Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Whatsapp Kullanmayacağız Diyoruz Alternatif Olarak Ne Kullanacaz Peki?


 Share

Recommended Posts

Son açıklamalar, kullanıcı sözleşmesinde ki yenilik nedeniyle AB üye ülkelerinde sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların whatsapp kullanabileceğini ama üye ülkeler dışındaki ülkelerde kullanıcıların whatsapp kullanamayacağı yönünde.  Kullanacağı uygulama hakkında bizleri bilgilendirecek arkadaşlar varsa buyursunlar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

bence gereksiz abartılıyor zaten programı kullandığında izin vermesen bile zaten senin bilgilerine ulaşılıyor.telegram diyorsunuz oda rus malıymış bip desen kim bilir nekadarı türk sanki bizim türkler bilgileri paylaşmıyorlar.hergün telefonumuza izin vermediğimiz halde arama ve mesajlar geliyor.bunları yapanlarda turkcell telekom ve vodafone.boşa takıntı yapmaya gerek yok  ben izin verdim geçtim

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Telegram, Telegram, Telegram...

Başka bir şeye gerek bile yok. Hatta kullanmayı tamamen öğrendikten sonra telefonunuzdaki bir çok uygulamanın işini gördüğü için onları silip yer sağlayacaksınız. Nasıl mı:

Örneğin video mp3'e çevirme

video - mp3 kesme işlemleri.

haberler

bu liste istediğiniz kadar uzar gider. Bakın mesela ÖSYM botu var, sınav sonuçları açıklandığında anında bildirim atar, ya da Kandilli botu var. bir deprem kandilliye düştüğü an size de bildirim gelir. botlar çok kullanışlı. ben bbc haberleri için de bot kullanıyorum. hiç öyle haber uygulamalarıyla, siteyle vs uğraşmıyorum. yapabilen kendi botunu kendisi oluşturabilir. botlar gruplara eklendiğinde mükemmel görevleri yerine getirebilirler. 

Gruplar 256 kişiyl sınırlı değil. çok çok üstüne çıkabilirsiniz. Sayfa var bir de. çok kullanışlı. 

birine mesaj atarken şu süre sonrasında mesajın gitmesini ayarlayabiliyoruz. ya da mesaj sessiz şekilde gitsin diyebiliyoruz. ya da kişi aktif olduğunda mesajım gitsin diyebiliyoruz. attığınız fotoğraf video ve diğer dosyalarda kalite bozulmaz. atma problemi yaşamazsınız. whatsapta bu işler işkence. 

 

telegram tüm her şeyi kendi bulut sisteminde kaydediyor ve telefonunuzda yer doldurmuyor. yani mesela 5 yıl önce kurulan bir gruba üye olduğunuzda üye olduğunuz günden itibaren olan mesajları değil, taaa kurulduğu andan itibaren gruptaki tüm mesajları, resim video dosyaları görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz. Yedekleme işi yok yani. tam bir bulut deposu.

 

bunlar sadece birkaç özellik, telegram derli toplu anlatılmaz. kullandıkça anlarsınız.

 

Gizlilik konusunda bir şey diyemem. WhatsApp'tan daha güenilir olduğu aşikar. Ama ne kadar güvenilir orası tartışılır. Bence hiçbir uygulama tam güvenilir değil. Bence kullanmakta bir sakınca görmüyorum.

 

Evet WhatsApp'ı haala kullanıyorum maalesef. kısıtlı, pek bir özelliği olmayan bu uygulamayı mecburiyetten kullanıyorum. yoksa bu olaydan çok çok önce bırakacaktım.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

LanManiaX, Bir saat önce yazdı:

İcq'ya dönelim hep birlikte,eskiden whatsapp mı vardı.

