Jump to content

Ubuntu Linux 20.04.1 Sürümleri...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Linuxlar içerisinde en çok beğendiğim dağıtımlardan olduğu için bugün paylaşılan ubuntu dağıtımını paylaşmak istedim. Açıklama kısımları google çeviri olacağı için anlamsız olabilir. 

UBUNTU LİNUX 20.04.01

Ubuntu, hem topluluk hem de profesyonel destekle ücretsiz olarak kullanılabilen eksiksiz bir masaüstü Linux işletim sistemidir. Ubuntu topluluğu, Ubuntu Manifest'inde yer alan fikirler üzerine inşa edilmiştir: bu yazılımın ücretsiz olması, yazılım araçlarının insanlar tarafından kendi dillerinde ve her türlü engele rağmen kullanılabilir olması ve insanların özelleştirme özgürlüğüne sahip olması ve yazılımlarını uygun gördükleri şekilde değiştirirler. "Ubuntu" eski bir Afrika kelimesidir ve "başkalarına insanlık" anlamına gelir. Ubuntu dağıtımı, Ubuntu'nun ruhunu yazılım dünyasına getiriyor.

Spoiler

%EC%8A%A4%ED%81%AC%EB%A6%B0%EC%83%B7,%202020-05-22%2001-38-43.png

İNDİRME LİNKİ:

UBUNTU STUDİO 24.04.01

Ubuntu Studio, GNU / Linux ses, video ve grafik meraklılarının yanı sıra profesyonellere yönelik bir Ubuntu çeşididir. Dağıtım, multimedya oluşturma için kullanılabilen bir açık kaynak uygulamaları koleksiyonu sunar.

Spoiler

UBUNTU STUDIO 20.04 LTS - INSTALAR - Viva Ubuntu

İNDİRME LİNKİ:

UBUNTU KYLİN 20.04.01

Ubuntu Kylin, amacı Basitleştirilmiş Çince yazma sistemini kullanan Çinli kullanıcılar için daha uygun bir Ubuntu varyantı oluşturmak olan resmi bir Ubuntu alt projesidir. Proje, Basitleştirilmiş Çince'de yerelleştirilmiş ve birçok Çinli kullanıcı tarafından genellikle tercih edilen yazılımla bir masaüstü kullanıcı arabirimi sağlayarak, hassas, düşünceli ve tamamen özelleştirilmiş bir Çin kullanıcı deneyimi sunar. Ubuntu Kylin, orijinal olarak Ubuntu'nun Unity masaüstüyle gönderiliyordu, ancak 17.04 sürümünden başlayarak, UKUI adlı özel bir masaüstü ile değiştirildi (MATE'ye göre).

Spoiler

Обзор Ubuntu Kylin 20.04 - LinuxCool.ru

İNDİRME LİNKİ:

UBUNTU BUDGIE 20.04.1

Ubuntu Budgie (önceden budgie-remix), orijinal olarak Solus projesi tarafından geliştirilen Budgie masaüstünü içeren Ubuntu tabanlı bir dağıtımdır. Sıfırdan yazılan ve GNOME yığınıyla sıkı bir şekilde bütünleşen Budgie, sadelik ve zarafete odaklanırken, Raven bildirim ve özelleştirme merkezi gibi kullanışlı özellikler de sunar.

Spoiler

Ubuntu Budgie 19.10: Para quem quer um Ubuntu ainda mais fofinho

İNDİRME LİNKİ:

UBUNTU MATE 20.04.1

Ubuntu MATE, Ubuntu işletim sisteminin basitliğini ve zarafetini klasik, geleneksel bir masaüstü ortamı olan MATE masaüstü aracılığıyla getirmeyi amaçlayan bir masaüstü Linux dağıtımıdır. MATE, Ubuntu'nun varsayılan masaüstü olarak 10.10'a kadar (Unity ile değiştirildiği zaman) kullanılan GNOME 2 masaüstü ortamının devamıdır. Proje hayatına bir Ubuntu "remiksi" olarak başladı, ancak 15.04 sürümünden başlayarak, resmi olarak Ubuntu Linux dağıtım ailesinin resmi bir üyesi olarak kabul edildi.

