Jump to content

‘Dünyanın en hafif dizüstüsü’ tanıtıldı


emily

Recommended Posts

‘Dünyanın en hafif dizüstüsü’ tanıtıldı

2390771.jpg

Japon tüketici elektroniği devi Sony, 898 gram ağırlığındaki dünyanın en hafif dizüstü bilgisayarını tanıttı. Daha çok kurumsal müşterilere hitap edecek şekilde tasarlanan Vaio G isimli dizüstü bilgisayar, 12.1 inçlik bir LCD ekrana sahip. Sony yaptığı açıklamada, Aralık ayında piyasaya sürülecek hafif dizüstü bilgisayarın pilinin yaklaşık 13 saat dayandığını belirtti.

Kurumsal pazarda iddiasını artırmak isteyen Sony, dünyanın en hafif dizüstü bilgisayarını Aralık ayında piyasaya sürmeyi amaçlıyor. 848 gramlık bir ağırlığa sahip olan Vaio G dizüstü bilgisayar, hafifliğiyle şaşkınlık yaratarak dikkatleri üzerine çekiyor. 12.1 inçlik bir LCD ekran ile gelecek olan yeni Vaio dizüstü bilgisayarda optik okuyucu bulunmayacak.

Vaio G’nin bu kadar hafif olmasının ana nedenlerinden birisi tasarımında karbondan faydalanılmış olması. Sony, bilgisayarın gövdesinin yanı sıra işlemci ve grafik yongalarının ısı emicilerinde de karbon kullanarak hem ağırlığı azaltmış hem de ürünün boyutunda derecede küçülme sağlamış.

Sony yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Vaio G’nin temel modelinin tam doldurulmuş bir pil ile 12.5 saat aralıksız çalışabileceğini ve düşmeyle sonuçlanan kazalardan bile etkilenmeyeceği belirtildi.

Aralık ayında Japonya’da piyasaya sürülecek olan Vaio G’nin fiyatı 220 bin yen (yaklaşık 1.800 dolar) olacak. Sony ayrıca bilgisayarı Japonya dışında satmayı planlamadığını da ekledi.

hurriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...