Jump to content

Sansürün Bu Kadarına Pes !


excellence

Recommended Posts

20081113103101_sansur.jpg

Maradona'ya internet sansürü.

Biz yasaklı siteleri tartışırken, Dünyanın diğer ucunda "Maradona sansürü" krizi yaşanıyor...

İnternete uygulanan sansür sadece bizim değil, birçok ülkenin gündemini meşgul ediyor. Arjantin'de yaşanan "Maradona krizi" de bunun en son örneği.

Daha önce de bir çok yasaklama kararına imza atan Arjantinli bir savcı, son olarak arama motorlarından, ülkenin efsanevi futbolcusu Maradona ile ilgili bazı sayfaları filtrelemesini istedi. İşin ilginç kısmı ise, arama devi Yahoo'nun bu birkaç sayfayı filtrelemek yerine, Maradona ile ilgili tüm arama sonuçlarını ortadan kaldırmış olması.

Buradan,

Yahoo Arjantin'in Maradona ile ilgili arama sayfasının ne halde olduğunu görebilirsiniz. Sayfanın altındaki not ise şu şekilde: "Alınan mahkeme kararı, ilgili arama sonuçlarını listelemememiz konusunda bizi zorluyor. Bu yüzden sonuçları geçici olarak gösteremiyoruz."

Yahoo, tüm sonuçların filtrelenmesini, Arjantin'de konuşulan dilin karmaşık olması şeklinde açıklıyor. Yahoo'ya göre dilin karmaşıklığı, site site filtrelemenin çok sağlıklı olmamasına neden açabilir ve sonuçta büyük cezalarla karşılaşılabilir.

Google Arjantin ise, tüm sonuçları ortadan kaldırmak yerine, bahsi geçen sayfaları filtreliyor. Yapılan açıklama ise "bir yargıç bazı sayfaları filtrelememizi isterse biz de o sayfaları filtreleriz, tüm sonuçları filtrelemeye gerek görmüyoruz" şeklinde.

chip.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...