Jump to content

Recommended Posts

Ubuntu Web Remix 20.04.4 android ve cloud bulut destekli! [ TNCTR.COM'da İLK! ]

Güncelleme tarihi: 8 Eylül 2022

About / Hakkında? | EN-TR 

Ubuntu Web Remix is a new Ubuntu remix that aims to be an open source alternative to Chrome OS.  It includes Android app support out of the box via Anbox and integrates with the /e/ cloud services. It doesn't include a Software store out of the box for traditional desktop applications it instead features an experimental Web application store.

Ubuntu Web Remix, Chrome OS'ye açık kaynaklı bir alternatif olmayı amaçlayan yeni bir Ubuntu remixidir. Anbox aracılığıyla kutudan çıkan Android uygulama desteğini içerir ve / e / bulut hizmetleriyle entegre olur. Geleneksel masaüstü uygulamaları için kullanıma hazır bir Yazılım mağazası içermez, bunun yerine deneysel bir Web uygulama mağazasına sahiptir.

İNDİRME LİNKİ / Download link

Alıntı

 

Edited by forjest
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 3 saat önce yazdı:

Android desteği içerir derken Apk dosyaları yükleme yapabiliyoruz mu demek istiyor? Üstad...

Daha yeni bir proje olduğundan henüz daha ayrıntılı bir bilgi yok,

Please register to see this content.
yer verilen ve üstte eklediğim ingilizce Türkçe metin dışında fazlada bilgim yok diyebilirim geliştiriciler appstore,deb rasperry, android paketleme yöntemleri yapanların buluşma ve geliştirdiklerini paylaşacakları bir mecra , bir dağıtım olarak düşünülebilir kanımca. adamlar bir mobilize sistemlerle beraber anlık geliştirmeleri bu kanal üzerinden yayımlamayı planlıyorlar sanıyorum.

Sade bir linux'ten çok, genel kapsamda geliştiricilerinde cloud  web üzerinden paylaşımlarınıda görmek mümkün olabileceği anlayışında bir yapı gibi. Şimdilik benimde bu yüzeysel bilgiler dışında detay bilgim yok ancak senin dikkatini çekecek bir şey diye düşünüyorum özellikle. :)

 Yeni bir dağıtım ileri günlerde daha sesli konuşulur ve geliştirilir diye düşünmekteyim hayırlısı opensource dünyası için iyi bir gelişme gibi. saygılarımla.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

okkanil, Bir saat önce yazdı:

burda mantık şu hem işletim sistemi hemde  android bir  arada olmuş ama türkçe destekli ise  tadından yenmez  harika  bir  mix olmuş diyebilirim

Normal şartlarda Linux işletim sistemleri üzerinden android vb. türevdeki dosya ve sistemler bir şekilde kullanılabilmekte zaten. ChromeOS,ChromiumOS vb. mantık , son zamanlarda fazla yaygınlaşınca hatta , macosx 'e göre bile daha fazla ilginin olduğu bazı yabancı mecralarda sürekli dile getirilmekte olduğuna denk geldim. Bu kapsamda anlaşılan yakın bir gelecekte web tabanlı sistemlerin herhangi bir sabit disk ve yüksek donanım gereksinimlerinede son verecek global bir eko sistemin yer alacağı düşüncesindeyim. Akabinde , huawei'nin harmonyOS ve tüm cihazlarınada uygulayacağı sistemlere benzer şekilde her alanda kullanıma sunulacak bu ne demek , kullandığımız saatten, tv'ye , çamaşır makinesinden buzdolabına kadar bir alt yapı eko sistemi hazırlıkları şeklinde de yorumlanabilir. Huawei xiaomi şirketlerinin konferanslarında bahisleri geçmişti. 

Son yıllarda da özellikle google play store mantığında uygulamaların zenginleştirilip , linux dağıtımlarına uygulanması orn: deepinos vb. dağıtımlar gibi artık Online olmak bir uygulamayı kurmadan appimage,flatpak,snapstore paketleme yöntemi ve bağımlılıklarının her sisteme göre ayrışmadığı içerisinde entegre olan paket yönetim sistemlerininde bulunduğu marketlerin hayata geçmeside son zamanlarda dikkate ve kayda değer bir gelişme özelliklede opensource geliştiricilerinin bu mecralarda kendilerini göstermesi ve bulunmasıda github,gitlab sourceforge vb. sitelerden geliştirmelerini özelleştirip marketlerede eklemekteler. 

Yakında daha neler çıkar kimbilir bekleyip göreceğiz. Hayırlısı olsun bakalım gitgide linux dünyası büyüyor ve daha fazla geliştirmelerle microsoft ve apple şirketlerini eminim korkutuyorlardırda kokularını buradan alıyorum çünkü hehehe.  :D | Saygılarımla.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Anladığım kadarıyla Android uygulamalarını Anbox ile çalıştırıyor.

Whatsapp Telegram İnstagram v.b.  masaüstünden çalıştırmaya yarayan web tabanlı uygulamalara sahip.Bunun için web-app dediği wapp formatında uygulama üretebilen bir paketleyiciye sahip.Ayrıca git-hub üzerinde yayıncının deneme amaçlı oluşturduğu bir wapp mağazası da var.

Cep telefonundan çalıştırdığı uygulamaları bilgisayarından çalıştırmak isteyenlerin ilgi duyacağını sandığım bir işletim sistemi diyebiliriz.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@forjest Üstat bugüne kadar eklediğin hemen hemen tüm sistemleri kesinlikle deniyorum. Siz beğenip, ekliyorsanız kesin bir +' sı oluyor. Paylaşımlarınızı ve çalışmalarınızı severek takip ediyoruz :) Elinize sağlık indirmiştim ancak deneme şansım olmamıştı. Ayrıca bilgi ekleyen diğer arkadaşların da hepsine tek tek teşekkür ediyorum...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 1 yıl yıl...
  • forjest changed the title to Ubuntu Web Remix 20.04.4 Android Ve Cloud Destekli!
  • 1 yıl yıl...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By forjest
      Ubuntu 21.10 Impish Indri Final

      Hakkında
      Ubuntu’nun kod adı “Impish Indri” olan yeni sürümü 21.10 duyuruldu. Ubuntu ekibi, Ubuntu 21.10 “Impish Indri”nin duyurulmasından memnun olunduğunu belirtirken, en yeni ve en büyük açık kaynak teknolojilerinin yüksek kaliteli ve kullanımı kolay GNU/Linux dağıtımı altında sunulması için üretilen sistemin, yeni özellikler içerdiğini ifade ediyor. GNOME 40’ı içeren yeni sürüm, NVIDIA kartları için Wayland oturumlarını etkinleştiriyor. 5.13 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; glibc 2.34 ile gcc 11.2.0 içeriyor. Elbette ki Ubuntu’nun diğer versiyonları Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio ve Xubuntu’nun 21.10 “Impish Indri” sürümleri de yayınlanmış bulunuyor. Varsayılan masaüstü olarak bir Wayland oturumunda çalışan GNOME ile birlikte gelen sistem, yerleşik Active Directory etki alanlarına katılma yeteneği de taşıyor.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...