Jump to content

Sahibinden Sitesi Dolandırıcı Kaynıyor


okkanil
 Share

Recommended Posts

merhabalar arkadaşlar  bu gün sahibinden sitesinden  bir  ilan gördüm beğendim  almak istedim yanlız karşı   o ilan değil her kime mesaj attıysam herkes  önce parayı gönderin diyor bande  kapora olarak  50 tl gönderdim  ama  whatsaap tan  enayi yerine konuldum  hemen hemen  hepsi aynı mantıkla çalışıyor  hiç kimse sahibinden  üyelerine   kanmasın     100 de 90 nı dolandırıcı  hiçbir teminatı yok  sitenin  bilginize

  • Like 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

kuzenimin başına bi olay gelmişti tokat plakalı aracı vardı kendisi artvinde yaşıyor kendi arabasını ilana koymuştu sonra satmaktan vazgeçmişti Audi A4 2015 model adamlar resimleri almış aracın satılıga koymuş dolandırıcılar aracın piyasasına göre 30 Bin tl altına koymuşlar 15 20 kişiden 1000 lira kaparo koparmışlar adamlar şikayetçi olmuş kuzenım karakol flan bi dünya uğraşmıştı :D

  • Like 2
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Benim de başıma geldi. Benim arabamın fotoğraflarını kendi arabasıymış gibi ilana koyup kaç kişiden kapora almıştı insan kılıklı kişilik. İlandaki fotoğraftan plakaya ulaşıp sonra benim telefona ulaşan kişi önce sinirli bir şekilde aradı, sonrasında ilana koyan kişinin ben olmadığını öğrenince hayal kırıklığı yaşadı. Benim de bu sayede haberim olmuştu. Çok dikkatli olmak lazım, kapora filan yatırmayın.

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Ne anlatmak istediğiniz pek net anlaşılmıyor. Cümle dizimine dikkat ederseniz daha iyi anlaşılırsınız.   

Malesef koca koca firmalarda bile üçkağıt sıradan oldu. Demekki bulaşıcı vatandaşada bulaşıyor.  

Ben  sahibinden com dan bir sürü şey aldım. Kullanımı engellemeyecek giderilebilir ufak tefek hatalar çıktı bir kaçında.  

Sadece Lenovo P2 telefonda aldatıldım. Ama bende de hata var hemen geri aramak yerine kendim yazılımla düzeltmeye çalıştım. Elime kargodan ilk geçişte başlamıştı sorun. Ufak bir güncelleme vardı yüklemede hata verdi ve recovery modunda kısır döngüye girdi.  Nerdeyse tamircilerin hepsi Lenovo dan anlamıyoruz dediler. Sadece bir tanesi stock rom atarım düzelir ama 50 TL ni alırım dedi. O arada o müşterilerle ilgilenirken oradan hemen sıvıştım bilgisayarımın başına geçtim. Bende hiç anlamıyorum Lenovo telefona rom atmaktan ama yaklaşık 3 saat sonra başardım ve telefon açıldı.

Ama sürekli iste yeniden başlama sorunu vardı ve programlarda sık duruyordu. Restart sürekli dediğim öyle her gün 10 kez falan değil bazan günde iki kez bazan haftada 2 kez , bazan elimde , hatta  bir yerde hiçbir şey yapmazken kendi kendine yeniden başlıyordu.

Aldığım kişiler ticaretle uğraşıyordu.  Bu tip kişiler bence daha güvensiz bireysel satıcılardan çünkü ticaretin kitabına uydurma yollarını iyi biliyorlar.

Neyse 2 yıl bu şekilde kullandıktan sonra ancak aradım aldığım kişileri. Amaç geri iade değil sizdede bu hata varmıydı gibisinden bilgi almaktı. Vardı dermi çakal gülerek o kadarcık para için yalanmı söylicem diyor. 

Bence tabiki vardı ve belki garantide bile yaptıramadılar bana kakalanmıs oldu. Çünkü aynı hatayı yaşamış bir kişiyi gördüm üstelik telefon grubu yöneticisi Facebook ta.  Anakart bile değisti yine düzelmedi demiş. 

