Jump to content

Bilgisayar Yavaşladı


unchange

Recommended Posts

Şalterler attı ve xp logosu yüklendikten sonra mavi ekran hatası verdi bir kaç kez yeniden başlattım düzelmedi daha sonra servise vrdim önce anakartta sorun dediler daha sonra harddiskde dediler formatlayıp göndermişler bende tekrar mxp kurdum ve acayip yavaşlık var 100 mb lık bir dosyası silme işlemi bile 7-8 dk sürüyor.Arıza sebebini merak ettim belki içimizde başına gelmiş veya bilen biri vardır.

Link to comment
Share on other sites

sana tavsiyem sistemini yedekle, ardından format atıp tekrardan kur.Eğer sorun hala devam ediyorsa emin ol harddisk in yavaş yavaş head crash moduna girmeye hazırlanıyordur.Benim seagate marka 320 gb harddiskim vardı.iiçinde sadece müzik arşivliyordum.bir elektrik gitti,geldi, hangi şarkıyı çalarsam çalayım 3-4 saniyede bir takılma yapmaya başladı,sonrası malum..garantisi vardır şükür..ama inşallah senin başına aynısı gelmez..

Link to comment
Share on other sites

Elektrik dalgalanması yüzünden zaten diskte bir sorun oluşmuş ve mavi ekran almışsın büyük ihtimalle bad sector tür ve yavaşlık harddiskten kaynaklanabilir o yüzden maxblast 4 ile komple sıfırla diski bence bu şekil dene.

Link to comment
Share on other sites

2 kez format attım bugün sanki şimdi hafif daha iyi. içinde önemli dosyalar var onları yedekleyip biçimlendireyim o zaman.Tşk ler. bu arada benimkide seagate 250 gb.birde resimleri önizleme ile açmıyor picasa yı kurup deniyecem birde

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...