Jump to content

Windows 10 Dosya Yada Klasöre Kopyalama Da Yetkiniz Yoktur Hata(çözüm)


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar Dism++ programı ile iso düzenlemek isterken kullandığım windowsta yetki hatası oluştu. .reg kayıtları ve sahiplilk al v.s gibi yöntemler olmamıştı. Birçok yöntem denedim sadece aşağıya görsel olarak ekleyeceğim şekilde çözdüm. Bu tip hata alanlar için faydalı olabilir. 

Öncelikle administrator hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

Ardından başlat çalıştır kısmına

secpol.msc yazıp enterlıyoruz.

1.jpg.b6dadf8eadea43705ca2738dad99deb7.jpg

Ardından karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi Güvenlik Ayarları kısmı geliyor. 

2.thumb.jpg.b1c1d8b42b26e804435f2a2a0141468d.jpg

Bu ekranda Güvenlik Ayarları + Yerel İlkeler + Güvenlik Seçenekleri kısmına tıklıyoruz ve sağ kısımda çıkan; Kullanıcı Hesabı Denetimi: Yerleşik Yönetici hesabı için Yönetici Onay Modu Kısmına çift tıklıyoruz.

3.jpg.44ce988b154cc74ea7ccf382dbb8a338.jpg

Gelen Ekranda devre dışı seçeneğini seçip uygula+ Tamam diyoruz.

Son işlem olarak yeniden başlat diyerek kullandığımız hesaba dönüyoruz. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra herhangi bir dosyayı herhangi bir klasöre kopyaladığınızda verdiği yetki hatasını vermiyor. Bende masaüstüne dosya indirme, kopyalama veya masaüstünden dosya silme konusunda yetki hatası veriyordu. Ve Çöp kutusununun içine girmeden çöp kutusuna taşıdığım dosyaları silmeme izin vermiyordu. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Bu tip hata alanlar için eklemek istedim...

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Daha önce bu konu hakkında bir çözümü yazmıştım ancak saçma sapan yerlerde hata almaya devam ettim. En az 2-3 hafta burnumdan getirdi. Ve o kadar saçma bir sorundan dolayı olduğunu öğrendim ki bu kadar olur.

Sorun aslında şundan kaynaklanıyormuş. İlk yetkiniz yoktur hatası verdiğinde ister istemez kullanıcı hesabınızdan Administrator hesabınıza geçiş yapıyorsunuz. Ve ben hesaplar arasında geçiş yaparken kullanıcı değiştir diyerek geçiş yapıyordum. Sonrasında defalarca pc kapatmış olmama, defalarca restart atmış olmama rağmen sorun devam etti. Sorunun sebebi administrator  hesabından çıkarken kullanıcı değiştir yaptığım için orada açık kalmaya devam ediyormuş. Ancak bu illetten açık kalan hesaplarda oturumu kapat diyerek kurtulabiliyorsunuz. Eğer oturumu kapatmazsanız sürekli açık olan diğer kullanıcılar sizin pc de yaptığınız tüm işlemleri engelliyor. Hatta bu sebepten pc niz başkaları tarafından kullanılıyor eğer kapatırsanız kaydedemeyecektir gibi saçma sapan bir hata daha alıyorsunuz. İşte bunların sebebi oturumu kapat diyerek çıkmamış olmanız. İşin en saçma kısmıysa pc yi kapatsanız da, resetleseniz de  açık kalmaya devam ediyorlar. Admin ve Kullanıcı hesaplarınız arasında bir işlem yaptıysanız, işiniz bittikten sonra oturumu kapat diyerek çıkın. Diğer durumlar da masaüstünüz de işlem yaptırmaz, pc yi kapatmak istediğiniz de hatayla karşılaşabilir, hatta aşırı abartı haline gelip hemen hemen tüm klasör veya dosyalar da hata vermeye başlayabiliyor. Sorunun çözümü bu, hesaplar arasında işlem yaptıysanız oturumu kapat diyeceksiniz...

Eğer yapmazsanız Administrator hesabın da bile sizden Admin hesabından izin almanızı istiyor :)

Edited by deli_petro06
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...