Jump to content

Bir Bilgisayar Bilişimcisi, Bakış Açısıyla Dramalarda "hacking"


kadetti
 Share

Recommended Posts

USB Yüklemeleri

Gördüğüm pek çok dramada, bir karakterin bilgisayardan veya bilgisayardan bir şey indirmek için bilgisayara "hacklemek" zorunda kaldığı o gergin an her zaman vardır. Şimdi, dramalar “hacking” i dramatik müzik, sıkı çekimlerle çok süslü gösteriyor ve karakter her an yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya. Ama ... o kadar zor mu?

O sahneleri parçalayalım mı?

BgQ1V_2f.gifMad Dog  (Kdrama), Bölüm 1

Tüm bu sahneler bir USB içerir. USB çoğu zaman bilgisayara sadece takılır. Bir bilgisayardan USB'ye dosya indirmenin dramaların göründüğü kadar karmaşık olmadığını anlamak için bir bilgisayar bilimi dersi almaya gerek yok. Çoğu zaman, karakterlerin indirdiği dosyalar resimler, elektronik tablolar ve "korunmayan" dosyalardır.
Korumalı bir dosya, açmak için bir şifreye veya bir çeşit “anahtar” a ihtiyacınız olan bir dosyadır - bu, bir karakterin hala bir USB'ye dosyaya aktarılabileceği anlamına gelir, ancak onu açamazlar. Bir karakter bu dosyalardan birine erişmek isterse, dosyaya girmesi gerekir, ancak suç mahallinde değil.


Virüs Yükleniyor

USB'leri içeren sahnelerde her zaman bilgisayardan bir şeyler indiren karakterler bulunmaz. Bazen bir karakter bilgisayara kötü amaçlı yazılım yüklüyor.

exdjp_2f.gif My Husband in Law  (Lakorn), Bölüm 4

Drama izleyicileri olarak, çoğumuzun ne kadar kötü kötü amaçlı yazılım olduğunu zaten bilmeliyiz (çünkü hepimiz dizilerimiz için birkaç şüpheli web sitesinde bulunduk). Gölgeli bir açılır reklamı tıklayarak veya görünüşte masum görünen bir videoyu indirerek bilgisayarınıza virüs bulaşabilir. Bu nedenle, sadece bir USB kullanarak bir PC'ye kötü amaçlı yazılım yükleyerek, işiniz yapılmalı!
Bununla birlikte, çoğu zaman, diziler virüsün gerçek yüklemesini bile göstermez. Ne demek istiyorum? Pekala, bu süslü yükleme ekranında "virüs yükleniyor" ifadesini görüyorsunuz, ancak genellikle virüsü indirme adımlarını görüyor musunuz?  Hayır!
Bazı virüslerin süslü yükleme ekranları da beni güldürüyor. Bir virüs arka planda sessizce çalışmalıdır. Ya birisi virüsü cihazına yüklerken size gelirse? Cihazlarına virüs bulaştığını söyleyen bu devasa yükleme ekranını görecekler. İzleyicilerin neler olup bittiğini daha kolay anlayabilmesi için bu yükleme ekranlarının orada olduğunu anlıyorum, ancak bunlardan her zaman iyi bir kahkaha alıyorum.

wz1e1_2f.gifMy Husband in Law  (Lakorn), Bölüm 4

Süslü yükleme ekranını görmezden gelen bazı dramalar, kötü amaçlı yazılımların doğru tasvirleriyle beni şaşırtmayı başardı. Evet, truva atları gibi bazı virüsler sadece bilgilerinizi çalar ve arka planda çalışır. Bununla birlikte, bir bilgisayarla uğraşacak yıkıcı bir virüs istiyorsanız, bilgisayar kötü amaçlı yazılımı çalıştırdıkça bilgisayarın ekranı hata mesajları ve rastgele sembollerle dolabilir.
Şahsen, bir bilgisayardaki verilerden kurtulmak isteseydim, onu fabrika ayarlarına sıfırlardım veya donanımı imha ederdim, ancak kötü amaçlı yazılım daha havalı görünüyor.


Devlet Veritabanlarını Hacklemek 

Dramalarda beni en çok ilgilendiren sahneler, bir devlet veri tabanının ele geçirildiği zamandır. 

0R2R4_2f.gif ZdYd7_2f.gif Mavi Deniz Efsanesi  (Kdrama), Bölüm 1

Trafik ışığı sistemi gibi bir şeye girmek, büyük bir trafiğe ve kazalara neden olabileceği için büyük bir iştir. Yani bu sistemlerin güvenliği çılgınca. Dramanın süslü "yükleme" ekranı tamamlandığında, polis çoktan bilgisayar korsanını yakalamaya başlamış olacaktı. Pek çok dramada, hükümet saldırıya uğramış olmalarını umursamıyor bile. Çoğu zaman hükümet sadece komployu daha fazla gerginleştirmek için harekete geçer. Üzücü gerçek şu ki, dizilerdeki çoğu bilgisayar bilimcisi olay örgüsünün ilerlemesine yardımcı olmak için orada. My Holo Love  (Kdrama), 6.BölümpzozV_2f.gif

Karakterler bilgisayar korsanlığına yakalandıklarında, zengindirler ve havalı avukatları olduğu için kolay kurtulabilirler.
Trafik ışıkları ve CCTV gibi sistemleri hacklemek, dramalarda göründüğü kadar kolay olsaydı, her geçen gün başarılı bir hackleme girişimi olurdu ve bildiğimiz toplum kaos içinde olurdu.

