Jump to content

Slimxp - Xp Kaynağını (i386) Küçültelim


Recommended Posts

Bu konu belkide en ihtiyaç duyulan konulardan bir tanesiydi, bir kaç aydır kendi projem için üstünde çalıştığım bir komut dosyası hazırlıyorum, amacım I386 kaynağını hiçbir program kullanmadan ve hiçbir bileşen çıkarmadan (Yeniden yükseltme hariç) olabilecek en düşük boyuta getirmekti. Uzun uğraşlar sonucu I386 kaynağında ne kurulum esnasında nede kurulumdan sonra hiçbir zaman gerekli olmayan dosyaları ayıkladım, bu konu üzerine çalışmalarım halâ devam ediyor. Burada vereceğim komut dosyası şimdilik 158 adet dosyayı ayıklıyor, ikinci kısım işlerimden ötürü yarım kaldı, ikinci kısım hakkında bilgi vermek gerekirse; driver.cab ve sp3.cab kabinet doyalarını birleştirip tek driver.cab haline getiriyoruz, bu işlemi biliyorsunuz nlite vb. programlarda yapıyor, yalnız ben extradan bir kaç MB daha kazanmak için hem I386 hemde bu birleşimden meydana gelen driver.cab içinde aynı olan dosyalarıda ayıklıyorum, böylece 10-15 MB arası daha extradan yer kazanmış oluyoruz, yani sonuçta driver.cab ve sp3.cab birleşiminden hariç extradan 10-15 MB arası alan, şimdilik programda bu özellik mevcut değil, diğer versiyonlarda eklemeyi düşünüyorum.

Dosyayı aşağıdan indirip deneyebilirsiniz... I386 kaynağının yanında çalıştırınız...

http://rapidshare.com/files/229152383/SlimXP_v1.0.0.Beta1.rar[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Elmor kardeş eline sağlık ben denedim I386 klasörünün yanında oraya bi klasör kendiliğinde oluştu ve içinde dosylar vardı 22 mb dı sanırım o klasörün içindekileri siliyor muyuz?

Silebilirsiniz isterseniz, onları zaten kullanıcılar görsün diye yedekleme yöntemini seçtim, ayrıca SP3 mü kullandın, deneme yaptıysan bir problem varmı ? Yorumlarını yazarmısın, herhangi bir problem oluştumu kurulum esnasında yada kurulumdan sonra..

Link to comment
Share on other sites

hayır hiç bir sorun yok eline sağlık ama benim xp den 11.6 mb sildi sadece 36 mb değil bu ben bileşen sildiğimden oldu zannedersem ama gerçekten hiç bir sorun çıkmadı sanal pc de denedim eline sağlık diğer çalışmanı dört gözle bekliyorum acele etsen ii olur :good::p:P xD

Link to comment
Share on other sites

@elmor

Bunu kaynağa uygularken sıra gözetmeli miyiz?

Örn:

1.Güncelleştirmeleri Ekleme

2.SlimXP Uygulama

3.Bileşen Silme vs.

gibi.

En son yaparsanız daha makbul olur herhalde...

@elmor, driver.cab ve sp3.cab birleştirmesini hfslip yapıyor. Hfslip ile CD güncelleyen arkadaşların ekstra işlem yapmasına gerek yok.

Evet ama birleştirmeden işleminden sonra I386 ve driver.cab içinde aynı olan dosyalar var, ben onlarıda silmeyi planlıyorum, hfslip ve nlite bu işlemi yapmıyor..

Elmor kardeş çok beklermiyiz 2. çalışma için

Arkadaşlar işlerim yoğun, elimden geldiğince gözatmaya çalışıyorum, aslında ikinci kısmın birazı indirdiğiniz program içinde var ama şimdilik orayı pas geçmiştim, sp3.cab ve driver.cab birleştirmesini yaptım, I386 kaynağında ve driver.cab kaynağındaki aynı olan dosyaları da buldum, bunları test edip o şekilde programı ilerletmeliyim, yani pat diye birşeyler yazıp ortaya sürmek olmaz, birde kullanan arkadaşlar yorumlarını yazsınlarki hataları ayıklayabilelim, sonuçta bende insanım, bir yerde gözümden kaçan birşeyler olmuş olabilir...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...