Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Bilgisayarı Telefondan Yönetin !


trendmark
 Share

Recommended Posts

Bilgisayarı Telefondan Yönetin !!!!

Bilgisayarınızı uzaktan kumandayla donatmadıysanız, henüz eksiksiz bir medya merkezine dönüştürmüş sayılmazsınız. Oysa symbian işletim sistemli cep telefonları sayesinde, farklı yazılımları tek bir araçla kontrol edebilirsiniz…

Powerpoint sunumu sırasında slaytlar arasında geçiş yapmak, müzik dinlerken winampte çalan şarkıyı değiştimek ve ya ses düzeyini ayarlamak için bilgisayarınızın yanı başında durmak zorunda değilsiniz. Symbian işletim sistemi ve bluetooth bağlantısı sayesinde metrelerce uzaktayken bile cep telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanabilir, bilgisayarın tüm işlevlerine hakim olabilirsiniz. Tek bir cep telefonu yazılımı ve birkaç basit ayar, bu konfordan yararlanmanız için yeterli.

&Çok yönlü uzaktan kumanda&

Bu amaçla kullanabileceğiniz farklı özellikleriyle ön plana çıkan iki ayrı yazılımdan bahsedebiliriz. Bunlardan ilki, yani puppet master, cep telefonunuzu çok işlevli bir Windows uzaktan kumandasına dönüştürüyor. Yazılım bilgisayarınızı kısa mesafede bluetooth üzerinden, daha uzak mesafelerde ise GPRS bağlantısı ile dilediğiniz konumdan kontrol etme imkanı sunuyor. Puppet Masterin en büyük artısı Winamp, media player, Outlook ve itunes gibi yazılımlar için özel menü desteği sunması. Bu sayede söz konusu yaszılımları doğrudan cep telefonunuz üzerinden çalıştırabilir ve şarkı, video ya da sunumlarla ilgili bilgileri telefon ekranından takip edebilirsiniz. Önceden tanımlanan kısayollar ise örneğin şarkılar arasında geçiş yapmanızı, çalma listelerinde gezinmenizi, sanatçı ve şarkı adıyla arama yapmanızı sağlıyor. Ayrıca VBScript ya da JavaScriptle hazırlayabileceginiz.PMA dosyalarıyla farklı yazılımlar için menü tasarlamak mümkün.Keymap grubunda yer alan Acrobat Reader,BSP Player, irfanview gibi çok sayıda yazılımda farklı komutlar kullanmak mümkün.[*] tuşu o yazılım içinde kısayolları görüntülemenizi sağlıyor. Ancak bu yolla PDF, video, resim gibi dosyalar telefona ulaştırılamıyor.

&Kurulum Ayrıntıları&

Puppet Masterın kurulumu ve yapılandırılması, sıradan Symbian uygulamalarında rastladığımızdan biraz farklı. http://www.lim.com.au/puppetmaster adresinden dosyayı indirip kurduğunuzda, yazılımın Windows bileşeni yüklenmiş oluyor. Daha sonra başlat menüsünden Tüm programlar/puppetmaster/shortcut to series 60 Client’a tıklayarak symbian istemcisine ulaşıp bu dosyayı telefonunuza aktarıp kurulumu tamamlamanız gerekiyor.

Uyarı: cep telefonu tarafından görülebilmesi için bilgisayarınızı, özel bluetooth sürücüleri üzerinden önceden bulunabilir hale getirmeniz şart. Yapılandırma ayarları birçok sistemde otomatik olarak tamamlanıyor ve cep telefonunuzdan bilgisayarınızın adını seçmeniz yeterli oluyor. Diğer durumda PC ekranında PuppetMaster’ın kendi bağlantı penceresi üzerinden preferences ve add device a tıklanmalı ve server for symbian phones seçerek selecet serial port penceresinden doğru COM portu seçmelisiniz. Bilgisayarınızda WIDCOMM a ait sürücüler yüklüyse bu sürücülere ait ekranda Bluetooth Serial Port satırındaki COM değerini microsofta ait olanlar yüklüyse cep telefonu modelinin ve incoming ifadesinin yer aldıgı satırdaki değeri seçmelisiniz. Bu ayarları daha sonraki bağlantılarda yinelemeniz gerekmiyor.

