Jump to content

Manjaro Linux 20.2


kadetti
 Share

Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

Bunlar da minimal iso linkleri:

Gnome için:

KDE için :    

XFCE için:  

Please register to see this content.

Minimal isolar daha küçük boyutlu Office ve bazı gereksiz paketleri içermez.

Ben minimal iso kuruyorum ve istediklerimi sonra ekliyorum.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Memoli, 8 dakika önce yazdı:

Bunlar da minimal iso linkleri:

Gnome için:

KDE için :    

XFCE için:  

Please register to see this content.

Minimal isolar daha küçük boyutlu Office ve bazı gereksiz paketleri içermez.

Ben minimal iso kuruyorum ve istediklerimi sonra ekliyorum.

Minimal iso'lar daha mantıklı en azından istenilmeyen ya da , kullanılmayacak olan uygulamaların bulunmaması bakımından çok akıllıca.

Arch linux'ü bu konseptte kurmak isteyenler olursa eğer PM'den link atarım. Saf arch kurulumu seçmeli masaüstü ve uygulamalar. Manjarodan tamamen bağımsız olarak. :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Manjaro Linux 21.0 | Güncellenme tarihi: 24 Mart 2021
Hakkında? : Arch Linux tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan Manjaro’nun 2021-03-18 sürümü, Philip Müller tarafından duyuruldu. Manjaro 2021-03-18’i duyurmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Müller; sistemin Xfce, KDE Plasma ve Gnome versiyonlarının yansılarda yerini aldığını ifade etti. Bunun, Ornara 21.0-rc1 olduğunu belirten Müller; sürümün yalnızca test etmek için kullanılması gerektiğini, herhangi bir hata tespit eden kullanıcıların da bunu derhal kendilerine bildirmesinin önemli olduğunu söyledi. Çekirdeklerin çoğunun güncellendiğini söyleyen Müller; sistemin Thunderbird 78.8.1, Firefox 86.0.1, grub 2.06-rc1, KDE Plasma 5.21.3, KDE Frameworks 5.80.0, Systemd 247.4 gibi pek çok güncel paket içerdiğini belirtti.

indirme linkleri:

Alıntı

KDE

XFCE

GNOME 

Kaynak: 

Please register to see this content.

xManjaro_Linux.png.pagespeed.ic.2Zl6QCT20m.png


 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

merhaba herkese

birkaç gündür macbuntu kurmaya çalışıyordum.. hangi iso yazma aracı veya usb bellekleri değiştirmek sonucu değiştirmedi.. rw-dvd de harcamak istemedim ve manjaro gnome 21 i kurdum

sorunsuz boot oldu ve güncellemelerden sonra ; ocs-url yi aktif ettim ki ubuntu serilerinde store da bulamadım. arch grubunun store undan kolayca kurulum yaptım. sıra ile macsur teması iconları doc derken.. görsel olarak göze ve kullanıma hoş bir yapı oluşturdum. hemen peşine 2020 de video olarak yayınlanmış compiz denedim.. ve adam ile adım adım tüm kod ve sonuçlarını alsam bile maasef görsel sonuca alışamadım ki arch serisinde mutlaka bir yerde atlanan bir duru olduğundan compiz sorun çıkarıyor diye pass geçtim... hemen store dan vmware 15 i kurdum.. ilk defa ve tek seferde sorunsuz vmware kuruldu.. daha önce windows ile oluşturduklarımı açmak istedim.. bana okuma yazma hatası verdi.. olabilir.. çözülmeyecek sorun değil.. diye pass geçtim.

bu arada.. tema ve görsellikde atladığım birşeyler olmuş olmalı. çünki ekrana gelen uyarı veya program kurulum adımındaki yazıların bir kısmı okunmuyordu. büyük ihtimal tema seçimlerinde font ve fenk sorunu oluyor.. onları hiç dikkate almamamış olma ihtimalimden default temalara geri döndüm.

scrcpy yi sorunsuz çalıştırdım ve windows dan daha hızlı çalışsa bile görsel performansı windows kadar olmadı.. bunun nedeni ise nvidia driver default yüklü sanırım. olayın ilk başında nvidia ile boğuşmamak için görsel performansı pass geçmeştim. linux da nvidia driver ve tuning konusunda birini bulana kadar buaşmıcaktım zaten.

sıra geldi android emülator konusuna.. işte orda battım. çok fazla anlatım yok.. geny alatımları var ama bir türlü başaramadım. çünki anlatımların büyük kısmı daha önce o firmaya kayıt yaptırmış ve program da farklı sanallaştırmalar yapmış. acemi için bir emülatör bulamadım. ki diğer çıkan veya çıkabilecek sorunların hiçbir benim için zamanla çözülemicek sorunlar değildi. ama android emülatör en büyük sorunum idi. çünki takıntılı bir oyuncuyum ve BlueStacks gibi bir emülatörde oynuyorum. savaşıyorum. tahminimce de bu genymotion gibi yazılımlar klavye ekran kullanımı açısından da tatmin etmicek birşeyler.