En temizi :D  Bu arada Signal kullanabilirim belki lakin izin verdim geçtim whatsapp a , yukarıda arkadaşında söylediği gibi aman aman bişey olacağını zannetmiyorum yıllardır verileri topluyor her firma google sine kadar. Sadece bunu yasal bi zemine oturttular hepsi O .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Genel olarak aslında kullandığımız bir çok abd menşei'li olan sözleşmeleri dayatmalı olan bir çok uygulamalar vb.yazılımlar bilindiği üzere mevcut ve hala kullanmaktayız. Whatsapp'a en iyi alternatif sağlam diye düşündüğüm değerli arkadaşlarımızında üstte mesajlarda belirttiği "Telegram" uygulaması en iyisi olduğu kanaatindeyim. Her ne kadar şahsi olan telefonumda yüklü olsada iyi olduğunu söylesemde whatsapp kullanıyorum kimseye yalana söyleyecek değilim elbette son zamanlardaki bahse konu olan whatsapp durumu ile ilgili telegram kullanma fikrim depreşti sanıyorum artık telegrama geçeceğim. Bununla beraber aslında değiştirmemiz gereken bir çok uygulamalar sistemlerde değişmesi gerekli mesela windows yerine linux işletim sistemlerine geçiş gibi. :)
  • Dünya stratejik olarak sistemlerinin kullanılmasını ve büyük kullanıcı kitlelerini elinde tutmasını arzulamaktadır ve yapıyorlarda nitekim. Ondandır ki opensource sistemlerin kullanımıda bir o kadar kullanıcıya esneklik özgürlük vb. şekilde dayatmalara mağruz kalmama gibi durumlardan da uzak kalma güvenliğide sağlamaktadır uzun zamandırda başta ben vb. mecralarda da dile getirdiğim bir konuydu ve konudur zaten. Mecbur kalınmadıkça bu gibi dayatmalı sistemlerden uygulamalardan uzak kalmak yerinde bir karar olacağını düşünenlerdenim. Neyse ben fazla konuyu dağıtmayayım. :) 

WhatsApp'a alternatifim > Telegram 

Online Giriş:  

Windows Mac Linux indirme linki  : 

 

+ Telegramin kaynak kodlarını incelemek isteyenler için! Opensource çatısı altında sürekli olarak geliştirilmekte. Yani "kapalı kaynak gizli saklı değil!" şeffaf ve herkese açık kaynak kodları.

Kaynak Github: 

Please register to see this content.

Dip not: Telegramdayım , whatsapp'a son verebilirim. :) 

Edited by forjest
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu sözleşme özetle şu:

WhatsApp bilgileriniz (konum, mesajlarınız vb.) başka şirkete satılması.

Korkmanıza gerek yok çünkü zaten yılladır satılıyor bu sözleşmenin amacı resmileştirmek yani ben bir halt ediyorum ama yine de sorayım iznin var mı mantığı. Başka açıdan birde bu sözleşmeyi kabul eden bilmem kaç milyon insan var mesajlarınızı neden okusunlar bilgilerinin satılmasının nedeni para başka bir açıklaması yok.

Eğer kabul ederseniz bilgileriniz Facebook şirketi tarafından satılacak kabul etmezseniz 1-2 ay gibi süre WhatsApp kullanamayacaksınız belki bu süre belki sınırsız da olabilir şimdilik 1-2 ay gibi bir süre. Bu olay başka uygulamalar açısından gün doğmuş oldu. WhatsApp bu sözleşmeyle giden gitsin kalan bizimdir mantığıyla ilerliyor. Bilgilere göre gelecek olan yapay zeka teknolojisi ile ilgili reklam göreceksiniz mesela arkadaşınıza ayakkabı fotoğrafı attınız bu fotoğraf yapay zeka tarafından tanımlanacak ve ayakkabı reklamı göreceksiniz tarzında ama ne kadar doğru orası meçhul.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Türkiye' de sadece whattsapp ve facebook olarak anlatılıyor. Ancak İnstagram, whattsapp, messenger, facebook' a ait şirketler. Facebook' u telefonun işletim sistemine gömülü olduğu için haber yazılımı olarak kullanıyorum. Messenger' ı hemen hemen hiç kullanmıyorum. İnstagram bana uygun değil. Geriye whattsapp kalıyor. Onu da kaldırdım. İçlerinde en sık kullandığım yazılımdı. Bu sözleşmeden sonra yedek alıp sildim. Diğer insanların aksine ben genelde birşeyleri kesin olarak alternatifleriyle kullanırım. Daha önce yerlilik oranı artırması için bip' i kullanıyordum. Kodlaması hollanda şirketine ait olsa da dataların Türkiye' de tutulması bile yeterli. Telefonumdan Google tarayıcıyı da bu anlamda kaldırıp yaani kullanıyorum. 

Bu whattsapp sözleşmesi sonrası uygulamayı kaldırdım. Geçmişten kalan Bip'in yanına signal ve dedi uygulamasını yükledim. (DENEME AMAÇLI) Telegrama nedense bir türlü ısınamıyorum. Son dönemlerde Ruslar yazılım konusun da bana göre ABD'lileri bayağı solladılar. Hemen her yer de Ruslar var. Eminim ki whattsapp dahil içlerindeki en iyi uygulama telegramdır. O kadar geniş kullanım alanı var ki, whattsapp' ın alternatifi olarak adının geçmesi bana komik geliyor. Telegram işi farklı bir yere taşıdı.