&PC üzerinde tam kontrol&

Artık telefon ekranından bilgisayarınızı kontrol edebilirsiniz.PuppetMaster yazılıma özgü menüler dışında genel denetim işlevlerinide sunuyor. Mouse mode yalnızca söz konusu yazılımı degil bilgisayar ekranının tüm özelliklerini telefona taşıyor. Bu ekranda zum yapabilir, kısa yollarla pencereler arasında gezienebilir ve metin girebilrsiniz. System menüsü ise oturumu kapatma, beklemeye alma gibi özellikleri sunuyor. Ayrıca Browse Files üzerinden bilgisayarınızdaki tüm dosyalara ulaşmak elinizde.Puppetmaster cep telefonunuza çağrı geldiginde bilgisayar hoparlörlerinin sesini otomatik olarak kısabiliyor, msn durumunuzu telefonda olarak değiştirebiliyor, bilgisayarı kilitleyebilyior ya da winampı durudabiliyor. Bilgisayarınız üzerinden preferences-events menüsünde farklı durumlar için farklı eylemler belirlemek sizin elinizde. Yazılım series60 ve UIQ arabirimli tüm telefonlarla uyumlu. Ayrıca Java ve Bluetooth API destekli Nokia 6239 ve Siemens S65 gibi bazı telefonlarda destekleniyor. Windows işletim sistemine sahip akıllı telefonlar içinde özel bir istemci sunuyor.

&Control Freakla Winamp’e hükmedin&

Control Freak (http://mtvoid.com) yalnızca series60 arabirimli symbian telefonlar için geliştirilmiş bir uzaktan kontrol aracı, yazılım winamp kontrolleri üzerinde yoğunlaşsa da bilgisayarı genel anlamda yönetmeyi sağlayan özelliklere de sahip. Control Freak winamp eklentileriyle geliyor ve ancak bu yazılım etkinken kullanılabiliyor. Puppetmasterla karşılaştırıldığında ortaya çıkan bu dezavantaj gelişmiş bir cep telefonu arayüzüyle dengelenmiş. Kurulum ve yapılandırma son derece basit. Cep telefondan yazılımı çalıştırarak Connect’e tıklamanız yeterli. Connected mesajının hemen ardından o an çalınan şarkıyla ilgili tüm bilgiler telefonda eş zamanlı görüntüleniyor. Yazılım ayrıca Winamp’ın güncel sürümlerindeki Media Librarylede uyumlu. Control Freak tıpkı puppetmaster’da oldugu gibi telefonunuz arandığında Winamp’ı otomatik olarak durdurabiliyor.

&Videoları izlemek için&

Bilgisayar ekranını cep telefonunda görüntülemek için Options menüsünden Computer Desktop Controlü seçmeniz yeterli. Telefonunuzu artık bilgisayar faresi olarak kullanabilir,[*] tuşu ile uygulamalar arasında gezinebilir [5] [0] tuşlarıyla zoom yapabilirsiniz. Settings menüsünden görüntü kalitesini ve fare hızını gerektiginde değiştirebilirsiniz. Görüntü kalitesi için automatic seçimile her koşulda uygun hız elde edebilirsiniz. Bu özelliği websayfalarında gezinmek ya da film izlemek gibi farklı işler içinde değerlendirebilirsiniz. Ancak video izlemek istediginizde winampta Options Preferences Videodan overlay modunu devre dışı bırakmanız gerekiyor..

Kolay gelsin…

Alıntıdır.

