Jump to content

Fido (iso Indirme Bağlantılarına Erişimi Otomatikleştiren Bir Betik)


kadetti
 Share

Recommended Posts

Fido, öncelikle Rufus'ta kullanılmak üzere tasarlanmış , ancak bağımsız olarak da kullanılabilen ve amacı resmi Microsoft Windows perakende ISO indirme bağlantılarına erişimi otomatikleştirmek olan bir PowerShell betiğidir .

Anasayfası https://github.com/pbatard/Fido

İndirmeler https://github.com/pbatard/Fido/releases

Bu komut dosyası, Microsoft perakende ISO indirme bağlantılarını özgürce ve herkese açık hale getirse de (en azından Windows 8 ve Windows 10 için), yalnızca kullanıcıları aktif olarak aşırı derecede ters etki yaratan birçok gereksiz çemberden atlamaya zorladıktan sonra yapar. , düpedüz dostça değilse, tüketici deneyimi ve bu, insanların gerçekten istediklerinden büyük ölçüde uzaklaşır (ISO indirmelerine doğrudan erişim).

Microsoft'un kendi Medya Oluşturma Aracı (MCT) tarafından oluşturulan ISO'ların aksine Windows perakende ISO'larının indirilmesinin istenmesinin nedenine gelince, bunun nedeni şu anda resmi perakende ISO'larını kullanmanın şu anda mutlak kesinlikle İşletim sistemi içeriği değiştirilmedi. Aslında, her biri için yalnızca tek bir ana bilgisayar olduğundan, Microsoft perakende ISO'ları (erişiminiz varsa MSDN'den veya bunun gibi sitelerden ) için resmi bir SHA-1 alabileceğiniz tek şeydir. Kullanmakta olduğunuz görüntünün bozuk olmadığından ve kullanımının güvenli olduğundan% 100 emin olmalısınız.

Bu da, içerik, bu teklif güvence SİZE Eğer güvenlik konusunda en ufak bir endişe varsa önceden doğrulamak için gerçekten önemlidir OS, yüklemek için kullandığınız, biraz maç, biraz yapar Microsoft bir serbest olduğunu.

Öte yandan, Microsoft'un Medya Oluşturma Aracının içeriğini ürettiği yöntem ne olursa olsun, hiçbir MCT ISO'su hiçbir zaman aynı olmadığından (MCT'nin ISO içeriğini her zaman anında yeniden oluşturması nedeniyle) şu anda mutlak kesinlikle doğrulamak imkansızdır. MCT tarafından oluşturulan herhangi bir ISO'nun kullanımının güvenli olup olmadığı. Özellikle, perakende ISO'larının durumunun aksine, bir MCT ISO'nun nesilden sonra bozulup bozulmadığını söylemek imkansızdır.

1.jpg.07774454792f93e68f7a0f2f6bad1863.jpg

2.jpg.b38b45acdceba31de50441c7b492d0b8.jpg

Lisans

GNU Genel Kamu Lisansı sürüm 3.0 veya üstü.

Nasıl çalışır ?

Komut dosyası, temel olarak aşağıdaki URL'lerden herhangi birini ziyaret ettiğinizde gerçekleştirilebilecek işlemin aynısını gerçekleştirir (yani, User-Agenttarayıcı dizenizi de değiştirmiş olmanız koşuluyla , çünkü aynı Windows sürümünü kullandığınızı algıladıklarında İndirmeye çalıştığınız adres, bu adreslerdeki Microsoft web sunucuları sizi perakende ISO'larını indirmenize izin veren sayfalardan uzaklaştırır ):

https://www.microsoft.com/software-download/Windows8ISO

https://www.microsoft.com/software-download/Windows10ISO

Tam tarayıcıya sahip olanları ziyaret ettikten sonra ( Invoke-WebRequestPowerShell Cmdlet üzerinden çalışan Internet Explorer ), erişilebilir olduklarını doğrulamak için, komut dosyası Microsoft sunucularından web API'sini sorgular ve ilk olarak seçilen Windows sürümü için mevcut dil seçimini talep eder. kullanıcı ve ardından bu belirli sürüm + dil kombinasyonu için mevcut olan tüm mimariler için gerçek indirme bağlantılarını talep eder.

Gereksinimler

PowerShell 3.0 veya üstü gereklidir. Bununla birlikte, komut dosyası daha eski bir sürüm kullanıp kullanmadığınızı algılamalı ve gerekirse sizi ilgili PowerShell 3.0 indirme sayfasına yönlendirmelidir (bu, yalnızca Windows 7'nin vanilya sürümünü çalıştırıyorsanız gerçekleşmelidir).

Komut dosyasının geçerli sürümünün Internet Explorer'ın yüklenmesine gerek olmadığını ve PowerShell 7 ile de çalışması gerektiğini unutmayın.

ek Notlar

Rufus ile amaçlanan kullanımı nedeniyle, bu komut dosyası her olası perakende ISO indirmesini kapsayacak şekilde tasarlanmamıştır. Bunun yerine, genel olarak halkın muhtemelen isteyebileceği olanları seçtik. Örneğin, şu anda LTSB / LTSC Windows 10 ISO'ları indirmeleri için destek ekleme planımız yok.

Böyle yüklemeler ilgilenen varsa, o zaman nazik gibi Microsoft'tan ilgili indirme sayfalarını ziyaret için davet edilir bu bir LTSC sürümleri için.

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Rufus ile amaçlanan kullanımı nedeniyle, bu komut dosyası her olası perakende ISO indirmesini kapsayacak şekilde tasarlanmamıştır. Bunun yerine, genel olarak halkın muhtemelen isteyebileceği olanları seçtik. Örneğin, şu anda LTSB / LTSC Windows 10 ISO'ları indirmeleri için destek ekleme planımız yok.

Böyle yüklemeler ilgilenen varsa, o zaman nazik gibi Microsoft'tan ilgili indirme sayfalarını ziyaret için davet edilir bu bir LTSC sürümleri için.

a.gif.ab4f7e3791f3264fb501b360084b992f.gif

Link to comment
Share on other sites

bu proğramı nasıl çalıştırıyoruz ?

çalıştırdım

Proğramı bu adresten indiriyoruz :

Please register to see this content.

Source code (zip) indiriyoruz

Dosyayı zipten çıkarıyoruz

Fido.ps1 uzantılı dosyaya sağ tık yapıp 

Run with PowerShell 'i tıklıyoruz

A harfine basıyoruz.

İstedeğimiz seçeneklerle devam ediyoruz

Edited by hakarakurt
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Windows 10 19043.985 sürüm diye indirdim.

ISO içindeki sürümlere baktım

C:\Windows\system32>dism /Get-WimInfo /WimFile:H:\sources\install.wim /index:4

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.19041.329

Details for image : H:\sources\install.wim

Index : 4
Name : Windows 10 Pro
Description : Windows 10 Pro
Size : 14.816.976.919 bytes
WIM Bootable : No
Architecture : x64
Hal : <undefined>


ServicePack Level : 0
Edition : Professional
Installation : Client
ProductType : WinNT
ProductSuite : Terminal Server
System Root : WINDOWS
Directories : 26733
Files : 99574
Created : 9.04.2021 - 17:02:24
Modified : 9.04.2021 - 17:38:11
Languages :
        tr-TR (Default)

The operation completed successfully.
 

YANİ ;

Version : 10.0.19041
ServicePack Build : 928

bu proğram beni yanılttı

Edited by hakarakurt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...