Jump to content

Bilgisayar Programcılığı Sertifika Programı


kamp

Recommended Posts

İnternet Tabanlı Sertifika Programları Milli Eğitim Bakanlığı ve Sakarya Üniversitesi tarafından hazırlanıp hayata geçirilen bir projedir.

Bu "İnternet Tabanlı Sertifika Programları" nda; Bilgisayar Programcılığı ve Bilgi Yönetimi alanlarında sertifika eğitimleri verilmekte, programı başarı ile tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Sakaya Üniversitesi onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.

Gerekli şartları yerine getiren herkese açık olan sertifika programları, İnternet üzerinden ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Elemanları tarafından hazırlanan dersler ile yürütülmektedir.

Sınavlar

Dönem sonlarında Sakarya Üniversitesi tarafından, Eğitim sonunda Sertifika Sınavı M.E.B. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sınavların Yapılışı

Kursiyerlerin kendilerini denemeleri amacıyla her dönemin sonunda uzaktan eğitim modeline bağlı olarak online sınavlar yapılacaktır.

İki Dönemlik eğitim sonunda SAU ve MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün belirleyeceği yer ve zamanda Sertifika Sınavları yazılı olarak gözetmen eşliğinde yapılacaktır.

Link to comment
Share on other sites

bu linkede bir göz atın arkadaşalar

Please register to see this content.

ODTÜ'nün internet üzerinden verdiği internete dayalı eğitim asenkron olarak (ide_a) ilk sertifika programıdır. BTSP'nin amacı Türkiye'deki bilgi teknolojiler alanındaki 75.000'nin üzerindeki yetişmiş eleman gereksinimini karşılamaya katkıda bulunmaktır.

BTSP, 4 dönemden oluşan ve yaklaşık olarak 9 ay süren bir sertifika programıdır. Programda, her dönemde iki ders olmak üzere toplam sekiz ders verilmektedir. Dersler Bilgisayar Mühendisliği'nin temel derslerinden seçilmiştir ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından tamamen Türkçe olarak hazırlanmıştır. Dönem sonunda katılımcılar yüzyüze dersler ve sınavlar için ODTÜ'ye davet edilmektedirler. Yapılan sınavlar sonucunda, 8 dersten de başarılı olan katılımcılar Bilgi Teknolojileri Sertifikası almaya hak kazanmaktadırlar. Dersler ve öğretim üyeleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için diğer linklerede bakınız

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...