Jump to content

.net Ile 64 Bit Programlama Cok Daha Kolay


Recommended Posts

vistanın zaten sıkıntılı olusundadır ki ben vista ile 64bite yeterince yonelis olmadı bence.. birde xp 64 bit tr yok.. derken 64 kisisel bilgisayarlarda windows 7 ye kaldı..

neyse asıl konuma geleyim. Seven in sunumunda (pdfdergide okudugum kadarı ile) Microsoft yetkilise programcıların 64bit e gecemesi gerektiğini soyluyor.. Erken kalkan yol alır.. boyle dusundum bir arastırma yaptım 64bit nasıl programlama yazılır diye..

.net framework un iddası neydi ? donanımdan bagımsız! Hakaten de bunun soz olmadıgını 64bit ile gordum. Eger c# vb.net delphi.net vs vs gibi herhangi bir .net dili ile program yazıyorsanız aynı yazılımın 64 bit sürümünü yapmak için tek yapmanız gereken 64bit bir işletim sisteminde uygulamanızı derlemek. Visual Studio 2005 ve yukarısı 64bit ve 32 bit derleyici ile birlikte geliyor..

diger dillerde nasıl onu arastırmadım. ancak programlamaya yeni basladı iseniz yada imkanınız varsa .net dillerine gecis yapmanızı tavsiye ederim c++ ,c ,vb,delphi 7 .. vs vs 5 windows programlama dili bilen biri olarak soyluyorum kaldı ki üniversite (bu yaza kadar) linux toplantılarına katılan uzun zaman linuxa gonul vermiş biriydim kahrol m$ diyordum ancak işimize duygularımızı karıstırmayalım derim.(hatta uni de linux toplulugu baskanı da MSP (microsoft student partner oldu. hos hala linux dokumanları okur anlatır yazar fln.. iş baska hobi baska.)

Ayrica .net ile linuxta ekstra bir sey oğrenmeden bildiğiniz .net dili ile programınızı yazabiliyorsunuz..

hatta sırf bu iş için monoppix diye linux surumu var..

neyse bunları neden anlatıyorum ben kafa patlattım arastırdım. bilgi paylasıldıkca güzeldir diye düşündüğüm için.Halka acık bir blogum olmadıgı içn orda da yayınlamadım en iyisi tnctr yazım dedim.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Paylaşım için teşekkürler ama .net framework ne kadar gelişirse gelişsin.Bence en iyi programlama dili ve aynı zamanda en iyi kütüphane java'da var.Çamaşır makinesine bile program yazılabilsin diye yazılmıştır.Gerçekten platform bağımsız bir dildir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...