Jump to content

forjest
 Share

Recommended Posts

ArAnAnAdAm36, 15 dakika önce yazdı:

İndirdim en kısa zamanda deneyecem torrent çalışıyor çok teşekkür ederim diğer konuda bir soru sormustum türkce dil desteği varmı diye 

Bütün diller var türkçe dahil kurulumda seçmeniz gerekli. Klavye bölge dil ayarları kurulum başlatımında çıkmakta.

Link to comment
Share on other sites

Memoli, 2 saat önce yazdı:

Kurdum denedim. Masaüstüne etkinleştirme ikonu çıkardı. Adam biraz süslemeyle bedava Linuxu parayla satmaya çalışıyor. Hemen kaldırdım.

iki gündür Archlinux 'ü inceliyorum LinuxFX'in sadece ilk sürümlerine bakmıştım son sürümünde etkinleştirme olduğunu biliyordum kısıtlama varmı kullanıma engelmi bununla alakalı bilgilendirirseniz eğer sevinirim çünkü son sürümünü kullanmadım malumatımda yok. Eğer sınırlama ve kısıtlama var ise şayet , konudan kaldıralım yayımdan çekelim.

Link to comment
Share on other sites

forjest, 55 dakika önce yazdı:

iki gündür Archlinux 'ü inceliyorum LinuxFX'in sadece ilk sürümlerine bakmıştım son sürümünde etkinleştirme olduğunu biliyordum kısıtlama varmı kullanıma engelmi bununla alakalı bilgilendirirseniz eğer sevinirim çünkü son sürümünü kullanmadım malumatımda yok. Eğer sınırlama ve kısıtlama var ise şayet , konudan kaldıralım yayımdan çekelim.

Hocam masaüstü ikonuna tıklayınca bir satınalma sayfasına yönlendirdiğini görünce hemen kaldırdım zaten. Kısıtlama var mı bilmiyorum çünkü uzun boylu incelemedim zaten.

Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Linuxfx 10.8 Final Cinnamon-kde (windows10 Kalonu)
  • forjest changed the title to Linuxfx 10.8.2 Final Cinnamon-kde (windows10 Klonu)
  • forjest changed the title to Windowsfx 11 Preview [ Windows Klonu Linux! ]

linuxFX güzel gerçekten deneyimledim. 11i denemedim daha.

Ama bayağı benzemiş. Zorinos 16da baya benzemiş.Linuxta en güzel şey sürüm arttıkça performansta da artışlar olabiliyor windws gibi değil eskiyi kullan performans al.

Tek istediğim bu sürümlerden tek tıkla çat diye win programlarını sorunsuz çalıştırmak.İlla oyununda değilim tasarımcıyım PS/Aİ 2019u adam gibi çalıştırsa yeterli.

Eskiden linuzta ne görsellik vardı ne bişi şimdi son yıllarda epey önem veriyorlar özellikle mağaza kısmı onlarda Windowsun gcünü biliyorlar ama telife takılmadan exe'ler çalışsa benim gibi bilgisayar konusunda deneyim sahibi kimse kalmaz zannederim winde.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Linux eko sistemi son yıllarda özellikle bir hayli eko sistemlerini büyülttüler. Dağıtımlara göre farklı farklı özellikler eklenerek her yeni sürümde daha da güzel araçlar ve uygulamalarla dağıtımlar gelmekteler. Bu sistemin amacıda zaten windows'tan linuxe geçişlerde zorluk çekilmemesi aşinalığı giderme temelli bir dağıtım. Dağıtımı hiç bilmeyen biri kullansa windows zannederek kullanır o derece benzetilmiş bir sistem. ZorinOS'in ücretli satılan sürümü sadece hoşuma gitmekte bana göre bu dağıtım daha mantıklı herşeyiyle tam cortana bile mevcut üzerinde bilmem daha ne olsun dedirten türden bir yapı haline gelmiş. Exe ve msi dosyalarını kurmak için wine sistemde gömülü gelmekte çift tıkla kurma imkanı tanımakta. Büyük oranda da windows uygulamalarını kullanım için uygun. Zaten windows muadili linuxte, bir çok uygulama mevcut bunlardan da istifade edilerek sistemler rahat ve akıcı şekilde kullanılabilir. Sadeliği sevmemden kaynaklı olarak linux işletim sistemlerini sade olanlarını kullanmaktan yanayım ihtiyacım olan temel programları kurup kullanmaya devam ederim genellikle. Görsellik isteyenler içinse zaten bir çok dağıtım mevcut.

Görselliği olan bazı linux dağıtımları:

1. Windowsfx 2.Elementary 3. ZorinOS 4. Solus 5. DeepinOS 6. Makulu Linux 7.Winbuntu 8. Macbuntu

Kaynakça

Dağıtımların bulunduğu site:  Online olarak dağıtımları canlı kullanmak için: 

SourceForge üzerindeki kendi çalışmalarım:

Please register to see this content.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Linuxfx Windowsfx 11.1.1103 [ Windows 10/11 Klonu Linux! ]
  • 7 ay sonra...
  • forjest changed the title to Linuxfx Windowsfx 11.2.22.04.3 [ Windows 10/11 Klonu Linux! ]

Dağıtım üzerinde zaten bir çok geliştirilmiş uygulamalarla gelmekte ofis media vb. programlar dahil olarak geliyor. Buda ilk ve son kullanıcı için bir rahatlık söz konusu. Windows programlarının hepsi olmasa dahi exe ve msi paketlerini rahat şekilde yüklenebilecek kapasitede bir linux dağıtımı. Denemedim ancak android apk dosyalarıda kurulabilmekte olduğu açıklamalarda var. Bu özellik sanıyorum ücretli olan pro paketlerinde olsa gerek. Tercih ettiğim bir dağıtım olmasa da, özellikle ilk kuracak olanlar için rahat ve konforlu kullanım sağlayan bir linux dağıtımı. Kendim daha çok yalın olan olan dağıtımları beğenmekteyim örneğin xfce masaüstüne sahip olan tüm dağıtımlar olabilir. Arch linux, ubuntu vd. , vs. 

Link to comment
Share on other sites

  • forjest changed the title to Linuxfx 11.4.3 "redsand" Lts [ Windows 11 Klonu Linux! ]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...