Jump to content

Windows Düzenlemeleriyle Alakalı Ortak Konu...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Cümleten Selamun Aleyküm. Forum da ayrı ayrı konular da Windows düzenlemeleriyle alakalı konular geçiyor. Ancak sonrasında bu konuya meraklı kişiler yada ön bilgi olması açısından ortak bir konu altında yaşanan sorunları, alınan hataları konuşup forum da paylaşılan sistemleri en üst seviyelere taşımak için bir konu açılsa çok iyi olmaz mı? Birçok sorunu birden fazla kişi yaşamış olabilir ancak paylaşım olmaması sebebiyle kimsenin kimseye faydası olmadı. Bunun yanında düzenleme yazılımları için iyi sonuç alınmış hazır şablonlar paylaşımı v.s de yapılabilir. Hataları, zamanı iyi kullanmak daha fazla deneyim edinmek amaçlı ortak bir konumuz olsa fena olmaz. Bu tip konulara kafa yoran kişilerin deneyimlerini paylaştığı ortak bir konunun olmasında fayda görüyorum.

ÖRNEKLER;

1- Önceki denemelerim de İnternet Explorer' i  ve Windows Media Player' i tamamen sistemden silmiştim. İE' nin silinmesi sebebiyle steam' den bazı oyunların indirilmesinde sıkıntı çıkardı.

2- Özellikle Windows 10' un son sürümlerinde services.msc (Hizmetler) kısmında Wİndows Defender Güvenlik Duvarı olarak geçen ve hizmet adı mpssvc olarak geçen servisi kapattım. Kapatılması sebebiyle, UUp benzeri bazı sitelerin dosya indirmesinde yada Microsoftun kendi aracı Media Creation Tool aracıyla iso indirilmesin de hata verdi. 

3- Ben görsellik açısından rainmeter v.b yazılımları kullanmayı seviyorum. Ancak son Windows sürümlerin de açılış ve normal kullanım zamanların da yüksek derece de etki ediyor. 

v.s gibi şeyler...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

mustafakarasan, 13 dakika önce yazdı:

Ben Windows’tan birşeyler çıkarılmasına karşıyım. Çünkü sistem bir şekilde birbirine bağlantılı. Sen bir bileşen çıksın diyorsun örneğin sonra bir uygulama çalışırken ona ihtiyaç duyuyor sonra sistem sıkıntılı deniyor. 

Hocam benim için de orjinal windows verimli değil. Zaten konuyu açma sebebim de budur. Herkes farkettiği sorunlar hakkında aynı konu altında bilgi paylaşırsa bahsettiğiniz tipte sorunlar en az seviyeye düşer. Benim için hiç dokunulmamış bir iso pek işlevsel değil. Orjinal Windows iso içeriğinde benim pc' im de iş yapmayacak yüzlerce servis ya da özellik var. Örnek; Xbox servisleri, bluetooth v.b. Benim pc' im oyun bilgisayarı değil, blouetooth özelliği yok. Üstüne bir de bir sürü alakasız şeyler var. Bunlar şirketler için lazım olan pos cihazları v.s gibi. Herkesin kendi tercihidir ancak Pc lerin çoğunun performansını düşüren, Microsoftun raporlama, reklam v.b. servisleridir...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...