Jump to content

Mtchannel Tweak Sistemi - çok Yakında


canhayelmert3
 Share

Recommended Posts

Ayrlar hakkında birer açıklama olarak bağlantı eklenebilir. 

Eline sağlık. Benzer çalışmalar denk gelmişti daha önce. Nelerin açılıp kapatıldığını bilmediğim için kullanmadım. Ayarları da detaylı inceleme fırsatım olmamıştı. 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

merhabalar arkadaşlar.

deli_petro06 : aslında paylaşmayı düşündüm ancak uygun görmedim.çünkü geri dönüşleri aldığımda okuma fırsatı bulamayabilirim.ondan dolayı bir seçenek daha eklemeyi düşünüyorum.tweak update'nin altına bir seçenek daha ekleyip "tweak hakkında ekleme-hata-görüşler vb." gibi şeyleri bana gönderebilecekleri bir platform seçenek eklemeyi düşünüyorum daha uygun olur ve düzenli olarak kontrol edip gereken işlemi yapıp son kullanıcıya istediği şeyi verebilirim.ama şuanda dağıtırsam eklemem gereken şeyleri kenara bırakıp diğer kullanıcıların istediklerine odaklanmak zorunda kalırım ve mesaj atanlarada cevap vermek zorunda kalırım programın bitişi çok uzun sürer.ondan dolayı ekleme-hata-görüşler vb. gibi istekleri programın üzerinden mesaj yoluyla alacak sistemi kurup öyle dağıtacağım programı.

YILDIZ23 : çok teşekkür ederim.emek olmadan olmuyor.ALLAH'ın izniyle en kısa zamanda bitirip herkesin faydalanmasını sağlayacağım.

Alphonso_Elric : teşekkür ederim.

By_FaRuK : ALLAH'ın izniyle tam anlamıyla bittiğinden emin olduktan sonra değerlendireceğim bu seçeneğide.

MrRush : Ayarlar hakkında birer açıklama bağlantısı demişsin ancak zaten regedit-gpedit-servislerde yaptığımız tüm ayarların türkçe olarak listesi menüde mevcut.Dileyen ayarları uygulamadan önce neyi ne yaptığını anlayabilsin diye listeyi sunan bir menü seçeneği koydum.ondan dolayı neyi uyguladığını çok rahat anlayabiliyorsun.kısaca şöyle diyim aslında.bir teknik servisçi veya ev kullanıcısı farketmeksizin gönül rahatlığı ile format attıktan sonra yapabileceği tüm ince ayarları barından bir sistem geliştiriyorum.tabiki video'da gördüğünüz ayarlar sadece tırnağın ucu diyebilirim.tamamı eklendikten sonra asıl o zaman tweak can bulacak diyebilirim.Program gelişme aşamasında insider diyorum buna windows adıyla :) bu programda yapacağın her ayarın ne anlama geldiği şu anda'da belli program evrimini tamamladıktan sonraki gelişmelerdede her ayarın ne olduğunu gösteren menü seçenekleri olacak her zaman.Okumadan iş yapan ceremesini çeker derler.Menüde farkettiysen kalıcı yazdıklarım var.mesela örnek vereyim windowsu kurdun bitirdin en son ince ayarları yapacaksın tabi bazıları başta bazıları sonda yapar bu ayarları herkesin kendine göre bir format tarzı var.neyse ince ayarları yaparken gidip kalıcı sil seçeneğini sile tıkladığında ne olacak yaptığın tüm emek boşa gidecek.işte mesela bunada çözüm buldum.o seçenekleri seçtiğinizde 3 defa onay soracak.vb.... gibi bir sürü gelişmesi gereken şeyler var aslında.kafayı toparlayıp yavaş yavaş yapmak gerekiyor.bat dosyasını bitirdiğim anda visual studio'ya geçip hemen exe versiyonunu yapacağım bunun aynısı olacak sadece daha cafcaflı olacak :) yani kısaca MrRush tweak programımımda anlaşılmayacak hiçbirşey yok diye düşünüyorum şahsi görüşüm.menü seçeneklerini daha ayrıntılı anlatabileceğim bir durum görmüyorum.açarsan neleri açacağını kaparsan neleri kapatacağını silersen neleri sileceğini herşeyi yazıyor.ALLAH'ın izniyle bittiğinde paylaştığımda programı detaylıca incelersin.demek istediğimi kullanarak daha rahat anlayabilirsin.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Tweak EMAiL Sistemi Aktif Hale Geldi Şükür : 

Please register to see this content.

Email Çalışma sistemi ve nasıl yaptığım hakkında kısa bir detay geçtim video'da dileyen izleyebilir arkadaşlar.Uyumadan işe gideceğim.Takıntılık ettim hemen yaparım dedim bi baktım sabah olmuş. :) olsun deydi ama :) 

Edited by canhayelmert3
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

İlk önce kolay gelsin. Sistem için Birçok kolaylıkların el altında olması ve seçeneklere göre işlem yapılması ıyı düşünülmüş. Geliştirmeye açık mükemmel olacağı kanısındayım. Allah Kolaylık Versin. Tekrar kolay gelsin.

