Jump to content

64 Gb Ve üzeri Flash Diskler Hakkında


focus2011
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhabalar bilindiği üzere usb belleklerin dosya işletim sistemi fat32 olarak piyasaya çıkar karşılaştığım bazı durumlar hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.64 ve 128 gb flash bellekleri ilk aldığımızda dasya sistemi fat32 olarak görülmekte lakin diyelim ntfs veya exfat olarak biçimlendirdikten sonra fat32 yapmak istediğinizde seçeneklerde fat32 çıkmıyor(genellikle 120 gb oaln) ancak bootice gibi programları kullanarak fat32 ye çevirebiliyorsunuz tabi bi çoğunda windows ile bu işlem yapıldığında windows biçimlendirmeyi bitiremedi hatası verdiği için yine bootice yardıma koşuyor bir kaç sitede bu durumun windows ile alakalı olduğunu okumuştum lakin bu tür usb bellekletin çoğunun ya veri yazma hızlarının çok ağır olduğunu veya çakma usb bellek olduğunu gözlemledim örnek oşarak en son bir marketten gosmart 128 gb aldım bunda da durum aynıydı.teste tabi tuttuğumda 101.gb ta sectör hatası verdiğini görünce iade ettim.Nedendir bilinmez bundan 3 yıl öncesine kadar kaliteli 3.0 lar üretiliyorken şuan piyasadaki orjinal 3.0 usb belleklerde  bile aynı çakmaları gibi bir petformans söz konusu.yorumlarınızı bekliyorum

Link to comment
Share on other sites

Biraz araştırma yaptım ve şunu öğrendim. Windows 32 gb'den büyük disklerin FAT32 kullanmasını önermediği için gizlemeyi tercih etmiş. Önermeme sebebi de FAT32 nin 32GB'den büyük partition'lar için verimsiz olmasıymış. Herhangi bir 3. parti disk yönetim aracıyla FAT32 yapmanız mümkün. Flashların hızına gelince, USB 3.0 olması demek USB3.0'ın desteklediği hızları verecek demek değil, verebilir demek. Aldığınız diskin içindeki mikroçiple alakalı bir durum diye biliyorum. Maaliyetten kısmak için dandik flash'ları ucuza satıyorlar alırken mutlaka okuma yazma hızlarına bakın derim.

Link to comment
Share on other sites

@AdnanGumusKardeşimizin belirttiği gibi , bilinen markalardan şaşmamak gerekli uzun yılların tecrübesi olan usbdisk markalarından Kingston,Sandisk bu alanda en iyilerinden verilen değerlerde boyut vs.tutarli ve doğru olan düzeyde cihazlar. En azından edindiğim tecrübe bu yönde.

Bir dünya marka model usbdiskler söz konusu genellikle de marketlerde adını İlkkez duyduğum markalarada denk gelmekteyim,boyutu ve fiyatına bakımca insanı cezbediyor ancak,gerçekte işlemsel hızı ve islerligine gelince genel olarak film değişiyor.İade etme ayricaliginin olması bakımından denenebilir elbette yinede ,bu kapsamda bilinen markalardan şaşmamakta yarar var.

Elimde 500gblik taşınabilir HDD var (Seagate) 50gb alanını multibootlar için ayırıp lazım olduğunda hep kullanırım. Aioboot uygulaması kurulu 20 ye yakında sistem var.

Egerki maliyeti düşürüp boyut yüksek olsun alan sıkıntısı da yaşanmasin diyorsanız elinizde fazladan laptop hdd'i kullanarak usbportlu external box kutuya takarak taşınabilir yapabilirsiniz. bu sayede depolama alanınızda olur, sistem kurulumu için alan sorunuda kalmaz flash disklerin yeri ayrı olsada, buda güzel bir seçenek olabilir "bilmeyenler için!" bu bilgiyide bu vesileyle eklemiş olayım.

Maliyet önemli değilse eğer ssddisk external box kutu ile beraber ,iyi bir marka tercihi yapılarak bilinen markalardan biri kullanılarak etkin şekilde verim alınabilir diye düşünüyorum Flashdiske göre daha mantıklı gibi fiyat araliklarida bariz farklar olmayacağı düşüncesindeyim bilinen sağlam bir marka alınabilir ileriye dönük anlayışında.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

değerli abilerim ve forjest üstadım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim lakin değerli forjest üstadım bende kingston hayranıyım yaklaşık 4 yıl önce kingston marka 3.0 çift taraflı 32 gb usb almıştım halen kullanıyorum çok kaliteli lakin buna aldanarak yine kingston dt50 64 gb lık metal usb bellek aldım fakat ne göreyim tam bir hayal kırıklığı 1 kez garantiden değiştirdiler ama inanın 3.0 olmasına rağmen 1.0 dan daha ağır diyebilirim (dosya komyalarken pc yi laptopu çok kasıyor donma yapıyor )oysaki aldığım zaman açıklamada okuma yazma değeri tatmin edici özellikteydi oyüzden almıştım.benimde tecrübe ettiğim markası bildiğimiz ünlü markalar bile olsa kalite ve hız eski usb bellekleri aratıyor.Birde dostlar son zamanlarda ventoyu kullanırken usb belleği bootlarken sonlara doğru hata veriyor değişik versiyonlarını farklı usb leri fatklı laptop ve pc leri denedim durum aynı bu durumla hiç karşılaştınız mı.saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Şahsi görüşüm.. USB 3.0 USB alacağınıza eski laptop veya yeni laptop hdd ler ini aparat sayesinde kullanmaniz... Hem hızlı kopyalayıp hemde kapasite olarak geniş olmasi.. 

Bende de 2 tane USB 3.0 64gb ve 128gb flash bellek var okuma yazma hızı çok vasat.. Keşke o parayla laptop hdd si alıp USB dönüştürücu aparat alsaydım ..en iyi flash bellek Toshiba ve scandisk

Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

64GB olan modelini 5 yıldır kullanıyorum, ilk aldığımda kampanya vardı 90TL civarına aldım. İkinciyi gene kampanya vardı 120TL civarına aldım.

256GB ve 512GB olanları da var fakat o paralar verilir mi ayrı. Pro modelleri de var fakat hızlarından dolayı baya pahalılar.

Gerçekten hızlı olmasını istiyorsan ve bu parayı verebilirim diyorsan gözünü kırpmadan bunlardan ihtiyacın olanı al derim.

Edited by ney69
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...