bende hemen playonlinux e döndüm ve bluestacks yazılımını sanallaştırmak istedim.. kurulumun birince aşaması ssd disk kullanmama rağmen yarım saat bekleme ile ilerleme görmediğim için ensonunda silip 8.1 e geri döndüm

 

ama sonuç olarak ne kadar üzgün olduğumu anlatamam.bir oyun yüzünden herşeyi ile güzel bir OS a çalışamamak. aynı anda whatsapp - skype - discord ve onlarca web sayfası açmama rağmen ekran kartı veya cpu sesinde pek değişiklik hissetmiyordum.. ama windows da yeni bir program çalıştığında cpu nun fanı aniden bağırmaya başlıyor.

OKSÜZ ve YETİM olmanın acısı bir daha derinden yaraladı ve 8.1 ile devam ediyorum şimdilik.

 

 

 

 

şimdi düşünürken aklıma geld... vmware de android veya herhangi bir android os un performansı nasıl olabilir ?

Edited by tosunpasa
Link to comment
Share on other sites

tosunpasa

  • Manjaro'yu uzun süredir kullanmıyorum. Hatta geçen saf arch linux kurdum ancak iki gün dayanabildim tekrar'dan ubuntu'ya geri dönüş yaptım. AUR depolarını açarak her türlü yüklemeleri yapmama rağmen , ubuntu'da 1 dk'da yüklenen uygulama , arch üzerinde 10 dk.'da yüklenmesi zaman alması beni sıktı ve tekrar'dan ubuntu'ya dönmeme neden oldu. Bu dağıtımı kötü yapmak tabiki tamamen alışma meselesi. 
  • Birde Yüksek versiyon olan , kernellerinde eski donanımlarda ya da, bios sürümlerinde ekran kartları vb. şekilde donanımsal olarak kullanımlarıda arttığıda bilinen durumlardan. Manjaro linux üzerinden otomatik olarak startup'a ekli yani başlangıç yöneticisine nvidia,amd ve intel sürücülerinin başlaması için gerekli scriptler evvelinden tanınmış amd bir kullanıcıda , nvidia'nın çalışmasının ve uygulamalarının ne işi var dedirtecek şekilde bir yapıda söz konusu bunuda (-) olarak haneye yazabiliriz. " Donanımsal olarak olması bulunması iyi gibi görünsede " gereksinim olmayan donanımlarla alakalı dahi olmayan yapıların ne işi var diye düşündürüyor.
  • Bunu aşmanın yolu illa arch linux olacaksa eğer , ya farklı bir arch tabanlı dağıtıma geçiş yapmak , ya da arch linux'ün saf halini sisteme kendi yapılandırma methodlarıyla kurmak en akıllıca yol olacaktır eğerki arch gerçekte nihai olarak kurulum kullanılacaksa eğer. Bunun içinde orta ve üzeri seviye bir linux kullanıcısı olmak şart en azından. Yoksa saf bir arch kurulumu malum , bir işkence resmen.
  • Donanımsal zenginliği 3.party uygulama ve driverların yüklü olarak seçmeli gelen iso yapıları bulunan "Debian" Linux dağıtımlarını bu konuda daha mantıklı buluyorum. En azından sistemsel olarak forum destek vb. mecraların daha yaygın olması bakmıından sıfır saf bir taban debian kurmak bu kapsamda mantıklı olabilir.
  • Tüm masaüstlerinin bulunduğu non-free debian ISO kalıpları için :  Torrent 'ten çekibilir ben tavsiye ediyorum. "calamares kurucuları yüklü gelen yapılar bunlar eskisine göre daha rahat ve kurulabilir olmuşlar!"
  • Saf bir Arch linux'ü live olarak başlatıp "Calamare installer" kurucu aracılığıyla masaüstü,driver ve uygulamaları seçerek kurmak içinse özel bir kurulum aracı bunuda ekleyebilirim diye düşündüm işleri kolaylaştırması bakımından. Rolling release dağıtımlara göre kesinlikle daha mantıklı. Eğerki Arch linux saf olarak kurulsun driverları uygulamaları vb. ben seçeyim mantığında olan biri için doğru bir seçim diyebilirim herşey online olunduğunda en son sürümlere yüklenip kurulmakta. Kaynaklink: 
    Please register to see this content.

Gerek donanımsal gereksede uygulamalar bakmından saf bir "debian üzerine" inşaa ederek yol almak bakmından ekledim bence denenebilir bir dağıtım kesinlikle.

Bilgi: Farklı birşey varsa eğer fikir ve düşünceleri paylaşmak özellikle açık kaynak sistemler için büyük bir keyif olacaktır benim için saygılarımla. :) 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...
  • 1 yıl yıl...
  • 3 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...