Jump to content

Win 10 Sorunu Hakkında


alikiymaz26
 Share

Recommended Posts

Merhaba Değerli Tnctr Ailesi, 

Win 10 sürümlerinde kullandığım lenovo g505s modelde ekran kartı olan Ekran KartıAMD Radeon R5 M230 modeli için güncel driver yükleyemiyorum, eski sürüm driverlar yüklediğimde ise aç kapat yapınca bu ekran kartı driver gidiyor. Bios dan uma graphic ayarına alınca işlemci üzerinde ki ekran kartı kullanıyorum ama malum işe yaramıyor pek. 

 

Konu ile ilgili bilgisi olan, yönlendirme yapabilecek herkese teşekkürler. 

 

 

  • İşlemciAMD
  • İşlemci ModeliAMD Dört Çekirdekli A8-4500M
  • İşlemci Hızı1.90 GHz
  • İşletim SistemiFreeDos
  • Sistem Belleği6 GB
  • Sabit Disk (HDD)500 GB
  • Ekran Kartı Hafızası2 GB
  • Ekran KartıAMD Radeon R5 M230
Link to comment
Share on other sites

Hocam ufak bi araştırdım. Ya kullandığınız ekran kartıyla alakalı bir sorun var yada aşağıda vereceğim linkteki arkadaşın yazdığına göre yeni güncellemelerle ekran kartı ismi değişmiş. Yorum şu;

çok geç oldu ama belki bu sorunu yaşayanlar vardır cevabını bulsunlar diye yazıyorum. amd r5 m230 ile hd8500m aynı ekran kartı.amd güncellemeyle isim değiştirdi.

Yorum gelmiş. Eğer doğruysa insanlar AMD r5 şeklinde driver aradıkları için hep eski sürümleri görüyorlar.

Önce yukarıdaki hd8500m driverlerıyla deneyip ardından asıl çözüm olarak gösterilen şu yorumu deneyebilirsin...

Evet arkadaşlar kendi derdimize uzun ve sıkıntılı bi uğraş sonunda çözüm bulabildik. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim ve sorunları çözülür. Sorunumuz benim anladığım kadarıyla bios'tan kaynaklı. Bende 3.05 sürümü yüklüydü. Bugüne kadar kaç kere ekran kartlarının farklı sürümlerini denediysemde işe yaramamıştı.

1. Aşama

3.09 Bios sürümünü indiriyoruz ve şarj kablosu takılı bir şekilde bios güncellememizi yapıyoruz. Ben w7 kullandığım için pc açılmadı boot hatası verdi. Bios ayarlarını (F2) veya (fn + f2) açıyoruz. Security boot seçeneğini bulup disabled yapıyoruz. Ardından OS ayarlarını bulup Windows 8 olan ayarı Other OS yapıyoruz ve son olarak UEFI ayarını da değiştiriyoruz ve pc miz açılıyor.

2. Aşama
1. Ekran kartımız Intel Graphics HD 4600 ün son sürüm olan driverını linkten bulup indiriyoruz.

2. ve ana ekran kartımız olan Amd r5 m230 ün son sürüm olan driverını indiriyoruz. (Ben 315 mb lık 2/4/2016 tarihli olanı indirdim. Diğerini denemedim. Denemek isteyenler 299 mb lık 12/17/2015 olanı indirebilir.)


3. Aşama
Önce program ekle kaldırdan intel hd 4600 ve amd nin driverını kaldırıyoruz. Buna rağmen intel driverı silinmiyor o yüzden aygıt yöneticisine gidip orda hala görünüyorsa driver lar kaldırıyoruz.
Amd bazen tam kaldırılmıyor o yüzden linkteki temizleme aracını indirip kalan artık dosyaları temizliyoruz.

ve son olarak yerel disc c de kalan amd ve intel ekran kartı dosyalarını da siliyoruz. Dikkat edin işlemci dosyalarını veya lntel usb dosyalarını silmeyin. Bu işlemi de uyguladıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

4. Aşama
Ccleaner veya başka bir kayıt defteri düzenleyicisi ile kayıt defteri hatalarını taratıp düzeltiyoruz.
ÖNEMLİ!! : Antivirüsümüzü devre dışı bırakıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz
Ardından İLK OLARAK Intel HD Graphics 4600 driverımızı kuruyoruz ve pc yi yeniden başlatıyoruz. İkinci olarak Amd ekran kartı driverımızı kuruyoruz. Game evolved i kurarken %83 te takılabiliyor dondu sanıp kapatmayın sakın işlemin tamamlanmasını bekleyin. Kurulum bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattıktan sonra antivirüsünüzü aktif etmeyi unutmayın.
Umarım sorununuz çözülür ve ekran kartınızı rahatça kullanabilirsiniz.

Orjinal Konu Linki:

Please register to see this content.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vay arkadaş sırf bu sorun yüzünden Windows 10 yükleyemiyordum, Windows 10 da amd ekran kartı driverini yükleyince bilgisayar kilitlenip kalıyordu, meğer biostanmış, Windows 8.1 den de memnundum ama bu sorun gıcık etmişti beni, . Çok sağol @deli_petro06 en kısa zamanda deneyeceğim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, Şimdi yazdı:

@red_d hayatım boyunca aldığım tüm Amd ürünlerinden pişman oldum. AMD işlemci alırsın ısınma sorunu yaşarsın. Ekran kartı alırsın sürücüsü bir derttir, görüntü kalitesi ayrı bir derttir. İnşallah sorununu çözersin ancak konu AMD olunca başka bir seri başlar...

Sorunu çözdüm aslında biraz pahalıya patladı, gittim MSI gaming laptop aldım :D Şaka bi yana laptopun değişmesi gerekiyordu. Ayrıca sana aynen katılıyorum, Ryzenleri bilmiyorum ama önceki seriler sürekli sorun çıkartıyordu. En güzel kombinasyon İntel+Nvidia, kafam rahat şimdi. Eski laptopu da bu yöntemle halledersem (windows 10 kurmasam bile) içim rahatlayacak.

Link to comment
Share on other sites

wMwMw, 04.06.2020 - 09:02 yazdı:

Benim lenovo laptopta da R5 M230 var ama güncel sürücüyü kurduğumda Hd8500m oluyor.

Please register to see this content.

Ben güncel sürücüyü bile yükleyemiyorum ? uygun driver bulunamadı gibi bir hata veriyor iş gereği w7 formatlaıdm W8 çıkışlı laptop sanırım W8 dönüp denicem

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...