Asıl konuya gelirsek, en nefret ettiğim insan tipleri, nasıl olsa veri topluyorlar, kabul ettim geçtim diyen tipler. Belki de geçmişten bu yana bu sözleşmelerin dayatılmasının asıl nedeni bu kafadır. Her kabul sonrası işi yüz adım öteye çekiyorlar. Bugün Facebook, whattsapp verilerini kendi şirketleri içerisinde paylaştığını söylüyor. Yarın birgün dolandırıcılarla da paylaşabilir. Sözleşme de bana göre tam anlaşılır değil. 3. kişiler kimler? Maddelerden bazılarında şunu gördüm. 3. kişiler, whattsapp gruplarınıza erişebilirler, arayabilirler ve kişilerinizdeki, gruplarınızdaki birçok veriyi elde edebilirler. Bu kısım belki de benim hüsnü kuruntumdur. Diyelim ki, birisiyle özel mesajlarınız var. Ve facebook reklam ortaklığı yaptığı şirketlerle sizin özel yazışmalarınız dahil sattı. (Facebook'ta dileyen parayı basıp dolandırıcılık ilanı verebiliyor. Dolandırıcılık linkleri v.s ekleyebiliyor. Çok çabuk unutuyoruz. Bundan 2-3 aya kadar facebook dolandırıcılık sayfaları ve ilanlarından geçilmiyordu.) Ve sattığı kişi yada firma sizi tehdit yoluyla çıkar sağlamaya kalktı. Hak iddaa etme, dava açıp kazanma şansınız olacak mı?

Kabul ettim geçtim diyenleri gördükçe deliye dönüyorum. Daha önce forumda paylaşacaktım. Ancak polemik olur diye paylaşmamıştım. Netflix' in "Sosyal İkilem" adlı belgeselini bir izleyin. Yeni whattsapp sözleşmesinde de çok tehlikeli ve ne demek istediği anlaşılmayan birçok maddesi var. En başında da 3. kişilerle başlıyor. Kim bu 3. kişiler. Facebook, messenger ve instagram mı? Yoksa parayı basan X kişi mi? Sosyal ikilem belgeselinde şu söz tam cuk oturuyor. "Eğer birisi sizin için ücretsiz bir uygulama yapıyorsa anlayın ki, orada asıl satılan mal sizsiniz." Ve kusura bakmasınlar bazı arkadaşlar  bu mal kısmını tam olarak karşılıyorlar...

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@HARBİKIZ neye göre kime göre korkacak birşey yok? Eksik bilgiyle korkacak birşey yok yazıyorsunuz. Maddeleri tekrar inceleyin. 3. kişiler whattsapp gruplarınız, kişi listenize ulaşabiliyor diyor. Arayabilir, siz de arayabilirsiniz v.s gibi saçma sapan şeyler var. Hatta sizin yazışmalarınız dahil satılabiliyor. Kişinin ayinesi iştir derler diye bir söz var. Facebook reklam ortaklığı adı altında dolandırıcılara veri satıyor. Dolandırıcılığın en kolay yolu facebook' ta reklam vermeye döndü. Nasıl bu kadar rahat şekilde korkulacak birşey yok yazıyorsunuz şaşırıyorum. Bana göre ileri de pişman olacağınız şeyleri hiç araştırmadan, düşünmeden yazmışsınız. Eğer bu son sözleşmeyi geri çekmezse 2-3 ay sonra bu konuyu görmek isterim...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Whatsapp alternatifi olarak

şuan için bunlar uygun gibi...

1-Signal

2-Telegram

Please register to see this content.

dedi her ne kadar Türk mühendisleri yapımı dense de altyapı olarak signal kullanıyor :)

 

Edited by 34ero
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

peki en basit bir bankadar kart alıyorsunuz veya hesap açıyorsunuz orda kaç sayfa çivi yazısı ile yazılmış içerik var hangisini okuyorsunuz.hiçbirini direk imzalayıp onaylıyorsunuz.turkcell telekom ve vodafone yüzündne hergün telefonumuza abuk sabuk arama ve smsler geliyor.engel olabiliyormusunuz hayır niye çünkü hat alırken anlaşmayı yine okumadan imzalıyorsunuz.gerçi kabul etmeme gibi bir lüksümüzde yok anlaşmaları.whatsapa gelince zaten bunları yapıyorlardı.diyorsanızki ben kullanmayacağım. imkanınız varsa kullanmayın ama adamlar hayatımızın heryerindeler.telegram deniyor onlarda rus onlarda aynı bip diyorsunuz oda turkcell görünüyor zaten bunlarda bizim bilgilerimizi satıyorlar.