Yazan : Raffaello

Link to comment
Share on other sites

Sadece Bluetooth gerektiren bir uygulama vardı. Adını hatırlayamadım.Özellikle sony ericsson t610 için üretilmişti. Fare winamp,powerpoint vs. kontrol edilebiliyordu.

edit: programı buldum floAt's Mobile Agent.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra...

arkadaşlar forumda arattım bilgi olarak anlatılmış,ama ben burda hem programı vererek hemde anlatarak paylaşmaya çalışacağım,resimler ve program kendi uploadım olup yazılar alıntıdır..

Arkadaşlar bugüne kadar gördüğüm en kapsamlı bluetoohtu olan telefonlardan pc yi yönetme programı dersem haksızlık etmiş olmam galiba.

Programın kurulumu,çalışması çok basit. Önce size kurulumunu anlatayım..ilk öncelikle rar dosyasındaki

Puppet master v 1.0_symboos.msi dosyasını pc nize kurun.kurulumun ardından rar ın içindeki puppet master.exe(crack dosyası) nı

C:\program files\puppet master ın içine kopyalayın. Üzerine yaz yazısını ok'leyin. Burda dikkat etmeniz gereken masaüstündeki kısayolu silip kopyaladığınız puppet master dosyasını masaüstüne kısayol olarak göndermek. Yoksa yaptığınız crack bir işe yaramaz.

İkinci olarak yapmanız gereken symbianlı telefon kullanıyosanız c:\programfiles\PuppetMaster dosyasının içindeki Symbian Series 60 Client klasöründeki sis dosyasını telefonununuza gönderiyosunuz. Eğer 6230 kullanıyosanız PuppetMaster.jar adlı dosyayı telefonunuza gönderin ve kurun. Pc nizdeki programı açın şimdi. Karşımıza üç tane seçenek çıkıyor;

Sırası ile; Connect , Preferences Quit adlı bağlantılar çıkıyor. Bizim burada Preferences adlı bağlantıya tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki pencere gelecek.

118sd1.jpg

2he7.jpg

Burada ilk önce yapacağımız işlem Device sekmesinde bulunan Device Selection adlı yerde telefonumuzu bluetooth ile hangi porttan haberleşmesini istiyorsak o portu seçmemiz gerekiyor. burada yapmamız gereken bluetooht serial portta yazan com'un aynısını seçmek. Birde dikkat etmeniz gereken nokia pc suite ve benzeri programların çalışmadığına dikkat edin. Eğer çalışırsa bu programı çalıştıramazsınız. İlk önce pc nizde puppet programı açık olsun. Zaten görev çubuğunda simgesini görürsünüz.

Sonrada telde yüklediğiniz programı açın. Search yazısı çıkar. Joystick ile tıklarsanız pc bluetooth bağlantısı çıkar karşınıza.O nu tıklayarak pc ile bağlantı kurun.Artık program kullanmaya hazır

Bağlantı kurduğunuz zaman Pc'nizdeki Prefence penceresinde aktif olmayan Conection butonu aktif olarak Disconnect olarak belirecektir.

5dg8.jpg

Size şunu söyleyebilirimki uğraştığınıza değecek bir program...

birde Preferences sekmesinde bulunan Events adlı diyalog

kutusuna tıklıyoruz.

Burada;

Winamp programını durdurmak

Winamp programını çalıştırmak

Ekran koruyucusunu başlatmak

Bilgisayarı kilitlemek

Hoparlörlerin sesini tamamen kısmak

Hoparlörlerin sesini tamamen açmak

gibi seçenekler bulunuyor.

Bunlardan istediklerimizi işaretliyoruz.

Options sekmesinde ise;

Windows 'un başlangıcında programın otomatik olarak çalışmasını

ve Son seçilen aygıtın PuppetMaster tarafından Otomatik olarak

çalışmasını sağlayabiliriz.

