Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Win10 Pro 19043.906 (21h1) Delite...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Vealeykümselam Rahmetullahi veberekatuhu.bu nadide çalışma için teşekkürlerimizi sunuyoruz.elinize emeğinize alınterinize sağlık.Home ve home Sl çalışmalarınıda sizden istirham ediyoruz.başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Atilla63, 19 dakika önce yazdı:

Vealeykümselam Rahmetullahi veberekatuhu.bu nadide çalışma için teşekkürlerimizi sunuyoruz.elinize emeğinize alınterinize sağlık.Home ve home Sl çalışmalarınıda sizden istirham ediyoruz.başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.

Teşekkür ederim. Home sürümünü birkaç saat evvel forumda paylaştım. HomeSL içinde şu an üzerinde çalışıyorum. Pazar günü 9-10 gibi bir aksilik olmazsa hazır olur. Muhtemelen de 1 gün ara verip 19h2 Home ve Pro' yu aynı şekilde düzenleyeceğim. HomeSL bugün hazır olsa da paylaşabilir miyim? bilmiyorum. Adminlere sormam gerekiyor. Olur paylaş derlerse onu da bugün paylaşırım. Tekrar yorumunuz için teşekkür ediyorum...

Bu arada unutmuşum, home linki aşağıda

 

Edited by deli_petro06
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • deli_petro06 changed the title to Win10 Pro 19043.906 (21h1) Delite...

Değerli arkadaşım. Azmine hayranım.

1,3Gb kurulum dosyası inanılmaz. Oprekin misin mübarek :)

Sistemi indirdim kurdum. Güzel buldum. Kabul edersen birkaç eleştirim olacak, üzüm yemeye yönelik, bağcıyı dövmeye değil.

Sistemin tepki hızı gayet hızlı. Genelde kasım kasım kasılan w10, sende akıyor maşallah.

1. Masaüstünün gelmesi aşaması bir tık fazla uzun sürdü. Kurulum gayet hızlı gerçekleşmesine rağmen. Bence kabul edilebilir yine de.

2.Kişiye göre değişir. Ben sade seviyorum. Fare imleci vs bana göre değil. Keza masaüstü görüntüsü de :) Standart severleri de dikkate alacağını umuyorum.

3. Anlaşılmaz bir şekilde kurulu halde boyut 5 gb falan olmadı bende.  Sanal belleği kapatarak 11 gb kurulu alan gördüm. 7gb ve altı kabulümdü ama niye 11 cidden merak ediyorum.

4.  Driver program falan kurmadan saf kurulum sonrası 1,1Gb/8GB.

Memreduct çalıştırınca 0,8/8Gb oluyor. Bu Windows rem kullanımında acayip. Ne kadar fazla reminiz varsa o kadar kullanıyor.

Diğer kullanıcıların yorumları ile geliştirmeler yapabilirsin.

Standart kullanıcıların işini fazlası ile görecektir. 

Başarılarının devamını diliyorum 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@amd_turkeyTeşekkür ederim üstadım. Sizlerin eleştirileri önemli. Sonuç olarak hepimiz insanız ve noksanlarımızın olması doğaldır. Eleştiri yada yorumlarınızı kesinlikle ciddiye alacağım. 

1. Kurulum aşamasını hızlandırmak adına sonraki sürümlerde el atmayı düşünüyorum. Son mavi ekranda bende de 3-4 dk kadar sürüyor. Siz de daha fazla değildir umarım. O kısımları Autonattend v.s ayarlayarak çözmeye çalışacağım. 

2. Windowsun wallpaperları beni kör ettiği için bu wallpaper' ı bayağı beğenmiştim. Wallpaper olarak eklediğim ve arkaplan kapatılınca gelen düz renk olanı bıraktım. Fare imleci de uyumlu olması için bir tane ekledim. İnsanlar hoşlanmayabilir diye varsayılan beyaz ve siyah duruyor. 

