Jump to content

Bitlocker Hakkında...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

1-Son 1 aydır bitlocker kullanıyorum. Açıkçası kullanma amacım disk şifreli olduğu için silinme, virüs bulaşma, yanlışlıkla disk biçimlendirme v.b. durumlar da el freni vazifesi görür diye düşünmüştüm. Ancak bugün okuduğum 2018 tarihli bir konu da bitlocker' ın başta bahsettiğim şeyler de etkisi yok diyor. 2018' den bu yana konularla alakalı bitlocker' da bir değişiklik var mı?

2-Yine aynı konu da eğer bitlocker işleminin yapıldığı kullanıcı kaldırılırsa verilere ulaşamama gibi bir durumun olabileceği yazıyor. Win10' un büyük güncellemesi çıktığı zaman format atmayı düşünüyorum. 

-SSD üzerindeki windowsu kullanıyorum.

-3 TB lık hardiskin tüm disklerini bitlocker ile şifreledim. (SSD üzerinde kurulu olan windows aracılığıyla) Ayrı ayrı şifreleme yaptım ve tahminen 17-18 saat sürmüştür. 

Asıl sorunum şu, konu da eğer format atacaksanız tüm disklerin bitlocker kilidini kaldırın diyor. Eğer kaldırmadan format atarsanız, kullanıcı değişir ve verilerinizi açamayabilirsiniz diyor. Bu doğru mudur?

Kullanım açısından bitlocker tam benlik ancak bu konular kafa mı karıştırdı. Ve okuduğum kaynaklar 2-3 yıl öncesine ait. Sağ tık eklentisi ile kolayca kilitleyip açıyordum. Bu bilgiler üzdü. Acaba değişen bir durum var mıdır?

Konuyu hem bilgilenmek hem de bitlocker kullanan arkadaşlar bu tip bir durumdan haberdar olmaları için açıyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum...

Edited by deli_petro06
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bitlocker şifreleme özelliği daha evvel kullanmış biri değilim mutlaka yararlı bir özellik olduğu belli. Biraz baktım formattan sonra şifrelenmiş sürücü birimlerinin açılmadığına dair bilgiler var yani bahsi geçen durumların olduğu ortada bu gibi durumları yaşayanların yorumlarına denk geldim. Format sonrası şifreli açılmayan kilitli olan sürücüleri açmak için iki video'ya denk geldim ne kadar yararlıdır iş görürmü bilmiyorum spoiler altına ekledim işe yarayabilir belki incelemek fayda sağlayabilir.

Spoiler

Kaynak: 

Please register to see this content.

Alıntıdır.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...