Sabırsızlıkla beklıyoruz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Güzel çalışma olmuş gerçektende ellerinize sağlık. Aslında bir çok eklemeler yapılabilir de. İngilizce olmasıda iyi olacaktır kanaatimce deli_petro06 arkadaşımıza katılıyorum. Çevirileri yapılarak daha global hale getiirilir ve tüm dünya yararlanabilir bu kapsamda. Bizler de yer yer ingilizce vb farklı dillerde uygulama indirip, aralarından istifade ettiğimizde oluyor bazıları türkçe veya ingilizce olsada işe yarayan içerikler olmakta. Bu kapsamdan bakılırsa eğer bu programda tam olarak çevirisi yapılıp ilgili sitelerer pass edebilir yayımlanacaktırda. Video'yu izledim bir çok kolayıklar sağlanmış eklenebilirse eğer bu  windows 11 için son çıkan reg vb içerik ve ayarlarında dahil edilmesi fena olmazdı diye düşünüyorum. Tekrar'dan ellerinize sağlık ilk fırsatta bende deneyeceğim uygulama bat dosyasını.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Katılımsız offline olan ve olmayan paketler şeklinde yayınlarsan daha yararlı olacağını düşünüyorum. Yabancı forumlar da da yayınlayacaksan boyutun önemli olacağını düşünüyorum. Örnek veriyorum. Ben majorgeeks v.b. bir çok siteyi günde defalarca girip çıkarım. İlgimi çeken bir yazılım olduğunda da boyutu düşükse hemen indirip, deniyorum. Kendi adıma yazayım. Ben işin ince ayarlar, reg v.s kısmını önemsiyorum. 3-5 mb yerine offline katılımsızlarla 3-5 gb dosya indirmek istemem. Sonuç olarak belli bir süre sonra güncelliğini kaybedecek. Arşivimde de tutarken katılımsız kısmını silerim. Katılımsız kısmının github, majorgeeks v.s gibi sitelerde tutacağını düşünmüyorum. Ya da indirme sayısını düşüreceği kanaatindeyim...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Emeğine sağlık çok güzel işlevsel bir çalışma olacak.Katılımsız falan genel olarak online olmasıyla çok kullanışlı olacaktır.İnternet artık hayatımızın bir parçası vazgeçilmezi oldu sürekli kullanıyoruz.Online çalışma hem ulaşılabilirlik hemde güncellik yönüyle ön planda olacaktır.Örneğin office ofline olsa 2-3gb ama online 5mb yer kaplıyor.Ben böyle durumlarda online tercih ediyorum.

Tweak denemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

merhabalar bynec.çok teşekkür ederim.

------------------------------------------------

merhabalar forjest.çok teşekkür ederim.

1-) tweak tamamen bittiğinde alternatif dil olarak ingilizce versiyonu olacak.uygulamayı ilk açtığınızda dil seçimi ekranı olacak.

2-) alternatif sitelerde yayınlatma konusunuda hem fikiriz.ancak uygulamanın bittiğine emin olduktan sonra bu girişimlerde bulunacağım.

3-) bir kategoride windows 11 hakkında reg kayıtları bölümü ekledim en son çektiğim video'dan sonra.şu anda kategori eklendi ancak içi boş.öncelikle reel'de windows 11'i kurup windows10'da kullandığım reg-gpedit-servisleri test edeceğim sonrasında yine reel'de windows 11 için sağda soldaki tüm regleri toplayıp test edeceğim.

4-) uygulama'da mail ve update sistemi olduğundan dolayı sadece exe olarak dağıtım sağlanacak.programda eksiklik-hata-ekleme vb. yapılması istenilen şeyler var ise mail yolu ile bildirim yapıldığı taktirde şayet istenilen şeyler makul ise en kısa sürede update çıkacaktır.bat olarak dağıtılmama sebebi ise şudur; programda mail ve update vb. şeyler var.programın daha iyi olabilmesi gelişmesi için insanlar mesaj gönderecek.ben eğer bat olarak dağıtırsam program üzerinde bir sürü isteğim dışı modifiyeler gerçekleştirip belkide zararlı yazılım yükletip kötü sonuçlara sebep olacak kitle illaki vardır.çünkü sadece tnctr.com içinde kalmayacak bu.sadece burda kalsa hiç sorun değil.ancak sizinde dediğiniz gibi dışa açılacak program.böyle bir durumda kimsenin zarar görmesini istemediğimden dolayı exe olarak yayınlayıp soru ve görüşlere göre program güncelleme alacak.

------------------------------------------------

merhabalar deli_petro06.sırf tweak araçları için katılımsız programlarıda indirmek zorunda kalmak aslında uygun bir yaklaşım olmayacak kanaatine vardım.şimdilik sadece online düşüneceğim.ancak sıkıştırma boyutunu istediğim şekilde tutabilirsem offline olarak güncellemeye gerek duyulmayan programları bir araya getirebilirim ve herkes içinde yüklemede kolaylık olur.office gibi yüksek gblı uygulamalarda online seçeneceğine gerek kalmaz.tabiki sıkıştırılmış dosyanın boyutuna bağlı.ama her halukarda online seçenek olacak.çünkü devamlı güncellenen programlar mevcut.visual c++ vb gibi.ama offline olarak koyacağım tüm programların aynısı online seçeneceğindede olacak.ama seninde dediğin gibi ince ayarlar için 3-5mb indirmek var birde katılımsızlar ile 3-5gb indirmek var.ben belki önemsemem indirir geçerim ama herkes aynı fikirde olmayabilir seninde dediğin gibi.programın popülaritesi düşebilir.orta yolu bulacağım.online'dada offline'dada herkesi tatmin edecek bir orta yol bulurum ALLAH'ın izniyle.

------------------------------------------------

merhaba oneooo.çok teşekkür ederim.yukarıdada bahsettiğim gibi online ve offline konusunda orta yolu bulacağım.herkesi tatmin edecek (mb-gb olarak) bir çalışma olacak katılımsız programlar anlamında.

Edited by canhayelmert3
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...