilgiler çalınmış diyeceklerini yazmıştım. İnsanlar komik buldular. Ancak 1 ay sonra sanırım Fransa' ydı. Fransa' da facebook' un kullanıcı bilgilerini bir açıktan dolayı 3. kişilerin eline geçtiği gibi bir haber çıktı...

Edited by deli_petro06
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 49 dakika önce yazdı:

Saçma da olsa adam birşeyler denemiş. Sonuç olarakta belli hatalar almış. Şimdi yazacaklarımı da muhtemelen saçma bulacaksınız ancak ben yine de buraya not düşeyim. Windows 10' un son iki güncellemesinde çoğu kişi sorun yaşıyor. Bende ilk güncelleme yaptığım anda başlayıp devam eden internet kopma, yavaşlama v.b sorunlar var. İnternette de gördüğüm kadarıyla sistemi yeni olan kişilerin bile sorun yaşadıklarını anlatıyorlar. Haricinde ilk yıkıcı Elazığ depremininin olduğu günün sabahında (deprem olmadan önce) birçok Iphone kendiliğinden açılıp kapanma olayı oldu. Benim duyduğum Iphone 4-5-6 telefon kullananların çoğu telefonlarının kendiliğinden kapandığını söylüyorlar. Haricinde son 1-2 haftadır Linux kullanmaya başladım. Ubuntu 18.04 sürümünde işsizlikten deneme yaparken terminale "yes" yazıp enterladığım da  sürekli aşağı doğru kısır döngüye giren "y" çıkıyor. Bilinen bir şey mi bilmiyorum, hata mıdır onu da bilmiyorum ancak böyle bir sorun ortaya çıkıyor. Sonuç olarak ben bu tip denemelerin yararlı olduğu kanaatindeyim. Adam denemiş hata almış. Denersen hata alacağını biliyorsun. Özellikle son dönemlerde başta abd menşeili olmak üzere cihaz ve yazılımlarda garip, kasıtlı bir takım şeyler oluyor. Daha ilginç olanı da yazayım. Bunu 3-5 ay önce sosyal medya da paylaşmıştım. Facebook Türkiye' deki kullanıcıların bilgilerini hatta bir şekilde telefon numarası girilmişse terör örgütleri ile paylaşıyor. Sosyal medya da ne zaman bir terör örgütü sempatizanı ile tartışmaya girsem ardından cep telefonumdan aranıyorum. İlk bu konuyu sanıyorum shiftdelete.net in facebook haberlerinden birisinde yaptığımda insanlar saçma buldu. Orada facebook' un bilgileri terör örgütleri ile paylaştığını ve ortaya çıktığında bir açığımız vardı, bilgiler çalınmış diyeceklerini yazmıştım. İnsanlar komik buldular. Ancak 1 ay sonra sanırım Fransa' ydı. Fransa' da facebook' un kullanıcı bilgilerini bir açıktan dolayı 3. kişilerin eline geçtiği gibi bir haber çıktı...

son iphone güncellemeleri fiyasko: parmak izi çoğunda kayboldu beni bir yakınımı telefonunda ekranda kare diktörtgen işaretleri gezdi sürekli soft reset atarak çözebildim.  Fransa yı bırakın facebook merkez milyonlarca kişilerin hesap bilgilerini verdi: evet verdi.

CIA  iphone şifresini kırabiliyor: iphone şifresini kırdıkları  programda ortalıkta kolay buluna bilen program

mesela whatsapp reklamsız nasıl para kaznıyor ve kim sahibi

Attığınız bir mesajla ilgili bir reklam sayfasıyla karşılaşıyorsunuz: hatta geçen bir arkadaş telefonla arkadaşımla bir konu konuştum onunla ilgili reklam geldi dedi

w10 a gelince microsoft serverların yükünü azltmak için sizin bilgisayarınız daki güncellemeyi başka bir kullanıcı alabilecek şekilde ayarlanmış

ben alt barda upload ve download miktarını görüntülerim. güncelleme olmadığı halde 3-5mbps download görürüm bazen ve anlayayam niye olduğunu.

Ha  buna rağmen telemetry vs : engelleyen programları kullanmam : gizlim saklım yok banka hesapları haricinde

Edited by efe34
Link to comment
Share on other sites

s.a gençler böyle hatalar hep var benim laptop ta windows vista yı kurmadan kurulumdan attı bir arkadaşım laptobuna windows 10 sign language yüklü win10 pro yükleyelim dedi tamam dedim kurulumda hata verdi 3 4 defa denedim kurmadı tam verdiği hatayı hatırlamıyorum anakarta göre üretilmemiş yada yetersiz onun gibi bişi yazıyordu  bu durumlar hep var onun için sıkıntı yapmayın microsofta meil atın belki ilerde bu sorunları çözerler  gerçi hayat ticaret olmadı degiştir gitsin kolay gelsin 

Link to comment
Share on other sites

AdnanGumus, 1 dakika önce yazdı:

s.a gençler böyle hatalar hep var benim laptop ta windows vista yı kurmadan kurulumdan attı bir arkadaşım laptobuna windows 10 sign language yüklü win10 pro yükleyelim dedi tamam dedim kurulumda hata verdi 3 4 defa denedim kurmadı tam verdiği hatayı hatırlamıyorum anakarta göre üretilmemiş yada yetersiz onun gibi bişi yazıyordu  bu durumlar hep var onun için sıkıntı yapmayın microsofta meil atın belki ilerde bu sorunları çözerler  gerçi hayat ticaret olmadı degiştir gitsin kolay gelsin 

Ei.cfg dosyasıyla asilabilen bir problem bu . Bir ihtimal birkaç versiyon içeren mesela consumer ISO olduğunu vatsayarsak. ISO dosyası sadece pro mu içeriyordu?

Link to comment
Share on other sites

efe34, 1 dakika önce yazdı:

Ei.cfg dosyasıyla asilabilen bir problem bu . Bir ihtimal birkaç versiyon içeren mesela consumer ISO olduğunu vatsayarsak. ISO dosyası sadece pro mu içeriyordu?

microsoftan sade isolardada aynıydı durum win 7 kuracaktım driver destegi 8.1 win10 olarak var yeni cihazlarda hep böyle durumlar kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...