ben onayladım. bu sosyal medyayı kullanıyorsanız  başka çareniz yok.ya onaylarsınız yada hiç kullanmazsınız.alternatif program işi tamamen hikaye onlarda aynı işi yapıyor. bu tabiki benim görüşüm

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 32 dakika önce yazdı:

@HARBİKIZ neye göre kime göre korkacak birşey yok? Eksik bilgiyle korkacak birşey yok yazıyorsunuz. Maddeleri tekrar inceleyin. 3. kişiler whattsapp gruplarınız, kişi listenize ulaşabiliyor diyor. Arayabilir, siz de arayabilirsiniz v.s gibi saçma sapan şeyler var. Hatta sizin yazışmalarınız dahil satılabiliyor. Kişinin ayinesi iştir derler diye bir söz var. Facebook reklam ortaklığı adı altında dolandırıcılara veri satıyor. Dolandırıcılığın en kolay yolu facebook' ta reklam vermeye döndü. Nasıl bu kadar rahat şekilde korkulacak birşey yok yazıyorsunuz şaşırıyorum. Bana göre ileri de pişman olacağınız şeyleri hiç araştırmadan, düşünmeden yazmışsınız. Eğer bu son sözleşmeyi geri çekmezse 2-3 ay sonra bu konuyu görmek isterim...

bu öylesine yazıldı milyarlarca kişi kabul etti kullanıyor, zaten bütün anlaşmaları kabul etmiyor muyuz (doğalgaz, elektrik, su, internet vb) bütün maddeler aleyhimize olduğu halde.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@mustafakarasanbankalarla, gsm operatörleriyle aynı şey değil. Bu bir uygulama ve kabul etmek gibi bir mecburiyetiniz yok. 2-3 ay silip kullanmazsınız paşa paşa geri alır. Günümüzde gsm kullanmadan yapamazsınız. Banka ile iş yapamadan duramazsınız. Ancak whattsapp yerine farklı bir uygulama kullanabilirsiniz. Gerçi ben, zaten verilerimizi satıyorlar mantığını anlamıyorum. Zamanında kabul edip geçmeseydik belki de verileriniz satılmayacaktı. Verdiğiniz örneklerle whattsapp bir değil. Facebook'un icraatlarını da baz aldığınız da durum aynı değil. Banka, gsm operatörü bilgilerinizi satabilir. Ancak whattsapp' ta sizin özel konuşmalarınız, gruplarınız v.s herşeyi satma yetkisi veriyorsunuz. 

@HARBİKIZHiçbir su, telefon, doğalgaz v.s şirketi sizin özel yazışmalarınızı satmaz, erişemez. En fazla tc numaranız, kimlik bilgileriniz, gsm numaranız  gibi bilgileri alır. Ya da satar. Whattsapp' ta işler çok farklı. Neden whattsapp' a mecburmuşsunuz gibi bir algınız var onu da anlamadım. Size komik gelecek, az biraz düşündüm ve sizin kolaylıkla kabul ettiniğiniz sözleşme intiharlara bile sebep olacak. Sosyal ikilem belgeseli aslında bu konu da çok iyi referanstır. Sosyal medyanın intihar oranlarını katladığını anlatır. Sosyal medya uygulamasıyla banka, doğalgaz karıştırmak mantıklı olmaz. Yine vurguluyorum. Sizin özel yazışmalarınız, gruplarınız, arkadaşlarınız v.s tüm verileri 3. kişilere satabilecek. Sattığı kişiler de çıkıp karşınıza, bastım parayı bütün özel yazışmalarınızı satın aldım diyebilecek. Ve siz tek kelime söyleyemeyeceksiniz. Bana göre mantığınızdaki en büyük hata sosyal medya ile banka v.blerini bir kefeye koymak. Siz bankada özelinizi paylaşmıyorsunuz. Aslında çok uzatmakta istemiyorum. Çünkü mantık en baştan yanlış. Ancak yine yazayım. Bu sözleşmeyle şöyle 2-3 ay bir geçsin. Nelere sebep olacak hep birlikte yaşarsak göreceğiz. Bugün haber kanallarına baktığım da hep işin boş tarafını konuşuyorlar. Adamlar sizin özel yazışmalarınızı satacaklar. Belki de fikirlerinizi satacaklar. Ve siz tek kelime edemeyeceksiniz. Bu arada sözleşme de resmen bir anlam da ırkçılık. AB ülkeleri isterse kabul edecek ama diğerleri kabul etmezse kullanmayacak. Size göstere göstere ırkçılık yapıyorlar ve siz kabul mu ediyorsunuz?

