Jump to content

Nefes Alıp Veren Robot ürpertiyor


Kænuni

Recommended Posts

İşte Japonların son harika çocuğu. Bir çocuk gibi yürüyor, konuşuyor, bacaklarını sallayabiliyor ve hatta nefes alıyor.

Boyu 1 metre 30 santimetre, 33 kilogram ağırlığında. Japon bilim adamlarının tasarladığı son hümonoid yani insansı robot, bir kez daha teknolojinin ne derece ileride olduğunu kanıtlıyor.

w206.jpg

Bu insansı robot tıpatıp bir insan gibi hareket edebiliyor. Yürüyor, konuşmayı öğreniyor, sandalyenin kenarında otururken bacaklarını sallıyor. İnsandan farkı ise öğrenme kapasitesinin sınırsız olması.

Saçları olmayan, tamamen kel olan bu robot çocuğun en belirgin ve biraz da tüyler ürpertici özelliği tıpkı bir insan gibi nefes alıyor olması. Robotun omuzlarının nefes alıp verme hareketleri taklit etmesi, cansız olmasına rağmen ona canlı ifadesi kazandırıyor.

Biyometrik Bedenli Çocuk CB2 adlı bu hümonoidi 2007'de geliştiren Japonlar, onun 7 yaşındaki bir çocuk gibi hızla öğrendiğini söylüyor. İnsanların yüz mimiklerinden ruh hallerini de anlayabiliyor. Kendisine dokunulduğunda, dokunuşa göre olumlu ya da olumsuz tepki veriyor.

Robotun 'derisi'nin altında ileri derecede geliştirilmiş alıcı ve vericiler bulunmakta. Üzeri silikon yapılmış gri deriyle kaplı olan hümonoid, bu sayede hareket ediyor, tepki verebiliyor ve hatta öğrenebiliyor.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

eskiden bilim kurgu filmlerinde olan herşey telefon aya yolculuk vs şeylerin hepsi gerçekleşti..buda onun gibi bana yapay zeka filmini hatırlattı..robotu o kadar insana benzetiyorlarki insanlar kendilerinden gibi görüyorlar yalvarma filanda eklerlerse tam o film gibi olucak...

Link to comment
Share on other sites

zaten insanlığın sonu bu robotlardan olacak bence.adamlara bakya neler yapıyorlar.düşünen robot,nefes alan robot falan örnekler arttırılabilir ,bunların hepsi birleştiğinde ortaya insanın kendi eliyle yarattığı başka bir insan türü ortaya çıkacak.sonumuzu hiç iyi görmüyorum

Link to comment
Share on other sites

Buna ek olarak ışınlanmayı da verebiliriz.

ışınlanma imkansızdır özel görelilik kuramına göre bir insanın ışık hızından daha hızlı hareket etmesi için sonsuz kütleye sahip olması gerekir yani cisimler hızlandıkça kinetik enerjilerinin bir kısmı kütleye dönuşür buda ışık hızına yaklaştıkca insanın sonsuz kütleye yaklaşması demek oluyor yani insan yaşamaz yaşamasını sağlıcakda hiç birşey yapılamaz(önlem bakımından).ışınlanma olmayacağından japonlarında ulaşamıyacakları yapamıyacakları hala birşeyler var...

E = mc2 <_<

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...