Jump to content

Win7'yi Usb Bellekten Kurun !


wmismail
 Share

Recommended Posts

Her cepte bir USB belleğin bulunduğu günümüzde bu ufak veri depolarından olabildiğince faydalanıyoruz. CD ve DVD’nin hayatımıza girmesiyle elektronik veri çağında ciddi adımlar atıldı. USB belleklerin 64 GB seviyesinde geldiği bu günlerde teknolojinin sınırları zorlanıyor.

USB bellekler hafiflikleri, kapladıkları alan ve taşmıa kolaylığı gibi sebeplerle çok tercih ediliyorlar. İşletim sistemi kurmak için bile artık DVD’ye ihtiyacınız bulunmuyor. Birazdan USB bellekten Windows 7 kurulumu yapıyor olacağız. Aslına bakarsak DVD sürücüsü olmayan yeni nesil ultra küçük bir notebook sahibiseniz bu özellik sizin için mecburiyet anlamı bile taşıyabilir. Şimdi gelin bir göz atalım bu yeniliğe..

Bu işi yapabilmemiz için öncelikle en az 4GB boyutunda bir USB belleğe ihtiyacımız bulunuyor. Bunun yanında bir Windows 7 DVD’sine gerek duyacağız. İlk önce komut satırından yazacağımız bir kaç komut ile USB sürücümüze format atıp onu aktif hale getirmeliyiz.

cmd.exe komut satırı aracımızı yönetici özellikleriyle açıyoruz (Run as Administrator).

060109-1551-windows7yiu11.jpg

Artık USB belleğimiz NTFS dosya sistemiyle formatlandı ve içine kurulum dosyalarının atılması için hazır hale geldi. O halde Windows 7 DVD’si içerisindeki bütün dosyaları seçerek olduğu gibi USB belleğin içerisine kopyalıyoruz.

060109-1551-windows7yiu21.jpg

Kopyalama işlemi sona erdikten sonra son bir işlem daha bizi bekliyor. Bu da USB belleğimizi bootable hale getirmek. Bunun için Windows 7 kurulum dosyalarının bulunduğu klasör içerisindeki boot klasörüne girerek aşağıdaki komutu yazıyoruz. Aşağıdaki örnekte benim USB belleğimin sürücü harfi K. Siz kendi harfinizi yazarak devam edebilirsiniz.

060109-1551-windows7yiu31.jpg

BIOS üzerindeki Boot seçeneklerinden Removable Device Boot seçeneğini ilk sıraya getirdiğimizde USB belleğimiz tanınacak ve kurulum dosyaları kopyalanacaktır. Tıpkı DVD’den kurulum yapar gibi!

060109-1551-windows7yiu4.jpg

Yazar : Baki Onur

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ya İsmail eline sağlık güzel anlatmışsın da benim usb belleğim 2 gb :D bu dosyaları sıkıştırılmış doyanın içinden aldıramaz mıyız? Biraz saçma bi istek oldu ama idare et. :D

Link to comment
Share on other sites

22430960.jpg

57752080.jpg

15648790.jpg

Anlatım biraz aceleye geldi kusura bakmayın

Ultra iso indirmek için (Program Portable'dır)

http://www.dosya.tc/en2.php?a=UltraISO.exe&b=ad69ecfbedc25ba05a9030248fbd6faf[/CODE]

Edited by keabous
Link to comment
Share on other sites

işin garibi ben windows 7 nin 7100 den bu yana cıkan tum surumlerini direkt usb den kurdum hiçbir sorun çıkmadı ve burada arkadaşın anlattığı şeyleri hiç yapmadım. takıp usb den başlatınca direkt kuruluyor benim usb bi acayip galiba.

tüm bu solenenleri daha once xp yi usb den kurmak için yapmıştım xp bunları yapmadan calışmıyordu ama win 7 de bole bi sorun yok diye biliyordum .. denemek lazım

paylaşımı yapan arkadaşa tşk ler

Link to comment
Share on other sites

keabous bende o çalışmayacaktır. Denedin mi ?

tabiki denedim arkadaşım. XP de boot etti ama hata verdi Vista ve Windows 7 de sorunsuz kurdum.

hem sende niye çalışmayacak onu anlamadım zira ben 2005 model ana karta bile kurdum usb den.

ultra iso bazen diski aktif etmiyor vista ve win7 de bu ozellıgı kullandım ama xpdde denemedım cmd ekranı garantı yontem

diski niye aktif etmesinki vista da ve windows7 de sorunsuz kullanıyorum bu yöntemi.

Edited by keabous
Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...