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

deli_petro06, 34 dakika önce yazdı:

 

@HARBİKIZHiçbir su, telefon, doğalgaz v.s şirketi sizin özel yazışmalarınızı satmaz, erişemez. En fazla tc numaranız, kimlik bilgileriniz, gsm numaranız  gibi bilgileri alır. Ya da satar. Whattsapp' ta işler çok farklı. Neden whattsapp' a mecburmuşsunuz gibi bir algınız var onu da anlamadım. Size komik gelecek, az biraz düşündüm ve sizin kolaylıkla kabul ettiniğiniz sözleşme intiharlara bile sebep olacak. Sosyal ikilem belgeseli aslında bu konu da çok iyi referanstır. Sosyal medyanın intihar oranlarını katladığını anlatır. Sosyal medya uygulamasıyla banka, doğalgaz karıştırmak mantıklı olmaz. Yine vurguluyorum. Sizin özel yazışmalarınız, gruplarınız, arkadaşlarınız v.s tüm verileri 3. kişilere satabilecek. Sattığı kişiler de çıkıp karşınıza, bastım parayı bütün özel yazışmalarınızı satın aldım diyebilecek. Ve siz tek kelime söyleyemeyeceksiniz. Bana göre mantığınızdaki en büyük hata sosyal medya ile banka v.blerini bir kefeye koymak. Siz bankada özelinizi paylaşmıyorsunuz. Aslında çok uzatmakta istemiyorum. Çünkü mantık en baştan yanlış. Ancak yine yazayım. Bu sözleşmeyle şöyle 2-3 ay bir geçsin. Nelere sebep olacak hep birlikte yaşarsak göreceğiz. Bugün haber kanallarına baktığım da hep işin boş tarafını konuşuyorlar. Adamlar sizin özel yazışmalarınızı satacaklar. Belki de fikirlerinizi satacaklar. Ve siz tek kelime edemeyeceksiniz. Bu arada sözleşme de resmen bir anlam da ırkçılık. AB ülkeleri isterse kabul edecek ama diğerleri kabul etmezse kullanmayacak. Size göstere göstere ırkçılık yapıyorlar ve siz kabul mu ediyorsunuz?

Telefon dolandırıcıları beni ve bitişik komşumu aradıklarında bütün bilgilerimizi saydılar döktüler TC nosundan araç marka ve plakalarına kadar, bunları nerden alıyorlar sizce.

Link to comment
Share on other sites

haklı olduğunuz konular var ama bu digital çağda alternatifimiz yok telegram olsun signal olsun bip olsun hepsi aynı işleri yapacaklar.zamanında hatırlarsınız windows live mesenger vardı onun içinde ne derlerdi paralı olacak.sonra facebook için dendi whapsapp paralı olacak dendi.ben yazışmlarımda özel bilgilerimi kullanmamaya özen gösteriyorum.bu banka olayı dmeişsiniz ama benim kimlik numaramı vermeside telefon numaramı vermeside bundan aşağı kalır bir yanı yoktur.ben ayrıca bir işe veya kuruluşa başvurduğumuzda neresi olursa olsun kimlik fotokopisinin istenmesinede karşıyım.bu devirde kimlik fotokopisi ile bile neler yapılıyor ne dolandırmalar oluyor.bir ara ptt mesenger çıkacaktı sanırım olmadı.devlet mutlaka bu olaydan sonra bu işi hızlandırıp bu olaya el atacaktır.kendi sistemimiz olsun güvenli şekilde kullanalım

HARBİKIZ, 5 dakika önce yazdı:

Telefon dolandırıcıları beni ve bitişik komşumu aradıklarında bütün bilgilerimizi saydılar döktüler TC nosundan araç marka ve plakalarına kadar, bunları nerden alıyorlar sizce.