3. Bu madde konusunda araştırmak lazım. Normalde ben pc' me kurduğum da 4,70 - 5,60 civarlarında yükleme tamamlandı. Neden 11 gb ve üzeri anlamadım. 

4- Ram bende ortalama 400-500 arasında gidip geliyor. Değerler sizde neden yüksek anlamadım. Şu an HDD' te Pro sürümü kullanıyorum. Program v.s kuruluyken en fazla 700-800 gördüm. 

Tüm yazdıklarınız konusunda araştırma yapacağım. Daha önceki sistemler de elle yaptığım ayarlar bu sürüme pek uygun değil. Yeni ne tip ayarlar yapabilirim araştırıyorum. Performans ayarları konusunda elle çok fazla müdahale etmedim. Bugün 21h1 için 3 sürüm, birkaç gün içerisinde de 19h2 için Home ve Pro düzenleyeceğim. 19h2' de nasıl bir sonuç çıkacak gördükten sonra dönüşleri not alıp, çözümleri neler olur onlara kafa yoracağım. Tekrar teşekkür ederim...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@logosoftBu ram konusu çok can sıkıcı. Normalde ben 220 MB leri v.s görüyorum. Memreduct' u %30 ve 15 dk lık aralıklarla silmesi için ayarladım. Yüzdeyi daha düşüğe çeksem mi diye düşünüyorum. Çünkü bende % 30 500-600 mb ise 8Gb ramli bir pc de çok daha fazla oluyor. Hizmetlerden bazıları saçma bir şekilde sysprep' i yada kurulumu hataya sokuyor. Bundan mümkün olduğunca fazla hizmeti devre dışı bıraktım. Belli kısmını da kullanan kişi kendine göre ayarlasın diye kullanıcıya bıraktım. Kurulu sistem üzerinde sıkıntılı hizmetlerin devre dışı bırakılması pek sorun çıkarmıyor. Onun içinde yanlış hatırlamıyorsam konu içerisine daha önce Hizmetlerle alakalı açtığım konuyu ekledim. Ram konusunda kafamda denemelik birşeyler var. Sizlerde windows kurulum boyutunun yüksek olması konusunda sanırım, sizin de yazdığınız gibi sanal bellekle alakalı olabilir. Otomatik çalışıp belli bir boyutu bloke ediyor olabilir. Sanal bellek olayı çok sıkıntı :) Kapatsam 2-4 Gb kullananlar patlayacak, kapatmasam yüksek ram kullananlar patlayacak :) Gerçi yeni pc lerde bir özellik mi tetikliyor anlamadım. Normal de ben kurduğumda değişken olsa da 5,60 Gb civarlarında bir boyut çkıyor. Sıkıştırınca 3-3,20 arası oluyor...

Aslında Archlinux mantığında birşey vardı kafamda. Kullanıcının kendi uygulamalarını kendisi kuracak. Silme amacım aslında Windowsun uygulamalarının ya çok hantal olması yada boyutunun hakkını vermemesiydi. Üstüne birde arkaplanda çalışmalarıydı. Yüklenilen uygulamalar bir şekilde sadece kullanıldığında çalışabiliyor. Ancak windows inatla benim saçma bulduğum şeylere dokundurtmuyor. Başta Alarmlar, Ekran Alıntısı Aracı v.s gibi uygulamalar. Biraz o kısım stres yaptığı için çoğu uygulamayı sildim. Mesela Alarmlar neden pro ekle / kaldır dan kaldırılmaz anlamıyorum. 

Bu bileşen silenen windowsları kafamda silinebilecek ne kadar şey varsa silinecek sürümler olarak tasarlıyordum. Performans ayarlarını geliştirdikçe farklı kalıplara dönüşecek. 19h2 de sonuç ne olacak bakıp, ona göre bir plan yapacağım. Ne eksik ne aşırı fazla anlayıp ondan sonra çözümlere odaklanırım. Sizler gibi forum arkadaşları olduğu sürece bir şekilde çözümler buluruz...