Bizim burada bir tamirci ben yapabilirim dedi. Gerçekten iyi niyetli ve zeki birine benziyor. En son anakartın değişmesi gerekir dedi. Ama ben yeni bir P2 aldım sorunsuz. İki P2 yi ne yapacağım üstelik üste para vereceğim diye düşündüm ve parça niyetine sattım aynı telefoncuya.

Mesela 3500 TL sıfırı olan asus bilgisayar kasasını 1500 TL'ye aldım tek kusuru kulaklık girişi soketi çıkmış tam temas etmediğinden Jack çalışmıyor. Ama temas ederse çalışıyor. Bende sabit duracak şekilde bantla falan sabitliyorum. Arada 2000 TL kâr var o kadar olur yani.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Bu tip dolandırıcılar hep oluyor ancak. Ömür boyu dolandırılmaktan kurtulmak için elimde sınırlı sayıda bir ürün var ilgilenen arkadaşlar kapora bırakabilir. Sülün Osman'ın, Tosuncuğun, Titan zincirlerinin kol gezdiği ülkemizde dolandırılıyorsanız eğer, hep bizim koruyucu ürünü kullanmadığınızdandır :)

Konuyu Ünlü düşünür Sülün Osman'ın bir sözü ile kapatalım. 'Kusura bakma hakim bey. Memlekette Galata Kulesi'ni satın alacak uyanıklar olduğu sürece ben bu kuleyi satarım" :)

  • Like 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ne yazıkki online alışveriş sitelerinde bu uzun yıllardır hala mevcut. Kalpazanlar cirit atıyor kapora vb. özel bilgilerin verilmemesi kesinlikle şart. Ticaretin arkadaşlığı kardeşliği vs. güveni olmaz! söz uçar belge kalır misali diyerek belgeli,adresli,özel bilgilere rahat şekilde ulaşılabilen ilanlar olmalı iyi bir araştırma temas kurma vb. işlemlerle sonuç elde edilir. derme çatma fake ve birden fazla benzer ilanlar varsa eğer şüphe etmek gerekli. Bende bir kaç kez ev ilanlarına denk geldim birine ev bakmak için yardımcı olma anlayışıyla ev fiyatı ucuzdu neyse gidip görmek istedik gittik bir baktıkki evin ne tapusu var bilmem iskanı aramızda çözeriz dendi vs. bir çaputla bizi kandırıp paraya çökme derdine düşen bir avuç sefil insanları kandırmaya çalışıyorlar aman diyorum sizlerde dikkat edin! Bu arada kapora bile istendi vermemiştik. :D 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

sahibinden geçen hafta perşembe boş kasa baktım casper markaydı temiz görünümlü 2 adet 3.0 2 adet 2.0 girişli dvdrom üzerin de 150 tl yazılıydı tamam anlaştık kapora istedi yok dedim ben hepsini yollarım dedim cuma atarım sana hesabı yolla dedim sora mesaj baktım gelmedi unuttu herhalde dedim tekrar yazdım cuma oldu baktım satıcı yok sayfa bulunamıyor neyse anladım dolandırılmadan kurtuldum benden başka veren olduysa geçmiş olsun ben genelde her ürünü hepsiburada dan aldım bir tane sorunda olmadı başlarım ucuz kasasına kendime al bir tane iyi kasa çık 3 kuruş kısacağım diye kendimi kazıklatacaktım daha oradan bişi bakmam 1 kere baktım ucuz yırtım kredi kartından alıp taksit yapacağım satıcılara dikkat yeni ilanlara fazla aldanmayın vede yorum ve satıcı puanı olan sitelere yönelin iyi forumlar

Link to comment
Share on other sites

XrayN, 21.11.2020 - 17:56 yazdı:

kuzenimin başına bi olay gelmişti tokat plakalı aracı vardı kendisi artvinde yaşıyor kendi arabasını ilana koymuştu sonra satmaktan vazgeçmişti Audi A4 2015 model adamlar resimleri almış aracın satılıga koymuş dolandırıcılar aracın piyasasına göre 30 Bin tl altına koymuşlar 15 20 kişiden 1000 lira kaparo koparmışlar adamlar şikayetçi olmuş kuzenım karakol flan bi dünya uğraşmıştı :D

Bu ve bunun benzeri olaylar çok. Sahibinden, letgo vb. 2. el satış yapılan yerlere ürün eklerken plaka, seri no gibi özel bilgileri silip/sansürleyip o şekilde verilmesi en doğru olandır. Ve ürünü görerek almak en doğru olan yöntemdir. 