Spoiler

Ubuntu MATE 20.04 Focal Fossa released | OpenSourceFeed

İNDİRME LİNKİ:

XUBUNTU 20.04.1

Xubuntu, Ubuntu tabanlı topluluk tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Kararlı, hafif ve yapılandırılabilir bir masaüstü ortamı olan Xfce ile birlikte gelir.

Spoiler

Xubuntu 20.04 in Screenshots: Desktop

İNDİRME LİNKİ:

LUBUNTU 20.04.1

Lubuntu, LXQt masaüstü ortamını kullanan bir Ubuntu çeşididir. (LXDE masaüstüyle birlikte 18.10'dan önceki sürümler gönderilir.) Ofis paketi, PDF okuyucu, görüntü düzenleyici ve multimedya oynatıcılar dahil olmak üzere günlük kullanım için gerekli uygulamaları ve hizmetleri içerir. Hem 32-bit hem de 64-bit bilgisayarlar için mevcut bir dağıtım olan Lubuntu'nun kullanıcı dostu, hafif ve enerji tasarruflu olması amaçlanmıştır.

Spoiler

Lubuntu 20.04 Overview & Gaming LIVE | Distro Delves Encore! - YouTube

İNDİRME LİNKİ:

KUBUNTU 20.04.1

Kubuntu, KDE'nin masaüstü yazılımına ve Ubuntu işletim sistemine dayanan ücretsiz, kullanıcı dostu bir Linux dağıtımıdır. Yılda iki kez yayın döngüsü vardır. Yayın sırasında KDE masaüstünün güncel bir sürümünü sağlamanın yanı sıra, proje ayrıca her sürümün ömrü boyunca güncellenmiş KDE paketlerini yayınlar.

Spoiler

Kubuntu 20.04 Focal Fossa - Purrs like a bear

İNDİRME LİNKİ:

KOLAY KURULUMU VE HEPSİ BANA HİTAP ETMESE DE BİR ÇOK DAĞITIMINI BEĞENİYORUM. BAŞTA GÜNLÜK KULLANIMLAR İÇİN UBUNTU LİNUX, VİDEO, SES EDİT V.S YAPMAK İSTERSENİZ UBUNTU STUDİO OLMAK ÜZERE ÇOK KULLANIŞLI BULUYORUM. LİNUX' A MERAKLI ARKADAŞLAR İÇİN GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLABİLİR. YERLİ PARDUS, PİSİLİNUX, ARCHMAN V.S GİBİ LİNUXLARIN YANINDA BEĞENEBİLEĞİNİZ SÜRÜMLER ARASINDA YER ALABİLİR. HEMEN HERKESE HİTAP EDEBİLECEK BİRÇOK DAĞITIMLARI MEVCUT...

 

 

 

 

Edited by deli_petro06
  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

spyking_21, 2 saat önce yazdı:

Deepin sürümüde varmış 

Kurulu olan herhangi bir debian,ubuntu sistemlerine deepindesktop'u yani DDE olarak uygulama gibi kurmanızda mümkün. İlla bir dağıtımla indirmek gerekmediğini belirtmek isterim. GB boyutlarında bir dağıtım indirmek  yerine,normal kurulu olan "gnome,xce,mate vd. " masaüstü kullanıcıları yazılım merkezleri üzerinden ya da,terminal aracılığıyla DDE deepin masaüstünü mevcut sistemlerine de kurabilirler tamamen bağımsız ve dağıtılabilir kullanılabilir bir masaüstüdür. Saygılarımla kolay gelsin :) 

Terminal aracılığıyla yükleme method'ları:

sudo add-apt-repository ppa:leaeasy/dde
sudo apt-get update
sudo apt install dde
sudo add-apt-repository ppa:ubuntudde-dev/stable
sudo apt update
sudo apt install ubuntudde-dde

Kaynak: 

Please register to see this content.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...