Edited by deli_petro06
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Bu sunumda ki 940 mb ye düşürmüş.

Windows 10 Pro 20H2 Build 19042.844 Superlite

Windows 10 Pro 20H2 Build 19042.844 Superlite

General Info:
Windows 10 20H2 (build 19042.844) SuperLite
ISO Size: 960 MB UEFI Bootable
Supported Languages: English Only
Architecture: 64 Bit
Edition: Professional Only
For New installation only
- Focus for this build was to remove as much as possible without sacrificing functionality or compatibility for everything you will use Windows for.
- Mandatory features: Printer Support and Print Spooler services, Bluetooth, Wifi, Windows Store and applicable services, Windows Update Service (needed for store purposes only in this build) wired xbox 360 controller support, wireless xbox one, and xbox series X controller support, Full 4.8 framework support (for software compatibility), metered connection.

Minimum System Requierements:
Processor: 1 Gigahertz (GHz) or faster processor
RAM: 2 GB
Hard Disk Space: 8 GB
Graphics card: DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver

Install Notes:
Create UEFI bootable USB with rufus tool
Activation: Not activated, but if needed, activator included in ISO's 'Tools' Folder

What's New

DISABLED:
Power throttling
All Ads
App lookup in store
Automatic maintenance
Download blocking
Timeline
Error reporting
Action Center
Live Tiles
UAC
Telemetry
Hibernation
Pagefile
Net Framework 3.5 Not Preinstalled (and not installable)

REMOVED:
Firewall
Defender
Security Center
Cortana
Help
WinSXS
All Modern UI Apps
Internet Explorer
Edge
Windows Media Player
Backup and Restore
Tablet PC
Xbox Live Services
Mixed Reality
*Network card drivers (just download your own before installing)

TWEAKS:
Added right click context menu for powershell, kill tasks, restart explorer, send to desktop (create shortcut), command prompt normal, and command prompt administrator
Reduced Desktop icon spacing
Increased desktop background image quality
Transparent task bar
Added pci express link state power management to power options (recommend set to off to boost pc performance)
Windows notifications and sounds are left enabled
Services Tweaks made to facilitate lower system resource use, and improve overall performance

INCLUDED APPS (located in iso's 'Tools' folder for optional installation):
FireFox 64Bit Installer
Tiny wall firewall
7zip
Calculator
TeamOS Activator

Author Note:
This build was inspired by other lite builds I have used over the years, but recently I found a lite build that was very close to what I want out of my Windows experience, save a few changes and tweaks I would've liked implemented, so I decided to build my own Lite Windows.
*Net Framework 3.5 not pre-installed, and not install-able
*Not designed to work for VM installation

USED MAINLY FOR: Light gaming and retro gaming (emulation), Audio, video and photo recording, editing, and encoding, Web Surfing, Word Processing, Media Playback (music, movies, anime, etc.) I use MPC-HC for all this

I mainly use handbrake and ffmpeg for video encoding, and the most demanding games I play aren't very, ie. cuphead, age of empires 2, towerfall, streets of rage 4, Ys origin, Ys felghana, Zwei 2, Ys VIII, Rayman Origins and Legends, Dolphin emulator for Wii, PS2, SNES, N64 etc.

Full bluetooth controller support for the XBOX one and the New XBOX wireless controllers, which only became available in the October 2020 update to the newer versions of windows (ver 1903 and up)

Full NET framework 4.8 support, but not 3.5, I use a SCP driver to remap my xiaomi bluetooth gamepads that needs full NET 4.8 framework support.
Directplay Windows feature enabled for original Age of Empires 2 game support.

Microsoft store works, and the intel graphics command center works, was a pain to eventually get working properly.

Metered connection is working if you wish to use it, so windows won't try to download drivers without your consent.

Explorer Quick Access is functional if you choose to show recently used files or folders for rapid access.

