Jump to content

Ekran Kartı Sorunu


10ur03

Recommended Posts

Arkadaslar merhaba ben gecen gunlerde bı ekran kartı aldım Sapphire3850 512 mb 256 bit ddr3 ekran kartı.sistem özellıklerım Pentium D işlemci 3.0,2 gb rem 250 gb HDD,480 watt PSU, gelgelelim ekran kartı Pes 2009 da bile 5 sn calısıyor sonra donuyor ve sıyah ekranla birlikte monıtoru kapatıyor ses hala gelıyor yanlız monıtor calısmıyor sebebı nedır driver guncelledim,ha bir de pes 6 ve baska oyunlarda bi sorunum yok oynuyor,ancak pes 2009 da ısı artıyor kasadan işlemci fanında opera seslerı gelıyor ne yapmam gerekıyor,yardım beklıyorum..

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım.Ekran kartının ısınmasının bir nedeni ; fan yoksa üstünde ısınması çok doğal. üzerine şefaf silikon ile PIII Fanlarından koy derim. 2. Durum ise ki benim başıma gelmişti. Ekran kartının bozuk olması yıllar önce Nvidia tnt2 ile ile çektiğim sıkıntıyı ben bilirim. Garantiye ******ürmen gerekebilir.

Link to comment
Share on other sites

bir kaç şey deneme olasılığın var. driver ve directx güncellemesini yapmışın anladığım kadarı ile. Oyundaki grafik ve video özelliklerini düşürüp dene. Sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorsan kasanın kapaklarını açıp sağlam bir hava sürkülasyonu yaparaktan çalıştır. Bakalım nasıl bir sonuç elde edeceğiz. Bu arada ati ekran kartlarda benzer problemleri sık yaşayan arkadaşlara zaman zaman denk geliyoruz. hepsinden ortak aldığım şöyle bir fikir oluyor. oyunda problem çıktığında oyun ile alakalı forumlarda patchler driverler yada programlar mevcut onları indirip kurup gerekli sorunu hallediyoruz gibi. nvdia kartlarda böyle ve benzeri sorunlarla pek karşılaşmadım. pek oyun merağım yok ama genelde oyunlara baktığımda nvdia logosunu görmekteyim. demekki nvdia destekli olsun yada nvdia reklamını yapsın diye oyun üreticileri ile anlaşıyordur. nedense ati de böyle bir şey göremiyoruz. neyse deneme sonuçlarını yada çözümünü bizimle paylaşırsan memnun oluruz. en azından benzeri sorunlarda çözümümüz olmuş olsun kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

öncelike cevap yazan tum arkadaslara cok tesekkur ederım bende biraz once topladım istemi.gelir gelmez pc yi actım işlemciyi soktum fanını tam oturup oturmadııgına baktım neyse yenıden yerleştirdim hersey akran kartımda fan var buyuk bir fan ancak ısınıyor yinede,bu sefer 5 sn sonra oyundan attı yine bende reeset cekmeden ekran kartının arkasındahi 2 tane HDMI girişinin digerine gecıs yatım goruntu geldı ancak ekranda mavı bı ekran ve yazı vardı aynen söyle diyordu...'eger bu yazıyı ılk kez goruyorsanız pc yı yenıdne baslatın bu olay ekran kartı driverının ısmını yazmıs bu yolun bulunamamasından veya aygıtınızdan kaynaklanmaktadır dıye bı yazı vardı,bırazdan pc yı yenıden formatlayıp sistemi vistaya cevırecegım daha sonra tekrar drive guncellmesı yapıp deneyecegım ve ne oldugunu yıne buraya yazacagım...umarım bu sefer olur.

Link to comment
Share on other sites

psu üzerinde 480w yazıyor olabilir.benimkindede 550w yazıyor ama x1950xtx kartla crysis oynamaya kalkınca bilgisayr reset attı.. yani anlayacağın güç kaynağının üzerinde yazan rakamlara güvenme.eğer kaliteli değilse değiştirmen gerekir.çünkü elindeki kartın tahminime göre 150w civarı güç tüketimi var..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...