dediğim gibi ha whatsapp bilgi paylaşmış ha bankalar kimlik nosu olsun telefon nosu olsun bunları paylaşmış.fark yoktur.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@HARBİKIZ Son kez yazacağım. Ben farklı birşey anlatmaya çalışıyorum. Whattsapp' ta kişinin dedikodusu, nefret ettiği kişiler, ruh durumu, kız/erkek arkadaşıyla yazışmaları, bir kişiyi aldatıyorsa onun verileri v.s gibi tüm mahrem şeylerini paylaştığı yerdir. Whattsapp' tan alınacak verilerle yapılacaklar arasında dolandırılmanız belki de ilk tercihiniz olacak başlıktır. Bu tip uygulamalar kullanırken insanlar kendini kaybediyor. Sosyal medya atom bombasından çok daha etkili bir güçtür. Son 10 yılda facebook, twitter gibi sosyal medya platformları sayesinde insanlık tarihinde daha önce görülmemiş olaylar oldu. Saçma sapan oyunlarla binlerce insan intihar etti. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile intihar olaylarını inanılmaz seviyelere ulaştırdı. Benim verdiğim sadece bir örnek. Siz tc numaralarına v.s takıldınız. Olay bu değil. Sosyal medya insanların en özel şeylerini bile paylaştığı yerler. Sosyal medya uygulamarıyla alınan verilerle akıl almaz şeyler yapılabilir. 1 twittle 10 yılda tahmini 15 milyon insan öldü. Bir o kadarı da göç etti. Whatsapp' a tc no, banka, doğalgaz gözüyle bakamazsınız. Bu bir örnektir. Bana bir kişinin 1 yıllık whattsapp yada facebook, instagram mesajlarını verin. İntihar ettirmemi mi istiyorsunuz ettiririm. Adam öldürmesini mi istiyorsunuz, öldürtürüm. Çünkü orada farklı birşey var. Tc nosundan bin kişinin canını yakarsınız. Sosyal medya ağından bir twittle milyonları öldürürsünüz. Arada böyle bir fark var. Bir anlattıklarımı anlatabilsem işler kolaylaşacak. Siz sosyal medyadaki verilerin yapabileceği şeylere oranla daha küçük şeylere takılıyorsunuz. Dolandırılmak, whattsapp bilgilerinizle yapılabilecek şeyler konusunda çok önemsiz kalır. Neyse uzatmayacağım...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sözleşmeyi bizde kabul etmez istemezdikte şu acıdan rahatım whatsapp'ı toplu olarak cuma mesaj atmak için kullanıyorum kayıtlı olduğum grup dahi yok.Ciddi mevzuyu yıllar önce konuştuk son 3-4 yıl için ciddi olarak konuştuğumuz ailevi sırların tclerin vs geçtiği konuşma hiç olmadı.ve adıma kayıtlı herhangi bir kredi kartı vs yok.O açıdan rahatım dolandırmaya çalışacak adamın bana para vermesi lazım o derece beter durumdayım.Kredi kartları her ay -200 ile -500₺ arasında açık veriyor.Halimiz itten beter durumda olduğu için olmayan paranın birşeyini dolandıracaklarını sanmıyorum.Telefonda ücretli yazılım dahi yok hepsi free yazılımlar Aynı şeyler pc içinde geçerli paranoyak değilim.Rahat takılanlardanım ve etliye sütlüye karışmadığım için korkacak birşeyim olduğunu düşünmüyorum.

Edited by SoNKraL_
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Eğer ürün bedavaysa asıl ürün sizsiniz şeklinde bir görüş var... Elimize akıllı telefonu aldığımız an hepimiz birer ürün olduk aslında... Bu sadece Whatsapp'a özel bir durum değil... kullandığımız tüm uygulamalar bizden bir şekilde faydalanıyor... Zaten facebook ve instagram ile herkesin kişiselini depolayan Mark lalesinin üstüne birde bu yetmez whatsapp verilerinide alıp satacağız demesi artık bence insanları iyice ticari mal konumuna soktu... şahsen şuan onaylamadım... birkaç gün sonra silmeyi düşünüyorum... Telegram kullanılabilirim bir süre...

Aman ne olacak benim ne özelim var, kişisel bilgi paylaşmıyorum zaten, amerika beni ne yapsın diye olayı basite indirgeyenlere biraz daha araştırma yapmalarını öneriyorum... satılık olan senin yaşam tarzın ve alışkanlıkların... yoksa kimse senin banka kartının peşinde değil... bu piyasada plazada yaşayan holding sahibi ile köy kahvehanesinde vakit öldüren dayının değeri aynı.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...