This build is meant to be similar to a stock windows 10 experience in look and feel, no custom themes, icons, cursors, sounds, etc.

This version is English language only, and the winSXS folder is cleared so updates are not supported. If people like this SuperLite version, I will upload updated future builds anyways.

** Windows update service is disabled by default, so if you want to download an app from the windows store, just change it to manual in the services tab under windows administrative tools, and apply.

This build is desgined for laptop use, so has mobility center, wifi support, bluetooth support etc.

**SPECIAL NOTE** - All network card drivers have been removed, you'll need to provide your own. Make sure you have them downloaded and on hand, if needed, before installing this version of Windows.

I am using this exact Windows build on my laptop, and it runs fantastic so far, stable, light, and snappy.

Windows 10 Pro 20H2 Build 19042.844 Superlite

Windows 10 Pro 20H2 Build 19042.844 Superlite

Kaldırdıkları açısından belki faydalı olur.

 

Link to comment
Share on other sites

@kadetti Komik gelebilir ancak bu arkadaş tnctr' de deneme sürümünü paylaştıktan 3 gün sonra ilkini paylaştı, sonra FBConan's ismiyle paylaşmaya başladı. Kalıp % 90 oranında aynı. Deneme sürümünde wifi ve ethernet sürücülerinin büyük kısmını silmiştim. Aldığı rezerve alan hatası da aynı :) Bu kalıbı kullanıp, üstüne bir de sysprep yapınca rezerve alan kendi kendine aktif oluyor.  İso boyutunu benim gibi 1 gb lara kadar düşürse de Kurulu Windows Boyutu aynı seviyelerde kalmış. Aynı hataları aldık mı diye arkadaşın 4 çalışmasını da denedim. Ancak kuruluma başlamadı. Konularının altında herkes teşekkür ettiğine göre sistem kuruluyor. 

Son birkaç gündür deneme yapmıyorum. Boyuttan önce çözmem gereken rezerve alan sorunu, (Rezerve alan kodu girildiğinde hata veriyor) Sysprep yapınca rezerve alanın tetiklenip açılmasını  nasıl engellerim? Ram konusunu kısa vadede Memreduct'le halletmeyi düşünüyordum. Memreduct tetiklenene kadar saçma sapan değerler oluyor. Ne tür optimizasyon ayarları yapabilirim? bunlarla ilgilenmem gerekiyor. Bu sistemleri hazırlarken kafamda hep boyuttan kazanmak ve ilerisi için performans konuları vardı. Ancak rezerve alanın saçma sapan tetiklenip aktif olması, performans aşaması için sıkıntı oluyor. Gerçi performans ayarları konusunda, ne forum da ne de Youtube v.s mecraalarında gerçek anlamda bir paylaşım yok. Herkes devlet sırrı gibi saklıyor. 

Bu paylaşımı yapan arkadaşın da bana göre yaptığı hata önüne ne gelirse silmiş. Yanlış bilmiyorsam Pagefile sanal bellek uygulamasıydı. 5-10 mb bir alan açıyor. Kendisi de 4 gb ram kullanmasına rağmen sanal diski neden silmiş anlamadım. Bana göre kontrolsüz bir sistem hazırlamış. Bu sistem uzun vadede sapıtabilir. Ben deneme sürümünü paylaştıktan 3 gün sonra paylaşmaya başladı. Kaçırmadıysam 4 paylaşım yaptı. Ancak 4' ünü de kuramadım. Sistemini canlı canlı görmek istemiştim. Gördüğüm kadarıyla arkadaş tnctr' yi de takip ediyor. Çok deneme yaptığım için şunu da gördüm. Arkadaş sadece silmek üzerine hareket ediyor. Yazmadığı da yüzlerce sildiği bileşen vardır.