Link to comment
Share on other sites

Hiç kimsenin yerin trolü değilim ama sahibinden in bende biraz zararını gördüm ama karım daha fazla. Bence en güzel yöntem biraz sorgulamaktır. Yani satıcıyı biraz sıkıştırmak ama mantıklı bir şekilde. ve çok işe yarayan bir yöntemdir. Mesela orjinal Asus desktop bilgisayar alacağım çok denerim yani :)  Çok değişik karakterler ortaya çıkıyor. Şimdi kasa aynı ama model olarak farklı olunca istediğin özelliklerde farklı oluyor. Model nosu nedir diyorum. Kimisi böyle aşırı kasıntı ne yapacaksın kardeşim model nosunu diyor. artık aklından ne geçiyorsa bilgisayar bu bu fiyattan aşağıda vermem diyor. Halbuki vereceği bir model nosu hiç bir güvenlik sıkıntısı yok. Bazanda aşırı dürüst yetiştirilmiş gençler olıuyor. Yine Bilgisayar konusu fiyatının yarısından daha azına veriyor. Peki abi nasıl anlaşıcaz siz bana nasıl güvenipte 1500 TL göndereceksinizki diyor ya ben dolandırıcı isem diyor. :) Yahu diyorum sen kararını ver ben sana güvenip göndericem işte parayı sonrada sen bana bilgisayarı kargoyla göndereceksin diyorum. 

Yani böyle tam tersi birbirini aşırı düşünüp gözeten diyaloglar güzel alışverişlerde oluyor.

Başka bilinen güvenilen siteler yapmıyormu sanki.? mesela Flo dan bir spor bir klasik ayakkabı aldım. ikiside lumberjack ikside gerçekten güzel ayakkabılar. Spor çok tutuluan bir model olduğundan 42 numarası sadece 1 tane kalmıştı. galiba alış işlemini yapıncaya kadar o arada birisi onu aldı. sonra şu dikkatimi çekti indirim kuponu kullanırsan fiyat tam tersine fazla oluyor son onaylama aşamasında kullanmazsan daha ucuz. :D  bir kaç denedim aynı olunca kuponsuz almaya karar verdim ama işte o arada 42 numara bitik göründü ama alışım yinede onaylandı. acaba 41 mi gelecekki diye endişe ettim.  Klasik olansa italyan stil o da derisi falan sağlam çok güzeldi. ondan bol miktarda vardı. ben spor 42 Klasik 41 giyiyorum. çünkü bağlamakla uğraşmam sporu bir kere bağlamadan çözmeden ayağıma olacak şekilde ayarlarım ayağıma geçirir giderim yani. 

Neyse ayakkabılar elime ulaştı. korktuğumun tam tersi oldu. spor aynen istediğim gibi 42 ama Klasik olanın kutusunda dahi 41 numara yazmasına rağmen 40 numara çıktı. Ama stil deri falan o kadar kaliteliki resmen hayal kırıklığı yaşadım. Öyle bir ay giy deri ayakkabı açılır hikayelerinede inanmam çünkü daha önceden başıma geldi hiç te açılmıyor. 