Bunları yaptıktan sonra telefondaki program menüsünde şunları görürsünüz

winamp

* tuşu yardım tuşudur..nasıl yöneteceğinizi orda görebilirsiniz

media player

itunes

powerpoint

outlook

mouse mode

system

keymaps

Browse files

İşte bu BrowserFile ise pc nizdeki C-D klasörlerinizi resimlerinizi müziklerinizi filmlerinizi, masaüstünü, denetim masasını anlayacağınız herşeyi görebilirsiniz ve pc ye dokunmadan bunların içinde gezinebilirsiniz. Örneğin bir resime tıkladınız. Bu hem pc de görünür hemde telefonunuzda

Download:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

arkadaşlar zaten Sony Ericcson K750i ve sonrasındaki serilerde telefonun kendi yazılım ile gelen uzaktan kumanda programı var. ayrıca internette power DVD ve bir çok program içinde destek veren yazılımlar da mevcut. daha detaylı bilgi için www.k750i.net adresine bakabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Salling Clicker ver. 3.0.1 for Windows

18143_medium.jpeg

“Salling Clicker 3 one of the 100 best products of the year!” – PCWorld.com

“This is absolutely the greatest stuff ever” – Chicago Sun-Times

Salling Clicker offers the ability to control popular applications like iTunes and PowerPoint from mobile phones or handheld computers through a user interface similar to that on a portable media player. For professionals, Salling Clicker's PowerPoint controller gives an important edge, whether be it on the big stage or in a small meeting with clients. For home users, Salling Clicker provides a rich interface to popular applications such as iTunes and Windows Media Player, allowing users to see what track is playing and search or browse for music.

Download:

http://rapidshare.com/files/13017355/salling.rar[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra...

Mtvoid.ControlFreak ile win amp açıkken tam konrol yapabiliyorum birde masa üstünü telefon ekranında iken zoom yapabiliyorsunda.

telefonada kasmıyo.

şiddetle tavsiye ederim. :mellow:

Please register to see this content.

Edited by washack
Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...
  • 9 ay sonra...
  • 7 ay sonra...
Telefonum 6300 ve bluetooth ile pc me bağlanıp powerpoint sunularımı kontrol etmek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim?

bluetooth remote control diye bir program var java destekli pcye ve kendi telefonunuza küçük bi program kuruyorsunuz ordan winamp, powerpoint, bilgisayar dosyalarınız ve en önemlisi mouse kontrolü bilgisayarın ekranını telefonunuza getiriyor ve siz mouse ile nereye isterseniz girersiniz bu özellik sayesinde tüm bilgisayar kontrol altında olmuş oluyor daha aklıma gelmeyen bi sürü özelliği varda en çarpıcıları bunlar :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 hafta sonra ...
  • 8 ay sonra...

Sony ericsson K750 K750i K700 W800 pc suite orjinal programında sms lerinizi p.c de yönetemezsınız sadece dosyaları yönetip telefonu p.c ye yedekleye bilirsiniz.

Ama myPhoneExplorer diye bir program var.çok güzel bir program suite de olan her şey var artı saydığım model telefonlar için sms leride yönete bilirsiniz ve kullanımı çok daha basit üstelik türkce dil desteğide var.

özellikller

sms lerinizi p.c den yönetme

rehberi güncelleme

telefonu p.c ye senkronize etme

dosyaları yönetmek

cağrıları kabul etme v.s

indirmek için

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Sony ericsson K750 K750i K700 W800 pc suite orjinal programında sms lerinizi p.c de yönetemezsınız sadece dosyaları yönetip telefonu p.c ye yedekleye bilirsiniz.

Ama myPhoneExplorer diye bir program var.çok güzel bir program suite de olan her şey var artı saydığım model telefonlar için sms leride yönete bilirsiniz ve kullanımı çok daha basit üstelik türkce dil desteğide var.

özellikller

sms lerinizi p.c den yönetme

rehberi güncelleme

telefonu p.c ye senkronize etme

dosyaları yönetmek

cağrıları kabul etme v.s

indirmek için

yada

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...