Winreducer' le iso boyutu olarak 1,01 gb (esd sıkıştırmasız), Windows kurulu boyutu 3 gb (lzx sıkıştırması yapmadan) denemelerimde yaptığım oldu. Ancak genel kullanıma hizmet etmez. Bu ayarlarla bu sistemleri uzun vadede mavi ekran sorunlarıyla patlar diye düşünüyorum. Pagefile' ı silmediğinde Ram değerleri yüksek gibi görünse de sistem o kadar zorlanmıyor. 

PC262c.jpg

Edited by deli_petro06
Link to comment
Share on other sites

@kadetti Desteğin için çok teşekkür ederim. İlk paylaşımı deneme sürümüyle hemen hemen aynı. Sonuçları da aynı. Arkadaş ekstradan birşeylerde silmiş. Bende paylaşım yaptığı forumu günlük takip ediyorum. Tesadüfi denk geldim. FB'Conan's adıyla yayınladıklarında ekran klavyesi v.s gibi uygulamalar da var. Ancak canlı canlı görmek için kurmak istediğim de kurulum ekranına dahi girmiyor. Sysprep aşamasında hatalara neden olduğu için biraz gerginim. Ondan dolayı eli mi sürmüyorum. 21h1 ' de bir nebze rezerve alan sıkıntısı olsa da 1909' da falan edge, onedrive falanda tetiklenip kuruluyor. 

Son DeLite ismini verdiğim çalışmanın şablonlarını paylaşacaktım. Hazır şablonlar nasıl kullanılır, örnek olarakta son çalışmanın şablonlarını paylaşacağım bir konu hazırlayacaktım. Sysprep' in saçmalayıp yaptığım ayarların bir kısmını bozması sinirlerimi hoplattı. Stres durumu düzelene kadar pek dokunma isteğim yok. Yine de paylaştığın içeriği masaüstüne txt dosyası olarak kaydettim. Uygun bir zamanda inceleyeceğim.

Arkadaş sunum okumaktan çok, deneme sürümü için şablon paylaşmıştım. Şablonu kullanmış olabilir. (DeLite öncesinde) Aldığı hataya kadar aynı :) Paylaşan arkadaştan da ileri de çok şey öğrenebilirim. Teamos' ta işler daha kolay olduğu için ileri de çok daha iyi işler çıkarır. Paylaşım yapanlara destek tam. Yakın zamanda birinin desteğiyle sorunları çözer...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bir zamanlar Lite Windows 10 kullanırdım. Görünce bir denemek istedim.
Sistemi sanal makinada 2GB ram ile test ettim.

[url=https://resmim.net/i/cPNKJ][img]https://i.resmim.net/cPNKJ.png[/img][/url]

Boşta 600-700MB ram tüketiyor. Yapılan reg kayıtları çok hoş.

Kısa süre önce Lubuntu 21.04 Beta yayınlanmış. Test açısından bir dualboot kurdum.

Lubuntu daha az ram tüketiyor :D

[url=https://resmim.net/i/cP52R][img]https://i.resmim.net/cP52R.jpg[/img][/url]

Emeğinize sağlık.

Link to comment
Share on other sites

@dseulogyTeşekkür ederim. Ancak yanlış anlaşılma olmasın, sistemde performans ayarı yada reg ayarı yapmadım. Eskiden hazırladığım sistemlerde kullandığım ayarlar buna uymuyor. Lite sürümde şu rezerv alan gibi sysprep aşamasında kendi kendine aktif olan şeylere bir çare bulursam performans ayarlarını da ekleyeceğim. Ram için sadece Memreduct uygulamasını ekledim. O da zamanla ram kullanımını düşürüyor. Sistemden sisteme de ram kullanımı farklılık gösteriyor. Örnek; ben 260 mb lere kadar ram kullanımını düşürebiliyorum. Ancak yeni pc' ler de 1 gb aşağısına düşmüyor. Kendi kendine aktif olan servislere çare bulduktan sonra ram konusu ve performans ayarlarına ayrıca el atacağım...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...