Jump to content

Toto milyarderi ayakkabý boyacýsý oldu!


tezat

Recommended Posts

Toto milyarderi ayakkabý boyacýsý oldu!

Gümüþhane’de ayakkabý boyacýlýðý yapan 72 yaþýndaki Hamit Eryýlmaz’ýn hayat hikayesini öðrenenler þaþkýnlýklarýný gizleyemiyor.

1977 yýlýnda Spor- Toto’dan 2.5 milyon liralýk ikramiye kazanan Hamit Eryýlmaz, bu serveti, 1984 yerel seçimlerinde baðýmsýz belediye baþkan adayý olmak için düzenlediði kampanyada harcadý. Baþkan seçilemediði gibi tüm parasýný harcayan Eryýlmaz, þimdi ayakkabý boyayarak geçinmeye çalýþýyor. Eryýlmaz, “O seçimi kazansaydým bugün belki çok farklý bir konumda olurdum ama, þimdi de mutluyum” dedi.

Hamit Eryýlmaz, Gümüþhane Saðlýk Müdürlüðü’nde memur olarak çalýþýrken, 1977 yýlýnda Spor - Toto’da 13 + 1'i tek baþýna bilerek 2.5 milyon liralýk servetin sahibi oldu. Evli ve 5 çocuk babasý olan Eryýlmaz, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasý 1984'te yapýlan ilk yerel seçimlerde Gümüþhane Belediye Baþkanlýðý’na baðýmsýz olarak adaylýðýný koydu. Siyaset meraklýsý olan Hamit Eryýlmaz, Spor - Toto’dan kazandýðý serveti bu seçim kampanyasýna harcadý ancak, koltuðu ANAP’lý rakibi Yalçýn Kurt’a kaptýrdý. Hezimete uðrayan Eryýlmaz, 1990’da ailesini de alarak Ýstanbul’a göçetti. 1995’te emekli olan ancak Ýstanbul’a alýþamayan Hamit Eryýlmaz, 5 yýl önce eþi 65 yaþýndaki Rabia ve oðlu 34 yaþýndaki Rýdvan’la tekrar memleketi Gümüþhane’ye döndü. Politika uðruna bir servet harcayan Eryýlmaz, emekli maaþý yetmediði için boyacýlýk yapmaya baþladý.

Bir zamanlar baþkanlýða aday olduðu Gümüþhane Belediyesi’nin karþýsýna yerleþtirdiði boyacý sandýðý ile ayakkabý boyayan Hamit Eryýlmaz, ailesi dýþýnda ‘tek dostum’ dediði sokak kedisi Tekir'le ilgilenerek zaman geçiriyor. Her gün boyadýðý iki ayakkabýnýn parasý ile Tekir’e süt aldýðýný söyleyen Eryýlmaz, “Birkaç ay önce yanýma gelmeye baþladý.

Ben de onu çok sevdim. Her gün yanýmda uyuyor. Müþteri olmadýðý zamanlar da sandýðýmýn üzerinde oynuyor” dedi.

Paranýn çok önemli olmadýðýný uzun süre önce anladýðýný söyleyen Eryýlmaz, “Para bir gün var bir gün sonra yok. Emekli maaþýmla kýt kanaat geçiniyorum. Çalýþmayý da çok sevdiðimden ayakkabý boyacýlýðý yapmaya baþladým. O seçimi kazansaydým bugün belki çok farklý bir konumda olurdum ama þimdi de mutluyum” dedi.

Hürriyet -> 8sutun.com

Link to comment
Share on other sites

iþte insalýk bu :) ingilterede devlete baðlý çalýþan bir çöpçüye 2004 yýlýnda yaklaþýk olarak 27 trilyon ikramiye çýkýo..adam tam 7 ay sonra eski mesleðine geri dönüyo çünkü hiç parasý kalmýyo..soruyolar adam nasýl bu duruma geldiniz adam gülerek anlatýyo....evimde her gece sex ve kokain partilerti düzenledim..sadece ilk gün 260 bin pount harcama yaptým diye....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...