Jump to content

Win 95 2.2.2 Portable...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Forumlar da gezerken gördüm. Win95' i merak edip sadece kurcalamak isteyenler için konu açtım. Çok büyük beklentileriniz olmasın...

GÖRSEL

Spoiler

WhFgt.png

Windows 95, kurulum, bölümleme veya ikili önyüklemeye gerek kalmadan Windows 95'i taşınabilir bir uygulama olarak çalıştırmanıza izin vererek sizi 1995'e geri getiriyor. Video eğitimi mevcut.

Windows 10 dahil birçok işletim sisteminde çalıştırılabilen bu nostaljik yazılımla eski güzel günleri (evet, 1995 eski güzel günler) yeniden yaşayabilirsiniz.

Elbette, çoğumuz, özellikle bir oyuncuysanız veya bir oyuncuysanız, Windows 95'i tekrar tekrar yeniden yüklemeyi hatırlıyoruz. Microsoft nihayet "doğru" anladığında, Windows 95'i Windows 98SE'nin üç yıllık bir beta beta sürümü olarak gördük.

Ayrıca, yeni nesil bilgisayar kullanıcılarının, Çeyrek yüzyıl kutlamalarına yaklaşırken Windows'un eskiden nasıl bir şey olduğunu görmekten keyif alacaklarını düşünüyoruz. Quadranscentennial kelimesini nerede bulduğumuzu bilmiyoruz, ama bulduk, işte orada.

Windows 10'dan nefret edenler, Windows 10'un o kadar da kötü olmadığını keşfedebilirler.

Windows 95 ile Wordpad, telefon çevirici, MS Paint ve Mayın Tarlası gibi çeşitli uygulamalarla oynayabilirsiniz. Hepsinden iyisi, aynen hatırladığınız gibi performans gösterecekler. Tek dezavantajı - genel olarak bir dezavantaj değil, ancak bu uygulama bağlamında, Internet Explorer düzgün çalışmayacak ve sayfaları yüklemeyecektir. Ancak bunun dışında işe yarıyor ve biraz geçmişte dolaşmak oldukça eğlenceli. Tabii ki, yazarın dediği gibi "Bu sadece tesadüfen işe yarar ve çoğunlukla bir şakaydı. Kod kalitesi buna göre.

Windows 95 taşınabilirdir, bu nedenle tüm dosyaları istediğiniz yere çıkartın ve klasördeki Windows95'e çift tıklayın. Artık Windows 95'i kullanmak istemiyorsanız, klasörü silin.

Orjinal Konu İndirme LİNKİ

(Link sürekli güncellendiği için Majorgeeks linki eklendi)

Alternatif Amaçlı Eklediğim YANDEX LİNKİ

Orjinal Konu Linki

-------ALINTIDIR-------

2.2.2 Sürümüne güncellendi...

25.08.2020

Ekstradan şunu da ekleyeyim. Harici Dİskim de yanlış hatırlamıyorsam Win 95 - 98 - 2000 - MXP SP3 gibi artık nostalji olan sürümler mevcut. Hatta ilk windows olduğu söylenen Windows'ta mevcut. Belki XP boyutu itibariyle yükleme yapmam sıkıntı olabilir ama diğerlerini istek olursa ekleyebilirim. 

Edited by deli_petro06
  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

25.yaşına girmiş üstat.

Please register to see this content.

YouTube'daki resmi Windows Insider Programı kanalında, Windows kullanıcı arayüzünün Windows 95'ten Windows 10'a geçişini gösteren kısa bir "geriye dönüp bakma" videosu var. İlginçtir, tek bir Windows Vista ekran görüntüsü içermiyor veya her ikisi de Windows tarihinde önemli bir rol oynayan, ancak şirket için ticari bir başarısızlık olan Windows Me.

Chicago95 Masaüstü

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@kadetti Microsoftun çıkardığı işletim sistemlerinin hemen hepsi arşivim de var. Ancak bende de birisi yok :) Asker de Win98 kullandım. Vista sorunlu dediler uzun süre Xp kullandım. Sonrasın da Win 8-8.1-10 diye devam etti. Win95 ve sonrasın da çıkan işletim sistemlerini de bir şekilde denedim. Vista hariç :) Hatta Vista şu an kullandığım pc yi aldığım da yeni çıkmıştı. PC' yi aldığım yer Vista yüklenmesini istememe rağmen sorunlu diye yüklemedi :) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...