EE ne olacak şimdi? 40 km kadar uzağımda Flo nun fiziksel mağazası var. Belki 20 kez aradım bir tane cevap alamadım. Hadi buyurun güvenilir site. ! sadece ne yapıcaz diye sorucam 20 kez değişik zamanlarda aradım bir kez cevap verilmedi. Sebep? Çünkü bunları hep yapıyorlarda telefonu açmaya gerek bile duymuyorlar.!  Olur böyle şeyler deyip kabul edicem güya. neyse bir gün sonra atlayıp otobüse kendim gittim fiziksel mağazaya. Ohooo Meğer piyasa zaten bitmiş. gündüz 12 de açılıyor avm deki çoğu mağaza ve koskoca avm de benden başka 4-5 müşteri varsa vardır.  Aslında para iadesi var ama öyle satarkenki gibi beğenmedinmi al paranı demiyorlar. Ben para iadesi için gitmiştim ama Bizde para iadesi yok Ana mağazalarda mı varmış  öyle bir şey dedi  tezgahtar. eee ne yapıcaz ya yerine ayakkabının tutarınca ayakkabı alacaksınız yada çek vereceğiz 6 ay içerisindemi 1 ay içerisindemi  istediğiniz Flo mağazasından yne tutarınca istediğiniz ayakkabı-ları alabileceksiniz. Düşündüm başka ana mağaza için en yakın bir 40 km daha gitmem gerekiyor.  O zaman tamam Buradan alayım madem dedim. Ama olanlara baktım hiç birini beğenmedim dedim. Bu sefer başladılar bir yerlerden başka ayakkabılar getirmeye ama bana çaktırmamaya çalışıyorlar. meğerse üst katta depo varmış. :) Yahu bunlar malesef tezgahtarlara en iyi satışı yaparsanız (!)  şu kadar prim alırsınız diyorlar büyük ihtimalle. Çünkü aynı şeyi başka fiziksel teknoloji mağazalarında da yaşadım. Neyse bende onları baya bir bunalttım. :) Aslında yukarıda iyileri var ama anlattığım En iyi satış kuralı (!) işliyor. neyse Değiştirdiğim ayakkabının fiyatına bir klasik birde spor beğendim. ee işin burası dürüst ve güzel tarafı; üç al iki öde kampanyasını tutturmuşum :) Bir spor daha aldım. o da bedavaya geldi. Tam istediğim olmasada 1 ayakkabı verip üç adet beğendiğim ayakkabı aldım. 

Yani her zaman böyle durumlarda panik yapıp negatif olmamak gerekirse senin çözümü üreten olman gerekiyor. Yoksa işler dahada sarpa sarıyor. Bazan böyle durumlarda iyice sinirlenip küfür ettiğim bile oldu adamlar bağısıklı küfüre falan başka bir isteğiniz varmı diyor. :)  Yani Allah korusun en nihayetinde katil olsan 200 TL için katil olduğunla kalırsın..!

Link to comment
Share on other sites

Allahtan Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ya gavur bir memlekette yaşasak halimiz nice olurdu... Bunların ne Allah korkusu var nede dini imanı. Herşey para olmuş kim kimi çarparsa aklı sıra kendini adam sanıp haram parayla çoluğunu çocugunu yetiştiriyor. Bunlardan kimseye fayda gelmez..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CEKİC@N, 1 saat önce yazdı:

Allahtan Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ya gavur bir memlekette yaşasak halimiz nice olurdu... Bunların ne Allah korkusu var nede dini imanı. Herşey para olmuş kim kimi çarparsa aklı sıra kendini adam sanıp haram parayla çoluğunu çocugunu yetiştiriyor. Bunlardan kimseye fayda gelmez..

Burda kamyon arkasında yazan müthiş söz devreye giriyor bence

Dindarlığını Allah'a göster bana insanlığın lazım ;)

Dolandırıcılık her dinde her ülkede suçtur.İnsan değilse senin hangi dine mensup olduğunun bir önemi yoktur.Hırsızlık/dolandırıcılık bana göre en az tecavüz kadar / terör kadar insanlık dışı bir olaydır.İşin dini kısmını geçtim maneviyatı önemsemiyorsun insandamı olamıyorsun yapmak zorunda değilsin.

Yabancı ülkelerde veya ekonomisi çok iyi olan ülkelerde nispeten daha az olsada eminim ordada vardır yani :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...