XBnBJ_2f.gifKaldıraç  (Kdrama), Bölüm 1

Bu sahneler bilgisayar korsanlığını çocuk oyuncağı gibi gösteriyor. Demek istediğim… komutlarını nereye yazıyorlar? Meslektaşlarım ve benim çok sıkıcı bilgisayarlara sahip olmadıkça, çoğu Komut İstemi / Bash'inin (komutları çalıştırdığınız yer), dramalarda yeşil metin kaydırmalı süslü olanlara benzemediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Buna benziyorlar! Oldukça havalı, değil mi? 

qxBmz_2f.png
Komut istemi
6EmRO_2f.png
Bash

 


"Acele et!"

İster gergin bir bilgisayar korsanlığı sahnesi ister sıradan bir ofis sahnesi olsun, dramalarda her zaman "Acele edin!" bilgisayar bilim adamlarına atılan çizgi. qxrgP_2f.gifKaldıraç  (Kdrama), Bölüm 1

Kodlama  üç bölümden oluşur :  komutları yazmak , derlemek ve kodu gerçekten çalıştırmak .
Bir kişi bir komut yazıyorsa, acele etmelerini söylemek, bir yazara acele etmesini ve kitabını yazmayı bitirmesini söylemek gibidir. İnsanların beyinleri ve elleri ancak bu kadar hızlı hareket edebilir.
Derleme ve çalıştırma hem bilgisayarlar tarafından yapılır. Bir karakter bilgisayarın hızını kontrol edemez ve acele etmelerini söyleyen bir kimyagerin kimyasal reaksiyonun hızlanmasını söylemesi gibidir. 

Yani birisi büyük bir hackleme sahnesinde karakteri aceleye getirdiğinde, işe yaramazlar. Buna rağmen, çok gergin bir sahneye çok komik bir rahatlama kattığını itiraf edeceğim.

Sadece şunu not edin, biz de insanız. Gerçek hayatta, birisi bize acele ederse, onlarla uğraşmak için muhtemelen daha yavaş kod yazardık.


Öğrenci

Bazen bir dramadaki bir karakter, bilgisayar bilimi bölümüdür. Çoğu üniversite dizisinde, bir karakterin ana dalının olay örgüsüyle hiçbir ilgisi yoktur. Bununla birlikte, majörün küçük parçaları hala dramalarda rol oynuyor. 

Dürüst olmak gerekirse burada gidiyorum. Bilgisayar Bilimi herkes için değil. Bazen başkalarının kodlarını okumak acı verici bir şekilde can sıkıcıdır ve kendi komutlarınızı yazmak söz konusu olduğunda son derece titiz davranmanız gerekir. Tek bir hata tüm kodunuzun başarısız olmasına neden olur. Bununla birlikte, bir bilgisayar bilimcisi olmak sadece çok fazla tutku, az miktarda çalışma ve alamadığınız büyük miktarda Google'da araştırma yapmayı gerektirir.

Bu, çok fazla boş zamanımız olduğu anlamına gelir. Birçok öğrenci bu zamanı kişisel projeler, stajlar ve işler için harcamayı seçecek, ancak her zaman erteleyenler olacaktır. Hepimiz dizi izlediğimiz için, burada hepimizin erteleyenler olduğunu varsayacağım. Bir erteleyici olarak, bütün gününü yararlı hiçbir şey yapmadan geçiren karakterleri süper ilişkilendirilebilir buluyorum.

Hikayenin ahlaki,  bilgisayarındaki bir bilgisayar bilimcisi büyük olasılıkla kodlamıyor (iyi bir öğrenci olmadıkça).
EgmQW_2f.gifLove  O2O (Cdrama), 1. Bölüm


Takım çalışması

Pek çok dramada, yalnız bir bilgisayar bilimcisinin yaptığı her şeyi yaptığı imajı sık sık tasvir edilir (“o” kelimesini kullanıyorum çünkü bir dramada büyük bir kadın bilgisayar bilimcisini hiç görmedim). Bununla birlikte, çoğu bilgisayar bilimcisi aslında büyük takımlar halinde çalışır.

Kodlar, parçalara ayrılabilen ve daha sonra kolayca bağlanabilen çok karmaşık komutlardır. Bu, bir kod üzerinde çalışan herkes için hayatı kolaylaştırır ve ayrıca hata ayıklamayı kolaylaştırır. Ne zaman bir dizide yalnız bir bilgisayar korsanı görsem, onları alkışlamak ve bir kurabiye vermek gibi hissediyorum - çerezler her zaman takdir edilmektedir (çerezler ... anladınız mı? Haha) .

