Jump to content

5 Küçük Program


Scarecrow

Recommended Posts

Windows xKill

Windows xKill, adından da anlaşılacağı üzere tamamen yok etmeye programlanmış bir yazılım. Ama endişelenmeyin, siz istemedikten sonra bu yazılımın size hiçbir zararı yok. Windows xKill'in çalışma mantığı ise basitçe şöyle: Aracı sisteme kurmanız gerekmiyor ve doğrudan .exe olarak çalıştırıyorsunuz. Ardından Windows saatinin bulunduğu ufak bölmeye giden kuru kafa simgeli yazılım, CTRL+ALT+BACKSPACE tuş kombinasyonunun kullanılmasıyla devreye giriyor ve kursör kuru kafa simgesine dönüşüyor. Kursörünüz kuru kafaya dönüştükten sonra ise istediğiniz herhangi bir uygulamayı sadece üzerine bir kere tıklamak suretiyle tamamen sonlandırabilirsiniz. Böylece canınızı sıkan sistem hataları ve benzer durumlarda klasik CTRL+ALT+DEL yerine, CTRL+ALT+BACKSPACE tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

20090411161244.jpg

:D

http://rapidshare.com/files/238083289/Windows_xKill_by_Solo_Dev.zip[/CODE]

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

[size=5][color=#FF0000]DropCommand[/color][/size]

Sadece Windows Vista altında çalışan bu araç da Windows'ta DOS kullanımını son derece pratik bir forma sokuyor. Windows saatinin olduğu yerde çalışan ve herhangi bir kurulum gerektirmeyen yazılım, AutoHotKeys'lerin kullanılmasıyla devreye giriyor ve dosyaların kolayca DOS ortamına taşınmasına (sürükle-bırak yöntemi ile) mümkün kılıyor.

20090411161306.jpg

:D

[CODE]http://rapidshare.com/files/238083335/DropCommand.exe[/CODE]

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

[size=5][color=#FF0000]Fences[/color][/size]

Windows'un kurulmasının ardından günler, aylar ve yıllar geçtikçe masaüstünüzün durumu da aynı paralelde değişiklik göstermeye başlar. İlk günlerde gayet düzenli olan masaüstü, daha sonraları yeni program ve araçlarla oldukça dağınık bir görünüme sahip olur. Ancak Fences isimli bu araç sayesinde masaüstünüzü biraz daha derli toplu hale getirme şansınız var. Bunun için yazılımı yükledikten sonra kullanmadığınız kısayolları otomaitk olarak masaüstünüzden kaldırabilir ve masaüstünüzü daha düzenli bir forma sokabilirsiniz.

Not: Yazılımı yüklemeden önce mutlaka Microsof NetFramework?ü sisteminize kurmanız gerekiyor; aksi taktirde yazılım gerektiği gibi çalışmayabilir.

20090411161348.jpg

:(

[CODE]http://rapidshare.com/files/238083194/Fences96_public_CTP.exe[/CODE]

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

[size=5][color=#FF0000]Just Close Some Task[/color][/size]

Eğer birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştıran biriyseniz ve daha sonra bu programları kapatmayı her seferinde unutuyorsanız, bu araç sayesinde bu durumdan kurtulabilmeniz artık mümkün. Just Close Some Task, belirli bir süre içinde kullanılmayan programları otomatik olarak sonlandırır ve zamanla sizin programları kullanış tarzınızı da öğrenen yazılım, sonlandırma işlemini size göre yapar.

20090411161417.jpg

:download1:

[CODE]http://rapidshare.com/files/238083282/JustCloseSomeTasks.zip[/CODE]

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

[size=5][color=#FF0000]Lacuna Launcher[/color][/size]

Windows altında sık sık kullandığınız programları her Windows açılışından sonra tekrar tekrar açmak can sıkıcı olabilir. Ancak Lacuna Launcher isimli bu araç, sizi bu dertten kurtarabilir. Lacuna Launcher ile sık sık kullandığınız programları sadece bir kısayola çift tıklamak suretiyle açma şansına sahipsiniz. Böylece artık her seferinde her aracı ayrı ayrı açmanıza gerek kalmayacak.

20090411161442.jpg

:download1:

[CODE]http://rapidshare.com/files/238083225/LacunaLauncher.zip[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...