Dizilerdeki bilgisayar bilimcilerinin henüz stres ve fazla çalışmadan nasıl ölmedikleri aklımı uçurdu.

ymY9p1XcazJ7mrdIpVhw3K2ZFrw3KpLZ2FhqsIHSpf8UdZI7jd_WZ7BzKRsfCy9h4zQSKa_Nj6xXfJjHFkLQ_K2bLAeOVPWVP4MFqIFTIasvehnAJ8MxaWd_vsVHR97d20p6VyRRLookout / The Guardians  (Kdrama), Bölüm 6


Dosyamı Kaydet!

Pek çok dizide gördüğüm klişe bir an var. Kadın başrol çevrimiçi olarak önemli bir formu doldurduğunda ve web sitesi aniden çöktüğünde ve doldurduğu her şeyi kaybettiğinde. Erkek başrol, parlak zırhlı bir şövalye gibi havaya uçar ve bir şekilde birçok tuş vuruşuyla dosyalarını geri alır. 

KEAKYpC4-Go5O5ymdsSJds3irLCoQIvUWJqcTvV3FUkM8JzEaIiNri0Xi0XrJsIcD9XEGz1YDpLK2pcGiV-67MoofDpwWF5tOUmIsTEZ7zZSKqCgxagpbdXJ0LD9y0tUzQNx6qWCjsaYAOamsoAVeaeNge4688wMSepP2h8FVSi5QJWtVmU2e6PCgp6nKbEAwA8aR-zKk-EWyCkZPFbz6g3xf-MvHXhU5BjHzkOLbtLROgkZoDGFr_Wp0JPMEk7ChIwNysY1JYoFA5uX      Playful Kiss  (Kdrama), Bölüm 5

Daha fazla çalışmam gerekiyor sadece cahil bir aptalım sürece, ben sadece Kapattığınız bir sekmeyi tekrar açmak için iki yoldan biliyorum. Ya tarayıcı geçmişinize gidin (Ctrl / Cmd + h) ya da Ctrl / Cmd + Shift + t yapın. Bu seçeneklerin ikisi de basittir ve dramalarda gösterildiği gibi yoğun konsantrasyon gerektirmez. Bulunduğunuz web sitesi uygulamaları otomatik kaydetmiyorsa, doldurduğunuz her şeyi geri getirebilecek herhangi bir yol bilmiyorum. Bu yüzden bu erkek başrollerin ne yaptığı hakkında hiçbir fikrim yok.


Hacking Gerçeği

Bilgisayar bilimi etrafında dolaşan genel bir yanlış kanı var. Bilgisayar bilimi öğrenmek, birinin hackleyebileceği anlamına gelmez. Çoğu bilgisayar bilimcisi yalnızca programlar / yazılımlar oluşturabilir, hata ayıklayabilir, basit sorunları çözebilir, verileri depolayabilir / sıralayabilir, yapay zeka üzerinde çalışabilir vb. Hacking, çoğu insanın öğrenmediği bir bilgisayar bilimi dalıdır. 

Bilgisayar bilimi diplomasına sahip olmak kimseye bilgisayar korsanlığı konusunda yardımcı olmaz. Hiçbir etik üniversite öğrencilerine bu kadar güçlü (ve potansiyel olarak tehlikeli) bir araç vermez. Öyleyse, bir dahaki sefere bilgisayar bilimci arkadaşınızla konuştuğunuzda, çoğumuzun aslında bunu yapmadığını unutmayın:OHwFp6ncaYrnEYuhE5h6cR2ilXliYNxsTomIKHtKaZkEfHvYpeXpxjYKULqeNwh2ZEy_Pyb3IGIersB5fYGJ02UKiJrEp9FryjQqzrY6_aXfveuT7o41e2_CVF3SAguC68Pf5A_D Game Maya (Lakorn), Bölüm 15


Dramaların bilgisayar bilimi yönlerine odaklanmadığını biliyorum. Bilgisayar Bilimi, dramatik anlar yaratmak ve karakterlerin daha fazla bilgi toplamasına izin vermek için bir olay örgüsü aracı olarak kullanılır. Bilgisayar biliminin dahil olduğu sahneleri izlemek her zaman ilginçtir çünkü onu çok ilginç bir konu olarak tasvir ederler. Ancak kanmayın, bilgisayar bilimi sadece süslü araçlar, karanlık işler ve bilgisayar korsanlığı ile ilgili değildir!
Daha çok, bilgisayarınızın çalıştırabileceği basit komutları listelemekle ilgili.

mc71UAaXV6CFY2zI6Kuz37jikh28ukiPC9XO1T7efdryuc6Xc-zXe-O-ne1t9GOHr1MmwY65NP0ZNoeHYM4IKIVMwqiKzG-B4-OeYx_8xTfTfgVuQiQ6Jsv5znlqM8Pf2DDJBIjaGoblin

  (Kdrama), Bölüm 3

Her satırına katılıyorum.Paylaşmak istedim.

Orjinal makale https://mydramalist.com/article/hacking-in-dramas-through-the-viewpoint-of-a-computer-scientist-011015425

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...